Video: Dragrace Gallardo LP560-4 vs 911 GT2 vs 430 Scuderia

Auteur: , 53 Reacties

Als dit geen lekkere vergelijking is weet ik het ook niet meer. Lambo vs Porsche vs Ferrari oftewel 560 pk vs 530 pk vs 510 pk. Wie wil dat nou niet? Chris Harris die we kennen van Drivers Republic heeft de test uitgevoerd en er ook nog een uitgebreide rijtest aan toegevoegd.

De beelden van de dragrace kan je hieronder bekijken en de complete rijtest (incl. extra filmpjes) kan je HIER bekijken.53 reacties

Nooit gedacht dat een gallardo nog lekkerder kan klinken. Wat een auto zeg.
Denk je gewonnen te hebben. Komt er een wit kevertje het bijna verpesten.
Go lambo Go lambo :D:D
Heerlijk die V10 die hoge in toeren gejaagd wordt! Alleen komt die porsche nog machtig hard terug op het laatste!
HAHA Ferrari verliest weer! maar die gallardo heeft nog steeds een RETEVET geluid!!!! ik vind porsches erg mooi maar wat klinkt die GT2 slecht als ie wegrijd?!
Opvallend dat bij de sprint de Lambo sneller is dan de Ferrari… van de week Thriller van Jeremy Clarkson gekeken en dat zag er anders uit.
weer een beetje appels met peren verhaal ..

je kan auto,s alleen vergelijken als ze precies het zelfde zijn ..
op precies het zelfde tijdstip rijden ..
met precies de zelfde chauffeur ..
op precies de zelfde route ..
precies het zelfde kosten ..
de zelfde kleur hebben ..

klopt dus weer geen zak van deze vergelijking ..
Volgens DR is de GT2 toch de beste allrounder.
Lol die 997 GT2 op ’t eind, hij denkt van: “WTF!” Maarja de LP560-4 is mijn winnaar… :)
Geen GT-R, geen vergelijking. Punt.
Geweldig hoe die kijkt (@1:50) als die porsche weer terug komt.
Is ook een super site dat drivers-republic.
@stephan

in thriller ging het niet om de lp560-4 maar om de superleggera :)
Wel gek dat de porsche niet sneller is dan de lambo in het begin. Had ik wel verwacht ondanks het pk verschil
Als ik het artikel lees wint de gt2 het op basis van de uitdaging de auto te controleren en de dikke turbo pk’s… De scuderia noemen ze een vrijwel foutloze auto, de lp560-4 is geweldig maar iets teveel een compromis. De scuderia zou helemaal perfect zijn met de v10 van 5,2 liter achterin.
sebastianchubasco
4,3 atmosferisch versus 5,2 atmosferisch. en dan maar 50 pk meer hebben. als het om motoren bouwen gaat staat audi niet op hetzelfde niveau als ferrari.
@sebastianchubasco
Dit is gewoon een ontwerpkeuze die wordt gemaakt. Hoe wil je je koppel verloop over het toerenbereik (en welk toerenbereik)? Daarnaast speelt betrouwbaarheid en de beoogde levensduur ook een rol.
Die GT2 is de absolute winnaar als het gaat om rondjes rijden, trust me on this one.

Met 560 paarden op de achterwielen en een uitgebalanceerde Launch control durf ik op voorhand wel te zeggen dat de Lambo wint.
valt wel een beetje op dat die ferrari een voorsprong had en opeens weg is :P
sebastianchubasco
@martijn ontwerpkeuze… ja en?
betrouwbaarheid en levensduur… wil je zeggen dat de ferrari onbetrouwbaarder is en een lager specifieke levensduur heeft omdat het een hoger specifiek vermogen heeft?

mja, niet dus…
@sebastianchubasco: het gaat er dan ook niet om dat die v10 van Lambo (en Audi gebruikt em ook) beter zou zijn dan alles wat Ferrari kan bouwen…. het gaat erom dat de 5,2 v10 beter onderuit trekt, en meer vermogen levert dan de 4,3l v8… Als Ferrari er een 5,2 v8 van zou maken met 540pk en flink wat meer koppel over een breder toerenbereik dan zou de auto beide concurrenten compleet verpletteren in een vergelijking. Nu is de Scuderia naar verhouding niet zo snel en dat nekt de auto in deze vergelijking. Met iets meer koppel zou ook de gt2 makkelijk verslagen worden, nu zorgt de turbo ervoor dat de GT2 gewoonweg te snel is in verhouding….
@sebastianchubasco
hij heeft anders wel gelijk, het is wel degelijk een ontwerp beslissing, niet een kwestie van kunnen.

