Tune it! Safe! met politie Scirocco naar Essen

Auteur: , 21 Reacties

Op de Motor Show van Essen zie je ieder jaar de meest uiteenlopende creaties, variërend van subtiel en smaakvol tot afzichtelijk over de top. Waar jouw voorkeur ook naar uitgaat, laat je auto altijd veilig tunen, oftewel: Tune it! Safe!

Tune it! Safe! is een initiatief ontstaan uit de samenwerking tussen VDAT eV en het Duitse Ministerie van Transport. VDAT staat voor Verband Der Automobil Tuner en is een soort Bovag voor professionele tuners. Doel van het initiatief is om mensen bewuster te maken van de risico’s van tunen.

In Duitsland laten gemiddeld veel meer mensen hun auto tunen, dan in Nederland. Bij ons heeft het tunen een minder positief imago en wordt nog weleens geassocieerd met sjaakies en sjonnies in lelijk uitgedoste oude auto’s met folie geblindeerde ramen, waar nog luchtbelletjes onder zitten.

De Scirocco politie showcar is uitgerust met tuning onderdelen van verschillende tuners aangesloten bij de VDAT. Zo staat de auto op dikke 20 inch velgen met Ventus S1 evo banden in maatje 245/30. Als dat alles is -want meer zegt het persbericht er niet over- dan snap ik wat men bedoelt met veilig tunen. Vooral met je poten overal vanaf blijven. Er hooguit een paar dikke sloffen onderschuiven. De showcar zal verschillende tuning events afstruinen om het heilige woord te verkondigen.

Het is overigens niet de eerste keer dat op de Essen Motor Show een getunede politieauto te zien is. Misschien herinner je je de Mercedes CLS Brabus Rocket in Polizei outfit nog, of de Porsche 997 Carrera S.21 reacties

bah…mooie auto plakken ze dr weer van die ***stickers op…
Zou het ook maar enig effect hebben op de sjakies en sjonnies?
Die denken waarschijnlijk… ‘ vette lampen op dat dak, ikkuh ook hebbuh’
Binnenkort op elke straathoek, Golfjes met een Polizei sticker erop. Sjonnie en sjakie zal hoogstwaarschijnlijk toch niet weten wat dat is ;)
Asrondriverinspe
Haha, en wel van die verblindende nepxenon in de mistlampen douwen?
Heeft ie rechts twee lekke banden op die plaat met die open deur? Of hangt de voorbumper of half elf?
@ Harry; Ik denk dat de voorbumper gewoon een paraboolvorm heeft, en in het midden veel lager is dan aan de buitenkanten. Overigens, met zulke grote velgen maakt een platte band voor de hoogte niet veel meer uit. ;)
@ Harry; Ik zou natuurlijk ook gewoon naar de andere foto’s kunnen kijken, waarop te zien is dat hij geen paraboolvorm heeft… -_- Dom. In dat geval denk ik dat het gewoon komt door de schaduw. De lichtbron staat aan de linkerzijde van de auto, en de slagschaduw valt net zo dat het lijkt alsof hij scheef staat op de foto met de deur open.
Tune it! Safe!

As opposed to? Tune it dangerous? Tune it and conclude a new life insurance? Tune it and drive off a cliff since your goose is cooked, anyway? I don’t get it. Germans…the Sciroc is kinda sexy, though. They oughta use it (lawl).
Uuuh, Nederlands forum, ouwe!

*slaat zichzelf*

excuus :)
kicken, het is al weer bijna dat ik er met school naartoe ga!
@ Harry,

K snap m ook niet, airride? lokale grond verzakking? Of gewoon een moddervette fisheye lens…..wazig…Misschien zit er wel zo’n duits model(lees worsten-wijf) op de hoek van de auto en hebbe ze die er toch maar ff afgeknipt.
Sjakie Peters
Scirocco is natuurlijk een prachtig karretje van VW. Alleen zo moeilijk om in de markt te plaatsen qua concurentie omdat de prijs relatief hoog is.
Die velgen staan m heel goed:D
dikke bak hoor
Mooie auto voor de landverraders ;)
Tijdens de landelijke politiedag was er ook ’n scirocco in politie-striping.
http://img119.imageshack.us/img119/2661/1000513jj3.jpg
Nee, die Rocket van 2 jaar geleden was toch leuker.
http://parkoffka.ru/media/6/20061116-Brabus-Rocket-Polizei-head.jpg
Mooie politiewagens die van Essen en die van de politiedag :)
Deze is zo laag dat je de politie je op normaal Duits wegdek (dus met kuilen, richels etc) met een VW Fox zoek kunt rijden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).