Trouwauto’s

Auteur: , 90 Reacties

Mijn vriendin en ik zijn deze week uitgenodigd voor een bruiloft van goede vrienden van ons. In tegenstelling tot mijn vriendin -en waarschijnlijk de meeste andere vrouwen- is het niet zo zeer de trouwjurk waar ik bij de gemiddelde bruiloft nieuwsgierig naar ben. Het zal jullie als mede-autogekken niet verbazen dat ik me meer interesseer voor de trouwauto dan voor een paar lappen kant en wat kraaltjes die na één dag trouwe dienst voor eeuwig in een kast verdwijnen. Dan heb ik toch meer met een stuk techniek omhuld door plaatstaal dat vaak al jaren, zo niet decennia historie in zich herbergt. Onze vrienden hebben een Mercedes SL AMG geregeld. Een recent model en natuurlijk helemaal geen onaangename keuze om je een dag in voort te bewegen. Toch denk ik dat ik zelf niet wil trouwen in iets wat nog (bijna) nieuw in de showroom staat op het moment dat ik het ja-woord ga geven.

Mijn vriendin en ik hebben een redelijke deal gesloten. Als we ooit trouwen mag zij haar jurk uitzoeken en ik de trouwauto. Maar hoewel dat misschien een leuke deal lijkt, is het uitzoeken van een auto veel gecompliceerder dan het vinden van een jurk. Een jurk is immers volledig naar wens aan te passen. Je neemt wat witte stof, wat kraaltjes, sluiertje erbij en klaar is Kees. Tenminste, als je toekomstige vrouw Kees heet, wat bij mij gelukkig niet het geval is. Maar als je de auto uit moet zoeken is de keuze toch lastiger. Om te beginnen is er het budget. Om de één of andere flauwe reden is dat altijd beperkt als het om de auto gaat, terwijl het bij de jurk niet echt belangrijk lijkt te zijn. Maar laten we het budget even buiten beschouwing laten zonder onredelijk te worden. Een Ferrari 330 P is geweldig, maar het is niet reëel te denken dat ik daarin kan gaan trouwen. Laten we ons dus richten op de auto’s die in aanmerking komen en haalbaar zijn.

Vroeger, toen ik een kind was, trouwden mijn oom en tante in een dikke Amerikaanse slee. Ik vond het prachtig. Ik denk dat het een Cadillac was, in ieder geval had het vleugels met achterlampen en was het ding knalrood. Als je de Thunderbirds leeftijd hebt is dat natuurlijk geweldig. En het doet het ook op goed op de foto’s, uiteraard. Maar toch denk ik niet dat ik in een Amerikaan wil trouwen. Ten eerste vind ik weinig Amerikaanse auto’s mooi. De modellen van de jaren ’50 en ’60 waren soms prachtig, maar na die tijd vind ik persoonlijk dat er weinig echt mooie auto’s zijn gebouwd aan de andere kant van de Atlantic. Daar komt bij dat ik me op mijn bruiloft niet laat rijden, ik wil zelf sturen. En hoe mooi sommige Amerikaanse oldtimers ook zijn, echt spectaculair om te rijden zijn ze niet. Tenminste, niet sportief spectaculair, laat ik het zo zeggen.

Sportief zal het toch wel moeten worden. Voor mij geen Kever cabriolet of 2CV. Veel te knuffelbaar. Het mag best gewaagd zijn, maar niet vulgair. Hoewel ik een Porsche RS één van de meest begerenswaardige auto’s ter wereld vind, is het niet een auto waarin ik zou willen trouwen. Te schreeuwerig, te veel stickers, te veel spoilers en waarschijnlijk zal ik die auto met mijn coureursambities binnen no time om een boom vouwen. Inclusief bruid, als ik pech heb. En laten we eerlijk wezen: trouwfoto’s zonder bruid zijn toch minder interessant voor mijn schoonfamilie. Nee, ik moet op zoek naar iets wat een beetje geciviliseerd is. Een Ferrari F355 is misschien een beter plan. Maar dan liefst geen rode. Zwart is beter. Probleem is wel dat de sequentiële uitvoering, de F1, mijn eigenlijke favoriet is. Maar die bak schakelt zo oncomfortabel (heb ik me laten vertellen) dat de orthodontist de afdrukken in het dashboard kan gebruiken voor de reconstructie van het gebit van mijn bruid. En als ik de bruid mag zoenen wil ik toch wel graag dat ze gewoon haar tandjes heeft. Ik wil niet trouwen in een tweede keus F355, dus die valt helaas ook af.

