Rijtest & video: BMW 750Li

Auteur: , 130 Reacties

De nieuwe 7-serie en ik begonnen meteen al op de verkeerde voet. Ik moest direct achter het stuur plaatsnemen, terwijl dit toch een auto is waarin je je graag laat rijden. Hoewel… het is wel een BMW. En in München hebben ze een reputatie hoog te houden, iets met Freude am Fahren.

[ Eerst kijken en dan lezen: klik dan hier voor de video. ]

BMW 750Li video

De eerste indruk: wow. Dit is echt een grote auto. Achter het stuur krijg je de extra centimeters (14 stuks) van de verlengde versie weliswaar niet mee, maar het uitzicht door de voorruit is ook al indrukwekkend. De motorkap lijkt vormgegeven als een soort hoogvlakte met een ribbel aan weerszijden waardoor de volledige omvang van de neus in één klap duidelijk is. Handig voor het inparkeren en het geeft zo’n heerlijk beschermd gevoel dat je inderdaad met een heleboel auto onderweg bent. Verder is deze vijfde generatie 7-serie weer ontegenzeggelijk een echte BMW. De styling van de vierde generatie siebener was niet bepaald iedereens smaak en met deze generatie heeft BMW het dan ook iets rustiger gehouden. Alleen de traditionele BMW nieren zijn wat fors uitgevallen. Verder is het een ingetogen, wellicht zelfs een tikkie saaie auto.

BMW 750Li

Gelukkig kunnen we ons te buiten gaan aan de elektronische gadgets die gemonteerd zijn op de testauto. Natuurlijk hoort bij een top-BMW ook allerlei spullen die het leven makkelijker maken. Laten we eens beginnen met eentje die in de praktijk tegenviel. In de Opel Insignia maakte ik op de testbaan al eens kennis met een systeem wat verkeersborden herkent. De geteste 750li had dit ook aan boord en dus konden we eens uitproberen hoe goed dit werkte op de Nederlandse wegen. Dat viel wat tegen, iets te regelmatig was de getoonde snelheid in het headsup display niet correct. Het systeem werkt prima zolang er een gebodsbord snelheid staat, die ronde met een rode rand dus. Bij matrixborden, het begin van de snelweg of op de provinciale weg gaat het mis. Het systeem maakt overigens ook gebruik van gegevens van de navigatie en uiteindelijk wordt dan met een vertraging de juiste snelheid getoond. Bijna goed dus, maar ook net zo goed als ik zelf de geldende snelheidsbeperking weet.

BMW 750Li

Gelukkig zijn er nog meer camera’s in de auto aanwezig die voor vermaak kunnen zorgen. De achteruitrij-camera is niet meer zo exotisch, maar is absoluut handig. Wel exotisch is de optie Side View: met behulp van twee camera’s in de spatborden vlak voor de voorwielen kan om het hoekje worden gekeken. Handig voor James Bond of voor als je een krappe uitrit van de oprijlaan hebt. Niet aanwezig op de testauto, maar wel verkrijgbaar zijn Night Vision dat met een warmtebeeldcamera beter zicht geeft in de nacht en Lane Change Warning die met een radar de dode hoek in de gaten houdt. Dit systeem houdt ook rekening met snelheidsverschillen zodat je een snel naderende linksrijder niet tot een verhittende remactie hoeft te dwingen.

BMW 750Li

BMW 750Li

Bij de introductie van de vorige generatie 7-serie joeg BMW de stuipen op het lijf van de non-technofreaks. Om het eufemistisch uit te drukken, niet iedereen kon er direct mee overweg. In de nieuwe 7-serie heeft BMW een geheel vernieuwd iDrive navigatiesysteem geïmplementeerd en dat werkt prima. Nog steeds moet je even omschakelen om de gelaagde structuur te snappen, maar dat went snel. Het systeem is bovendien uitgerust met een bijzonder mooi 10.25” groot scherm dat een resolutie van 1280×480 heeft. Dat betekent dat er veel ruimte is op het scherm en dat kaarten met heel veel detail kunnen worden weergegeven. Het systeem is verder uitgerust met een harde schijf waar de navigatie data op opgeslagen is en waar bovendien MP3 bestanden een plekje kunnen krijgen.

BMW 750Li

Nadat alles met knoppen was betast en uitgeprobeerd, werd het eens tijd om te concentreren op het rijden. Opvallend is dat de 7-serie precies rijdt zoals verwacht. Tenminste zolang je Dynamic Drive Control in de stand Normal laat staan. Net als de concurrentie en ook vele auto’s in klasses lager is de rijkarakteristiek van de 7-serie aan te passen. Met een paar mooie knoppen op de middenconsole is de gasrespons, besturing, schakelacties van de automatische versnellingsbak en vering & demping aan te passen aan het humeur wat de bestuurder heeft. Comfort is uitgesproken zacht en op sommige momenten zelfs een beetje deinerig. Toch bleek ik niet zo vaak het bijpassende humeur te hebben. Wel was ik vaak in de stemming Sport+, de hardste stand waarbij zelfs het ESP systeem een tandje wordt uitgeschakeld.

