Altijd open: Volkswagen Eos White Night

Auteur: , 18 Reacties

Een leuke nieuwe stijl-oefening van Volkswagen. Voor de Essen motorshow hebben de mensen met de kwast bij VW de twotone lak opnieuw uitgevonden. Verscheidene klanten schijnen bij Volkswagen te hebben geklaagd over het feit dat de Eos niet meer als cabrio herkenbaar is... met het dak dicht.

Rij de auto dan met dak open! Zou mijn reactie zijn op de ‘klacht’. Wordt natuurlijk niet geaccepteerd door klanten, dus moest er een oplossing worden bedacht. De oplossing is simpelweg het spuiten van de auto in twee verschillende delen. Op de beurs in Essen was een witte Eos met zwart dak en zwarte accenten te zien, lijkt het net een stoffen dakje! Daar blijft het echter niet bij want in principe zou het dak zelfs bekleed kunnen worden. Opties die via VW-individual natuurlijk al lang beschikbaar waren, maar voor mensen zonder inspiratie niet vanzelfsprekend zijn.

De kans is groot dat deze ‘twotone’-optie binnenkort ook een eigen hokje op de prijslijst krijgt. De ‘standaard’ beschikbare kleurstellingen zijn echter lang niet zo leuk als een individual tintje. Uiteraard wordt witte Eos, zwart dak een optie. Het is echter veel leuker om een racing-green Eos met beige dakje te rijden. Bedenk je eigen Eos, de mogelijkheden zijn eindeloos!

De beursbak is overigens voor de gelegenheid van de 3.2 zescilinder voorzien. Een maatje kleiner dan in de Passat CC, maar zeker geen straf om in te rijden. De 250pk brengen deze andere CC van Volkswagen toch nog in bijna zeven seconden naar de honderd.18 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
koop een echte cabriolet als je zo graag een auto wilt die op een echte cabriolet lijkt! Wat een onzin. Volgens mij bedenken die individual afdelingen maar wat. Maar ach iedereen moet zelf weten wat te doen met z’n geld.
Carbonlook dakje?
@ all

is het sowieso niet veel sjieker als je een stoffen kapje besteld? Ik vind van wel minder kappersauto meer flair.
misschien is het een optie om een auto te kopen die inderdaad een stoffen dakje heeft? of vraag ik nu te veel? het lijkt wel een beetje op die loopband op wielen die ik, meen ik, op autoblog gezien had. Kijk eerst eens naar de oorzaak van het probleem voor je hem oplost
White Knight ? Op de nummerplaat staat nochtans White Night :p
edit: dank u, is inmiddels gefixt

Voor de rest nutteloos, ik dacht dat het net de bedoeling was dat deze auto’s zowel coupé als cabrio konden zijn.
Ga dan voor de nieuwe A3 cabrio, mét stoffen dak en ook een VAG-product 8-)
Is dit niet zo’n beetje als een afneembare trekhaak kopen en dan klagen dat je niet meer kan zien dat je een trekhaak hebt als hij eraf is????

Anyways, op zich vind ik deze VW nog wel geslaagd…
Scirocco spiegels!
een echte bikkel cabriorijder blaft gewoon altijd met het dakkie open, net als dat een echte motorrijder het hele jaar door vlamt!
Geen wonder dat die klacht bij VW binnenkwam. Eigenlijk is deze auto veel te goed gemaakt. Het cabriogevoel ontbreekt daardoor compleet bij het open rijden. Wat wil je ook, de voorruit komt zowat tot de kofferbak (nou ja, bij wijze van spreken dan).
Daardoor voegt het openen van het dak minder toe aan de beleving dan ‘vroeger’ het geval was. Je kan dit soort auto’s rijden zonder dat je kapsel serieus in gevaar komt.
Dus wat gebeurt er: het dak blijft dicht. Maakt toch niks uit. En eigenlijk is het ’s zomers te warm en ’s winters te koud. Dus het komt de verwende automobilist van tegenwoordig eigenlijk wel goed uit. Alleen jammer dat niemand dan kan zien dat ’t toch echt een cabrio is…
-edit: ik eet m’n schoen op! ze blijven er in sluipen, die verrkkte t’s-
@Floryn.
Welke cabrio wil je dan?
De betaalbare versie’s hebben alleen maar een stalen kap, de duurdere hebben een stoffen kap, op de mini cooper na maar dat kan je niet echt een auto noemen.
White Night? Zeker een actie voor de kerstperiode? Krijg je er ook een kerstboompje bij voor op het dashboard? En een bus spuitsneew om de randen van de ramen mee te pimpen?

Echt kansloos dit. Echte cabrio’s hebben een stoffen dak!
@phils,

goed id man, kan je intcafe segge; lichtgewicht dakki carbon, want dak dus zo licht mogelijk, ziet ook helemaal af uit,

carbon.

Nog een stoffer id; een stoffen kap look die gescheurd is, mat lakke en de ratlook rebirth!!

Mark my words RATLOOK REBIRTH. dat is 2009
SneeUw…
Het comfort van een stalen dak weegt niet op tegen de looks van een stoffen kap, vind ik op basis van mn eigen ervaringen.

@ klassiekerrally: toegegeven het is geen haar door de war auto als een Alfa Spider. Maar de voorruit van een Eos loopt zeker niet door tot in de kofferbak. In tegenstelling tot de Peugeot 307, Renault Megane, Opel Astra en niet te vergeten Ford Focus CC. Daar zit je idd niet meer buiten maar onder een afdak. Omdat de Eos een dak in 3 delen heeft zit je wel in de open lucht. Ik ben er erg content mee :-)
VW EOSrijder2
Klopt! Wat een onvoorstelbaar gezever van lui die meestal een dergelijk voertuig niet eens kunnen betalen. Ik zal ze nog verder opslijpen: Ik heb ook nog een diesel in het vooronder zitten. Zal ook wel niet goed zijn. Laat het volk rustig morren en geef ze een beetje brood en spelen.
@ VW EOSrijder: I stand corrected… :)

@ VW EOSrijder2: Niks mis met die diesels, trekken heerlijk. Goede keuze, lijkt me.
Maar bijna iedereen lijkt geïndoctrineerd door Jeremy Clarkson c.s., en daarom ‘mag’ diesel niet. Diesel is evil, dat weet je toch! ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).