Video: Vliegende Saab 9-3

Auteur: , 43 Reacties

Het gaat Saab momenteel niet helemaal voor de wind, maar ondertussen bouwen ze natuurlijk nog steeds leuke auto's om mee over heuveltjes te springen. Deze nieuwe 9-3 XWD 2.8 V6 komt aardig los van de grond als de bestuurder hem met zo'n 145 km/h over een glooiend weggetje jaagt. Geheel in harmonie met de luchtvaarthistorie van het merk.

Niet bepaald goed voor de stuurinrichting, ophanging, carrosseriestijfheid, dat soort kleine dingetjes. Maar je hebt er wel weer een mooi YouTube-filmpje mee. De schreeuw op het eind van de cameraman doet het ‘m. (via trollhattan saab)43 reacties

Net echt ;)
Wel leuk in elkaar gezet.
Hoor je die mannen schreeuwen! Geniaal!
Hoax! ;)
heerlijk :D
Oke, en nu mag iemand me uitleggen waarom het niet echt is…
@robbie: Photoshop!
Ik weet drempels te liggen die bij 30 km/uur een vervelender geluid ten gehore brengen dan deze landing.

Vliegende auto’s worden het helemaal in 2009:
http://www.evo.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_587/car_photo_293538_25.jpg
Lol @ die lach aan het eind
Allemaal erg cool, tot bij die uitspraak op het eind: *PROEST!*
Wat was het? Koebumalaka? :lol:
Wel een knappe wagen, die 9-3 Turbo, en dat vliegen: Saab is dan ook een vliegtuigmerk hé. ;)
Note to self: always read the description first, always. :roll:
Boemaleika?
het is Grieks, op 10 seconde zecht hij ‘erchete’ dat betekend ‘hij komt’ en aan het eind is het ‘po po malaka’ betekende zoiets al ‘wow wow *****’. malaka is dan ook niet voor niets het meest gebruikte krachtterm in het Grieks.
De schreeuw van de cameraman maakt het filmpje écht leuk :P
en volgens mij is het echt want er zit een enorm lange rechte weg achter. en verders zijn er niet zo veel Grieken die goed met een computer overweg kunnen.
Kzou zeggen bekijk hem eens op youtube, zet hem op full screen en pauzeer hem een paar keer. Beweer dan nog eens dat het een hoax is!

Geweldig! :-D
Duidelijk een 9-3 Aero dit..
Heb em al es bestudeerd en het is geen hoax vgls mij.

Het feit dat de landing relatief zacht is (geluidmatig) komt vooral door de welgekozen plaats voor dit stuntje – de plaats van landing helt redelijk sterk af. De rebound is bijna even hard doordat de weg snel weer vlak wordt.
Als het een hoax is hadden ze het ook beter in het echt gedaan wat dat was minder werk geweest ;-)
Achja,er zitten hier ook mensen die graag op geenstijl komen,je weet wel,van die NEP en HOAXroepers ;)

Als het nep is ,kom dan eens met aanwijzingen waarom :S
wel een coole jump ook wel aardig lef vd gasten om t te doen,als dat ook fout gaat nou nou.
Gewoon zalig het geluid dat hij zo vliegt met die auto dacht dat hy in de landing wel misschien eens even beetje scheef zouw gaan en dan een zware crash doet
Ik denk ook dat het nep is. Mijn uitleg: de gewichtsverdeling van zo’n Saab is niet homogeen; het meeste gewicht zit voorin. De Saab zou dus meer naar voren moeten kantelen, zeker met zo’n lancering. Ook als je het filmpje even op pauze zet ziet het er niet realistisch uit. En wat doet een Saab in Griekenland…?? ;)
Ik heb Grieks gestudeerd, en dit is 100% Grieks.
“POO MALAKA” zeggen ze op het einde.
“Malaka” is de meest gebruikte vloekterm in het Grieks.

Verder vind ik dit een topfilpje :D:D:D:D
vai ellenika einai! waar heb jij grieks geleerd?
Jeuzus. L*l. Schreeuw eens niet zo. Schrok me kapot!