BMW 750Li

Nu heeft de 7-serie echt een bovengemiddeld goed weggedrag, zelfs met een semi-sportieve rijstijl kom je niet snel in de buurten van de grenzen van zijn kunnen. Op de natte in herfst sfeer verkerende wegen bleek er toch nog goed met de 7-serie te spelen. In Sport+ is een klein toefje overstuur gepermitteerd, met dank aan de altijd paraat staande paardenkrachten van de twinturbo V8. De geteste 750Li heeft de 4.4 liter V8 onder de motorkap die maar liefst 407 pk en 600 Nm levert, genoeg voor een sprint naar de 100 in 5,2 seconden en een begrensde top van 250 km/u. Dat is sneller dan de oude 760i, over een opvolger met V12 hult BMW zich nog in stilzwijgen, maar achter de schermen wordt er hard aan gewerkt.

BMW 750Li

De overige verkrijgbare motoren zijn ook uitgerust met één of meerder turbo’s. De 740i heeft de bekende 3.0 liter twinturbo zes-in-lijn met 326 pk onder de motorkap. Dieselaars kunnen kiezen voor de 730d die 245 pk, 540 Nm en CO2 uitstoot van slechts 192 gram/km heeft. Niet slecht voor een limousine die ook nog eens in 7,2 seconden naar de 100 sprint en een top van 245 km/u haalt.

BMW 750Li

Grappige foto van het airco bedieningspaneel toch? Gescheiden temperatuurregeling links en rechts, stoelverwarming en ventilatie, een genot om te vertoeven. Kijk nu nog eens goed. Inderdaad dit is het bedieningspaneel voor de achterpassagiers die natuurlijk ook de behoefte om het klimaat helemaal naar eigen hand te zetten. Aangezien de “L” 14 centimeter extra beenruimte achterin heeft, is het qua zitcomfort ook al niet echt behelpen. Vooral niet omdat er geen achterbank, maar twee separate zetels zijn geplaatst. Die zijn beiden bovendien ook nog eens volledig elektrisch verstelbaar. Een eigen telefoon, schermpjes om te internetten of je eigen iDrive controller achterin. Alles is mogelijk, zolang de bankrekening toereikend is, want zoals gebruikelijk is in deze klasse kun je je compleet te buiten gaan aan opties. Gelukkig zijn de verlichte make-up spiegeltjes achterin wel standaard, maar dan wel alleen bij de lange versies.

BMW 750Li

BMW 750Li

De instap prijs is nog te overzien: voor 98.150 euro staat de 730d op de stoep, terwijl de 740i 101.150 kost en de 750i 120.600 euro vergt. De verlengde versies zijn maar een kleine 3000 euro duurder. Mocht er te weinig budget over blijven voor de opties, ontsla dan gewoon je chauffeur. De nieuwe 7-serie is namelijk leuk genoeg om zelf achter het stuur te kruipen.130 reacties

Mooie wagen, alleen o zo niet betaalbaar voor de meesten. Leuke hobby/beroep wat jullie hebben!
Misschien had dit de auto van het jaar moeten zijn?
Toepasselijk kenteken; Hele Dikke Duitser… :wink:
Het model ben ik nog niet echt over te spreken. Vooral op de bovenste foto ziet die voorkant er niet bepaald mooi uit! En op de onderste foto van opzij is het net een 3-serie…..
Een BMW sedan voor €120.600??? Nee dank u, dan koop ik wel een beter uitziende auto. Voor dat geld rijd ik liever in een Jaguar XJ of Benley.
Vette Limousine! Beter dan die lompe S-Klasse. Ben benieuwd of AUDI dit kan overtreffen met de nieuwe A8
Alfa Corse, jij hebt de nieuwe 7 serie duidelijk nog niet in het echt gezien.

Ik heb er van het weekend even in gezeten en wat een geweldige auto is het. (groot ook, vooral, erg groot)
Colocatie Belgie
voor dat geld koop ik toch lekker iets anders hoor, M5, M3 ofzo
@ WouterAB/wie dan ook: Jullie doen toch iets verkeerd als je de blogjes op 480 vertikale pixels tikt ;) niet liegen om de 7 beter de praten he?
Ik krijg weer last van flasbacks die me doen denken aan de tijd toen de 5-serie losgelaten werd.

