Meer foto’s van de Porsche Panamera

Auteur: , 101 Reacties

Nadat we vanochtend de eerste details konden melden, hebben we nu een aantal nieuwe officiële afbeeldingen van de Panamera.

Er is geen dikke streep aan de achterkant te zien, zoals bij de gefacelifte Carrera 4S, maar de achterkant van de Panamera 4S is wel enigszins fris te noemen. De ovaal-achtige koplampen zagen we al bij de Boxster en Cayman facelift en zijn ook doorgevoerd op de Panamera.

Porsche Presents First Photos of Four-Door Panamera Gran Turismo

Stuttgart. Roughly nine months before the actual market launch, Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart, has released the first official photos of the Panamera in its final look. In its design, profile and silhouette, Porsche’s unique four-seater stands out clearly as a new member of the Porsche family. Conceived and designed as a four-door grand touring sports car, the Panamera combines numerous talents in typical Porsche style: sporting driving dynamics, a generous and variable interior, and the supreme driving comfort of a Gran Turismo. Joining the 911, Boxster and Cayman sports cars as well as the sporty SUV Cayenne, the Panamera is Porsche’s fourth model series.

The designers of the Panamera have succeeded in positioning this unique car as a brand-new and truly different model while nevertheless retaining the looks of a typical Porsche. Through its proportions alone, the Panamera stands out clearly in its market segment: measuring 1931 millimetres or 76.0 inches in width, the Panamera is wider, and measuring 1418 millimetres or 55.8 inches in height, lower than comparable four-door models. The unmistakable, sleek GT silhouette is created by the car’s overall length of 4970 millimetres or 195.7 inches and short, sporting overhangs front and rear. In its styling and details, the Panamera follows the design philosophy refined over decades on the 911 and successfully implemented also on the Boxster, Cayman and Cayenne.

Through its design language alone, the Panamera will establish a new segment versus the competition. The symbiosis of sports car DNA derived from the looks of a coupé, the unique interpretation of the classical saloon body and the benefits of a variable space concept give the new Porsche its truly unmistakable appearance. As an example, the Panamera comes with highly individual, strongly contoured air intakes instead of a conventional radiator grille. Striking wheel arches and the long and sleek engine compartment lid create that typical 911 “landscape” at the front end of the car the Porsche customer has appreciated for no less than 45 years, with the distinctly contoured wings as flanks bordering on the flat front lid. The V-shaped seams along the engine compartment lid and the rear window tapering out like an arrow to the rear convey the features characteristic of a sports car to the new, highly individual Panamera class. The striking, muscular shoulders over the rear wheels, the dynamic sweep of the coupé-like roofline, and the visible tailpipes again bear out all the DNA so typical of a thoroughbred Porsche.

The elegant roof arch extends stylishly over the generous interior, simply begging the beholder to get inside. Like all Porsche models, the Panamera is oriented in every respect to the needs and wishes of the driver. But now, thanks to the new concept of space and the sporting architecture of the interior, the car’s occupants are also able to experience this special “pilot feeling” on all four seats. All four occupants enjoy supreme ergonomic comfort on both the front seats and the two firmly contoured single seats at the rear. The luggage compartment easily takes up all the passengers’ luggage. The variable space concept with its folding rear seat backrests enables the driver and passengers to adjust the luggage space individually to their personal requirements. And last but not least, the coupé tailgate in the sporting rear end combines superior suitability for daily use with stylish elegance.

Porsche has developed superior and up-to-date power units for the Panamera again reflecting all the qualities typical of the brand – the V-engines within the engine compartment come with six and eight cylinders and range in power from 300 to 500 bhp. Some of the engines use turbocharger technology, Direct Fuel Injection making them both fuel-efficient and powerful all in one. The flow of power to the wheels goes either through a manual six-speed gearbox or the new seven-speed Double-Clutch Gearbox, the so called Porsche-Doppelkupplung (PDK).
In addition to sporting rear-wheel drive, the top version of the Panamera comes with even more sophisticated all-wheel drive, which is also available for the other versions as an option. As a further highlight, Porsche is preparing a particularly fuel-efficient version of the Panamera with hybrid drive. Further details on the engines, transmissions, performance, prices and equipment will be disclosed next spring.

