TopGear Video: Porsche GT2 vs. Nissan GT-R in the remix

Auteur: , 60 Reacties

De GT-R zeepbel is inmiddels al lang en breed lekgeprikt. De aap is uit de mouw en heel de wereld krijgt langzaam aan het bericht door dat ook de Skyline zijn grenzen heeft. Een van die grenzen zit hem in de elektronica. De begrenzers die alles 'veilig' moeten houden. De hypocriete computers die aannemen dat een botsing met 50km per uur niet zo hard aankomt. Enzovoort. De GT-R is in Australië aangekomen.

Bij Topgear Australië welteverstaan. En daar mag deze grote-jongens-playstation nogmaals zijn best gaan doen om de naam hoog te houden. Als tegenstander is de Porsche GT2 gekozen, een auto voor echte mannen. De supercar zoals die ooit bedoeld is, de Porsche GT2, schiet er als een raket vandoor en zet een ongekende tijd neer op het ‘Aussie’-circuit. Maar wat kan de GT-R daar tegenin brengen? Weet de Nissan het gebrek aan gevoel in de auto te compenseren met pure snelheid of niet?

Bekijk de strijd in onderstaand filmpje. Let niet te veel op het commentaar en knijp even met de ogen bij de studio-shots en dan overleef je het kijken wel.

Met dank aan zimbab voor de tip!60 reacties

dat lijkt me wel een leukere testtrack van de aussies, lekker smal!
GTR blijft toch cooler!
Tja, met een GT-R die beperkt is tot 180km/u…
The 1 and only good ‘old’ Porsche.
klopt van geen kant .. als je heel goed kijkt zit stig op de passagiers-stoel ..
wow, top gear australië haalt totaal niet het niveau van het origineel :/

ps: doe mij die Porsche maar!
lol @ lincoln :)
De GTR is mooi en zal ongetwijfeld erg goed zijn maar ik ga toch voor de GT2
Ik heb 1 keer de eer gehad om met een GT2 te mogen rijden en het is in een woord subliem.
Hele goede test…. “Nissan, give us a car without a speed limiter, so we can sort this out once and for all.”

Zou eigenlijk ook niet best zijn als een GT2 die meer dan 2x zo duur is niet sneller zou zijn.
Een vierwieaangedreven GTR tegen een achterwielaangedreven GT2. Echt een logisch vergelijk…
Hoe zit dat nou met die begrenzer? Zou dat niet alleen zo zijn bij de japanse modellen vanwege de regelgeving daar?
Dat Top Gear Australia gelul is zo’n slap aftreksel, ik kan niet geloven dat men ernaar kijkt. Zelfs de presentatoren weten dat ze nooit zo goed kunnen zijn als de echte, daarom is het zo zielig. En dat de GT2 sneller is dan de GT-R: op zo’n snelheden domineert de competitie voor mij niet, het gevoel zou mij overhalen om te kiezen. En aangezien ik niet weet hoe ze aanvoelen om mee te rijden, kan ik geen oordeel maken.
een begrensde GTR, echt wel een goeie manier om dan die te vergelijken met een Porche GT2 (eigenlijk tegen gelijk welke).
als ze een top-speed run doen, dan haalt mijn 1.5 diesel het zelfs nog van die GTR :p
maar, hoezo rijd de gt-r tegen de gt2 dan, de turbo was toch de concurrent voor de gt-r? ook al is de gt-r vele-malen goedkoper en sneller en mooier.

:’)

nu kunnen alle poorsche fanboys weer zeggen, de gt-r is niks blabla, vspec vs gt2 zou eerlijker zijn, want de gt-r is nog maar de basisversie, anders zou het gt-r vs carrera moeten zijn
jezzie is toch een stuk leuker om naar te kijken dan die aussies
en waarom draait the stig geen plaatje in zn auto?
@jdm: omdat de 911 (turbo) dan wéér venederd zou worden door de GT-R en dat is zielig voor Porsche ;)

De gekozen banden onder de betreffende auto’s en het soort baan spelen een grote rol in deze vergelijking en laat dit circuit nou net een aantal punten hebben waar een lager gewicht (de Gt2 weegt zo’n 200kg minder) een groot voordeel oplevert….
Ik vond die Australiers wel grappig. Tuurlijk zal het nooit de “echte” TG worden, maar ok.

Kort en krap circuitje trouwens.
ik vind het accent wel lache van die Australiërs
Ben nu toch wel benieuwd wat de tijd in England was…

JC! You f*cking wanker! Give us the time…
Bwua, niet slecht. De beelden van de wagens waren goed in elkaar gestoken. Ik had zelfs meer het gevoel van snelheid en G-krachten dan bij TG. Misschien ligt dat aan het circuit.

