Sir Jack Brabham wil Brabham Racing aanklagen

Auteur: , 32 Reacties

Sir Jack Brabham is pislink vanwege het feit dat een of andere Duitse tunert zijn naam te grabbel aan het gooien is. De 82-jarige Australier vindt het helemaal niks dat er momenteel in Essen auto's staan te pronken die zijn naam hebben. Hij heeft namelijk niks met het project te maken en is bang dat als er iets fout gaat mensen hem daar op aan zullen spreken. En inmiddels heeft ook BMW zich in de strijd gemengd.

Toen Sir Jack Brabham te horen kreeg dat er in Essen getunede BMW’s zouden staan die zijn naam droegen, stuurde hij gelijk onderstaande verklaring de wereld in:

Official Statement From the Brabham Family About Products at the 2008 Essen Motor Show
No connection exists between the Brabham family and products being marketed at the European auto show

November 20, 2008 — Sir Jack Brabham and his Son David Brabham have issued the following statement:

The Brabham family would like to absolutely and categorically state that the range of cars and accessories being publicised under the Brabham name at the Essen Motor Show 2008 and on global websites, has nothing to do with the Brabham family, or its long and respected motor racing heritage, in any way.

It is clear to us, as it must be to the whole world, what these people are trying to do. In our opinion, it is a clear case of using our name, our history and our success, without the backing of the Brabham family.

The following weblinks will show you some of the reasons for our concerns:
http://www.brabhambmw.com
http://en.vermot-ag.com/inhalt.php?id=2706&menu_level=2&id_mnu=3316&id_kun
http://www.brabham.eu

The 50th anniversary of Jack Brabham’s first Formula One Championship crown is approaching in 2009.

In light of this announcement and the celebrations planned, we would respectfully request that in publishing press material from Veritas-Brabham, BMW Brabham or Brabham Racing, you understand that the Brabham family have no involvement nor endorse the products and services offered by the aforementioned companies and that no relationship should be implied in any story published.

Blijkbaar zijn de mensen achter de opstanding van Veritas dus ook betrokken bij Brabham Racing. En in een interview deed ouwe Jack er nog ff een schepje bovenop:

“This is the first time in 65 years someone has tried to use our name,” he said. “We will fight this and legal action will be taken.”

“The Brabham family is a big family,” said Sir Jack. “There are some Brabhams still racing and we want to protect our name. I am extremely upset about this.”

En ook BMW deed even een duit in het zakje:

BMW’s Munich office has called on the website’s creators to stop using the logo or shut the site down. “We have absolutely no link with them at all,” said a spokesman.

De toekomst ziet er dus nog niet heel rooskleurig uit voor Brabham. In een reactie stellen ze inmiddels het volgende over deze zaak:

Official Statement

This website would like to state that it has no affiliation whatsoever with the legendary Brabham Gold Coast motor racing champion Sir Jack Brabham and/or his family.

This website intends to showcase Brabham tuned BMW’s that will be produced by Brabham Racing – a company that is registered with a Mr. Trick.

There is currently a legal dispute developing between the Brabham family and Brabham Racing’s resisted owner Mr. Michael Trick on whether or not he is allowed to use the name “Brabham Racing”

Inmiddels heeft David Brabham (de zoon van) in een interview nog wat extra toelichting geven. Een sneu detail in deze hele zaak is dat de 82-jarige Jack Brabham ernstig ziek is en wegens nierfalen 15 uur per week aan de nierdialyse ligt. (via: Motor Authority)32 reacties

Wat een zeikerd!
wss zal het dan toch niet meer zo lang duren eer dat die de pijp uit is en dan kunnen ze daar bij brabham doen wat ze willen
Boh, hij heeft een punt.
Daar heeft het niets mee te maken fructis. Het is niet omdat Jack Brabham sterft dat zijn naam zomaar door iedereen gebruikt mag worden …

Het is gewoon laag wat die “zakenmannen” doen. Blij dat ook BMW hier niet echt gelukkig mee is.
@fructis, dat slaat natuurlijk nergens op. Zeker niet omdat (zoals Jack zelf ook zegt) de Brabham familie vrij groot is en er nog steeds divere familieleden actief zijn in de racewereld. Die mensen worden dus ook ‘benadeeld’!
Spijtig, want die nieuwe ‘Brabham’ ziet er wel piekfijn uit :D
sjaak brabant
I’ll send some very nasty crocodiles mate!!

Mr. Trick wil en trickky uithale; die gaat waarschijnlijk krokkedillentanden voelen.
Ik ga ze ook ff aanklagen…ze gebruiken mijn favoriete kleur… En dat op ’n verneukte Beemer :evil:
Geef ze helemaal gelijk, was eerst best blij met de terugkomst van de naam (En met toch een best mooie wagen). Maar nu ik zie dat ze helemaal niets te maken hebben met elkaar geef ik ze helemaal gelijk als ze met zo’n historische naam mensen proberen te misleiden (Was er namelijk zelf wel ingestonken).