Het moet dus een comfortabel rijdende, sportieve wagen worden. En het moet ook nog goed uitkomen op de foto’s. Dat laatste zou met een Miura wel goedkomen, maar ik ben bang dat ook die auto niet echt makkelijk rijdt. Ik denk dat ik toch een beetje een recenter model moet zoeken. Pak hem beet jaren ’70 of ’80, toen werden de sportwagens wat beter te rijden. Als ik denk aan klasse en sportiviteit kom ik terecht bij Aston Martin, maar ook daar kan ik niet echt een kandidaat vinden omdat ik alles na de jaren zestig niet mooi vind. Tot de recentere modellen als de DB7 dan, want dat vind ik wel weer schitterende auto’s, maar de Lagonda of V8 doen mijn hart niet bepaald sneller kloppen. In de jaren ’80 werden er trouwens naar mijn mening bijzonder veel lelijke auto’s gemaakt. Een enkel model dat ik wel mooi vond zoals de F40 of Diablo zijn weer onbereikbaar of niet te rijden. Hetzelfde geldt voor de negentiger jaren. Daarin werden wel mooiere auto’s gemaakt als het decennium daarvoor, maar echt schoonheden waren er niet, enkele uitzonderingen buiten beschouwing gelaten. Één van die uitzonderingen is wellicht wel een optie. De Ferrari 550 Maranello. Of misschien wel de Barchetta, maar ik denk dat ik de coupé mooier vind. Bij de laatste Droomrit werd ik al een beetje verliefd op een zilverkleurig exemplaar dat daar mee reed. De eigenaar die ik daar sprak zei dat hij heel rustig kon rijden met zijn handgeschakelde uitvoering. Ja, wellicht wordt dat wel mijn trouwauto. Maar ik sta open voor suggesties.90 reacties

Leuk verhaal.

Mijn broer gaat in December trouwen. Ik heb een nieuwe 750Li geregeld voor het eerste deel van de dag, na de ‘plechtigheid’ rijden ze samen weg in een M6 Coupe.
mooi verhaal inderdaad!

Ik ben zelf 10-10-2008 getrouwd!
super gave dag en ook met de deal; ik de auto zij de jurk!!!
op een gegeven moment rijden we bij mn vriendin door de wijk en ik zie een dodge magnum srt-8 staan!
dat werd uiteindelijk onze trouwauto!
Wat een auto!
Johan,

Je bent een erg goede broer!! ;) Zelf zou ik kiezen voor de McLaren F1, maar ik heb dan ook 2 vrouwen….
Ook mijn auto zal moeten wijken voor een wat ruimer exemplaar. Hoe veel ik ook van mijn Caterham hou, een trouwjurk gaat het niet overleven.

Zou graag mijn jawoord in een W.O. Bentley willen geven;
http://www.jaylenosgarage.com/video/video_player.shtml?vid=188085
Ik denk dat mijn vriendin de romantiek hier ook wel van begrijpt.

Een andere zeer mooie keuze is de Bugatti Type 57 SC Atlantic, maar ik weet dat dat helaas vrijwel niet haalbaar is.
http://www.jaylenosgarage.com/video/video_player.shtml?vid=272756

Mocht iemand hier een van deze auto’s beschikbaar willen stellen, vraag ik mijn vriendin dit jaar nog ten huwelijk.

Ps Casper, idd leuk verhaal!
Een BMW X6 50i en een Lamborghini gallardo spyder:D
Wat dacht je van een Ford GT? Dát is pas uitstraling, al is dat wat vulgair, maar ja, of een M6 of een Dodge Magnum SRT-8 niet proleterig of vulgair is…
op bruidsfoto,s heb je altijd van die irritante lui die dan precies voor de auto staan ..
Aston Martin Rapide
Het blijft natuurlijk een lastig onderwerp. Maar 1 ding staat vast, het kiezen van een trouwauto is gewoon gebaseerd op eigen smaak. Daarnaast speelt budget natuurlijk ook een rol.

