Rijtest & video: Audi A3 3.2 Turbo – 460 pk

Auteur: , 125 Reacties

Hoe lekker de Audi S3 ook rijdt, ik kan me best voorstellen dat er mensen zijn die meer willen. In de prijslijst van Audi staat echter geen RS3, maar gelukkig weten ze in Aalten de oplossing. Daar gingen we even een blokje om met een officieuze RS3: een A3 3.2 Sportback met dik 460 pk!

[ Eerst kijken en dan lezen? Klik dan hier voor de video! ]

Audi A3 460 pk

In één opzicht is het geen RS3. De door de VR6specialist onder handen genomen A3 Sportback is qua uiterlijk zoveel mogelijk standaard gebleven. Dus geen verchroomde singlegrame grille, dikke RS-velgen, ovale uitlaten, RS-badges of chromen spiegelkappen. Alleen een kenner zal bij nadere bestudering zien dat er toch iets bijzonders met deze A3 aan de hand is. Achter het grilletje naast de mistlamp aan de voorzijde is nu opeens een dikke luchtslang te zien. Dat is te techno en niet “design” genoeg voor een standaard Audi. Aan de achterzijde valt de aangepaste uitlaat op, maar die is verre van spectaculair.

Audi A3 3.2 Turbo VR6Specialist

Gelukkig verandert dat zodra er gas wordt gegeven. Het starten en stationair lopen is namelijk niet zo spectaculair, de A3 geeft dan nog niets weg van de monsterlijke V6 die onder de motorkap huist. Pas als de V6 belast wordt, wordt de potentie duidelijk. Nu is het geen schreeuwlelijk, de turbo dempt al enig autogeluid en de klant van deze auto wenste tevens een enigszins decent uitlaatgeluid. De volledig op maat gemaakte RVS uitlaat heeft dus gewoon dempers wat leidt tot een redelijk beschaafd geluid. Tot je volgas geeft, want deze A3 doet de term “geblazen blok” eer aan. Bij vollast stoot de A3 onder hoge druk hete uitlaatgassen uit. Een föhn is er niets bij en vandaar dat het einde van de uitlaat naar beneden wijst, een andere constructie zou tot geroosterde achterliggers kunnen leiden. De eerste tien keer is dat nog wel leuk, maar er komt een dag dat één van de achterliggers verhaal komt halen. Zul je net zien dat je dan in de file komt en niet de volledige 460 pk kan benutten om een veiliger oord op te zoeken.

Audi A3 3.2 Turbo VR6Specialist

Die 460 pk komen natuurlijk niet zomaar uit het 3.2 grote V6 blok rollen. In standaard trim heeft de zescilinder 250 pk en 320 Nm. Nette waarden, maar een Porsche killer wordt de A3 hiermee niet. Om het vermogen op te peppen heeft de VR6Specialist een kogelgelagerde Garrett turbo aan het blok toegevoegd. Een hele grote zelfs, het doel was niet om te downsizen en het brandstofverbruik te beperken. Veel kracht was het doel en dus rollen er zomaar 460 paarden uit. Ook het koppel steeg tot een zeer indrukwekkende 550 Nm.

Audi A3 3.2 Turbo VR6Specialist

De 460 pk komen er ook weer niet helemaal makkelijk uit, het blok kreeg wel wat aanpassingen. Zo zijn er grotere injectoren gemonteerd om de extra honger naar benzine te stillen en gesmede zuigers om de extra thermische belasting aan te kunnen. Daarnaast omvat de kit: een turbo (duh!), een aangepast uitlaatspruitstuk, een intercooler, nodig leidingwerk en last-but-not-least: aangepaste motormanagementsoftware.

Audi A3 3.2 Turbo VR6Specialist

Juist die software gooide roet in ons eten. Het motormanagement is (gedeeltelijk) zelflerend. Dat is heel fijn, maar betekent ook dat deze enige tijd & kilometers nodig heeft voordat de software goed ingeregeld is. Na een eventuele reset zijn alle gegevens weer verdwenen en begint het leerproces weer opnieuw. En jullie raden het al: juist op de dag dat we met de A3 3.2 Turbo zouden rijden, was de software gereset. Op sommige punten liet de A3 dus minder beschaving zien, dan we van een Audi gewend zijn. Het turbogat was prominenter aanwezig dan normaal en het gedrag bij gas loslaten was ook niet optimaal.

