Video: Hoe rijdt dat nou zo’n Tesla Roadster?

Auteur: , 38 Reacties

We hebben al enorm veel geschreven over de Tesla Roadster. Slechts een kleine greep uit de berichten over de elektrische supercar: hij trekt de aandacht van Porsche, is tuning-waardig voor Brabus, is klaar voor Europa, is geslaagd voor de officiële crashtest, is ook al een keer onvrijwillig gecrashed, heeft al een echte showroom en we zagen eerder een korte video demonstratie. Net als een echte autobouwer heeft Tesla momenteel veel last van de kredietcrisis, maar waar wij vooral benieuwd naar zijn is: hoe rijdt dat nou zo'n Tesla Roadster?

Het liefst gaan we er zelf een stukje in cruisen, maar zolang we hier niet toe in de gelegenheid zijn, luisteren we even naar wat Chris Harris over de Tesla te vertellen heeft. Je weet toch wel wie Chris Harris is? Hij kwam bijna klaar toen hij met de Veyron een stukje mocht gassen over de Duitse autobahn en begin dit jaar reed hij in de 9ff Veyron killer. Hij is dus wel wat gewend en wat vindt hij van de Tesla Roadster?38 reacties

Ik heb hier geen geluid :-( Wat vindt hij er van?
Could not connect.. :(
@ Kristof en Joah: Misschien werkt ’t alleen als je een acount hebt @ DR? Ben er lid sinds de oprichting, video speelt hier prima.
@rotorhead: Je hebt geen account nodig. Video zou gewoon goed moeten werken.
Werkt perfect….blijft raar dat je geen motor geluid hoort…!
mooi filmpje geweldige auto
Oeh, wat een gaaf ding zeg ^^. Zoals hij zegt had ik ook niet verwacht dat ik auto’s zonder geluid erg zou waarderen, maar als ik dit zo hoor… Ik zie dit wel de toekomst worden.
Ben jaloers op die kerel zijn job :) Altijd wel een droompje van mij geweest!

Hij lijkt trouwens net te houden van het ontbreken van een motorgeluid. Dat voor zo’n petrolhead, zal wel wat betekenen :)
Doe mij maar electriciteit hoor :D

Alhoewel de auto momenteel nog zwaar, onbetaalbaar en short ranged is, electriciteit heeft de toekomst.
Ik hou wel een benzine slurper in de garage voor die sunday drives :D
Valt nog wel best mee qua geluid. Dat hoor je toch nog aankomen in zekere zin. En er zullen op termijn veel mensen beter kunnen slapen. Ambulances moeten minder sterke sirenes hebben etc…

Zolang we maar zélf kunnen blijven rijden en een zekere vrijheid hebben.
Vind hem een beetje te enthousiast….
mooie video, lijkt me echt een fijne auto!
Ik kan me er zeker wat bij voorstellen. Ik vind het echt tof hoe Chris openstaat voor vernieuwing en hoe hij zijn ervaringen met ons deelt. Ook de dingen die hij zich afvraagt deelt hij met ons en formuleert zijn mening on the spot. Ik mag hem heel erg. En ik kan niet wachten tot ik ook een rit in de Tesla mag maken. Het zal een beetje net zoiets zijn als mijn eerste ritje op de Segway, hoewel ik dat niet hoop. (ik raakte toen zwaar geblesseerd door een crash in een race tussen twee Segs)
Heb het al een tijdje geleden gezien, moet je zien hoe blij hij is! Het is een hele prestatie, maar het zal maar geleidelijk zijn dat elektrische wagens erdoor komen, en zowieso zal er een harde kern blijven, dat is een feit.
Ikke schrijft:

Ik hou wel een benzine slurper in de garage voor (die sunday drives)

Nou dat hoeft nu ook al weer niet.
geen motergeluid. wa een k*tauto! dan rij ik nog liever met een stinkende diesel dan da ik elecktisch ga rijden. not in my life
Mooie video, maar veel belangrijker; wat vindt iemand die onafhankelijk van Lotus is ervan? (ja op Chris zijn website, drivers-republic, staan regelmatig lotus reclames)

Hier de rijtest van Jay Leno;
http://www.jaylenosgarage.com/video/video_player.shtml?vid=229378
Eigenlijk is het ook te raar voor woorden dat we in een wereld van genetische manipulatie, dna modificatie en reizen naar de maan nog steeds een krachtbron gebruiken in onze vervoersmiddelen die al ruim honderd jaar oud is. Aan het basisprincipe is niets veranderd. Of electriciteit ook werkelijk de toekomst heeft moet nog blijken, maar ik weet wel dat ik het geluid ga missen!
@ JanJansen