Wat vond ik het een afschuwelijke auto toen, 3-4 jaar later kom je tot de conclusie dat er echt een tijdloos en fantatisch mooi model is uitgebracht.

Dat gevoel geeft deze “sieben-er” mij ook.
wel jammer dat er geen bekerhouders aanwezig zijn…zie 4 minuut 24;)
Trouwens 1280×480 groot? Hebben jullie nog steeds geen 1280×800 na al die hits? :lol: En ik wil best wel dat zware werk overnemen hoor :mrgreen:
Grappig, lezers hier zijn potentiële 7-serie kopers?
@Emile_Benz

Jij krijgt toch al een SL 65 AMG black?

Pruts-bee-em-weetjes doe jou toch niets!? :)
Heb m nog niet in het echt gezien, maar het lijkt mij een erg mooie auto. Goed en leuk filmpje trouwens! Gelukkig krijg je zo’n gevaarte nog goed in een drift! :lol:
De achterlampen doen me steeds denken aan de nieuwe C5. Verder is de auto wel mooi.
Ik vind het een schitterende auto ,mooi elegant stoer een echte bmw ik wou dat ik het geld had .
1280 x 640 is een behoorlijk scherm in een auto. dat is op 160 pixels in de hoogte na net zo veel als mijn laptop scherm.

trouwens dat neus film systeem wil ik ook in me auto, leuk voor in de fille als ik niks te doen heb(A)
Rick Buijsman
Audi en mercedes kunnen dit nooit overtreffen
@ TroyK: Dus, mag toch wel wat vinden van deze Beemer. Vind ’t ’n hele dikke wagen. En mooi…als je van opgeblazen nieren houdt…
Ah, ik zag Almelo, maar later op de navigatie Amersfoort. Waar is dit geschoten als ik zo vrij mag zijn?
Rick Buijsman
Deze auto heeft zo veel snufje’s dat ding is zo veilig geen ander merk heeft het. en bmw werkt samen met google dus je ken nog mooi surfen op het internet op dat mooie scherm.. hij is zeker de prijs waard. ik vind die nieren helemaal niet te groot! ze zijn mooi en die achterlicht grote vriend die hebben ze niet na geaapt van de Citroen C5 citroen en audi hebben het bij bmw afgekeken
Audi liefde roest niet!
Als je op de laatste plaatjes naar het navigatiescherm kijkt, zie je dat het pijtlje in de omgeving Amersfoort staat.
Verder vind ik de voorkant niet zo geslaagd, aangezien in het interieur van de E60 5-serie eerst spuuglelijk vond en nu het mooiste interieur van alle auto’s vind (ja ook als audiliefhebber) denk ik dat het een kwestie van tijd is.
Nu weet ik waar die achterkant op lijkt, eerst dacht ik C5, maar dit is ‘m:

@ Jan Rap: de foto is niet zichtbaar…
Heel raar, bij deze zeven is het een beetje omgekeerde wereld: Normaliter vind ik het front van pas geïntroduceerde BMW’s mooier dan de achterkant, denk aan de oude zeven, de vijf, de zes, de X6. Bij de zeven is het net andersom.

De achterkant vind ik werkelijk fabuleus; die doet mij op de een of andere manier weer enorm denken aan de E32 7-serie, maar die grille. Op de beelden net effe iets te groot voor mijn gevoel.

Maar ik moet hem binnenkort eerst maar eens in real life bij de dealer bewonderen. Wellicht valt het dan reuze mee.
Hey Jan, je afbeelding doet het niet..
*Bij de zeven is het net andersom.

Dit moest natuurlijk: “de nieuwe zeven” zijn. Excuses. ;)
Waar is het hybride plaatje?

– oh, het is geen Lexus –
Nee het plaatje werkt niet :S

Nog ns proberen:

http://foto.autozone.be/fotoseurotax/450/lexus-ls-600h-l-5743.jpg
Precies, die!
Hmm uiteindelijk vind ik m iets minder sterk dan ik van tevoren dacht, maar nog steeds heeft ie dr toch wel vrij veel van weg.
Die foto van de KLIMA regeling achterin. Zowel de stoelverwarming als de stoelkoeling staat aan???? Lekker efficient!!!
Dat is het hybride idee.
@ Rick Buijsman,
ik denk dat Mercedes dit zonder moeite zal overklassen
De lexus ziet er toch veel beter uit. Het interieur is toch weer lelijk en oud. We zouden toch verwachten dat er geen draaiknopjes meer gebruikt word dezerdagen.
Wat is ie lelijk, frontaal is het precies een hondekop…
Even erg wennen deze auto!
Maar het went wel ;)
Qua opties zit je idd erg lekker in zo’n auto,en prachtig hoe alle knopjes ‘savonds verlicht zijn dan.
Beetje jatwerk van de jappen (het lijkt nu andersom te gaan), die achterkant lijkt op die van de Lexus LS.