Audi A3 3.2 Turbo VR6Specialist

Gelukkig waren en genoeg momenten om het gaspedaal nader kennis te laten maken met de bodem van de A3. En juist dan excelleert deze A3: met 460 pk is deze onaards snel. De meetapparatuur hadden we thuis gelaten, maar in ieder geval rijdt de auto 280 km/u en dan maakt de toerenbegrenzer een eind aan het feest. Met een langere eindoverbrenging of zesde versnelling zit er zeker nog (veel) meer in. Toch zijn het met name de tussenacceleraties waar we blij van werden: met een nog niet ingeleerd motormanagementsysteem was er een klein turbogat, maar daarna ging het los. Met DSG-bak zijn de acceleraties nog sneller, omdat bij deze bak het gas er niet af hoeft voor de schakelacties en de turbo dus altijd op stoom blijft.

Nadelen zijn er natuurlijk ook: het brandstofverbruik is er één (hoewel we daar niet echt op hebben gelet). Ook voor het onderhoud kan een extra potje worden gereserveerd. Koppeling en remmen van de A3 3.2 kunnen best wat hebben, maar voor diegenen die het vermogen veelvuldig willen aanspreken is het verstandig om wat extra geld op zij te zetten. De turbo-kit zelf is relatief betaalbaar, de prijs bedraagt €12.900,- incl. BTW en montage. De kit kan worden gemonteerd op alle typen A3 3.2, maar ook voor de Golf IV/ V 3.2 en 2.8 zijn er kits.

Met dank aan de VR6Specialist voor het ter beschikking stellen van de auto, en dank aan Clubsport voor de tip. Bekijk de video hier!125 reacties

motorkap sluit voor geen meter aan
Jemig klinkt best lekker die turbo!
Wat een verschrikkelijke hoeveelheid vermogen in zo’n autotje…

HEBBEN HEBBEN HEBBEN!
Hmmz, nee. Met zo’n dure stofzuiger zou ik niet willen rondrijden. Dat geluid is ronduit irritant.

Hebben ze trouwens de remmen van dit ding aangepast?
ik ben al tevreden met de 250pk versie, meer dan tevreden zelf!
Ziet dr zo normaal,,, uit heb iets in me broek oepsie !
konstant gefluit ! :P TERING
Daar hebben ze altijd mooi spul bij de VR6specialist
Deze wagen staat ook in Auto&Tuning magazine van de maand november! Prachtige wagen. Een wolf in schaapkleding!
() wat zien we op 3:05 VLAM UIT DE PIJP Joehooeeee !
nice specs! Maarem, is deze ook toepasbaar op de nieuwe generatie A3? Want gezien de spiegels en de bumpert, is dit de vorige serie(of ben ik verkeerd?)..mis de ledjes namelijk ;) verder prima auto, en idd een wolf in schaapskleren!
Zo wat een berg pktjes voor zo’n klein wagentje, ik zou dan toch liever doorsparen voor een model met wat meer kreukelzone maar verder een erg leuk ding!
zalig gewoon die wil ik hebben.
Kan je lekker veel mensen eens defteg laten verschieten als ze willen optrekken aan de lichten.
Volvo_440_turbo
Dit is mijn ultieme droomauto, onopvallend maar beresnel!

Gewoon mijn stijl, maar niet mijn portemonnee :(
Wat zou de richtijd zijn van 0 > 150 ? Wel gaaf filmpje.
Wat een geweldig bommetje!! Heerlijke auto, hier hou ik wel van zo een wolfs in schaapskleren. Bij het stoplicht vol weg trekken en op de snelweg even door trekken en de mensen allemaal kijken en snappen er niets van :D Huh een standaard A3 denken ze :P
Met de vlam in de pijp :)
ZwerverRoodbaard
Haha :P waarom melden jullie dit niet, dan had ik buiten even naar jullie kunnen zwaaien in de A3. Wel uberlomp dingetje :D
Is dat niet een vorig model S4 / S-Line bumpert? Wel een vet ding, vooral door die ene uitlaatpijp lijkt het net een 1.6 :P
@ Chris: De nieuwe generatie A3, is niks anders dan een heeeeeeeele lichte facelift alle delen van de “nieuwe generatie” passen een op een op de auto’s van voor de facelift. Je mag dan ook echt niet spreken van een nieuwe generatie A3 tis niks anders dan een facelift met een iets andere lichtunit en een andere bumper.
“De DSG versie is sneller dan de handgeschakelde omdat je volgas kunt blijven geven tijdens het overschakelen en de turbo daardoor op druk blijft.”