The Porsche Panamera will be built at Porsche’s Leipzig Plant, where a production hall measuring some 22,000 square metres or almost 237,000 square feet and a logistics centre are currently under construction. While the engines featured in the Panamera are built at Porsche’s Main Plant in Zuffenhausen, the painted bodyshells will be supplied by the Volkswagen Plant in Hanover. The Leipzig Plant will then assemble the Panamera for final delivery, with an annual sales target of some 20,000 units. Porsche is once again cooperating largely with German suppliers in the production of the Panamera, with some 70 per cent of the car’s overall value being created domestically. Hence, the Panamera is most definitely a car “Made in Germany”.

The Panamera will be making its world debut in spring 2009 and the first models will be at dealers worldwide in late summer of next year.

Met dank aan Porsche_Fan voor de tip!101 reacties

Doe mij toch maar de Rapide of Estoque
Dit is best wel lelijk.
Maar met genoeg geld kocht ik ze alle drie + de CLS63 AMG + Quattroporte
die 4s ziet er wel lekker uit hoor!
Het valt me eigenlijk wel mee….lelijk wil ik hem niet noemen (mss wel mooi zelfs). Alleen die motorkap doet mij iets te veel aan een Corvette Z06 denken.
redelijk auto het is alleen jammer als je die achterste 2 deuren weg haald dat het weer een 911 is :P
Op deze officiele foto’s vind ik de neus en achterkant wel spannend. Alleen van de zijkant blijft het toch net een verlengde 911.

Wellicht is het gewoon een kwestie van wennen.
Mja, mja, kweetnie. Ik moet het Porsche concept even loslaten denk ik en de auto beoordelen alsof het geen Porsche is. Muah, ja, wel aardig dan. Ik moet misschien ff wennen. Ben benieuwd naar de technische specificaties en prestaties
Zoals DRU hier al eens schreef; op het eerste gezicht vind je het niks, maar het kost slechts een paar minuten voordat je eraan gewend bent en het zelfs mooi gaat vinden… vreemd, typisch Porsche.
@ autoblogger

Dat is zeker waar! Maar nu ik langer heb gekeken vind ik dat die wielen eigenlijk iets groter zouden moeten zijn. Maar voor de rest: TOP! :D
@ autoblogger
Komt omdat je denkt dat hij mooi zal worden met de tijd.

Voor mij: een mooie, leuke Duitse sedan, enkel moet die Porsche badge eraf.
En nu weten we ook eindelijk waarom de staart van het paardje naar omhoog wijst: om in de reet geneukt te worden.
@ autoblogger: Vreemd maar waar….het Porsche-effect. Eerst vond ik het ook niks, het lijnen-spel was vreemd en paste niet op een vier-deurs. Maar nu…snáp ik het.
Moet zeggen, ziet er minder slecht uit dan gedacht. Alleen is de daklijn wel aan gort…
hebben we daar nu zolang op moeten wachten? dat ding is straks aan een facelift toe voor de uitendelijk introductie
Typisch Porsche idd, aan een in de basis 50 jaar oud ontwerp wen je toch al snel,
ze hebben er voor de zekerheid maar heel groot PORSChE op de achterkant bij gezet.

Wat ik nog gekker vind, dit zijn de eerste echte fotos die ik zie en ik vind het nog steeds op een photoshop impressie lijken.

Vind hem net als de Cayenne gewoon echt lelijk, en dat zal niet gaan veranderen.
Sjakie Peters
Ik vind het eigenlijk wel een geslaagd ontwerp, past in de model lijn van Porsche. Tja wat kritiek betreft ik zou zeggen kijk naar de Cayenne want dat is een ongelovelijk succes gebleken ondanks kritiek op uiterlijk.