En @ Fructis er rijden nog meer Brabhams rond in de racewereld. Zijn zoon won dit jaar nog de 24 uur race van Le Mans en nog enkele races in ALMS…
Ik vind dit ook niet door de beugel kunnen.
Welke ander reden kan je anders aandragen om voor die merknaam te opteren anders dan de reputatie van die man te misbruiken.

Volgende week start ik ook een team: Lewis Hamilton Racing.
No affiliation whatsoever, we just like the name. Duh!
Groot gelijk, zo’n schamel tunertje kan zich niet zomaar alles permitteren. Ze zouden trouwens meer troep mogen aanklagen die op die k*tbeurs staat.
gogogomagazine.com
Hmm, waarom zeikt Mr Brabham tegen die Mr Trick terwijl hij dertig jaar geleden de hele tent+naam+logo verkocht aan ene Mr Ecclestone? Die het daarna weer verkocht aan een vage investeringsmaatschappij. Toen hoorden we Jack ook niet…
Goeie publiciteitsstunt!
@ gogomagazine.com toen kreeg hij er geld voor ;)
Het begin van de ban van die tuners??

Ik hoop het:p
Alleen Alpina en Racing Dynamics zijn vind ik echt goede…(Onze BMW-garage levert die ook af:p)
@ York: Ik vind AMG en Brabus anders ook geen verkeerde tuners hoor…
GO Jack! Volledig terecht, ik hoop dat ‘ie succes heeft in z’n strijd.
Sjakie Peters
Het slaat ook gewoon nergens op om zonder toestemming te willen profiteren van andermans naam. Oftewel op dat gebied diep triest. Dat ze BMW’s “leuk” tunen heeft daar niks mee te maken dit is een principe kwestie en gaat mij alles te boven
hiero nog een prachtig filmpje van de brabham bmw dat waren nog eens tijden ;) http://nl.youtube.com/watch?v=x-JTFBMvBi4&feature=related
Ik geef die man helemaal gelijk, k zou mn naam ook niet verbonden willen zien aan zo’n wagen.
Helaas heeft meneer Brabham de hele boel 30 jaar geleden verkocht. Dus hij moet niet zo zeiken.
wat een gezwam.

laat ze toch die naam gebruiken. Ik ga toch ook niet over de rooie als iemand mijn achternaam gebruikt ? vervelend ventje, die 82 jarige opoe(p).
Zou ik ook doen. Al is het maar om als een 82-jarige zeikventje over te komen.

Nein, das war ein spass.

Dit is wel heel goedkoop van die Mr. Trickster. Legendarische namen misbruiken om zo de illusie te wekken dat je al heel wat bereikt hebt in het leven. Een beetje als Jan-Jaap van Homofiel tot Travestiet Spring in het Veld die nog helemaal niks heeft bereikt maar wel denkt dat ie respect verdient omdat zijn achtenaam uit meerdere namen bestaat. Zoiets…..maar misschien dan net een beetje anders…..denk ik.
Het is wel een verschrikkelijk mooi ding, die 3.0 CSL.
The Netherlands For Sure
Die Mr. Brabham mag wel blij zijn, dat iemand de racegeschiedenis van hem nog in leven houdt, door in iedergeval een zeer exclusieve auto, toevallig of niet, een BMW, te bouwen, die wel aansluit op de oorspronkelijke “Brabham”-visie. Zijn zoon David moet zijn eigen staat van dienst maar verdienen en had dan ook zelf de rechten op de naam kunnen terug kopen, waren zij zeker vergeten en nu weten zij wie de rechten wel heeft, dus nu maar proberen ze zo goedkoop mogelijk terug te krijgen. BMW daar in tegen, had zelf een CSL, als deze “Brabham”, moeten bouwen, nu iemand anders het beter doet. dan zij. gaan zij mee staan huilen, er zullen wel krokodilletranen vallen! :lol:
Jack Brabham heeft groot gelijk. Tot ik dit artikel las, ging ik er zelf namelijk ook vanuit dat het met hem te maken zou hebben !

Kijk als de ‘nieuwe’ Brabham nou huishoudtrappen zou produceren, zal niemand erover vallen, maar door de naam ‘Brabham Racing’ te gebruiken, wek je willens en wetens de suggestie dat je aan de beroemde race-stal gelieeerd bent.

Kennelijk zijn de opvattingen hierover gemengd, maar wat mij betreft is het ongeoorloofd gebruik van deze naam in deze tak van sport een laf staaltje jatwerk !!
Wanneer beseft nou iedereen dat het geen jatwerk is? Iemand heeft de rechten op de naam gekocht en verkoopt het nu onder die naam. Of het wel of niet netjes is, die gasten hebben alle rechten om de naam te gebruiken.