Een 600cc honda motorfiets motor haalt makkelijk 100pk, iets waar de gemiddelde automotor 1600cc of meer voor nodig heeft. Bouwt honda daarom betere motoren? (Ik vind overigens dat honda zeer goede motoren bouwt maar dat staat er los van)

Uiteindelijk zal de ene fabrikant natuurlijk betere (betrouwbaarder, hoger specifiek vermogen, koppel, zuiniger etc.) motoren bouwen dan de andere maar ik denk niet dat de verschillen zo enorm groot zijn.
@wooody

Dat is hetzelfde als zeggen dat als Lamborghini net zulke gewichts besparingen op de LP560 uitvoert als Ferrari heeft gedaan met de Scuderia dat de Lambo de concurrenten zou verpletteren.
Precies wat je zegt, gewoon design keuze’s.
The Widow Maker is back in town :p

Afgelopen zomer met een Gallardo Spyder gereden.
Ik wil eigenlijk nooit meer iets anders… jammer genoeg moest ik ‘m aan het eind van de dag weer inleveren. Zelf weinig supercar ervaring (op de limiet dat is), maar de Gallardo is gewoon zo makkelijk te rijden, fenomenaal.
Ik kijk dan ook uit naar de eerste keer de weg op met een LP560-4. (en dan maar wachten op de Spyder en SL versie)
@Heyhuub: ik zeg dan ook niet dat de Scuderia niet goed is zoals ie is… alleen in deze vergelijking komt de auto echte power tekort (hoe gek dat ook moge klinken met 510pk aan boord)

En nee…. zomaar een iets lichtere Gallardo 560-4 maken is geen garantie dat ie de Scuderia kan verpletteren op het circuit. De gewone lp560-4 heeft al vrijwel dezelfde pk/ton verhouding…. en toch is die de Scuderia meestal niet te snel af op het circuit…

De Scuderia is een uitzonderlijk stuk techniek met een amazing weggedrag en een superieure balans… alleen in vergelijking tot deze twee koppelkannonnen komt die 4,3 v8 iets tekort. Thats all.
sebastianchubasco
@super
het is wat mij betreft hoe je naar de auto kijkt…
voor mij zijn de prestaties op de weg bijna net zo belangrijk als het specifiek vermogen. als een mercedes met 6,2 v8 sneller is als een m3 met 4,0 dan zeggen de gemeten tijden op een circuit of dragstrip niet alles over de auto. dat wilt niet zeggen dat de auto´s niet met elkaar te vergelijken zijn.
ik lees van de scuderia dat het een hoger specifiek vermogen heeft dan de lambo, en dat vind ik interessante cijfers.
dat het een ontwerpkeuze is doet er niks aan af, want met zo een opmerking kunnen we wel door blijven gaan…
@Lincoln


Hey slimmerik! Als alles precies hetzelfde is, heeft vergelijken toch ook geen zin?? Dan weet je bijvoorbaat de uitkomst al; die zal namelijk ook hetzelfde zijn…
Dragrace?Waar?Dit noem ik geen dragrace.Dit is een rollende start…
Waarom?Omdat anders die lamborghini met z’n kut 4-wiel aandrijving nog niet eens fatsoenlijk kan vertrekken.

Filmpje gezien in het begin?Staat hij daar zo stoer te gassen tot het moment dat hij moet vertrekken.Bye Bye toeren.

Laat ze eens vanuit stilstaande positie vertrekken.Ik zeg niet dat de ferrari zal winnen, maar het zal er toch anders uitzien.
@JeanMarie .. tja .. daar had ik nog niet over na gedacht ..
idd een beetje dom van mij ..

maar bekijk het van de zonnige kant ..
je hoeft dan maar 1 keer met 1 auto het circuit te doen ..
winst winst ??
I feel you creepin’, I can see you from my shadow.
Wanna jump up in my Lamborghini Gallardo. ;):D
Mja, toch wint Porsche, Lamborghini is mijn winaar (A)
Hier zie je duidelijk hoezeer de GT2 last heeft van turbolag.
Hier zie je duidelijk het verschil tussen een semi-automaat en een schakelbak.