Wat echt zal gaan tellen is hoe die rijd (ook in verhouding met de concurentie) iets wat voor mij zowieso altijd het belangrijkst is van een auto. Aangezien het Porsche betreft heb ik er vertrouwen in dat de rijeigenschappen geweldig zullen zijn en dat ook dit model een succes wordt.
mooi mooi :D Jammer van die lelijke uitlaten! (doet me denken aan een tunert, ben vergeten welke.. )
# JSV88 schrijft,
22 November 2008 om 15:27

mooi mooi :D Jammer van die lelijke uitlaten! (doet me denken aan een tunert, ben vergeten welke.. )


lol, dat heb ik getypt.. Is er misschien iets fout gegaan bij Autoblog, want ik kan zijn email gewoon zien.. :’) ?
Uiterlijk is het alsof ze “gewoon” een 911 hebben gepakt, het ding hebben uitgerekt als een elastiekje en klaar is Walther.

Dat achterkwartier met name. Wat de fok is daar gebeurd? Wat een bochel, zeg. Quasimodo.


Ben ik een verschrikkelijke azijnpisser als ik dit design gemakzuchtig noem?
De voorkant doet een beetje denken aan een Corvette, de achterkant is totaal mislukt. Misschien is het wel mooi als je ‘m in het echt ziet maar op deze platen valt het vies tegen.
Bah, dat zijaanzicht. NEXT!
inderdaad zijkant trekt op niks en ik kan er gewoon niet aan wennen, aan een 4-deurs porsche
Vreemd genoeg doet de neus me denken aan de Corvette Z06.
Weet iemand of Michael Mauer deze gedesigned heeft?
Die neus staat me echt niet aan. Wat een saaie achterhaalde boel man. Rest, zijkant en kont dik in orde. Maar die P O R S C H E-kakletters zou ik er stante pede afhalen. De Panamera schreeuwt ook om véél dikkere velgen.

Benieuwd naar het definitieve interieur!
Zag ik het eerst als een enorm ontwerp fout,moet nu toch bekennen dat ik hem redelijk tot prima geslaagd vindt!
@ VonStroke
Nu je ’t zegt… :shock: Zal wss maar toeval zijn.
De voorkant lijkt op een mislukte Ferrari, en de achterkant lijkt op een achterkant verbrede Porsche. Echt niet cool deze auto, had er meer van verwacht… :(
Vreemde auto.Kan niet aan de cls tippen qua model.Er is maar 1 porsche;de 911
lijkt me weer wat voor de chinezen
Chipperdechip
Nee, thanks. Ik wacht wel op de A7
porsche heeft wederom een nieuw brevet van onvermogen afgegeven als het om design gaat. werkelijk alles, maar dan ook alles klopt NIET aan dit ding. voor-, zij- of achteraanzicht, het maakt niet uit, honds en hondslelijk. past dus perfect bij het bestaande porsche aanbod (op de one and only na dan). vroeger kon je de ogen niet drooghouden in een porsche showroom van de opwinding, tegenwoordig is het van janken over zoveel lelijks.
@ de vlaeminck,
Wel bij de les blijven hè! Dat van die Corvette zei ik het eerst…lekker puhh!! ;)
Het lijkt niet eens op een auto :P

Eerst in het echt zien
LELIJK!! nummer 7 in de top 10 meest lelijke auto’s! Als we toch met lijstjes bezig zijn
Ik snap het niet, BMW maakt een spuuglelijke auto, de X6. Vervolgens is die uitverkocht. Porsche maakt een spuuglelijke auto, een paar maanden later beginnen menig mede Autoblog bezoekers dat gedrocht te waarderen. Waar gaat het heen met de wereld…
de voorkant is PRECIES een wat hogere corvette c6/z06 :O de Duitsers kopiëren nu de amerikanen:D ironisch genoeg is dat ook meteen het mooiste aan de auto want voor de rest is ie vreselijk lelijk.
@all:

Mooi, lelijk, gedrocht, prachtig… enz… Je zal hem maar op je oprit hebben staan… ik wil er wel in gezien worden hoor…
quatroporte!!!

