Automobilist drinkt 13 keer toegestane hoeveelheid

Auteur: , 35 Reacties

Het lijkt hier verdikkeme Moldavië wel. In Rijen (Botsen?) is gisterochtend een 24-jarige lutser aangehouden met 13 keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Als ik in die staat verkeer kan ik meestal nauwelijks mijn tafel meer onderscheiden van het keukenbed, maar deze vent wist gewoon zijn auto te starten en de weg op te gaan.

Gelukkig brandt in Brabant nog licht, anders had de beste jongen waarschijnlijk alles omver gereden wat los en vast zat. Nu kwam hij slechts enkele keren met zijn auto in de berm terecht voor de politie hem van de weg haalde. Bij het uitademen van een liter lucht mag daar volgens de wet maximaal 88 mg alcohol in voorkomen, maar het schijnt dat de dienstdoende agenten deze kegel al vanuit hun auto konden ruiken. De knaap had pas net zijn rijbewijs behaald en is dit nu meteen alweer kwijt. Jammer joh. (via nu.nl)35 reacties

Laat ze hem maar 13 keer de toegestane hoeveelheid jaartjes brommen
Jammer vind ik het niet. Je drinkt niet als je moet rijden, klaar.
Is dat niet……zeg maar jaa euuhm…….vrij veel ofzo?? :shock:

Maar hij heeft het er toch nog verdomd goed vanaf gemaakt. ALs hij daar het centrum van rijen reed dat is nu niet bepaald zeg maar een rechte,brede weg ofzo. Maar aangezien ze het over een berm hebben zal het wel ergens in de middle of nowhere zijn gebeurd.
Nou, als ie z’n auto nog kon starten en kon rijden, en dat midden in de nacht, vroege ochtend. Hij zou vast geen vlieg kwaad hebben gedaan.
Een jong-automobilist raakt bij 3 strafpunten toch zijn rijbewijs kwijt? En dan mocht je toch na zon 2 jaar weer rijles nemen? Benieuwd wat deze jongen krijgt dan…
Offtopic: Ascari op wheels on 7
Aangezien het hier om een beginnend bestuurder gaat, gaat het om 2,6 promille (13×0.2).
Een gemiddeld persoon bereikt dit na 12-15 glazen, zo heel bijzonder (op de spectaculaire kop na), is dit bericht dan ook weer niet. Er worden elk weekend wel mensen aan de kant gezet met dit promillage.
Leuke nieuwtjes op wheels on 7. Stig zijn 3 verschillende personen en ze roepen nu ook dat de autorai niet door gaat
wat een zielige stakker zeg ..

toen ik 24 was dronk ik 13X13 de toegestane hoeveelheid ..
ttsss .. de jeugd van tegenwoordig ..
@ lincoln; Respect voor jouw lichaam, dat je nog bestaat… ;)
@ Citrofiel
Lincoln is niet meer, het glas is stuk, maar de wijn is er nog steeds… Lincoln zweeft daar ergens rond, in cyberspace, tss porn.com en matthijs.nl… Mystiek hé? :D

13 x 88… Ja da’s veel!! Hij heeft 1.144 GRAM alcohol in zijn adem?! Da’s toch fysisch onmogelijk? Dan adem je om het half uur een pint uit ofzo?!
@De Vlaeminck, dat is inderdaad onmogelijk, daarom staat er ook 88Milligram.
@ de vlaeminck,

1,144 gram…
Zodan! Ik ben door de politie een keer van mijn spartamet gehaald met 790 Ugl. Op het politie bureau stond iedereen toen redelijk verbaasd dat ik überhaupt nog op dat ding kon zitten.

Deze gozer spant wel een beetje de kroon. 1144 Ugl is echt veel.
12 tot 15 glazen is inderdaad niet zo bijzonder nee. Maar evengoed, als ik zoveel naar binnen gewerkt heb dan denk ik dat ik de auto amper aankrijg, laat staan van zijn plek krijg.

Maar gelukkig ben ik dan ook zo verstandig om niet te drinken als ik weet dat ik moet rijden 8)
moet die kerel niet in een soort van coma achter het stuur hebben gelegen?
mensen die drinken en rijden heb ik geen respect voor. Zelf heb ik al vaak zat mijn twijfels over ” dat ene glaasje pils of wijn “
en er is niemand die zich afvraagt hoeveel sponsorgeld autoblog.nl krijgt van volkswagen?
edit: we gaan vanaf nu alleen nog maar over Volkswagen schrijven
@ de vlaeminck; Maak me niet zo bang met spookbeelden, jij, zo op de late avond. Krijg ik alleen maar nachtmerries van. :P
@ Citrofiel
Tegen wie praat je? Ik zie niemand… Je doet griezelig, M(il)an! :D Bwohahahaa! PLEASE DON’T READ THIS you will die in seven days if you don’t post this comment on 10 videos in the next hour. if you do, tomorrow will be the best day of your life
Maar ik ben ook geen horrorkijker, laatst nog bij een vrienden een filmpje gaan kijken, Pulp Fiction (Yeah.) en Shutter (horror van de makers van Grudge en The Ring). Doorheen de hele film van Shutter observeerde ik het plafond van het huis! :P Met ’n pintje erbij is dat wel nog interessant hoor! ;)
Jammer dat het zo ver moet komen. Cola smaakt toch ook? Ach je, misschien heeft hij nog niet de link gemaakt tussen “drinken” en “rijden”. Een fiets en wagen hebben toch een overduidelijk verschil?
Recentelijk ben ik naar het Oktoberfest in München geweest. Dat hele feest wordt aangevoerd door een soort prins carnaval, een soort nachtburgemeester zo u wilt.
Bier drink je daar per Mass (= een pul van een liter).
Deze vent heeft in de pers bekend gemaakt dat het best prima was om na het drinken van 2 mass gewoon in de auto te stappen. Dat is dus om en nabij de acht bier!
Echter; als je bedenkt dat dat het officiële statement is, wat zal het onofficiële dan wel niet zijn???