Presentatie is ook niet slecht. Je hebt die humor en persoonlijkheden van TG niet, maar het is niet zo houterig als Fifth Gear. Voor zover ik dat kan oordelen aan de hand van dit kort clipje.
video no longer available :S
@Rick Dos
De tijd is PRECIES hetzelfde als die van de Gallardo die tegelijkertijd getest werd.

@anderen
Ik snap ‘The big Fuzz’ nog altijd niet van dit GT2-GTR verhaal.
Waarom is het überhaupt een discussie? Als je onder aan de streep gaat kijken naar alle pro’s and cons dan is de GTR met mijlen voorsprong de winnar.
Waarom? Omdat de auto minder dan de helft kost, PUNT. Zo makkelijk kun je een discussie beslechten, klaar.

Ik zal een vergelijk geven, wat is beter?
Auto A van 100.000 Euro
of
Auto B met nagenoeg hetzelfde rijgedrag / acceleratie / looks / luxe / topsnelheid / remmen etc voor 50.000 Euro.

Dan is auto B gewoon beter omdat je niet meer wil betalen voor hetzelfde toch.
Ik neem auto C. Die kost 200.000 Euro en kan ik na 20 jaar weer verkopen voor 300.000!(Mits ik 20.000 Euro per jaar aan onderhoud uitgeef en er verder niet mee rij)
@TroyK

Heb jij bewijs dat de GT2 precies dezelfde tijd reed als de Gallardo?
@TroyK

Jij moet nog wat leren over marktsegmentering, als je de GTR dezelfde uitstraling toeschrijft als de GT2.

Feit is dat de GT2 een heel andere uitstraling heeft dan de GTR. Kijk maar eens naar het interieur van beide wagens. De GTR is een fantastische machine, maar inzake exclusiviteit en prestige kan hij niet mee met Porsche, Lamborghini, Ferrari of Maserati, ook al kan hij ze kloppen op het circuit. En dit zijn ook doorslaggevende factoren voor de mensen die dit soort wagens kopen.
Porsche GT2: Drivers car (niet voor show offs, vrij tricky op de limiet, veel speelser)
Nissan GT-R: Everyday supercar (easy op de limiet, mist beleving, super stabiel)

Dus: compleet verschillende auto’s, de voorkeur zegt meer over de persoon dan over de auto.

Off topic: GT3 RS all the way. Turbochargers zijn voor diesels uitgevonden.
RicK Dos:

GT 2 zelfde tijd als LP560-4, bevestigd afgelopen zondag door JC. Ik weet niet hoeveel waarde je daaraan wil hangen, in ieder geval beide erg snel.
Ondanks alles moet ik Nissan nageven dat het al een hele prestatie is om op een site als deze constant vergeleken te worden met Porsche, Lamborghini, Ferrari of Maserati. Om het maar niet te hebben over Chevrolet, Audi, Mercedes en BMW.

Volgens mij is de GT-R een vreselijk goede auto voor relatief niet al te veel aanschafgeld. Net als alle andere Nissans eigenlijk. Of het qua kilometerprijs de beste is zal de tijd leren.
@midi: “mist beleving” bij jou misschien, maar verder bij NIEMAND die ermee heeft gereden.. Iedereen die ermee heeft gereden roemt de GT-R juist omdat hij WEL leuk en spannend is, zonder eng of listig te zijn….

De Gt2 is indrukwekkend, maar ook voor 99% van de kopers veel te listig om ook maar in de buurt te komen van de limiet en met regen kunnen ze de auto maar beter thuislaten…. tja, als dat is wat je wil.
@midi: nog een toevoeging…. bij normaal thuis->supermarkt rijden binnen de snelheidslimieten is de GT-R niet spannend, maar dat hoeft ook niet echt. Op het circuit of op een uitdagende weg is de Gt-R volgens alle journalisten wel degelijk leuk, speels, fun en vooral ook uitdagend om de limieten mee te verkennen en je grenzen te verleggen.
lol @ midi
heel erg mooi verwoord en precies zoals het is! :) alleen het ‘RS’ mag je achter GT3 weglaten, das gewoon marketing-BS. Ooit was ik 100% 997 turbo maar dan ga je nadenken en kom je erachter dat de GT3 gewoon de betere optie is ;)

@ w0o0dy
dan heb je TG gemist… Daarin verklaarde JC, hoe bevooroordeeld hij ook is, in de GT-R te hebben gereden en dat die wagen klinisch en saai opnieuw definieert. Kan me ook niet anders voorstellen met alle elektronica ingebouwd. Het werkt allemaal super maar met het gevoel van een spelcomputer, en zo veel voegt force feedback nou ook weer niet toe.
@Alwood: dat is compleet gelul jongen….. ik weet niet wat jij hebt zitten kijken maar Jeremy noemde de auto fanbleedingtastic!!

http://www.youtube.com/watch?v=9c9EXPpgq7U&hl=nl
@midi

Wat voor waarde ik daaraan hecht?