Zelf doe ik hier niet zo moeilijk over: doe mij maar de Vanquish S! Een supercar dat al uit de productie is, maar toch 1 van de toonbeelden binnen Aston Martin. Alhoewel ik toch ook liever een klassieker kies, zoals de DB4 GT zagato of Ferrari 250 SWB competizione, blijven ze gewoon onbereikbaar voor mij. Komt er een fotograaf aan te pas, dan moet de auto natuurlijk een klein beetje de hoofdrol spelen.
Casper, Mooi verhaal. Ik denk dat jij dezelfde deal hebt met je vriendin als velen van ons. Ik had die deal ook…….16 jaar geleden.
Zij kwam aan met een onwijs grote trouwjurk met ongeveer 10 Cbm tule in haar onderjurk en een sleep van 30 meter.

Ik kwam aan met een FERRARI 308 GTS.

Het was wat krap maar wat een dag heb ik gehad !
En nu nog, als ik terug denk aan mijn trouwdag is het eerste wat mij te binnen schiet…… ;-)
Ik vond een Mercedes 300 SL Roadster (Helaas geen Gullwing) wel een goede keus. Lekker klassiek en doet het goed op de foto’s.
Bwjr wel 1953 trouwens…
Klassiekerrally
Had als trouwauto onze MGB. In de stromende regen. Hoera… ;)
Ik trouw in een Cadillac of ik trouw niet. :-)
@ Casper: Wat dacht je hiervan:
Mercedes-Benz 300SL roadster
Mercedes-Benz R107 roadster
Mercedes-Benz R129 roadster
Jaguar E-type
Ruben.
Exact mijn woorden maar dan Ferrari ipv Cadillac !
Wat dachten jullie van een Wiesmann?
Sportieve auto met klassieke, bijna nostalgische uitstraling en goede rijeigenschappen (als ik de kenners mag geloven).
@ Casper,

Ik snap wel dat je zegt dat een kever te knuffelbaar, maar als je niet met een leuke auto afkomt is het ook weer niet goed. Uiteindelijk zal zij wel het laatste woord hebben…sprekende uit ervaring :D

En uiteindelijk kom je dan toch tot een compromis, iets niet te sportief en toch knuffelbaar. uiteindelijk is het mijn eigen VW spijlbusje geworden, geen gemaar, ruim genoeg voor de sleep, knuffelbaar, en op een trouw hoor je niet snel te rijden. Daar hebben ze wel een punt :D

Desalnietemin een leuke column! Succes met je keuze!
me pa die is van de zomer getrouwd in zijn eigen speeltje BMW Z4 coupe,
eigelijk wou die trouwen in de Truimph tr3 maar het regende,

ik zelf zou kiezen voor een Rolls royce phantom misschien;).

@ ruben, die cadillac uit je verlanglijstje?
Leuk hoor al die vulgaire auto’s, maar als je over een paar jaar naar die foto’s kijkt heb je inderdaad 9 van de 10 keer zoiets, wat een verschrikkelijke trouwauto. Je kunt inderdaad beter met een klassieker of mooie oldtimer trouwen, dan weet je zeker dat het over een paar jaar nog mooi is.

Mijn voorkeur is en zal altijd blijven een Porsche 356 cabrio.
Je legt de lat wel erg hoog… Zo kom je natuurlijk nooit aan trouwen toe.

Of is dat juist het hele punt?

Ik had op de grote dag overigens een Alfa Brera tot mijn beschikking. Zwart. Komt heel mooi uit op de foto’s.
Het belangrijkste lijkt me dat de bruid zonder al te veel problemen in en uit kan stappen. En dat er geen geöliede scharnieren op andere uitsteeksels rond de deuropening zitten waar de jurk achter kan blijven haken. Maar ik zou inderdaad wel voor een sportiever model gaan en ook klassiek én binnen een bepaald budget, dus veel auto’s vallen dan al af.

Maar nog belangrijker dan dit alles is een potentiele bruid vinden. Dus laat ik maar eerst maar druk over maken. :P
Mijn trouwauto was bus 23 van de HTM. Aangezien ik ook rekening hield met het milieu zijn we halverwege de rit overgestapt op tram 3.

Het zou mij eigenlijk 6 strippen kosten. Maar goed, zwartrijden brengt tenminste wat spanning in zo’n dag.

Je weet toch….Tokkiestyle! Yeah baby!
@dymf: Ideaal gezien wel, maar daar zijn er niet zoveel van dus de trouwlocatie wordt dan ook een puntje. ;-)
een SL65 AMG zou het bij mij goed doen !
Ik zeg trouwen in een 1965/66/67/68 Ford Mustang Coupe (niet de fastback, niet zo handig met hoofdruimte. Dan na de plechtigheid weg in een Alfa Romeo 8C, liefst spyder :)
Wij zijn getrouwd in mijn eigen auto: Rover 200 BRM, een “nieuwe klassieker” zeg maar.