Is dat niet grotendeels te ondervangen door op de handgeschakelde een dump valve te monteren?
Waarom die lelijke knalpijp gemonteerd tegenover de vettere standaard!?
Hehehe,lekker standaard look en retesnel!
Daar kan je menig M3/M5/AMG mee kwallen en blijven volgen tot hun in de begrenzer gaan :D

Btw,heeft de 3.2 V6 geen 6 versnellingen standaard?
Wel vreemd als een 2.0tdi dat wel heeft.
Tuning zoals het hoort…
Wolf in schaapskleren idd.. totdat ze die gigantische turbo horen fluiten. Leuk speeltje, maar niet voor dagelijks gebruik zou ik zeggen.
Prijskaartje van de ‘standaard’ A3 3.2 is al niet klein, voor dat geld zou ik denk ik net wat verder kijken.
Lol, das pas lachen. Doet me denken aan een Golf II die ik een tijdje terug nog zag. Uiterlijk doet niet zo veel vermoeden, je denk een oude roestbak. De mensen erin ook niet, achterbank drie personen… dus de achterkant lag al op het wegdek. Dat ding gaf gas, gefluit van hier tot Tokio en weg wassie! :shock:
Weet zeker dat die mensen erin dikke lol hadden. :)
@ Wouter, bijna een kudde bejaarde op de bumper plakken?
als je er alleen hard mee wilt gaan, koop dan een motor. heb je voor die 12 ruggen iets waar je dit helemaal mee uitrijd. kan je je A3 gewoon laten zoals die is. helemaal af en netjes. of als je dat toch persee zo’n turbo ding wil, doe dan ook wat aan de vering en demping hem dan ook zodatie niet zo overhelt in de bocht en wat dichter bij het asfalt komt.
Ik mis alleen nog een blowoff valve. Dan klinkt het helemaal lekker.
o.0 Ongehoord wat lekker…
het blokje is sowieso al heel erg fijn….EN vooral met zo’n Gareth die lekker mee blaast!!

heerlijk hoor!
Ben trouwens benieuwd wat het koppel is???!!!

Weet iemand dat?

gr
Heerlijk!! Als je het effect nou nog wil vergroten, zet je er wieldoppen op :P
mensen ik kan het filmpje niet goed bekijken??iemand idee waarom dit zo is? filmpje laadt gewoon wel op, maar het beeld loopt niet vloeiend en blijf haken. geluid daarentegen loopt wel goed

dit is niet alleen zo met dit filmpje, maar ook met de andere video’s

graag hulp van jullie kant!!!!!Alvast bedankt
@BAAP: lees het artikel eens zou ik zeggen… ;)
@ VonStroke:

hahaha ow darnnn….ik schaam me!!!
Normaal zeer oplettend, maar blijkbaar had dat filmpje toch echt prioriteit!

thx anyway! :)
Geweldige review over de remmen die ongetwijfeld aangepast zijn… Lekker kansloos om eerst je vermogen te verhogen om er vervolgens telaat achter te komen dat je remmen onderbemeten zijn voor het rijgedrag met de 460pk…
de DSG bak kan geen koppel meer dan 350 Nm aan Wouter!
@ Jochempie

Dan maar de DSG van Porsche erop :D
Vraag me idd ook af hoe lang de DSG heel blijft. Toch wel cool dit hoor. Weer eens wat anders dan een S3-look A3 met 1.6 102 pk…
Jammer dat http://www.vr6specialist.nl nu ff niet werkt. Nu al ‘Gesloten wegens rijkdom’? :-)
mensen ik kan het filmpje niet goed bekijken??iemand idee waarom dit zo is? filmpje laadt gewoon wel op, maar het beeld loopt niet vloeiend en blijf haken. geluid daarentegen loopt wel goed

dit is niet alleen zo met dit filmpje, maar ook met de andere video’s

graag hulp van jullie kant!!!!!Alvast bedankt
Vast een beetje scheve internetverbinding. Morgen weer proberen zou ik zeggen
@baap:

niet helemaal gelezen zeker:

” Veel kracht was het doel en dus rollen er zomaar 460 paarden uit. Ook het koppel steeg tot een zeer indrukwekkende 550 Nm”.

kan ik me voorstellen hoor als je eerst het filmpje gekeken hebt dan ben je niet meer instaat om nog te kunnen lezen. wat een wagen maar idd velgen beetje achterhaald nog wel steeds mooi maar beter nieuwe S3-velgen, andere uitlaat, en iets verlagen dan is het de perfecte auto voor mij :) me portomenee zal daar alleen anders over denken.
Vet.;
en die turbo fluit lekker !
OMFG wat een geluid, wat een geluid voor een turbo te zijn. en die power :D Ik weet wat ik wil als eerste auto :D
Zo een opgeblazen blok. Dit kan toch niet gezond zijn voor die motor? Het roet vliegt er gewoon uit.
Hoe gaaf dat -ie er zowat standaard uitziet… Leuk om andere auto’s uit te dagen.
@Wesley.
Kwestie van bijstellen.
En wat een geweldige wagen, je rijd een RS4 er zo uit voor de helft van de prijs!
WTF echt niet normaal ongelooflijk wat een geluid en een power deze auto daar win je het dus makkelijk mee van een normale porsche, is er ook een mogelijkheid om dit filmpje te downloaden ik vind hem echt fantastisch..
Man Man…
Ben geen voorstander van Audi’tjes. Omdat de meeste met een 1.6’je rondrijden, en doen of ze sneller zijn dan de rest.
Maar met dit wagentje vlieg je iedereen voorbij!

Vraag me af hoe die in de bochten is…
Geluid is echt mooi overgebracht in het filmpje! Top.
Zo’n auto lijkt me wel wat. Klinkt nog lekker ook! Enorme sensatie zo’n auto, en het mooie is dat het er uit ziet als een normale A3.
Wat een afgrijselijk geluid. En dat schakelen valt ook niet mee zo te zien. Ben benieuwd hoelang die bak dat volhoudt.
Volvo_440_turbo
@ Wouter, ook doen ze zich rijker voor als de rest :p
@Job: Nee, want het gaat niet zo zeer om de turbodruk maar omdat er geen noemenswaardig koppelverlies op de gedreven wielen is tijdens het zowel op- als neer schakelen.
Schakeltijden maken in dit soort gevallen niet uit voor de prestaties, de tijden moeten alleen lager zodat de koppelingsplaten langer mee kunnen gaan.

Je kunt zelfs veilig volgas op- en neer schakelen in een bocht omdat er geen schok ontstaat, dit is o.a. de reden waarom DCT-techniek nooit in racen gebruikt word, op de opgeheven Groep B rally klasse na.


De huidige A3 is leuk en aardig, maar ik vind dat het tijd word dat ook de A3 van het PQ platform afstapt en maar eens het MLP platform gaat gebruiken.
In deze auto ligt de motor dwars, dat maakt het meer een Volkswagen dan een Audi.
Ook word er daardoor een Haldex-type center-differentieel gebruikt, in plaats van het echte Torsen T-3 center-differentieel.

Als men dit kan realiseren bij Audi, dan vind ik dat ze zich terecht een premium merk mogen noemen.
LOL die fietser die in paniek kijken naar wat er komt aangestormd…
HEERLIJK!!!!!!!!!!!wat een wolf in schaapskleren.

erg leuk filmpje heren! Wat zijn de acceleratie tijden van deze wagen!?
wat een vies vies vies, geluid maakt dat ding, net een stofzuiger op kerosine
zo nu nog wat remen van de Q7 v12 TDI + velgen en passend rubber voor een A3.
De maar een andere koppeling + DSG die wel 600 pk aan kan.
De sportback er af (wat minder gewicht).
En de rs6 maak geen schijn van kans.

owja extra eind demper voor het geluid van een 1.6 aub, om bij een stoplicht sprintje helemaal rot te schrikken
mooi karretje :) en idd die DSG zal het niet lang houden
Vraag: Hoe ga ik zo onopvallend mogelijk door het leven met 460 pk?
Jep, die ga ik m´n vader maar eens aansmeren
En elke 40.000 kilometer een nieuwe motor plus transmissie inbouwen…..
Een sleeper is heel leuk, maar deze A3 gaat iets te ver met sleeper zijn, slaapverwekkend als hij is. Met dieseluitlaatpijpen!!