Lexus LS is alleen mooier, zeker als totaalplaatje.
Aah nice, lekker omgeving Driebergen. Mooie weg is dat door het bos. Heerlijk om na een lange dag school even je hoofd leeg te maken op weg naar huis :-D Voor de rest mooie auto, maar ik ben toch meer van de S-klasse..
Prachtig en heel mooi filmpje ook. Alleen blijft de grill mij wat storen van de 7-reeks
Rick Buijsman
@bouwman

Beetje jatwerk van de jappen & en audi en citroen,,
Mooi ding.
Ik vind dat keramiek erg gaaf.
Knoppen en bediening zien er strak en zakelijk uit.
@ Kzary: letterlijk…
Niertjes mochten voor mij iets kleiner, voor de rest, zalige wagen! nu nog een V12 ^^
hmm lelijk saai en goedkoop ogend

nieuwe 3 is nog mooier dan deze
stuk goedkoper (of gewoon m3)
kan je wel opties nemen

1 ton kan je anders nog altijd in de sloot gooien

En voor Kzary of EMile Benz

7 serie is er niet in geslaagd de inmiddels 3 jaar oude (nieuwe) s te overtreffen
Ze hebben niet alleen bij sommige delen van het design naar de Japanners gekeken, ook bij de tech. snufjes: Side View is al sinds jaren te krijgen op de Toyota Corolla Verso onder de naam “Blind Corner Monitor”.
Ik vraag me al jaren af waar eigenlijk de nieren van een auto zitten..? Vertel!
Dat driften gaat je echt wel goed af Wouter! Knap! En wat ik me afvraag: als Wouter op driftcursus gaat, gaat Ruben dan op fotografie-film-montagecursus? Want de beelden waren deze keer weer erg verzorgd! Over de auto: voor dat geld koop ik een tweedehands DB7 en een DB9. Of een fully loaded M3 en nog een Porsche. De opties zijn eindeloos, maar geen 7 serie! Zeker niet voor al dat geld! Als je onvoorstelbare luxe wil: koop een Lexus, die dingen zijn het neusje van de zalm, beter dan elke luxewagen.
Trouwens, hij is te gek! Ik ben verliefd. Alweer!
Rick Buijsman
de nieren zijn de luchtingaten bij de neus.
@ Thijs
Nouja zeg! Ben je verliefd op een BMW, weet je niet eens wat de nieren zijn. Schande ;)
De nieren zijn de twee luchtgaten voorop…
leuke auto, maar prijzig (wat niet tegenwoordig :( ) en veel te groot als je maar 1 auto hebt als je het mij vraagt! doe mij maar een 1’tje erbij als daily driver en deze vr lekker te cruisen als je ver weg moet met het hele gezin!
mooie bak, mooie velgen, mooi kleur

haha telkens maar een paar euro’tjes erbij tellen en je zit zo 60.000 euro verder :D

kreeg de auto op het eind geen vierkante wielen ? ;)
Ik vind hem echt super.
het enigste waar ik mee zat waren de grote nieren, maar op een of andere manier stoort het me steeds minder en begin ik het te “snappen”
Bah, wat een lelijke wagen. Die resolutie is allang niet zo speciaal meer op dat soort schermen.
Gewoon een vreselijke auto om te zien.Buitensporige grote nieren.Dan maar een s klasse.Die weten tenminste hoe en dikke bak er uit moet zien.
@Rick Buijsman & RA999

Thanks! Ik vermoedde al zoiets maar wist het niet zeker. Maar als je verliefd bent, en dan bedoel ik écht verliefd, dan vind je alles mooi aan het betreffende object. Dus ook de nieren. Nee, juist de nieren!

:D
Beter dan het vorige model maar nog steeds net niet mooi, Mercedes is en blijft gewoon de mooiste(en beste)
In de s klasse stap je in en rijdt weg.Die bmw is veel te gecompliceerd.Komt uit alle testen naar voren.
Wow wat is dat ding lelijk!
“Nog steeds zijn moet je even omschakelen om te de gelaagde structuur te snappen, maar dat went snel.”

Volgens mij klopt er het één en ander niet aan deze zin, mannen…
edit: dank u, is gefixt

OT: Mercedes?

BMW gebruikt Mercedes al lang als z’n little b….

http://bmwclub.ge/Forum/uploads/av-1009.jpg

:lol:

En laten we het over Lexus al helemaal niet hebben…

In eerste instantie was ik ook hélemaal niet te spreken over deze auto.
Maar nu ik ‘m een paar keer in het echt heb gezien oet ik zeggen dat het er goed uitziet. De nieren vallen in het echt reuze mee (het komt in ieder geval op foto’s niet goed over).