De Porsche had de concurrentie verpletterd als het PDK had…

Porsche heeft gewoon een uitstekend staaltje techniek afgeleverd.
absoluut de porsche GT2, maar wat een geluid bij de lambo en Ferrari. (heerlijk heerlijk heerlijk)
maar kwa rij eigenschappen gaat er niks boven de GT2
Dat de gt2 turbo lag heeft is echt onzin, turbo lag heb je in een subaru. Niet een goed doorontwikkelde porsche. De lamborghini is sneller omdat hij geen handbak heeft. En de scuderia heeft gewoon niet genoeg peekaas om het bij te houden.
@Jasper: lees de test van Drivers republic maar… De GT2 heeft wel degelijk turbo-lag. Niet heel veel zoals sommige tuning-objecten met 1000 pk en een turbo van een halve meter doorsnee, maar wel merkbaar. Overigens vinden ze bij Drivers Republic dat het ergens ook wel bijdraagt aan de sensatie. Even een fractie van een seconde wachten en dan komt de beloofde krachtsexplosie.

@ruub: je zou toch eens wat beter moeten lezen. De GT2 heeft helemaal niet de beste rijeigenschappen….
“I know full well that it’s the lack of heat in the tyres and brakes that make the GT2 feel grumpy, intolerant and more than a little intimidating”
“Of course its a different story in the rain, when that thrilling spike of torque makes managing the throttle response a palm moistering challenge. The big issue is that you can’t fully trust your safety (or trajectory) to the PSM-system for it has a habbit of slackening its grip on corner exit, just as you’re getting back on the power.”

Over the Scuderia: “The steering is lighter and more immediat and the front end more responsive.” “The Ferrari’s more equal weight distribution makes a big difference here, for it means you don’t have to nudge and at times cajole it to yeald to your commands like you do in the GT2.”

Lijkt me duidelijk genoeg…..
“Ferrari rightly makes a big play on the fact that much of what it has learned in F1has been employed in the Scuderia. There’s certainly no road car that embraces current F1 thinking and embodies the sport’s obsessive nature more accurately. However, if you’re of the opinion that Formula One was better with gearsticks, turbos and Ayrton Senna you’ll underastand why our greatest affection is reserved for the GT2. A prolonged spell behind its Alcantara-wrapped steering wheel renders the Ferrari’s charms somewhat superficial. Likewise, after the relative civility and ever-so-slightly softened responsen of the Gallardo, the GT2’s clenched fst demeanour is startling and intoxicating…”
@RIck dos: zoals zo vaak is beter niet per sé leuker en kennelijk vinden de mannen van Drivers Republic de GT2 juist zo leuk omdat ie niet perfect is… De “minpunten” maken die auto kennelijk spannender…
“spannender en meer verslavend” is waarschijnlijk een betere samenvatting.
@wOoOdy

Alleen in dit geval is het beide.
@Rick dos: Als jij in die tekst leest dat de GT2 een betere handling heeft dan de Scuderia dan moet je misschien die Porsche pet even voor je ogen vandaan halen ;)

Juist het feit dat je meer moet vechten en vooruit moet plannen met de Gt2 zorgt er volgens de heren voor dat het spannender is. Maar dat plannen en vechten komt wel omdat de auto niet zo’n uitgebalanceerd en betrouwbaar weggedrag heeft als de Scuderia.

“It turns every road into a racetrack”
@wOoOdy

Zullen we de kinderachtige opmerkingen zoals “fanboy” en “Porsche pet” even achterwege laten? Ja? Mooi. ;)

Ik heb het over beter in z’n algemeenheid. Je was daarin ook niet specifiek in je comment. De Porsche is overall gewoon beter en blijkbaar ook leuker.

Daarnaast heeft de Ferrari blijkbaar ook zo z’n momenten:

“It only takes one horrible skrrsssh moment to have you back right off the throttle, from which point you can never quite muster the speed and commitment the Porsche and Lambo are happy to live with.”
@Rick dos: ja kennelijk is de onderkant van de auto nogal laag….
@wooody, jij gaat alleen van deze rijtest uit. Ik ben met je eens dat die turbolag aanwezig is. Maar dat is niet merkbaar voor de normale bestuurder. En de rij eigenschappen blijven in mijn ogen een mening. Als jij van een makkelijk te besturen 4wd houd, dan vindt je de lp560 de beste rijeigenschappen hebben, maar als je een goed coureur bent en goed met de gt2 over weg kunt vind je die de beste rijeigenschappen hebben.
geloof mijn de rijeigenschappen van deze 997 gt2 zijn heerlijk.
wat mijn betreft een heerlijke auto.
dit in tegenstelling tot de 996 gt2, dit vond ik gewoon “Scary”.
voor mijn is de GT2 echt een heerlijke auto met super eigenschappen.

en Woody jij gaat alleen van deze rijtest uit. neem ik aan???????
@Jasper: ik zou zeggen dat de beste rijeigenschappen bepaald worden door de balans van de auto, de grip, de voorspelbaarheid, (eventueel het comfort) het gevoel in het stuurwiel en in je stoel…. dat hangt niet af van je smaak, het is voelbaar en meetbaar.