Nee Jay Leno is onafhankelijk als hij de ontwerper van het project erbij haalt ;)
@ JPM
Daar heb je een punt. Dat is het nl leuke aan JL, als de verkoper weg is komt zijn eigen mening op een humoristische manier naar voren.
Een erg leuk voorbeeld is als de verkoper bij dit filmpje verdwijnt op 2:11min:
http://www.jaylenosgarage.com/video/video_player.shtml?vid=205255
deze auto is te onhandig voor dagelijks gebruik, het is dus een auto voor erbij, om lol mee te trappen. volgens mij wil je dan juist genieten, en ik kan me niet voorstellen dat je geniet van je auto als je niet de motor hoort brullen als je binnen 4 sec. op de 100 zit.
in het begin de eerste paar ritjes is het nog leuk, het is apart…een nieuwe ervaring, maar ik denk dat je het motorgeluid snel gaat missen.
Geweldig filmpje, elektriciteit is idd de toekomst denk ik bij wagens,
de start van een nieuw tijdperk laat ons hopen…
Beetje rare reacties. Dit is gewoon een geweldige auto en als hij enthousiast is komt dat omdat de auto hem (heel) aangenaam verrast heeft en after all heel wat ‘fun to drive’ biedt. Hij zegt zelf “je moet ermee gereden hebben om te beseffen wat het effectief is”. Als je echt denkt dat elke auto moet “brullen” om vooruit te komen zal je binnen een paar decennia het heel lastig krijgen om af te kicken!
Moesten ze de oplaadtijd nog kunnen halveren, naar 2u en de beloofde 270 miles range halen (nu zitten ze op een kleine 200 miles, of een goeie 300km) is deze auto gewoon af. Ah, en nog het prijskaartje. Maar dat is logisch ze moeten eerst wat van hun researchkosten terugwinnen.
Nog een kleine bedenking hierbij, zo duur is het nog niet als je veel rijdt. (weliswaar max 300km per dag) Je krijgt een premie van de overheid bij aankoop, verkeersbelastingen zijn nul en ja brandstof… (**situatie in België)
ik weet dat hij uiteindelijk bij mij op de oprit zal belanden.. geduld is een deugd
@ slk55 amg

Integendeel, je geniet occasioneel van een prachtig oorverdovend geroffel. Maar na een poos gaat je raam dicht en de radio aan. Trouwens als je nu even doortrekt heb je niets dan boze blikken, met de whisper mode zullen we stille genieters worden.
@slk55amg

Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die per dag meer dan 400km rijden. Dus wel degelijk een alternatief voor de huidige verbrandingsmotoren.
Ik denk (en hoop, aangezien fossiele brandstoffen nu eenmaal eindig zijn en dat dus geen optie is) dat dit toch wel de toekomst van de auto is. Voor de mensen die geluid gewend zijn (wij), zal het wennen zijn, maar de volgende generatie vindt er niets vreemd meer aan, en vindt ‘onze’ auto’s domweg ouderwets en achterhaald, niets aan…
Ik vind dit echt zo’n ontzettend gaaf ding :)
je hebt geen motorgeluiden nodig als je altijd volledig koppel ter beschikking hebt :) geniaal gewoon.
Het filmpje komt nogal over als: je mag deze auto testen zolang je maar positief bent…
Bekleding is ook flink op bezuinigd gezien die gigantische plooien.

Nooit van m’n leven dat ik elektrisch ga rijden… dat wel.
In mijn veelrij tijd reed ik misschien gemiddeld geen 300 km per dag, maar maakte ik toch wel heel regelmatig dagen met meer dan 500 km.

De laadtijd blijft een punt voor mij. Als die flink naar beneden gaat, of er een wisselsysteem van accu’s komt, dan kan het wat worden. Een half uurtje stoppen om even wat te eten en drinken is te doen. Veel langer accepteert niemand.

Kostprijs is ook nog veel te hoog. Voor een speeltje erbij eigenlijk nog het meest. Een gebruikte Elise koop je voor 20K. 4 tankjes benzine per jaar en je hebt al een hoop lol. Hoeven die accu’s ook niet aan de druppellader. En gaat de auto langer mee dan de accu levensduur van misschien 10 jaar.