Maar omdat hier Porsche op staat en het waarschijnlijk een kneitergoeie auto is zal hij weer lekker gaan verkopen…
@ Edje: In een Porsche hoef je niet ‘gezien’ te worden, dat is een auto om te rijden. Een Italiaan koop je voor de rest van de wereld. Maar inderdaad maakt het geen hol uit wat iedereen hier roept als je er zelf een hebt!
@Edman

ligt aan de meer dan conservatieve aard en de vooringenomenheid van de bezoekers van deze blog. ze zijn niet meer in staat om nog kritisch te zijn als het gaat ‘hun’ merk, en nog erger, om positief te zijn als het gaat om een merk dat ze niet blieven. is natuurlijk wel een ideaal uitgangspunt om eens lekker met zijn allen te gaan bakkeleien over van alles en nog wat op het gebied van auto’s.
@ Ferdinand
Kudos to you then! :P
Aston Martin Rapide
Ik moet zeggen dat ik het wel een redelijke mooie auto vind. In het echt zal het vast wel indrukwekkend uitzien. Veel woorden wil ik er niet aan vuilmaken. Ik ben alleen bang dat Aston Martin Rapide gewoon beter zal uitzien en ook de Estoque zal ook goed inslaan bij het publiek.
@ willie
Conservatief, in welke zin dan? Ik zou gewoon zeggen: niet conservatief, niet progressief, niet subjectief, niet objectief. Gewoon neutraal. Maar lang niet iedereen is zo hoor! Neem mezelf nou, ik vind niets aan de 8C, de X6, noch dit schepsel. Uiteraard heb ik een uitgebalanceerde mening over ze allemaal, maar ze zijn lang niet zo positief als die van Jan en alleman. Ook moet je rekening houden met de leeftijd van onze bloggers: de meesten zijn nog zeer beïnvloedbaar en onwetend. Er zijn enkelen die je serieus moet nemen. Als je dan naar die mensen kijkt, zie je een heel andere houding.
die achterkant blijf ik toch egt ziek lelijk vinden..
wel jammer, voorderest wel een aardige kar.
Zal een heerlijke auto zijn om in te rijden maar ik vind hem ronduit lomp overkomen vergeleken met de concurrentie
@de vlaeminck: conservatief in de zin van vasthouden aan je denkbeelden en niet (of weinig) openstaan voor nieuwe zaken. fantastische auto’s komen huns inziens toch vooral uit europa. als het niet uit europa komt, maar bv uit de nieuwe opkomende markten, dan zijn ze enkel in staat om hun afkeuring te laten blijken. het maakt mij niet uit dat dat zo is, het is enkel een constatering.
@ willie
Nieuwe zaken, vind je dit niet nieuw dan? Degenen die daarvoor openstaan: chapeau! (of met andere woorden: je weet niet waarover je het hebt!) De X6, da’s de eerste BMW van een heel nieuw genre, en de 8C is een Alfa waarvan er al lange tijd geen gelijke gemaakt is. Mensen die denken dat de beste auto’s uit Europa komen: deels is dat gewoon waar, en deels lijdt dat aan ons beperkte zicht van de markt; Amerikanen denken dat hun product het beste is enzovoort. De truc is je ogen wijd open te zetten en je eigen mening maken. Tenslotte zijn alle mensen anders.
ik weet niet wat ik der van moet zeggen maar mij spreekt het nog niet echt aan
Ah kijk, weer een auto die ik nooit zal kopen.
Hij mag wel verdomd goed rijden want ik weet niet wat ik lelijker vindt: deze of de Fiat Multivla…
Vooraanzicht vind ik wel mooi, achteraanzicht gaat wel, maar zijaanzicht is ronduit verschrikkelijk.
En we gaan weer terug naar de “druppel koplampen”..