Nou, wilde eigenlijk zeggen:

De Porsche is lekker sneller!

Met een “sliep uit”……”sliep uit”…..er achteraan….

Maar inderdaad, de GT3 is gewoon de heisse scheize…
Een 911 turbo heeft 480pk en 4WD, een GT-R heeft 480pk en 4WD.
De Turbo weegt 1585kg en kost 201.000, de GT-R weegt 1740kg en kost 110.000.

Nouja.. sorry, maar toch de 911 turbo, ook al zou het volkomen onlogisch zijn op basis van deze gegevens. Maar het gaat om de uitstraling, het gevoel, de magie. Een GT-R heeft waarschijnlijk geen magie. Die is alleen een klein beetje sneller dan de Turbo, hij heeft na 40 jaar van zichzelf een concurrent van de 911 gemaakt en is een stukje sneller. Nou en. Daarom zou je hem nog niet hoeven kopen, dan krijg je van mij gelijk zo’n betweter-stempel opgedrukt. Ook al is hij veel goedkoper, een 911 blijft gewoon de beste.

Al heb ik persoonlijk liever een Gallardo qua gevoel en uitstraling, maar dat terzijde.
het verbaasde me hoe dicht jeremy met zijn impressie van het commentaar leveren van een lap down under wel niet kwam vorig seizoen… Na dat ik dit gehoord heb:)
@ w0o0dy
klopt, hij had het in 1 van de laatste afleveringen alleen wel over playstation knopjes… kan zijn commentaar zo snel niet terugvinden in de afleveringen, het had met de GT2 vs. Gallardo of de US-test te maken. Hij noemde het bij een item waar ze vermeldden dat The Stig ook nog even in een GT-R had gezeten.
@Rick Dos
Laatste episode van Topgear gaan kijken (torrentje plukken).
In deze episode vertel JC dat hij erg veel hatemail heeft ontvangen van zijn kijkers vanwege het GT2 tijd-incident. Vervolgens vertelt hij en-public dat de Gallardo precies dezelfde tijd reed.

@PCCB
Jammer dat er dan gelijk weer op de man gespeeld word, is absoluut niet nodig. Daarnaast hoef ik helemaal niets te leren over marktsegmentering en dat wil ik ook helemaal niet. Ik geef aan dat ik de discussie niet snap en dat er met mij velen zijn die hetzelfde hebben.

Het ging hier overigens om: Wat is de beste auto?
Niet : Welke auto heeft de meeste prestige en dient daarom voor het dubbele bedrag te worden verkocht.

Ik zou zeggen: kom ’s op de koffie, hebben we ’t er nog ’s over.
Vraagje: GT-R zonder begrenzer. Betekent dit dan dat de garantie vervalt als die uitgeschakeld wordt? :p
@W1ck3D
volgens mij alleen in japan van toepassing… Aangezien er alleen maar water tussen Australie en Japan zit en er heel wat afgevaren wordt denk ik dat deze Nissan gewoon geimporteerd is, dus met begrenzer.
@Troyk

En gelijk hebben ze! Gutverredurrie….
@TroyK: Voor alle duidelijkheid, jij was diegene die zei dat de GTR de winnaar is uit dit duel, maar je baseert je enkel op de prijs. Misschien ook op de specs, maar die liggen dusdanig dicht bij elkaar, dat deze minder doorwegen. Mijn punt is dat prijs helemaal niet de sine-qua-non voorwaarde is om een wagen te kopen, en al zeker niet in het segment van de supercars. Qua magie, uitstraling en prestige, kan een Nissan nooit meedingen voor de hoogste plaats. Bovendien zijn er wel meerdere duo’s te maken met wagens die enorm verschillen in prijs maar dicht bij elkaar liggen qua prestaties.
@w0o0dy
excuus, foutje aan mijn kant… Het commentaar van Clarkson komt uit zijn ‘film’ thriller :) inmiddels een youtube’je gevonden. Wordt hier als niet-erg-spannend beschreven.

http://nl.youtube.com/watch?v=KMIlE1ina3U
Sinds wanneer is Clarkson een maatstaf geworden? Geweldig programma en alles, maar kom op.

Wat dat betreft hebben de 911’s volgens Jezza de motor op de verkeerde plek, dus…
Oké leuk dat de porsche won maar allebei hebben een ander talent…

maar wat een slecht kom&taar van die aussies, dit haalt het lang niet bij TG UK!
Geef mij ook maar de GT2. NICE!!!
@bozewolf: is heel juist wat je zegt over Jeremy.Iedereen respecteert zijn mening, maar om hem nu als referentie te gaan gebruiken?

