Videotime: noch einmal SL65 AMG Black Series

Auteur: , 39 Reacties

Zes liter. Twee turbo's. Twaalf cilinders. Zeshonderd-en-zeventig pk. 1000 nm. 320 km/u. 3,8 seconden naar de 100. € 485.218 incl. BPM en BTW. Zeven stuks voor Nederland.

Need we say more? Of ga je lekker het videootje kijken? Of de plaatjes gluren die de Mercedes-Benz huisfotograaf in San Francisco maakte? Voor niet-visueel ingestelde bezoekers is na al het vervelende beeldmateriaal nog het persbericht te lezen met allemaal interessante details over de USB-aansluitingen van het navigatiesysteem en de RACETIMER, die onderdeel is van het AMG-menu en onder andere rondetijden kan weergeven.

SL65 AMG Black

Krachtigste AMG-model ooit leverbaar voor € 485.218
Zeven exemplaren Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series voor Nederland
Zeven exemplaren van de ultrasportieve Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series zijn bestemd voor de Nederlandse markt. De door de AMG PERFORMANCE STUDIO ontwikkelde supersportwagen heeft een V12-biturbomotor met een vermogen van 670 pk en een koppel van 1.000 Nm. Hij levert dan ook prestaties van ongekend hoog niveau. De prijs van deze exclusieve topsporter is vastgesteld op € 485.218 incl. BPM en BTW.
Bij de Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series zit de sportiviteit in de genen. Dat is niet verwonderlijk, want hij is ontwikkeld in de AMG PERFORMANCE STUDIO waar ook de officiële Formule 1 Safety Car en Medical Cars worden ontwikkeld.
De Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series beschikt over een met de hand gebouwde zesliter AMG V12 biturbo-motor met een vermogen van 493 kW/670 pk en een elektronisch begrensd koppel van 1.000 Nm (beschikbaar tussen 2.220-4.200 tpm). Toch zijn het niet alleen deze cijfers die tot het enorme prestatiepotentieel leiden. De SL 65 AMG Black Series weegt door een ruime toepassing van lichtgewicht materialen als met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) slechts 1.770 kg. Daarmee komt de pk/gewichtverhouding op 1: 2,64. Dat leidt in de praktijk (waar het kan en mag) tot een topsnelheid van 320 km/h (elektronisch begrensd) en een sprint van 0-100 km/h in 3,8 seconden. Voor de ‘0-200’ is slechts 11 seconden nodig.
Uitsluitend hightech
Feitelijk is de Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series in één woord samen te vatten: hightech. Dat geldt uiteraard voor de krachtbron, maar ook voor de transmissie. De auto beschikt over de vijftraps AMG SPEEDSHIFT PLUS-transmissie met dubbelclutch-functie en keus uit vier schakelprogramma’s. ‘C’ en ‘S’ zijn volledig automatisch, terwijl ‘M1’ en ‘M2’ een actieve rol van de bestuurder vragen. M2 is de meest sportieve stand. In deze modus reageert de transmissie nog eens 20% sneller dan in ‘M1’.
Het AMG-sportonderstel heeft diverse elementen die rechtstreeks uit de autosport stammen, zoals de instelbare schokdempers waarmee de bestuurder een ‘set-up’ naar eigen wens en inzicht kan configureren. Ook de vergrote spoorbreedte vóór en achter en de extra directe besturing dragen bij aan optimale dynamiek en stabiliteit. Het ESP vervult daarbij ook een belangrijke rol. Het stabiliteitssysteem heeft drie standen (On, Sport en Off). De laatste stand vraagt nadrukkelijk om een zeer ervaren bestuurder én een afgesloten circuit. De Sport-stand laat al een zekere mate van overstuur toe en verhoogt op die manier het rijplezier.
Uiteraard is het remsysteem van de SL 65 AMG Black Series uitermate krachtig en beschikt het over een bijzonder uithoudingsvermogen. Dat komt onder meer op het conto van de remschijven van composietmateriaal. Deze schijven zijn intern geventileerd én radiaal doorboord. Vóór worden remklauwen met zes zuigers gebruikt, achter hebben ze vier zuigers. Ook de wiel/band-combinaties zijn pure hightech. Vóór zijn 19-inch AMG-wielen met 265/35 R19 banden gemonteerd, achter 20-inch wielen met 325/30 R 20-banden van het type Dunlop Sport Maxx GT.
Binnen en buiten
Bij de Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series bepaalt de functie de vorm. Dat leidt tot een indrukwekkend uiterlijk waarbij vooral de grote koelopeningen, de brede wielkasten, de uitklapbare achterspoiler en de achterzijde met diffuser gezichtsbepalend zijn. Gelijkenissen met bijvoorbeeld de DTM-modellen van Mercedes AMG zijn geen toeval. Een bijzonder (visueel) element van de SL 65 AMG Black Series is het dak met de geïntegreerde rolbeugel. In tegenstelling tot andere SL-modellen is dit dak niet inklapbaar. Wel is de daklijn vergeleken met de andere modellen lager. Het dak is volledig gemaakt van met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP – Carbon Fibre Reinforced Plastic). CRFP is zeer licht en sterk. Ook de achterspoiler, die bij snelheden vanaf 120 km/h automatisch omhoog komt, is van dit materiaal gemaakt. De diffuser achter is gemaakt van koolstofvezel. Hierin is het actieve koelsysteem voor het gelimiteerde sperdifferentieel opgenomen.
Ook het interieur van de SL 65 AMG Black Series kenmerkt zich door functionele sportiviteit. De kleurstelling is simpel: zwart. Dat geldt bijvoorbeeld voor de nieuw ontworpen sportstoelen met een frame van het lichte en sterke CFRP. De stoelen zijn bekleed met een combinatie van nappaleer en alcantara. Het AMG-stuurwiel heeft ten opzichte van andere AMG-sportsturen een 15 mm kleinere diameter. De onderzijde is afgevlakt en de ‘gripzones’ zijn bekleed met geperforeerd leder. Diverse afwerkingspanelen zijn uitgevoerd in koolstofvezel. Specifiek voor dit Black Series-model zijn het AMG-instrumentarium met een snelheidsmeter die tot 360 km/h reikt en de toerenteller met geïntegreerde led-lampjes, die het juiste schakelmoment aangeven. De RACETIMER, die onderdeel is van het AMG-menu kan onder andere rondetijden weergeven. Tot de standaarduitvoering van de Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series horen onder andere COMAND APS, een nieuw multimediasysteem met 40 GB harddisk, 6,5-inch kleurenscherm, telefoonvoorbereiding (Bluetooth), CD-/DVD-wisselaar, een navigatiesysteem en USB-aansluitingen. Het Nederlandse contingent SL 65 AMG Black Series-modellen is uitverkocht.39 reacties