Deze auto zal wel weer goed gaan verkopen.. Maar ik
zal het niet snappen dat mensen zo’n auto kopen. Dit ziet
er niet echt goed uit ofzo…

Sommige elementen zijn mooi,,voor op een
echte sportauto.. En geen vierdeurs coupe..
ik heb er even 5 minuten naar gekeken en hij wordt mooier als je er langer naar kijkt…:P
Porsche = slim; bouwen auto’s die mensen willen kopen.

Toch ga ik voor de Quattroporte of de S8.

P.S. als jij ‘m toch koopt; please meer inch ok?!
Ik zie hem nu voor het eerst eigenlijk en ik vind hem persoonlijk niet zo heel mooi. Voor mijn idee klopt er iets niet aan het idee. Ik vind ook de Maserati en Aston Martin mooier.

Maar goed, niet dat dat wat uitmaakt voor Porsche, ook van dit model zullen ze weer enorm veel exemplaren verkopen. Dat lukte ze immers ook al met de Cayenne, en die deelde ook nog het design met VW en Audi.
Hmmmm…denk dat ik mijn mening moet bijstellen van lelijk tot “mwah”.

En profil blijft ie lelijk, maar zo van de voor- en achterkant valt het wel mee.

Het is in ieder geval niet spannend. Niet €150.000 + spannend in ieder geval. Meer 30 tot €40.000 spannend. Opel spannend dus. Of Ford. Of VW. Maar dan weer niet BMW spannend. Of Mercedes. Maar wel weer spannender dan Audi.

Daar ergens moet je het dus zoeken….
Achja,je moet hem gewoon een paar keer zien rijden,dan valt het allemaal best mee.
Ik kan het best aanzien iig :D
Ik vind het wel een erg mooie auto, die koplampen zijn 2seconden wennen, maar hoe langer ik er naar kijk hoe beter die koplampen passen.

Hoe ze opnieuw “Porsche” spellen op de achterkant is zo retro en mooi… :)
fout, fout, helemaal fout

nul qua design, porsche kan veel beter, zie cayman, 911, en boxster

nul qua concept; porsche heeft zich dit 5 jaar geleden in het hoofd gehaald, wordt vervolgens achterhaald door de realiteit, maar gaat er tegen beter weten in toch mee door (‘everybody walk the dinosaur…’)

menno.
het is triest, maar mooie auto’s maken lukt niet meer in Zuffenhausen, met deze panamera als nieuw dieptepunt. financieel deugt het blijkbaar nog wel daar bij porsche, maar dit is weer een verdere uitholling van merk. vroeger had het merk porsche een magische klank, nu wordt het enkel nog met vadsige poenerigheid geassocieerd. dat is zonde, doodzonde maar wel volledig terecht.
porsche degradeert weer eens
de koplampen doen me echt te sterk denken aan die van een corvette c6,
-lees:nageaapd-, en die kont kom op zeg!! waar is porsche mee bezig??
Het is gewoon een dikke deutsche bratwurst
Verheug me nu al op de opvolger! Weg met die bochel….
Ach alles beter dan de Poorsche Cayenne diesel. In vergelijking met dat gedrocht is dit bijna een fatsoenlijk ontwerp. Dat de Aston oneindig veel mooier is, dat de Quattroporte veel meer sfeer biedt en mooier is, dat de Estoque laat zien dat je ook kan proberen er iets van te maken zonder alle lijnen van al je huidige modellen te recyclen…. het maakt allemaal niets. Er staat Porsche op en dat is voor de doelgroep genoeg. Ik denk dat we die drol van z’n BMW logo kunnen ontdoen. Porsche… you people will buy anything.
Hij ziet er stukken stijlvoller uit dan uit de spionagefoto’s af te leiden was. Ik ben er nog niet helemaal over uit wat mijn definitieve mening wordt, maar hij is al beter dan gedacht, en dat is al een goed punt!
Het is natuurlijk een 911 2+2 liftback, maar dat bekt niet zo lekker als Paneermeel. Alles beter dan een Cayenne, laat ik dat voorop stellen.