Heb hem wel 2 dagen van tevoren vertroeteld met een uitgebreide wasbeurt van binnen en buiten door een professioneel bedrijf, zag er als nieuw uit. Van het bruiloft-budget natuurlijk!
Mijn goede college is onlangs in een 335i cabrio getrouwd. Het paste echt goed bij het plaatje . Over de auto zelf kan ik weinig slechts zeggen.. Prachtige auto.
Tenslotte zou ik een cabrio kiezen als ik moest trouwen.
Mijn zus is in het voorjaar getrouwd in een Excalibur Limo. Mooi geluid voor een 16 pitter :)
* W111 cabriolet. :roll:
Een mooie “dure” auto voor je trouwdag is beter dan zo’n peperdure jurk voor je vrouw!
Mijn spierwitte 106 Rallye staat al klaar :) voor over een paar jaar that is… alleen de 4 puntsgordel gaat waarschijnlijk niet goed samen met de jurk… wordt het toch nog een eche klassieker, een witte Supra :P
Duuuudes!

S600 pullman!
Een gele Miura S als het kan, iets realistischer, een rode Alfa Montreal.
Woensdag 17 december 2008 wordt de dag van mij en mijn aanstaande… :-)
Wij gaan trouwen in een Daimler Chrysler verlengde uitvoering.
Inclusief chauffeur voor de hele dag.
Dus dat betekend lekker relaxen met een glaasje champagne erbij en geen geklungel met je jurk..
ondanks het feit dat ik zelf een SL heb (en had), mijn vader een 50er jaren Bentley heeft (die veel voor trouwpartijen wordt gebruikt) en een 64er 230SL, plus dat ik meerdere mercedes dealers als klanten heb (waar ik zeker wat had kunnen lenen), heb ik destijds besloten om te gaan trouwen in mijn alledaagse 93er C250D met (destijds) 620.000km op de teller die ik al zeker 7 jaar in mijn bezit had…lekker no-nonsens!

greetingz,
Trouwen staat voor ons, volgend jaar op de planning. Uiteraard in een Alfa Romeo… :)

http://www.autowallpaper.de/gallery2/d/99472-2/Alfa-Romeo_2600_Spider_Touring.JPG
Lada 2105!
@C30 T5:
Ik ben in september 2007 getrouwd in een Porsche 356 speedster… Ik zat eerst te twijfelen aan een nieuw model 911 cabrio… maar zo’n speedster straalt toch meer sfeer uit op zo’n dag…. bij http://www.bruidsautos.nl/ hadden wij hem vandaan.
@Ilquadrifoglio: wordt het de 2600?
@ilquadrifoglio: VERY NICE!
bwa doe mij toch maar een veyron als trouwauto, dan sparen we ineens de chauffeur uit :P
Doet u mij maar een Excalibur als trouwwagen 8-)
Beste Casper,

Inderdaad de trouwjurk was al uitgezocht en bijna besteld toen mij gevraagd werd naar het vervoer middel. Nou werd er waarschijnlijk gedacht dat ik één van onze eigen auto’s daar wel voor zou gebruiken.

Helaas, ik wil net als jij voor die dag iets speciaals en daar ging nogal wat tijd in zitten. Avonden heb ik achter de pc gezeten en maar kijken op verschillende sites. Ook van die trouw auto sites heb ik genoeg gezien.

Uiteindelijk ga ik voor een Bentley Continental GTC, sportief en stijlvol.

Oja, ik heb nog wel een uitdaging, voor september 2009 moet ik iemand bereid vinden deze auto aan ons één dag uit te lenen.

Succes met de keuze.

Groet Willem
Ik ken twee stellen die getrouwd zijn in een Ford Mondeo Stationwagon en in een Volvo XC90……. Wat een wansmaak.
Bentley Brooklands :)
Als je iets historisch, sportiefs, bruikbaars, en haalbaars wil hebben, is een Lotus Esprit misschien nog wel een optie?