Met andere woorden; rondom het Oktoberfest zal bovenstaand tafereel wel vaker voorkomen, wat niet wegneemt dat het krankjorum is en dat deze knaap zijn rijbewijs van mij de komende 20 jaar wel kwijt mag zijn.

btw: wtf is een lutser??? Is dat een Nederlands woord?
Vroegah gingen wij op de brommer -als je erbij hoorde was dat een Kreidler of een aangepakte Zündapp- naar het clubhuis van de VV van het volgende dorp. De man zopen we dan zo ongeveer een half krat weg. En vervolgens reden we als dwazen omstreeks 3 in de nacht weer terug naar ons eigen dorp. Zeker op de door de oogst vol met slik beplakte b-wegen waren dat spannende ritten. En menig brommertje moest de volgende dag uit een sloot worden getrokken en he-le-maal uit elkaar worden gehaald- Die zware klei kan tot diep in de cillinders binnendringen… Maar dat waren dan ook best wel weer gezellige sleutel-avondjes. Ik ben zo in de loop van die pakweg 3 jaren wel twee klasgenoten kwijtgeraakt omdat voor hen in die kleine uurtjes de dijken te smal en te bochtig en te vol met bomen bleken of de slootkanten te heftig. Later is er ook nog eentje te hard van de dijk geknald 3 kilometer buiten ons dorp. Hij had zijn rijbewijs toen amper een jaar en had ook Fors teveel gefeest zoals hij dat daarvoor ook altijd met ons deed toen hij nog brommer reed. Ik bezoek zo af en toe nog steeds wel eens wat graven als ik daar in de buurt ben.

Ik zou werkelijk niet weten met hoeveel wat we toendertijd op de wielen kropen.
Maar sinds ik dus auto en motor ben gaan rijden, houd ik dus wel verder absoluut Zero-tolerance aan.
1144 Ugl is hoeveel bier???
@Jandepandaman

Klinkt als mijn jeugd. Gelukkig fietsten we en lag er langs de gevaarlijkste weg al een fietspad, niemand verloren derhalve.

Het strenge alcoholbeleid is er waarschijnlijk dankzij jou en je (overleden) vrienden gekomen! Zo heeft alles toch zin.
met dat soort hoeveelheden alcohol weet ik niet eens meer dat ik een auto heb denk ik. en ga ik bij lantaarnpalen aanbellen:

doe open! ik weet dat je thuis bent!
@ papa

je mag geloof ik 1 biertje op die leeftijd. dus dat zouden dan ongeveer 13 biertjes geweest zijn. Zijn denk het wel gekkere gevallen bij de politie bekend!
nu weet ik van wie die in de prak gereden carrera gt is
om dat te blazen moet je 12-15 biertjes in 1 uur zuipen. Dat is nogal doordrinken als je het mij vraagt.

Dit levert bij een niet-beginnend bestuurder ongeveer 1 jaar rijntzegging op… Vraag me af hoe lang dat is bij een beginnend bestuurder…
@ Laurens- :mrgreen: Juist jongen, wees ons inderdaad maar dankbaar- Vooruit dan- bedank ons dan…?

Tjonge- heb ik met die verder zinloze jeugd toch nog wat goeds bereikt in dit leven…! ;-)
Kijk..

Eigenlijk moet je helemaal niet drinken als je rijd (Ik heb het me afgezworen!) maar dat er dan mensen zijn die 2 a 3 biertjes drinken,het zij zo..
Maar dus met zeker 7 glazen bier achter de kiezen de weg op gaan,dat is vroeg of laat vragen om.
Met deze hoeveelheid mag hij zich bij het CBR melden,en een jaar absoluut GEEN alcohol in z’n bloed en dat wordt met steek-bloedproeven gecheckt,zo hebben ze het een collega van mij ook afgeleerd.
`Hehe, die gozer is aardig aan het tetteren geweest dan xD
Over hoeveel Pilsies spreken we dan?
Ach…ik weet nog dat ik vroeger een ouwe Clio reed, ik kan je zeggen: met 5 bier op reed ie hard-stikke fijn! (eventjes) Net als met vrouwen dus
@ Robin

Vergeet niet dat hij 2.6 in zijn bloed had op het moment van blazen. Als er een uur tussen het laatste biertjes en het blazen zat en hij 5 uur heeft gezopen, kun je er dus gerust 6 biertjes bij optellen. En met 21 bier achter de kiezen heb ik iig geen idee meer waar ik ben.
Ik kan kort zijn… DRANK ACHTER HET STUUR IS ONTOELAATBAAR!!!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).