..en heb gelijk hoofdpijn…
Etsi lew re, Ellinas eimai ;)
ah katalava, eimai Ollandos alle milou ligo Ellenika yati emana stin Nafplio gia trai mines
ton malaka haha opios den katalabenei, na pai na gamithei
mounia tis laspis

grieken doen het weer ;)
POO MALAKA!!! F*kin vet!
Wat een jump. Of het een hoax is of niet, is een mooi filmpje. :D
po pop o Ellinas takeover Autoblog.nl xa xa
Demos roussos nana mouskouri to you too, buddy.
ik denk wel dat het echt is, alle schaduwen en weerspiegelingen enzo blijven steeds kloppen, en verder zie je dat de wielen netjes naar beneden kom als ie in de lucht is.

@ferdinand zware dingen vallen in principe even hard als lichte, het is alleen het samenspel van aerodynamica/gewicht waardoor sommige dingen harder vallen dan andere en verder heeft zo’n auto aardig wat massatraagheid waardoor hij niet zo heel snel zal gaan roteren, en als je goed kijkt zie je dat hij wel degelijk een klein beetje roteert.

vroeger deden m’n broer en ik dit (alleen sprongen we niet zo ver) met de auto van m’n vader. Was idd niet zo heel goed voor de ophanging.
Volvo_440_turbo
Gaaf filmpje!

Ik heb dit zelf ook ooit gedaan om een weggetje waar ik vroeger woonde, daar moest je echt niet hard rijden om te vliegen, je krijgt er wel serieus de kriebels van in je buik :p

Degenen die me kennen en weten waar ik vroeger woonde, die weten wel waar ;)
ik doe dat soort dingen voor ontbijt ..

druk maar op mijn “nick-name” ..
Dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Etiam iaculis mauris. In turpis augue, suscipit in, viverra eu, gravida eu, justo. Aliquam convallis. Vivamus tempus, tortor placerat sollicitudin laoreet, felis risus pharetra diam, sit amet consectetuer ante metus a turpis. Praesent posuere rutrum pede. Mauris ultricies risus. Praesent vehicula lacinia.

kijk ik heb ook gestudeerd:P
Volvo_440_turbo
@ lincoln, leuk filmpje, kon je wel voorspellen dat het niet ging lukken… maar zoveel geld :s


http://www.viamichelin.com/viamichelin/gbr/dyn/controller/Cartes?strCountry=311&strAddress=Heirbaan&strMerged=rotselaar&ie=UTF-8&x=56&y=12

Op die baan, de Heirbaan, tussen het bos en de afslag naar links, heb je een verhoging van het wegdek waar je bij nauwelijks snelheid met de 4 wielen van de grond komt, als je moet plassen doe je dit beter niet met je auto :p
@ Volvo 440 turbo: man, jij zet ons aan!
@ super
Ik weet dat massa traag is, en dat de Saab dus rechtdoor vliegt, maar de beweging tijdens de vlucht ziet er niet realistisch uit. Dus ik acht de kans klein dat het wel echt is. Ik heb nu zelfs nog 10 x gekeken en zie nu dat hij zelfs op zijn achterwielen land…terwijl hij vanaf de “lancering” toch eerst rechtdoor gaat, en hij zou voorover moeten kantelen. Dus dan heb je wel een hele grote windvlaag nodig die de kinetische- en zwaarte-energie tegenwerkt. En volgens mij staat er bepaald geen windkracht 8….
Ik dacht dat dit een Turbo X was, en die heeft toch iets meer gewicht achterin liggen…
zeker een leasebak ;)
Uh…ja. Kun je doen.
Volvo_440_turbo
@ Tombloz, zoiets moet je toch eens meegemaakt hebben :p, maar laat wel iemand een beetje verder op verkenning staan, je ziet namelijk niet of je een tegenligger hebt, voor de rest perfect veilig ;)
Waarom zou dit afbreuk doen aan de stijfheid van je carosserie? Wat een flauwekul zeg….
Kijk eens naar de velgen van de auto, hij gaat 145km/u, maar waar je hem ook op pauze zet, de velgen staan overal op dezelfde positie!

En iedereen weet dat zo’n auto wel iets harder neer zou komen;)

Ik zeg nep… HEEL nep.
prachtige wagens heb zelf eens een turbo X gestart die nog wat opgefockd is dat is een echt beest saab heeft prachtige beestjes in hun stal.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).