Maar die achterlichten…..ik weet niet. Het lijkt teveel op die goedkope Japanner…
Hij lijkt helemaal op een japanner
Ik weet het niet, toch maar eerst in het echt moeten zien. In ieder geval vind ik de nieren veel te groot. Compensatiedrang?

Verder zou ik zoiets nooit kopen, geef mij maar een driverscar ;)
@ Rick dos: Mag ik je er trouwens op wijzen dat Mercedes vrouwelijk is qua naam en BMW mannelijk qua naam. Ik kan mijn auto dus beschouwen als ’n 2de vriendin. Wat is jouw Beemer dan? …
Toch m’n twee A8’ten maar omruilen bij de BMW voor twee Siebeners! Dit ding ziet er gewelding uit! M’n kinderen zullen er blij mee zijn, hun ‘all-option’ A8 vonden ze niets. Ik en m’n vrouw vonden onze ook geen geweldige auto, achterin zitten is wel luxe met al die onnodige extra’tjes, maar niet genoeg. m’n chauffeur zat denk ik lekkerder!
Deze 7 ziet er geweldig uit, komt de V12 ook nog, zijn we iets eerder in Zwitserland :D
ik vind em best wel lekker dik(om het op zijn hollands te zeggen)
Roderick, dude, waar the fuck heb je het over?!
Ga iemand anders vervelen met je verhaaltjes ;)
lekker driften aan het eind
PRACHTIG ik dacht in het begin al waar blijft het
@Benz

2e vrouw = maitresse = matras = rijgevoel Mercedes?

– blijven zompige bakken, hoezeer ze BMW ook proberen te imiteren –

;-) (voor ik klapjes krijg)
@ slk
In de S stapje zo in omdat er minder nieuwe gadgets inzitten.
In de loop der jaren heeft mercedes vaak dingen als eerste geintroduceerd.
Maar als je al die jaren nakijkt was BMW veel vaker als eerste met dingen.
Verder als je nu instapt kun je zo wegrijden hoor maar als je hem wil instellen ja dan zal je even alles moeten aanpassen op jezelf.

Verder die 750 klinkt super en is echt snel.
Maar is toch weer wachten op de 760 voor het ultieme gevoel die 12 cylinders zijn echt super.
Pas geleden nog in een 760 gereden en das ultiem cruisen en als je wil een echte snelle bak.
En die gril valt in het echt wel mee hoor past bij de auto.

En waarom beginnen mensen nu over dat ze liever een m3 kopen voor dat geld.
Dat is toch appels met peren vergelijken.
Oh en voor de mensen die het willen weten de 760 komt waarschijnlijk in september pas
Wat een lelijke wagen!

Is de lexus ls velen malen mooier
Super auto.
Zo een auto moet je gewoon een keer gehad hebben.
Wanneer hebben jullie deze auto getest? Ik zag hem afgelopen zaterdag rond een uur of twee op de Binckhorstlaan rijden in de richting van de Koningskade. Speciaal nog het kenteken opgeschreven omdat het de eerste nieuwe 7-serie was. :-) Of heeft BMW jullie met iemand anders auto laten raggen?
weggevallen in de snelheid: in Den Haag natuurlijk en natuurlijk de eerste nieuwe 7-serie die ik zag.
Haha mooi filmpje en dikke wagen. Blijf die neus alleen een verschrikking vinden, ook in het echt.
1e foto – lijkt dat niet op een nijlpaard? Met de grille als twee enorme neusgaten en de spiegels als kleine oortjes?

@Roderick
Snuif je die lijm altijd, of enkel net voor je het net opsurft?
Echt, ongelofelijke auto! Met deze 750 is er echt geen M7 meer nodig, zou echt niet staan. Schitterend gewoon! (alleen de prijs dan :P)
rick buijsman
komt er nou ook nog een dikkere diesel dan 730d? ik vind 745D net als die vorige tog wel wat knapper miss een 750d?
“slk schrijft,
In de s klasse stap je in en rijdt weg.Die bmw is veel te gecompliceerd.Komt uit alle testen naar voren.”

Een BMW wordt inderdaad vaak met een handbak geleverd, en een Mercedes 9/10 keer met een automaat. Dus ik vind het niet gek dat een gemiddelde BMW moeilijker te rijden is. Maar daarom denk ik wel dat BMW’s eerder gekocht worden door mensen die houden van rijden, Mercedesen worden alleen voor het sterretje gekocht, en mee op te scheppen. Verder is het eigenlijk vrij weinig… En ALLE tests? Laat er eens een paar zien, want zo lang is deze auto er nog niet!