Overigens zelf in de gele Ford Ka van mijn ouders naar mijn bruiloft gereden, zoveel geld hadden we niet, en ik heb niet het idee dat de dag daar minder leuk van is geworden.
@ Rick dos
hahaha… en dan als je instapt nog even vragen of deze langs het stadhuis rijdt. Dat zal een feest geweest zijn zeg!
@ casper, als je aanstaande haar tanden kwijtraakt in de auto van je keus, is dat misschien lullig, maar heeft dat ook voordelen tijdens de huwelijksnacht! :P
@Mairsil: historisch ja, sportief ja, haalbaar ja, maar hoe krijg je een bruid in vol ornaat erin? Dus bruikbaar > groot vraagteken. Mar dat geldt voor veel van de hier genoemde ideale trouwauto’s. Is het niet handig om te doen wat SJ voorstelt: eerst de bruid opmeten?
kijk even op http://www.trouwautoexclusief.nl/ ik denk dat je daar wel iets kunt vinden ;)
Ik heb altijd al gezegd een bordeauxrode (of in ieder geval iets in die richting) Bentley cabrio (Type maakt me niet uit) met creme lederen bekleding.
En het mooiste is,m’n vriendin gaat er mee akkoord :D:D:D:D
ik wil eigenlijk wel trouwen in een witte Citroën HY

http://farm4.static.flickr.com/3246/3016666380_2dd9142ea2.jpg?v=0 " alt="Image" />

maar dat is waarschijnlijk niet zo praktisch, en daarnaast moet ik eerst maar eens iemand vinden om mee te trouwen :roll:
De mooiste (trouw)auto’s!! Natuurlijk bij MUNSTERHUIS
Nieuwschierig? Kijk op http://www.munsterhuis.nl
Klassiekerrally
@ Stephanovic: nieuwschierig??? ;)
Je zou ook een kijkje bij http://www.autoevent.nl kunnen nemen, hebben ook leuke auto’s.
Op dit moment zou ik overwegen in de db4 gt zagato te trouwen, of als BMW liefhebber in een van de M modellen / x6 of phantom! Ik ben het wel met je eens dat het toch wel cool is om met een klassieker weg te rijden.

http://spots.autogespot.com/viewimages.php?id=181e25068
Sorry jongens, de vele hier op autojunk zouden voor een oldtimer kiezen, maar ik ben meer van de nieuwe generatie.. Daarom mijn keuze als volgt:D

1. Carrera GT ofcourse..
2. Ferrari 599 / 430 spider
3. Spyker C8 / TVR Sagaris / CLS 55 AMG IWC!

Tuurlijk, het is bijna allemaal onmogelijk, maar ik heb me contacten wie een of een aantal van deze auto’s bezitten.. maar eerst maar is een vrouw vinden:D
Dit lijkt me wel een auto die het goed doet op trouwfoto’s.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6a/Duesenberg_Convertible_SJ_LA_Grand_Dual-Cowl_Phaeton_1935.jpg/800px-Duesenberg_Convertible_SJ_LA_Grand_Dual-Cowl_Phaeton_1935.jpg

@Ilquadrifoglio
Ik hoop voor je dat de bruid er net zo goed uit ziet.
Wij zijn een paar jaar geleden getrouwd in een (new) Mini.
Ook erg leuk, vonden wij.

Daar was overigens ook nog lastig aan te komen. We wilde eigenlijk een rode met een wit dak, maar uiteindelijk is het een witte met zwart dak geworden.
Ik ben getrouwd op 05-09-2008.
En idd. mijn vrouw mocht haar jurk uitzoeken en ik de auto.

Het is een Porsche 356 Convertible geworden. Een ivoorwitte uit 1965. 1 van de laatste van de loopband. Helemaal origineel. Wat een geweldige auto!

Allemaal geregeld via trouwporsches.nl.

Hij heeft ook nog een 911 SC staan. Ook in ivoorwit en ook uit 1965. Ik meen nr. 65 van de loopband.

Als ik er aan terugdenk…. Wat een top dag!
@ niels; Gaaf! Hoezo niet zo praktisch? Als je zelf rijdt is het prima mogelijk. En ruimte genoeg voor een gigantische sleep aan de jurk!
Ik heb een paar jaar geleden voor de trouwerij van een vriend van me een Maserati 3200 GT geregeld en die heb ik de ochtend voor de bruiloft opgehaald…. stukkie met die auto sturen was erg leuk. De dag was top, de auto prachtig op de foto’s en de bruidegom was er erg blij mee. Top actie en het voegde echt wat toe.
Ik ben drie maanden geleden getrouwd.