Het is een mooie auto maar veels te duur
Gaat er al 1 naar Dinxperloo??
Lijkt me wel leuk om eens me te gaan rijden op een zondagje :D
RX-7/6US Owner
die fotos zijn op Mazda Laguna Sega gemaakt :D
Een betere ontwerper
Volgens mij waren ze helemaal niet uitverkocht, minstens 2 zouden nog niet zijn besteld door iemand.


Blijft een brute bak, en volgens AMG zal geen enkele volgende AMG zo’n grote output krijgen als deze.
Toch wel iets speciaal. Een luxe cabrio omgebouwd tot een superwagen met een vast dak.
Bijna 5 ton voor een SL.. wel érg duur.
In de nieuwste AutoVisie van afgelopen donderdag hadden ze deze ook er bij… er stond een artikel in met 6 supersports voor een topspeedrun op Nardo. Deze Merc deed buiten mededinging mee omdat hij zich nog in het prototype stadium bevond.

Toch meen ik mij van dat artikel te herinneren dat die een nog krachtigere motor had als deze. Over de 700 PK en 1200 Nm koppel. Is dat dan het prototype? Dat die nog verder opgefokt is dan deze…

Ontopic: het blijft een bruut ding. Erg vet…
Waar de duurdere SLR nemen als deze er ook is…….
Deze auto heb ik inderdaad nodig, het is niet eens de mooiste auto… maar man wat een bruut ding!
Ja, kijk nog maar eens goed naar die plaatjes van Laguna Seca, dat is waarschijnlijk een van de weinige momenten dat die dingen daadwerkelijk op een circuit te vinden zijn!
Niks mis mee met de auto, maar ik mis wel motorgeluid in het filmpje. Dat is juist zo mooi, zoals met de SLR en de CLK 63 uit de Black series.
@ De Baron

Kom je uit dinxperlo?
Een betere ontwerper
@Edje: ik weet welk artikel je bedoelt, volgens mij was hij de snelste van allemaal @ 348 km/h maar hij deed niet mee in de resultatentabel zeg maar met de rest.