Maar wat wil dit ding nou zijn? Een alternatief voor een dikke sedan, zeg een siebener of een S-klasse of een ueberdure Passa..ehm A8? Of voor de sloebers die geen geld hebben om naast de doordeweekse commuterbak een 911 te kopen?

Het is vlees noch vis, te weinig sportwagen, te weinig GT, te weinig praktobak. Misschien iets voor de eeuwige twijfelaar.. Nou ja, volgend jaar dus weer geen Porsche voor mij.
Eric.V.Kampen
Eindelijk het setje compleet, een Porsche 911 4S, een Cayenne GTS en hopelijk een Panamera.
achterkant lijkt wat op de crossfire vind’k ….
Dat front! Ik zeg: “Marijke Helwegen”. Ik weet niet wat het is, maar het is niet fris! Het ziet er niet uit als een strak, nieuw design, maar als een te vaak gefacelift oud wijf. Tikkie scheel, ‘grelle’blik. Yuk!
@ SuperShallow; Een te vaak gefacelift oud wijf… Best een goede beschrijving voor Porsches in hun algemeenheid!
@citrofiel: sinds de 911 weer terug is bij de ronde koplampen moet ik daar een uitzondering op maken. Dat is gewoon een oud wijf! Maar wel lekker…
Nou ja, een beetje…:-) (en dan moeten ze er wel met de siliconen vanaf blijven, want die daylight running LEDs op de turbo zien er ook echt niet uit!)
En al het andere van Porsche is toch eigenlijk wel vreselijk lelijk als we eerlijk zijn. Als auto ongetwijfeld waanzinnig goed, maar, oh GOD, my eyes!
@ SuperShallow; Volgens mij delen we onze mening mbt Porsche… :)
Best wel een lelijke wagen, maar de boxter blijft toch het lelijkst.
vind hem erg goed geslaagd!

en altijd gezeur over porsche blablabla
hij lijkt op de 911 en dat soort gezeur.
hoe moest ie anders er uitkomen zien?

en kijk eens naar aston martin?
die doen het nog meer dan porsche ;)
Voorkant: Corvette Z06

Achterkant Chrysler Crossfire

Aardig ontwerp van Porsche maar zeker geen klassieker
Spuuglelijk!

-edit: 1 woord is geen woord… twee woord is een half woord. Afijn, je kent het rijmpje vast wel. Zet die PC wat verder van je bed en wrijf het smeer uit de ogen alvorens reacties rond te gaan spammen! dank u-
Ben ik weer na een lange tijd. Ik vind dit Porsche wel een lelijke Porsche, die voorlichten! Gatverdamme! :shock:
Leuk zo,n family 911
Maar goed dat Porsche wel voldoende geld verdiend om zich zo’n vergissing te veroorloven … ik kan ‘m met de beste wil van de wereld gewoon niet mooi vinden … niet eens mwah … wel gewoon lelijk!
Estoque iss mooier.
Ik vinnem mooi :) Denk ook dat hij IRL nog mooier is
PantheraLeo205
Volgende maand ws een update: “De vernieuwde Panamera”
Best mooi als je hem van voor en achter ziet alleen van de zijkant gezien vind ik hem minder
Vreselijk, waarom lijkt ie niet meer op een 911? Ik zat er nog over na te denken ‘m te kopen, doe me toch maar een Audi A7 of iets dergelijks.

Trouwens, de R280 is UBER-GEIL!
Oja, vergeten te melden:

Die achterlichten lijken op die van de nieuwe Renault Megane! UBER-UGLY!
In de laatste foto (3/4 van boven) ziet het er goed uit en de highlights lopen retestrak (zoals we van Porsche gewend zijn) Ik stel voor dat we wachten tot je er eentje ziet rijden want in het echt komen ze beter over en bij Porsche werken een paar designers die echt wel verstand van zaken hebben (de ouwe jongens daar als Grant Larson en Tony Hatter werken daar al een hele lange tijd) De klanten van Porsche kopen een 11’er omdat hij er zo uit ziet, klassiek en “ingetogen” en aangezien dat dezelfde toekomstige kopers zijn zal Porsche wel weten wat ze doen want wat ze doen, doen ze al een tijdje goed in tegenstelling tot andere fabrikanten.
Bij Porsche hebben ze hun leergeld betaalt om al te ver van hun 911 af te wijken.
Gevolg: vreemde gedrochten als de Cayenne, Cayman en nu de Panamera.