Jeetje wat een stelletje zeikerds hier!
Dan ben je 80+ en ernstig ziek… ga je je nog druk lopen maken over zoiets. Geniet van je laatste dagen en maak je niet zo sappel man.
sebastianchubasco
ze kunnen brabham ook nog veranderen in bavaria. ook zo’n illustere naam uit het verleden van bmw. dat waren opgevoerde 2500’s met een 2800 motor erin, bedoelt voor de amerikaanse markt, maar cult in europa…
http://tbn3.google.com/images?q=tbn:RkqPtvp4_wbNgM:http://www.cartype.com/pics/1618/small/bmw_bavaria-e3_73.jpg
the Honda Spirit
Ze refereren op de site wel naar….na 16 jaar keert de legende terug…ik kan me voorstellen dat dat inbreuk is. Maar wat ik ff niet mee heb gekregen….heeft dat nieuwe Brabham nu wel of niet de merkrechten in bezit en daarom heb ik het benelux merkenbureau even geraadpleegd…welliswaar voor de benelux, maar toch. 2 jaar geleden is daar de volgende registrant.

Name: Tara Promotions Limited
ID No: 254177
Natural or legal person: Legal entity
Address: Baarerstr. 19
Post code: 6304
Town: Zug
Country: SWITZERLAND
Correspondence address: Tara Promotions Limited Postfach 4146 CH-6304 Zug SUIZA

en die handelt in:
Nice Classification: 12
List of goods and services Motor land vehicles; parts and fittings for motor land vehicles.

Nice Classification: 16
List of goods and services Printed matter; photographs, posters, calendars, stationery, instructional and teaching material.

Nice Classification: 25
List of goods and services Clothing; footwear; headgear.

Nice Classification: 28
List of goods and services Games, toys and playthings; board games; toy cars.


ik vraag me af wie er aan het kortste eind trekt.
the Honda Spirit
o, ja, er was wel een opponent en dat is deze heer

(151) 06.09.2006 901933
(180) 06.09.2016
(171) 10
(732) Michael Trick

Oelmannsgasse 2/1
88339 Bad Waldsee (DE)
(811) DE
(740) GILLE HRABAL STRUCK
NEIDLEIN PROP ROOS

Brucknerstrasse 20
40593 Düsseldorf (DE)
(540) BRABHAM
(541) Reproduction of the mark where the mark is represented in standard characters
(511)
12 Automobiles, automobile chassis, front spoilers, rear spoilers, side skirts, front apron, rear apron, brakes for automobiles, steering wheels, wheels, pneumatic tyres, wheel rims, shock absorbers, sports running gear, engines for land vehicles, bicycles, water vehicles.
Automobiles, châssis pour automobiles, béquets avant, déflecteurs arrière, jupes latérales, jupes avant, jupes arrière, freins pour automobiles, volants, roues, pneumatiques, jantes de roues, amortisseurs, trains roulants de sport, moteurs pour véhicules terrestres, bicyclettes, véhicules nautiques.
Automóviles, chasis para automóviles, deflectores delanteros, deflectores posteriores, faldones laterales, alerones delanteros, alerones traseros, frenos para automóviles, volantes para vehículos, ruedas, neumáticos, llantas, amortiguadores, engranajes de marcha para el deporte, motores para vehículos terrestres, bicicletas, vehículos náuticos.
14 Wristwatches, watches, cuff links, tie pins.
Montres-bracelets, montres, boutons de manchettes, épingles de cravate.
Relojes de pulsera, relojes, gemelos, alfileres de corbata.
25 Caps, suits, jackets, shoes, T-shirts, sweatshirts, shirts.
Casquettes, costumes, vestes, chaussures, tee-shirts, sweat-shirts, chemises.
Gorros, trajes, chaquetas, zapatos, camisetas de manga corta, sudaderas, camisas.

(822) DE, 29.06.2006, 306 14 565.0/12
(300) DE, 06.03.2006, 306 14 565.0/12
(832) EM, JP, US
(527) US
Feit dat ze Brabham Racing gebruiken en melden dat na 16 jaar de naam terugkeert zal met name in het verkeerde keelgat zijn geschoten.

Daarnaast zorgen de namen (BT60, BT70 en BT92) nog voor een ergernis aangezien die nummers verdomd veel lijken op de namen die destijds door Brabham Racing op het circuit werden gebruikt. De laatste wagen in 1992 was de Brabham BT60(B).

Op een Australische site (carsguide.news.com.au) het volgende:
[quote]After Bernie Ecclestone brought and sold the Brabham team, the team and the name went through some pretty dodgy ownership periods and a number of seedy deals and legal battles. Thankfully though I believe Jack was able to eventually re-acquire the rights to the Brabham name.[/quote]Blijkbaar toch nog ergens wat vergeten.

Zal ongetwijfeld vervolgd worden…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).