Dacht leuk met m’n eigen (nota bene witte) Lotus Elan uit 1973 mijn bruid op te gaan halen. Het zag er allemaal geweldig uit!

http://img360.imageshack.us/my.php?image=cimg1531nq7.jpg

Bad Idea! Die kwam de straat dus niet meer uit…

http://img399.imageshack.us/my.php?image=cimg1544on5.jpg

Nou ben ik al wat jaartjes bekend met Lotus en weet ik dat ze af en toe kuren kunnen vertonen. Vaak op ongemakkelijke momenten. Dus ik had gelukkig voor een back-up Lotus gezorgd. Het feestje kon alsnog doorgaan ;-)

http://img360.imageshack.us/my.php?image=cimg1546aez9.jpg

Gouden tip: Het maakt niet uit wat voor auto je ook kiest, maar vooral als je een wat oudere auto wilt gebruiken -> zorg altijd voor een back-up wagen!
@Grumnorch .. ha ha ha ha .. dat komt idd op 1 of andere manier veel voor ..
je hebt er een knappe dame aan overgehouden iig ..
Als het een klassieker werd: Rolls-Royce Corniche Convertible.
Een moderne wagen zou worden: Maybach 62 Landaulet.
@ Lincoln

Thanks! Behalve erg knap is ze ook nog erg lief en slim. En bovenalles accepteert ze mijn auto-afwijking en vindt ze (ondanks de domper op onze trouwdag) de klassieke Lotus nog steeds leuk.

Wat wil je nog meer?!?!
De Elise was ook niet verkeerd trouwens ;-)
@Grumnorch .. man .. dat klinkt bijna als trouwen met jezelf ..
heeft ze nog een zus ??
Jan-Jaap-Karel-Kees
Mijn broer is ook getrouwd op 10-10-2008:P
Voor hem hebben we een A8 W12L geregeld, en de ouders werden gereden in een Phaeton V6 TDI en een S8. Geniaal.
We keken nog t meest uit naar de dag ervoor en erna om de auto’s op te halen en weer weg te brengen:P.

Maar als ik echt moest kiezen zou ik voor een Rolls Royce Phantom gaan of een Bentley Arnage.. Dat is volgens mij wel de ultieme trouwauto..
knuppel … links
hoenderhoek … rechts

Jullie noemen allemaal verkeerde auto’s! Ik heb de Citroen DS nog niet gehoord. De auto staat prachtig op de foto’s, achterin is er bijzonder veel beenruimte voor bruidsjurken zo groot als de feesttent zelf, zij (een DS is een zij) heeft achterdeuren om goed in/uit te kunnen stappen en zij is bijzonder comfortabel voor het bruidspaar. Persoonlijk vind ik ook dat je niet hoort te rijden op je eigen bruiloft, maar lekker achterin relaxen en je laten chauffeuren. Zelf heb ik al 4x een bruidspaar gereden met de DS en ze vonden het allemaal prachtig.
eh hoenderhoek = hoenderhok natuurlijk :)
The Honda Spirit
NSX natuurlijk !!!
Verbazingwekkend dat er nog maar één Jaguar is genoemd! Denk dat boeman wel een punt heeft: eigenlijk veel beter om je te laten rijden op zo’n dag.

Ik zou gaan voor een dikke Jaguar XJ LWB of beter nog een Daimler Super Eight! Rolls-Royce is me net een beetje te, een Bentley Arnage zou ook schitterend zijn! Maar de Daimler blijft toch ook wel heel stijlvol.

Als ik zelf zou rijden dan staat de Spyker C8 hoog op m’n lijstje, maar ook een Jaguar XK Convertible, natuurlijk. Jaguar is klasse, weet je ;-)
ik als oud chauffeur, heb veel bruiloften mee gemaakt…

1x cadi `69 cabrio, 12x lincoln towncar limo (over wansmaak gesproken), verder lekker simpel s klasse

mijn keus zou uitgaan naar een 2 persoon trapskelter met lege blikken er achteraan(voor kleine stukjes), of iets anders simpels met humor…
als trouwauto is alles al gebruikt en nooit meer orgineel!
ik heb hier nog nen goeie velo staan in ons tuinhuis !!
Als ik opnieuw zou trouwen dan zou de auto een

– Audi S8 zijn van de vorige generatie uiteraard in de kleur zwart met
19 of 20 inch er onder een andere optie is een
– Chrysler 300C SRT-8 uiteraard ook in de kleur zwart
– BMW M5 ( e39 ) Kleur metallic blauw minimaal 19 inch