Op de foto’s vind ik de nieren ook wat te groot, de achterlichten vind ik erg gaaf, alleen het heeft net iets te veel C5 gehalte… Dat is jammer. Verder helemaal top;) Wil hem wel hebben hoor! In tegenstelling tot die s klasse.
Hou toch op. dat stomme idrive lijkt toch nergens op.Kan je beter het command systeem hebben.Mensen die zo 7 serie kopen doen dat ook om op te vallen en misschien OOK wel OM op tescheppen. -edit-
rick buijsman
jah mensen kopen echt om dat sterretje.. bmw heeft veel meer klasse
Mooi hok,

Echter blijft een beetje sjonnie, maar dat past dan
weer helemaal bij jullie voorkeur voor radiozender.
rick buijsman
slk @

ben ik niet met je eens elk groot auto merk gebruik de Idrive.. knop Porsche, Mercedes, Audi, Bmw, soms zitten ze op het stuur maar het is allemaal ontworpen door bmw. bij Bmw wordt en nog na gedacht overal alles.. ze hebben veiligheidsysteems,

kijk hier een bericht van de BMW biedt nieuwe interface met Google Maps

Terwijl Mercedes nog bezig is met “Search & Send” (iets wat BMW al een halfjaartje eerder had) heeft de autofabrikant uit München nu weer een ander nieuwtje. Het merk heeft bekendgemaakt dat het in Duitsland mogelijk is om Google Local Search te gebruiken via het BMW navigatiesysteem.

dat zie je maar bmw loopt met stappen voor audi en mercedes die kunnen zelf niks verzinne

wie begon der met de Waterstof?? Bmw..

wie nemen het nu al beetje over ?? Mazda,, Ford zijn nog wel meer merken..

en er doen al langere tijd geruchten de ronde dat BMW motoren wil leveren aan onder andere Mercedes. jah v12 motoren en Hybride

BMW schijnt trouwens ook met Aston Martin en voor Maybach..

en ze gaan ook motoren leveren aan lotus.

Bmw heeft 1 van de beste moderne Diesel motoren de techniek is gewoon zo goed
Mercedes heeft uitgedokterd en geintroduceerd:abs asr esp lane guard airbag ,adaptve cruise controle,kreukelzone.Ga nou niet vertellen dat bmw voorloopt met techniek ,dat valt wel mee,op die i drive na.
@Emile_Benz

Ik zie mijn BMW als een transporteermiddel dat jij een Mercedes of om het even een BMW kan onderscheiden in een hij/zij dat maakt je best wel zielig…. ;)
Wat een waanzinnig knappe kar! :twisted:
@autoblog,

Waarom testen jullie eigenlijk luxe auto’s? Altijd als jullie dat doen wordt er elke keer gezegd van: “tsja, het blijft nog steeds geen M5/AMG/GTI etc…”

Daar hebben jullie ook gelijk in dat ’t ’t niet is, maar dat is de insteek ook helemaal niet geweest van de fabrikante…. Naja, mijn kritiek is weer gegeven :P

178.000 ekkies…. pff… Hoop centjes…

Wel weer leuke review met een mooie bolide… Snel weer één!!
Wauw, zo in het echt vind ik hem erg geslaagd. Vooral in een donkere kleur. Dat donkerblauw staat hem er goed. Een stuk fatsoenlijker dan de S-klasse. Vooral de achterkant is strak, en ik zie er echt geen Japanner in.
@Roderick
Lekker bescheiden en zeer interessant (NOT en NOT)

Heerlijke bak!!
Wist niet dat pr0n toegestaan was op autoblog!
Als ik het geld had…….
De eerst mooie BMW sinds jaren, ik ga deze wel over wegen hoor:D
Schitterende foto’s heren!

Vooral de 2e (‘NEW’) is kunst…
Heel mooi! Ik denk alleen dat Wouter beter sportwagens kan testen, voor zo’n serieuze auto was dit filmpje te kinderachtig en dan die opmerking aan het einde dat je voor dat geld toch beter een M3 kan kopen…
@roderick…
en toen werd je wakker en stapte je weer in je 20 jaar oude Citroen BX of zoiets (niks tegen citroen trouwens he… heb zelf een ZX gehad)
Als Bmw liefhebber zeg ik toch dit: Als ik de kans krijg om hem total te rijden met mijn auto, dan grijp ik meteen mijn kans. Lelijke brik.
@Rob

Helemaal gelijk! Ik dacht hetzelfde, en de opmerking over liever een M3 was niet de eerste. Sacha kan dit soort auto’s beter gaan testen, ik denk dat de filmpjes dan beter zijn.

