Mercedes ML63 AMG 10th Anniversary

Auteur: , 21 Reacties

In 1999 verraste Mercedes de wereld met de eerste performance SUV: de 347 pk sterke ML55 AMG. Nu bijna 10 jaar later lachen we om dat soort vermogens, maar het is wel reden voor een feestje dat de ML in AMG smaak zijn 10e verjaardag viert.

Daarom brengt Mercedes de ML63 AMG 10th Anniversary die een aantal exclusieve goodies heeft gekregen. Een nieuw vormgegeven motorkap met powerdomes, een aangepaste radiator en de Himalaya grijze undertrays bij voor- en achterbumper moeten de ML63 een nog stoerder uiterlijk geven. Ook Himalaya grijs zijn de 21″ lichtmetalo’s. De 510 pk sterke ML63 AMG sprint in precies 5 tellen naar de 100 en haalt ook precies 250 km/u (maar dat komt doordat de top begrensd is).

Ook het interieur is bijzonder: zowel de stoelen als het stuurwiel zijn in twee kleuren nappa leer uitgevoerd, waarbij nog kan worden gekozen tussen zwart met groen of zwart met lichtbruin. Het dashboard is in zwart Designio leer uitgevoerd, de dakhemel is ook zwart en de houten sierstrips zijn in “houtskool” tint uitgevoerd. Nederlandse prijzen zijn er nog niet, maar een normale ML63 doet al bijna 150K euro, dus verwacht geen koopje.21 reacties

Nu 9 jaar later lachen wij om het feit dat Mercedes niet kan tellen….:D
@ Gideon: deze staat op ’t programma voor 2009.
… dus wel 10 jaar…

@autoblog: please give us a edit-button.
Lijpe velgen man, staan echt goed onder deze bak.
autoinformatief.com
Toch wel leuk om te zien. 10 jaar geleden zaten er zoveel Pk’s in zo’n performance SUV, terwijl er nu al bijna het dubbele in een “gewone” station :shock:
Met deze kleur lijkt het echt een groot hok.. Dat is dus geen compliment.. De 2 verschillende kleuren nappa-leer in het stuur vind ik dan wel weer wat hebben!
Qua kleur zou ik kiezen voor de “Performance Studio” (?), die ene van de post hierna… Net als het embleem die in de stoelen is verwerkt.. Best mooie details!
Ik ben groot fan, denk dat ik hem ga bestellen.
Ik vind die grijze ‘undertrays’ voor en achter veel beter dan die chrome gevallen bij de standaard ML63. Dan lijkt het te veel een blingbling auto
Behoord tot de mooiste auto’s te wereld . Pracht wagen. Geld ook voor het merk. Gewoon geweldig!
Na 10 jaar zijn dit soort asobakken helaas nog steeds niet uitgestorven.

2.2ton in 5s naar de 100; leuk dat het kan. Maar een CLS doet dat trucje sneller, met minder benzine en een ziet er 100x beter uit. Ik ben er voor om dit soort tractors alleen nog meer met een echte tractor motor te leveren; 78pk en 800Nm. Dan is alles meer in balans, en wordt dit soort wagens alleen nog maar gekocht door mensen met een paard of landerij.
@ Dr.156: Ik ben tegen mensen zoals jij… want jij hebt toch geen last van de hoeveelheid benzine die zo’n SUV drinkt en hoe snel hij is?
Ik heb er wel last van als ik met 140 op de linkerbaan door een paar dual-Xenons op binnenspiegel hoogte aan de kant gedrukt wordt. Dan liever door een echt snelle wagen aan de kant gedrukt ;)

Ik kan er het nut en de lol niet van inzien. Wil je een snelle grote auto, dan is een E-Combi net zo goed. Moet je het terrein in, dan is een ML200D beter.

Laat ook maar, aan de hoeveelheid X5-en, ML-en, Sorento’s, Santa Fe’s en ander soortige tractors weet ik inmiddels dat er al te veel mensen zonder smaak en verstand zijn in dit land. Emigreren zal de enige oplossing zijn vrees ik…
@Dr.156
Als jij lekker wil gaan emigreren, dan doe je dat toch? Niemand zal het merken! Ik vind dit soort auto’s echt vet, en vooral deze!
@ Dr.156

Kan best begrijpen waar je op doelt.
Maar in de wereld waar we nu leven gaat alles niet zo traditioneel meer.

Het feit dat ik nu een X6 heb staan waar ik superblij mee ben!
Ik zal hem waarschijnlijk nooit in het terrein gaan gebruiken, maar voor lange afstanden en de heerlijke BMW V8 weet ik zeker dat ik iets in huis heb gehaald waar geen Sorento,Santa Fe of andere soort SUV tegenop kan.
Heeft dus vrij weinig met smaak te maken, maar met een gat dat in markt gevuld moest worden.
En je ziet dat bijna iedereen erin meegaat.
Hoge Wagen,Flinke motor (Benzine & Diesel) & Kwaliteit.
Ik kan zulke auto’s ook wel waarderen,ziet er toch gewoon prachtig & degelijk uit,erg comfortabel,en het is nog snel ook!

@ Dr. 156
Koop dan een auto met automatisch dimmende binnenspiegel of pleur op van die linkerbaan als iemand er langst wilt,dat jij 140km/h wilt rijden wilt niet zeggen dat anderen niet voorbij mogen als ze harder willen..
Voor dat volk zoals jij schaam ik mezelf dat ik gele platen met zwarte letters & cijfers heb…

Zo,hart gelucht!
Marc van der Haak
@ DennieFR: jij had vast haast vanmiddag om thuis te komen na een lange werkweek of niet? Damn.. haha ;-)
Ziet er Damn goed uit.
Heb een hekel aan die petjes met hun 156 met aftermarket xenon
@slk .. denk niet dat ze een hekel aan jouw hebben ..
heeft met innerlijke beschaving te maken ..
@ Marc van der Haak

Nee hoor,125km/h op cruise control,bij een rij vrachtwagen even wat gas bij geven indien nodig en netjes naar rechts voor iedereen die wel haast heeft.
Maar soms wil ik ook wel eens even doortrappen,dus dan verwacht ik ook dat mensen naar rechts gaan als hun 120- km/h rijden.
Simpel & normaal,toch? ;):P
Deze bumpers zijn stijlvoller dan bij die ‘stijlvolle’ Performance Studio…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).