We zullen wel zien. Ik zet mijn geld voorlopig op Toyota IQ’s en soortgelijke auto’s.
Bij de Tesla neemt de actieradius af naar mate de accu’s verouderen en na 4 jaar moet je het batteriepack vervangen. Dit kost slechts eur 15000. Daar kun je heel wat liters benzine voor tanken.

http://www.autobild.de/artikel/test-tesla-roadster-gegen-lotus-elise-sc_770697.html

Wanneer iedereen ’s nachts zijn auto aan de lader heeft hangen, moet de elekticiteitsproduktie enorm omhoog. Met windmolens e.d. lukt dat niet (te inefficient). De meeste energie wordt m.b.v. fossiele brandstoffen opgewekt en dat is niet voor niets. De enige optie is dan kernenergie. Bovendien gaat de elekticiteitsprijs dan enorm omhoog om het verlies aan brandstofaccijnzen te compenseren en door de toenemende vraag. Dan wordt bloggen wel een erg dure bezigheid.
@linkador

ik geniet iig nog elke dag van mijn motorgeluid….

@bartdep

400km is zeker voldoende voor de meeste mensen, maar ik bedoelde meer het grbruiksgemak van de auto, het is een klein ‘race’autotje met weinig comfort of ruimte, vandaar dat ik vind dat dit geen auto voor dagelijks gebruik is.
Volvo_440_turbo
Tien à twintig jaar geleden hoorde je iedereen roepen, een gsm, dat koop ik nooit van mijn leven, nu hebben de meeste mensen er twee…

Over twintig jaar rijdt iedereen elektrisch…
@Turbo

een mobiele telefoon voegt iets toe, namelijk bellen wanneer je wilt en waar je wilt, en misschien nog belangrijker, altijd bereikbaar zijn.

Wat is het dat een electrische auto kan dat een gewone niet kan. Behalve het onmogelijk maken old school zelfmoord te plegen met een slang aan de uitlaat door het raam. Alhoewel dat met de moderne cat auto’s ook al niet mee lukt denk ik.

De dingen zullen zich echt moeten kunnen meten met de huidige, of via subsidies en/of wetgeving verplicht door onze strot geduwd gaan worden.
Volvo_440_turbo
@ Laurens, dat is ook een theorie die niet ondenkbaar is…

Ik denk ook dat het kwestie zal zijn van wat past in de tijdsgeest zoals eerder al hier door Citrofiel vermeld…

Voorbeeldje: als je vroeger als jongen met een scooter à la booster of nitro naar het school kwam werd je uitgelachen, dat was een vrouwenbrommertje, je was pas cool als je een mtx had of dergelijke, nu zie je de kinderen vollebak racen met die boosterkes, het is gewoon cool nu…

Ik zie zoiets ook gebeuren met de elektrische auto, over zoveel jaar is het cool, ook al vind ik en de meederheid hier op het forum iets voor mietjes…
@Turbo

Persoonlijk vind ik ze niet voor mietjes hoor. Een electromotor heeft ideale eigenschappen om in een auto toe te passen, namelijk maximum koppel al bij nul toeren.

Maar de actieradius, de kostprijs, de afschrijving van de accu’s, de oplaadtijd en dat soort dingen moet echt nog wel wat beter.

In het begin zullen alleen de eco fanaten er een nemen, maar het milieu wordt wel steeds cooler idd.
Ik snap die negatieve mensen niet eigenlijk, beetje bekrompen.

Die herrie zul je later echt niet missen bij dagelijks woon-werk verkeer. Waarom denk je dat auto vergeleken met enkele jaren terug steeds meer isolatie materiaal krijgen, luxe limo’s zelf dubbelglas, om een stil interieur.

Het enige wat ontwikkelt moet worden is de opslag van elektrische energie. Huidige accu techniek bied momenteel nog niet de prestaties voor een praktische auto.

Maar als die er eenmaal zijn, en je hemt op ieder wiel afzonderlijk computer aangestuurde aandrijving, heb je echt een ongekende wegligging!
Volvo_440_turbo
Ik ben zeker voor een schoon milieu en gezien ik een autofreak ben ben ik op dat vlak een beetje hypocriet misschien, dat weet ik…
Alhoewel ik dagelijks met de fiets naar het werk ga, dus mij valt er niet veel te verwijten.

En een auto mag stil zijn, enkel als ik op reis ga met de wagen, als ik eens op het gas trap wil ik het geluid horen = een deel van mijn autorijplezier dat ik enkel in het weekend beleef.

Ik kan trouwens meer genieten van een oudere auto die minder perfect is dan een moderne wagen die perfect op de baan ligt en al… een oude auto is gewoon meer avontuur, helaas slecht voor het milieu…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).