T’is toch ook niet omdat de paus zegt dat we geen condooms mogen gebruiken, dat we dat met z’n allen ook volop doen?
GT2 “Kwijl” :D
Fijn dat ze de juiste binnenbeelden op de corresponderende buitenbeelden hebben gemonteerd. Want dat was in de 1ste aflevering helemaal anders met M3-interieurshots bij GT-R exterieurshots…
Droevig vergelijk.
Doe het dan goed en vergelijk een Daihatsu Copen met een Boxster. Dan heb je pas eerlijke overeenkomsten qua prijs.
@ Troyk
Dat van die hatemail was een grap hè ;)
Hierover kwam al die hatemail…
Ach iedereen zegt wel, ‘geef mij maar de gt2’ kunnen ze toch niet betalen, laat staan een gt-r hahahaha
@Alwood: Nogal dubieus zoals JC 180 graden draait als het over de GT-R gaat….. welke film is eerder opgenomen?
Zie je wel dat de GT-R niet onoverwinnelijk is.

GT2 is nog altijd snel genoeg, dat is bij deze bewezen. Fysiek is het ook zo goed als onmogelijk om met 480 pk sneller te zijn dan met 530 van de GT2(als beide auto s hetzelfde wegen).

Het wordt tijd dat een autoblad een uitgebreide test doet met de 911 turbo en de GT-R. En dan een totaal oordeel velt. Zelf zou ik zeggen, de GT-R is nog steeds de beste tegenstander van Porsche, en is er serieus aan gewaagd. Moest ik kiezen, dan zou ik dat erg lastig vinden, de GT-R kom je in NL haast niet tegen, dat zou de doorslag geven.
koop gewoon een zr1 .
@ woody

het lijkt wel alsof die man betaalt is om dat te doen…. of hij is gewoon te oud geworden…
1 woord…. Vspec…
Ik hoop binnenkort een test te zien tussen een Carrera GT en een GTR. Gewoon omdat iedereen hier dan weer kan gaan zitten miepen over hoe goed een Porsche is in vergelijking met een Nissan. Big Deal.

Autos koop je op prijs ( aangezien de meeste mensen hier niet een ongelimiteerd budget voor een auto hebben neem ik aan ) en aangezien de prijs van de GTR concurreert met die van een normale Carrera lijkt het me slim om die eens te vergelijken. Ow maar dan komt de Porsche er niet zo goed uit! ehhmm wat te doen……

De GTR is gewoon een uistekend stukje werk van Nissan en als Porsche zichzelf respecteerde, zouden ze dat erkennen en doorgaan met kevers opvoeren. Een merk als Porsche heeft toch niks te vrezen van die paar GTRs die rond rijden. De doelgroep snapt toch niks van al die computers in de GTR.

Wel slecht overigens dat je overal garantie verliest bij de GTR! Teveel starts met de launch control of TC uit. Dat is niet meer van deze tijd Nissan!!
@ Antoon: eindelijk iemand met verstand.
De GT-R zit inderdaad in een hele andere prijsklasse. Als het op waar voor je geld aankomt, dan is de GT-R een gedogen concurrent voor iedere sportwagen. En dat komt van iemand die regelmatig met een Carrera GT het circuit opgaat…
@PCCB

Als je dit nog leest:
Tuurlijk heeft de GTR niet het Elàn van een supercar maar dat heb ik ook nooit gezegd. Overigens concludeerde ik dat de GTR, voor mij, de betere keus is en dus niet voor Jan-en-Alleman. Nogmaals: IK vind de GTR de winnaar, dus niet aankomen met leerstof over marktsegmentering gebaseerd op een mening.

Mijn mening is helaas niet doorslaggevend, bepalend of bevelhebbend anders hadden we allemaal geen bijtelling meer gehad bestond er een rechtstreekse 5-baans A12 van de Duitse Grens tot diep in Den Haag.
Op alle circuits over de hele wereld die bekend zijn bij Nissan
wordt (middels Satelliet Nav) de begrenzer uitgeschakeld….
Misschien kennen ze het TG circuit daar niet maar de vraag is of op dit circuit
uberhaupt veel boven de 180 wordt gereden (een goede GTR gaat in een dikke 11 seconden naar de 200) Ik denk dat hier sprake is geweest van een niet zo best exemplaar van de GT-R (zie ook de 0,9 seconden naar de CLK) en een erg snel exemplaar van de GT2 (overigens een echte super car.)
Wie moeite heeft met de GT2 winst moet het maar aan het krappe circuit wijten en dit bekijken http://www.viddler.com/explore/NAGTROC/videos/13/
Jordy de Jong
hallo op de topgear test track is de gt-r even snel als de supercar van masserati de mc10 ofzo iets met een 1:18.9 ;) dus een gedeelde 3e plek voor de nissan gt-r op de top gear test track die porsche GT2 komt daar niet hoor

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).