Beetje jammer Wouter, soms moet je wel proberen om een klein beetje professioneel te zijn.

:D
Na de 125i performance-test (voor het vrouwtje) nu de 750i voor de mannetje. De M3 voor het zoontje hebben we ook gehad. De M3 sedan-test voor de schoondochter ook. De familie-test is compleet.
@Eric

Of de Mini Cooper S test voor de (schoon-)dochter lijkt me beter, niet?
@shivan: EXACT wat ik bedoel!
Mensen die zeggen dat wouter zo lekler drift hebben er echt geen verstand van.
Bij de 125i met 218pk liep hij te zeuren dat het te weinig vermogen had ( nou met 150 pk en achterwiel aandrijving lukt het al makkelijk )
Maar nu die meer dan 400 pk onder zijn voet heeft bakt hij er nog niks van.
Geef die jongen A.U.B een drift cursus
-edit: nutteloze bijdrage-
Haha grappig die Fanboys hier… wie heeft er het meeste geïntroduceerd blablabla. De S-klasse en 7-serie zijn gewoon onwijs luxe auto’s.
Nu is net de 7-serie uit met allemaal technische hoogstandjes etc. Dat was precies hetzelfde toen paar jaar geleden de S-klasse uitkwam. Dus als straks de nieuwe S-klasse komt zullen daar ook weer nieuwe technische hoogstandjes inzitten.

Al dat gezeur over BMW was eerst, NIETES mercedes was eerst. Daar kijk je toch niet naar als je zo’n auto koopt. je koopt gewoon de auto waar je het beste gevoel bij hebt en voor mij zou dat de S-klasse zijn, gewoon omdat die auto iets uitstraalt wat de 7-serie en A8 niet uitstralen.
Pordon heeft gelijk, er wordt weer vanalles bijgehaald door fanboys om het merk BMW/Mercedes omhoog te krikken, terwijl het gewoon een leuke rijtest ist van de nieuwe 7-serie. Je zou met de S-Klasse kunnen vergelijken, maar iemand die deze auto overweegt al heus niet zomaar naar Mercedes gaan. En dat iemand hem lelijk vindt mag, dat is tenslotte een mening.
@Bohica:
“Bij de 125i met 218pk liep hij te zeuren dat het te weinig vermogen had ( nou met 150 pk en achterwiel aandrijving lukt het al makkelijk )”

Anders kijk je dat filmpje nog een keer.

“Maar nu die meer dan 400 pk onder zijn voet heeft bakt hij er nog niks van.
Geef die jongen A.U.B een drift cursus”

Ik lag achterin te slapen, dus geef mij deze keer niet de schuld. :-)

Maar een extra driftcursus sla ik niet af hoor.
Ik vind de buitenkant erg lelijk. Vooral de voorkant, de achterkant en beide zijkanten… Deze auto is voor mensen met veel geld en wat minder smaak. Het interieur daarentegen is prachtig! Maar ik zou toch een M3/5/6 nemen…
Lelijk! Die blob linksonder het kenteken, voor de rest een hele mooie auto! Het is zeker wennen maar heb er al 2 of 3 gezien, en dat is erg mooi, zeker in het donker..
TDI-alles rood !
De heren ontwerpers moesten wel erg hun best doen om nieuwe foefjes uit te vinden.Lane Warning System ???? Neem gewoon 10 rijlessen meer (op de snelweg waar je 120 mag ! ) en je hebt geen moeite meer om in de rijstrook te blijven !!!!!!!!!!! En vergeet ook niet te leren om RUSTIG in je buitenspiegel te kijken, dan kom je tot de conclusie ,dat de autos vanaf ong.2000 geen dode hoeken meer hebben ! Wat een ONZIN, een systeem dat waarschuwt dat je niet naar links kan.
Voor de rest een erg mooie auto.Knap.Maar voor mij hoeven die dure (onnodige) speeltjes niet.
@ TDI-alles-rood !

“auto’s vanaf ong. 2000 geen dode hoeken meer”?

Recentelijk in een Passat CC gereden toevallig? Die heeft toch wel degelijk een paar stevige dooie hoeken ;-)

Verders… schitterende auto dit :-)
Een hele verbetering met het vorig model, alleen vind ik het dan wel weer jammer dat ze imho toch wel een beetje in de mist zijn gegaan met de voorkant (groot uitgevallen nieren idd) die mijn inziens toch wel een beetje lomp oogt. Over de zijkant, achterkant en interieur valt op zich niet zo veel op aan te merken. Al met al een mooie auto dus ;-)
mooie auto ik rij liever in me eigen bmw m3:)
Lekker als besparing een ontwerp delen met Citroën? :-) En dit voor een merk als bmw; die achterkant is gewoon een kopie van c5 (en de voorkant is bijna niets veranderd met de vorige).
Ok, je kan niet ontkennen dat het een vette bak is en vind hem zeker niet lelijk; maar der is nu eens niets maar dan ook niets speciaal aan!
Heerlijk Eerlijk
luxe hok…
maar vind het niet echt een opzienbarend verschil.
Sjakie Peters
Wat jammer dat ik ook weer wat reacties zie met dat eeuwige MB vs. BMW vs. Audi gebrabbel absoluut overbodig is namelijk ook helemaal niet interessant.