Tja en bij naderinzien dan waarschijnlijk niet nog een keer trouwen…
omdat de vorige je al zo heeft uigekleed
Mooie verhalen! De bruiloft was prachtig, de SL AMG deed leuke kunstjes bij het wegrijden, toen de bruidegom de tractiecontrole even uitdeed!
Ik heb mijn toenmalige witte BMW 2000 Automatic eens uitgeleend aan mijn buren voor hun bruiloft. Helaas reed ik niet lang ervoor een deuk in de neus, die er nog inzat toen ze hem meenamen. Die mooie foto van mijn auto genomen door de fotograaf heb ik derhalve ook nooit gezien.

De topper bij de bruiloften waar ik geweest ben was de AC Aceca ( http://www.motorbase.com/vehicle/by-id/44/ ). Een leuke kleine Engelse sportauto uit de tijd dat ze daar wereldleider waren in het maken van auto’s. Niet te laag (makkelijk in en uit stappen met een trouwjurk), een prachtig geluid (ook bij lage snelheden) en een geweldige uitstraling (niet Bauer ordinair, maar ook niet Kelder patserig).
Hoi Johan, waar hyeb jij die BMW M6 coupe geregeld?
Ben op zoek naar een mooie BMW voor onze trouwdag 29 mei 2009.
Had bijna een nieuwe 3-serie cabrio, welke plots niet meer in de verhuur was.
En kan er nu nog maar 1 vinden welke alleen met chauffeur komt. ( NIET de bedoeling he !)
6-serie had ik eigenlijk al opgegeven, heb me echt te pletter gezocht.
maar ook 3-serie cabrio of coupe zal nog moeilijk worden geloof ik.
Z4 is ook nog denkbaar, al vind ik dat op dit moment een van de minder mooie BMW’s.. maar ja blijft BMW!
Op 08/08/92 zelf getrouwd in een witte Caddy 1959 cabrio (convertible sorry) met als volgauto’s een gele, een lichtblauwe, en een lichtgroene vierdeurs Caddy 1959 (echt van die pastelkleurtjes). Het ceremoniebedrijf waar die indertijd gehuurd zijn had 32 Cadillacs 1959 staan waar je het kleurtje uit kon kiezen die je het best voor de gelegenheid vond passen. Mijn vrouw reed tot vorig jaar in een Chrysler Sebring Convertible die in onze familie- en kennissenkring graag werd gebruikt als ceremoniewagen, witte lintjes gedrapeerd vooraan en een enorm bloemstuk op de opgevouwen kap en ready for action.
Tja, als je én klassiek wil gaan, én luxe én de meeste ferrari’s, porsche’s en al dat trage spul achter je wil laten en ook nog in de beste auto aller tijden wil trouwen, dan moest je maar eens bellen.
Dik veertig (!!) jaar oud (1962), 0-100 in 4,6 seconden, top over 280 km/h en 6-persoons!!

Welke auto? Mercedes 600, en dan de oude AMG versie (toen mocht er nog geen AMG op staan, dat kwam pas in 1971. Cijfers? V8, 6,9 ltr, 370 pk, 671 Nm…
Vanmiddag stond er bij mijn moeder in de straat gewoon als ultimate cool marriage car een Land rover defender 110 in het zwart hoogglans met een lara croft achtige uitmonstering (traanplaat, schijnwerpers en de nodige Bars en lampen rondom de auto) Extra opgefrist met witte bloemen , ballonnen en witte kant (voor de bruid denk ik)…..

Zo wil ik best trouwen ( ik ben gewoon een defender freak)
@ Bart: dat vind ik ook nog wel wat hebben. Mijn vriendin zou dat in ieder geval geweldig vinden, die is helemaal gek van terreinwagens. Ik zal er eens over nadenken, voorlopig moet ik haar überhaupt eerst nog vragen, dus tijd zat :)
Waar kan ik een Mercedes 300 sl huren voor een trouwdag?


Joost
Na lang zoeken zijn we er uit. We gaan trouwen in een klassieke trouwauto Traction Avant. We zijn wezen kijken en waren meteen verliefd. Het bedrijf citrouwen trouwauto brabant http://www.citrouwen.nl voor de meer foto’s

http://www.citrouwen.nl/fotos/brabant.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).