En het werkt! Het spul wordt goed verkocht, ik denk dat de Panamera het niet anders zal vergaan.
Mooie achterkant! Voorkant helaas niet vernieuwend genoeg vind ik.. maar ja
Nee. Laat maar. Hij is veel te lang voor zijn design. anders neem ik mijn reactie op (Closure: GT2 en GT-R op de nordschleife): terug, en zeg ik daar dat de Nissan GT-R beter is. Porsche stelt me teleur…
Lelijk
echt baghhh
Leuke station wagon.
Wat een gedrocht zeg en de foto’s van dat dashboard niet om aan te zien. Bmw maakt soms niet de mooiste modellen maar die hebben nog wat. maar dit ziet er toch echt niet uit. En dan ook nog een achterkant creeren die doet alsof er motor achterin licht. Dit is dus echt geen porsche.
Ik heb toch het gevoel dat Porsche nu echt iets te lang doorborduurt op hetzelfde design concept. Voor de Boxter, Cayman en 911 vind ik dat prima, voor een 4-seater …… tja ik weet het niet.
Bah! en Porsche wil hiermee serieus gaan concureren met Aston Martin en Lamborghini en de Audi A7?
Ik vind hem schitterend. Precies zoals een porsche moet zijn.
wouterjeuring
wat een enorm lelijke achterkant, ik WAS fan van porsche, die nieuwe achterlichten van de 911 en de facelift van de boxster zijn hartstikke japans……
Het lijkt me niet meer dan logisch dat Porsche een famillie-gelijkenis wil laten zien.
Wat ‘em wel duidelijk anders maakt is dat het een hatchback is met een vijfde deur. Uiteraard zie je de 911 lijnen terug in deze Panamera, maar ja, Porsche kan ém toch moeilijk op een Renault 4 laten lijken dunkt me.
Het probleem waar deze nieuwe Porsche telg mogelijk mee te maken kan krijgen is de krediet crisis, mensen ook de rijken houden toch de hand wat op de knip. En een Mercedes S klasse BMW of Audi is toch altijd ingetogener dan een Porsche badge, ellek voordeel heb z’n nadeel !
blijft een vreemd model, lijkt wel een uitgerekte nieuwe impreza
Beetje een dubbel gevoel, Porsche is na de komst van de Cayenne geen pure sportwagen fabrikant meer en dat is met de komst van deze prachtige vierdeurs coupé alleen maar minder geworden, maar PRACHTIG is hij ZEKER!
ik vind hem wel mooi maar het is net zoals anderen zeggen een verlengde 911. Ze hadden ook voor een totaal nieuw model kunnen kiezen. Ik vind het een 7
een 7 op een schaal van 0 t/m 100 mag ik aannemen?
Tsjah, ze konden ook niet echt wat anders dan zoiets ontwerpen, dan zou het helemaal niet meer in de lijn van Porsche passen.
Bijvoorbeeld een hoekige als een Lambo ofzo.

Daarom vind ik het ook een wat minder spectaculaire auto dan een Estoque of Rapide, maar dat neemt niet weg dat ze em prima bij voor de deur kwijt kunnen.
Ontzettend mooie auto!

Is btw absoluut niet te vergelijken met de Rapide en Estoque, de prijs verwachten ze rond de 90000euri’s….
Over het design zal het laatste woord nog niet gesproken zijn, maar ik vind alleen het frontje er mooi uitzien. Het zal ongetwijfeld goed te hanteren zijn op de weg, maar ik laat ‘em mooi staan bij de dealer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).