Of het je favoriete auto is dat wordt wel vooral door je smaak bepaald.

Dat de Scuderia de betere rijeigenschappen heeft blijkt ook uit de circuittijden want op circuits waar (turbo)power niet de doorslag geeft klopt de scuderia ook de gt2. Beide auto’s hebben ongeveer dezelfde pk/ton verhouding, maar door de turbo’s zou de GT2 een stuk sneller moeten zijn.

De heren van Drivers Republic geven aan dat door het hoge vermogen en de opbouw van het vermogen en koppel over de toerenband de GT2 uitdagender en gevaarlijker is om mee te stoeien en dan is het onder de knie krijgen van zo’n wilde sportwagen een grotere kick….

@Ruud: zoals iedereen die mij een beetje kent weet…. ik lees veel tests, kijk veel video’s en verdiep me graag in de feiten….. Dus nee ik baseer me niet alleen maar op deze test.

Dat lastige, wilde en soms ook gevaarlijke weggedrag is wat je eigenlijk in alle andere tests terugleest…. door de turbo’s en de gewichtsverdeling is de GT2 alleen door zeer ervaren en bedreven coureurs/bestuurders in goede banen te leiden en is de auto op nat asfalt gewoonweg te link voor normale bestuurders. Dat lastige weggedrag is ook waarom Jeremy Clarkson de auto in TopGear in feite nogal heeft afgebrand.

De dikke twin-turbo motor van de GT2 maakt dat de auto extreem snel, met vooral veel meer vermogen bij lagere toeren dan de Ferrari. Met een iets dikkere motor in de Scuderia zouden de auto’s nog steeds niet goed vergelijkbaar zijn…. maar zou de scuderia wel een stuk dichterbij zitten of zelfs sneller zijn. Het zijn auto’s met een andere taak, een andere afstelling en een andere route naar een extreem snelle sportwagen…

De Scuderia is in feite beter vergelijkbaar met de GT3 RS. Gemaakt voor trackdays, maar ook wel bruikbaar op de openbare weg. Alleen heeft de scuderia veel meer technische snufjes en bijna 100pk meer. Qua doelstelling en focus komen die auto’s meer met elkaar overeen…

De Gt2 wint deze test omdat zij de auto leuker vinden, en de scuderia bij normaal rijden eigenlijk niet zo spannend is….
lp560 gewoon driften :O

dat ding heeft toch 4motion/quattro/4wielaandrijving/4×4/4wd/Xdrive/AWD/4matic ?
@Ary

Dat komt omdat altijd minimaal 70% van het vermogen naar de achterwielen wordt gestuurd zoals met vrijwel elke AWD supersport auto.
Ary: Ja en?? Met vierwielaandrijving kun je gewoon driften toch… Snap je reactie niet, bij de Gallardo wordt daarnaast ook nog eens het meeste vermogen naar de achterwielen gestuurd dus dirften is een eitje voor hem. Met 50/50 kun je ook gewoon driften op nat wegdek als je er een beetje fatsoenlijke motor er in liggen hebt.
K!TK4T_CHUNKY_WH!T3
Eindelijk wint de Gallardo eens! Zie je niet vaak..
En hij klinkt natuurlijk focking lekker, alleen had ik ‘m liever in het wit gezien ;)
Misschien dat de 911 GT3 RS ‘m had kunnen kloppen *-)
Met turbo’s rijdt mijn grasmaaier zelfs hard, waarmee ik wil stellen dat
de Porsche een technisch goedkope oplossing heeft om zeer snel te zijn.
De rij eigenschappen zijn navenant , om over het uitgekauwde ontwerp maar niet te spreken.
Ferrari en Lambo kun je beter naast een ander merk zetten met atmosferische motor.
Porsche tegen amerikaanse muscle cars oid.
De beste auto in dit gezelschap bestaat niet en is puur op basis van waar je het meeste waarde aan hecht. Bij geen een van de drie zul ja naderhand denken van “had ik maar…”. In deze prijsklasse zijn eigenaren meestal dermate vermogend, dan koop je de ander er “gewoon” bij.
als die GT2 op het laatst er zo hard voorbij gaat komt dat doordat de lambo remt, en dus niet doordat de GT2 zo snel is xD
slaat vooral lekker ergens op met je ‘ precies de zelfde kleur’ wat n idioot ben je zeg !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).