Ik denk dat ze die hadden gebouwd om te laten zien waar het blok toe in staat is, volgens AMG komt er geen auto meer met een grotere output dan de SL65 BS.
@ GOD (what’s in a name :p)

Nee dat niet. Ken alleen iemand die volgens mij wel interesse heeft in zo’n soort MB. Tenminste hij heeft meer van die leuke speeltjes, waaronder AMG’s

Ciao
Best wel lelijk deze auto. Goede proletenkar waar ik niet in gezien zou willen worden. En dan ook nog de hoofdprijs ervoor betalen. tsssssssss
ik zou een been willen missen voor zo’n auto…
Sinds wanneer is Laguna Seca zo groen?
Aargh, ik begin weer zon hekel aan mezelf te krijgen als ik dit zie.

Instinctief wil ik het haten, die poeha van Mercedes maar dit is zo vreselijk bruut-gaaf-stoer-ruig. Dit is de ongeschoren Bruce Willis met kapot hemd en bloedstrepen onder de auto’s -> I love it!

Bijna net zo aso als de ZR1 maar ook even lekker :)
Heb gehoord dat ik er 1 krijg van de importeur…
@Emile_Benz

Dat is hartstikke leuk voor je! Waar zet je ‘m neer?
Naast de 177 en de Drophead ? :)
@ troyK: pff, Drophead? You’re kiddin’ me, right…
Nee, hij komt naast de Gullwing, de SL73 AMG, CLS 500, enz. te staan… :wink:
@Emile
Ah kijk, ik was bijna bang dat hij gewoontjes op de oprit zou blijven staan :)
Gelukkig wel dattie naast de 1-77 komt te staan! :P
Snap nog steeds niet hoe ze “maar” 670PK uit een dikke V12 met twee turbo’s kunnen halen. Kijk naar bijv. Porsche motoren of een Nissan GT-R.

En de topsnelheid vind ik ook tegenvallen moet ik zeggen?
@De baron/god:

Dinxperlo? Zeddam zeker? Niet verkeerd!
@ f-autogek

ik snap niet echt wat je bedoelt, maar zeddam ken ik ook.
@FGZ, ik hoop wel je linkerbeen.. want dan heb je er nog wat aan, tenzij t geen automaat is:D

Heeel Heeel heeeeeeel misschien heb ik eerdags een rit met deze auto, ik hoop t zo!! Ik wacht vol smart op een belletje:D
Ziet er wel leuk uit ..

alleen de prestaties valt me tegen van een v12 biturbo met maar 670 pk valt meer uit te halen denk ik ;)
@ roberto + FGZ: flippers aan ’t stuur…
@ FGZ: beetje lastig hè zonder been zo’n auto berijden…:-D

maar eh… tis toch wel een beetje een tupperware-wagen…JAMMER!:-(
ik vind hem vet :D
ben ik de enige of lijkt de voorkant echt op die van de cadillac CTS-V ?
@ Lorenz: Ga je mond spoelen…
Super dik.Dag ferrari en andere spagettie vreters.
Lekkere Benz. Als ik het geld toch had… Ook al zal ik de SL eerder naar Brabus brengen
@ Edje

Jawel, maar dat was een ´normale´SL 65, met het blok van de Black Series, maar dan gekieteld. ´t Schijnt dat je dus met 348 km/ u nog steeds op je massagestoelen zit te relaxen :P

@ MLTB

Hij´s begrenst hé, anders dan haalt ie de SLR in (zo kan een normale SL 65 onbegrensd 339 km/u , waarmee die een SLR al voorbijstreeft) (Bron: autovisie jaarboek 2005/2006)
Zo! Vette bak!! Nog steeds niet om aan te zien, maar dat gaat de goeie kant op! En kost een stuk minder dan zo’n SLR… NICE!
@ f-autogek,

Klopt je hebt gelijk. We bedoelen dezelfde! Wist alleen niet dat iedereen zijn adres kende.

grtz
-edit: even rustig en caps lock uit aub-

mama mia wat een schoonheid, wat een kleur. de wagen van de griekse god achilles.

EUREKA!
ze willen de bugatti veyron uitschakelen
-edit: nutteloze bijdrage-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).