Wat wel Interessant is is dat BMW gewoon weer een prachtig vooruitstrevend technisch meesterwerkje op de weg weet te zetten. In deze klasse kan je gewoon niet zeggen dat de een echt beter is dan de ander het zijn allemaal geweldige auto’s en waar het vaak op neer komt voor de potentiele klanten is hun persoonlijke voorkeur. Wat vaak neerkomt wat ze denken dat het model voor hun uitstraalt

Dit oordeel staat ook compleet los van de concurenten in deze klasse. Geloof mij als ik het geld heb, heb ik een probleem want zowel een A8 , Of dikke Mercedes S (65 AMG hehe) spreken mij ook aan. Ik zwijg overigens dan ook nog over de XJR en de Quatrroporte die ook zeker niet verkeerd zijn.

Overigens leuke test, mooi dat de Beemer nog ff dwars ging op t eind. Alleen waar blijft Aimee want die zou zeker niet misstaan in zo’n dikke 7 serie :D (fout…)
best jammer dat er wat foutjes in de test zitten. lang versie is 14 langer en zelf beetje lager ipv 1 hoger dan de korte versie, verders noemt hij de 0-100 tijd van de korte versie.

maar wel leuke test
Sjakie Peters
^^ tja echt een schande. Want misschien zullen er nu slecht geinformeerde klanten deze bak niet meer willen omdat hij 1 cm lager is en blabalalalalabla… Dat zijn nu juist dingen die er eigenlijk weinig toedoen het gaat om de rijervaring en het plezer wat de auto je geeft , welk gevoel krijg je bij de auto etc. Dat zijn dingen die van belang zijn en vooral in dit segment.

Of zou jij een E30 M3 laten staan omdat je fout geinformeerd was over de 0-100 tijd. Dan is het toch ook gewoon knallen met die bak en niet dat (excusez les mots) ge-mierenneuk?
@ sjakkie

ik bedoel alleen te zeggen dat het een gemiste kans is. als je zulke professioneele filmpjes maakt kun je het huiswerk toch even goed doen? door dat mijn vader voor een nieuwe 7-serie aan het kijken is haal ik die foutjes er zo uit, dus zou het best kunnen dat meer mensen het is opgevallen.
Ik ga morgen gelijk naar de dealer!
natuurlijk is hij dik en duur, maar echt mooi is hij niet
Exotisch is de side view niet hoor, in ’99 kon je die al voor de E46 3 serie krijgen en was misschien/waarschijnlijk ook al eerder te verkrijgen op duurdere modellen. Toyota deed dat pas in 2003, voor zover ik kan zien, dus die heeft het eerder van BWM afgekeken Krispi…
BMW weer goed gedaan manne!

Laat de critics maar blaffen geweldig!
Tjonge jonge, wat een jaloerse mensen zijn er weer!

Over de onzin van allerlei systemen kan ik kort zijn: Lane Departure Warning is met elke auto duurder als 15000,- een absolute MUST!! Je valt toch als een blok in slaap met die sukkelsnelheden van 100?

Waarom al die techniek er op zit? Gewoon omdat het kan. Waarom bouwen ze raketmotoren op vrachtwagens?

Het enige wat ik niet snap is dat ze geen standaard snelheidscontrole-systeem inbouwen.

Auto’s die borden kunnen herkennen? Als je dan te hard rijdt kan je de fabrikant dan aansprakelijk stellen als de auto een bord over het hoofd ziet?
@John,

“Het enige wat ik niet snap is dat ze geen standaard snelheidscontrole-systeem inbouwen.”

Dat snap ik wel, wellicht omdat dat in veel landen (waaronder Nederland) verboden is?…………
HARD LifeStyle
Mooie test, ik heb deze voor mijn vrouw, de vorige vind ik persoonlijk mooier maar die wilde ze niet..
Zelf rijden doet ze niet zo vaak, daarom heeft de de Li en een chauffeur, soms echter steel ik de auto snel mee voor een ritje naar het werk ofzo! Was altijd leuk! Tot ik een paar weken geleden mijn Mercedes S420 zat werd, en hem inruilde voor een S65, nu is mijn auto leuker haha!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).