@ phantom; Ik zal je het antwoord maar aanreiken dan. Het lag zo onder je neus! Dat je dat niet door had joh… *kuch* ;) Je hebt het over de Audi A3 3.2 Turbo. :P
De vlam uit de uitlaat aan het einde van het filmpje geeft al aan dat er het een en ander rammelt aan deze auto.
schapen dragen geen KLEREN!!!!!!!!! (bij mijn weten) alleen een vacht
daarom is het “wolf in schaapsVACHT”! en ja kun je wel zeggen..
Tering wat klinkt dat fluitje toch heerlijk! Een echt mooi turbogeluid en over de prestaties valt weinig te klagen. Ook heel goed dat ze het exterieur ongemoeid laten, dat kan je later altijd nog zelf aanpassen.

Hoop toch dat Audi nog met een “echte” RS3 gaat komen, met het TT RS blok ofzo van 330 pk want de 265 pk uit de S3 begint toch wel wat magertjes te worden tegenover de concurentie.
Geweldig ding.
@henk

Vaak komt dit door onverbrande benzine in de uitlaat.Vaak komt t bij rally-wagens doordat er gewoon onverbrand mengsel in de uitlaat komt, meestal bij gas lossen.Hier in de buurt is er een 206’je die ook zoiets heeft das echt leutig
^ Nou, de pro’s van t WRC doen dat met opzet dacht ik. Vroeger iig wel, mssn dat ze de regels onderhand veranderd hebben.

Maar een beetje peut in de pijp mag geen drama heten inderdaad.
Bruut!
De DSG bak niet meer dan 350 Nm? Lijkt me wel, R32 heeft al 320 Nm en ook leverbaar in met DSG kan makkelijk meer dus
@ Panamera; Omdat er al DSG op een auto leverbaar is met minder dan de aangegeven maximale belasting, zal hij meer aan kunnen? Ehm, volgens mij heb je hiermee nog niets bewezen… Alsof je zegt dat er, omdat er 11 stuks in een dozijn passen, er ook 13 passen… :roll:
Even bowlen met bejaarden?
Hij klinkt erg goed en rijdt ook zo te zien heel hard.
Ik vind wel jammer dat ze niet een turbo waardige “high flow” inlaat spruitstuk erop hebben gezet. Dat scheelt niet alleen in het vermogen maar ook in gasreactie/turbogat! zoals eentje hieronder afgebeeld!

http://www.horsepowerfreaks.com/images/products/horsepowerfreaks/HPFM3Intake1.jpg
Wat schattingen over de prestaties van de auto (garantie tot aan het eind van de regel tekst)

0-100 <4,2,
0-200 < 15,
400m met staande start in <12,3sec eindsnelheid ong 180km/u,
1000m met staande start in <22,6 met een eindsnelheid van 233km/u

Vlot karretje en best stoer gedaan.
Toch vind ik dertienduizend euro wel veel geld voor het setje.
Dit gaat te ver man… Doe dit eens lekker op een Impreza of Civic R-Type ofzo.

Zo’n A3 Sportback is een gedistingueerde familieauto. Die doe je zoiets niet aan…. :lol: ”

Insane in the brain gewoon dit!
so jammie klinkt toch best leuk met zon turbo :D

autoblog complimenten weer voor zo’n leuk filmpje! keep it up
Echt een wolf in schaapskleren idd
So sleeper als mogelijk zijn, dat is mijn motto! :-D

@YK,

Ik heb ook alleens een golf II gezien (enkel met G60 bumpers) die een stock RS4 B5 optisch liet stilstaan. En nou is een stock RS4 B5 met 380pk nou niet bepaald langzaam te noemen :-P
hoe bedoel je extreem :|
Dit vind ik dus gewoon de max: een saaie burgerbak waar niemand iets van verwacht maar toch eventjes 460PK uitbraakt.

Dit is ‘tuning’ en niet dat golfje 1.9TDI (geen typfout) met 20 kilo tupperware…
Lijkt mij toch niet gezond voor de auto. Komt meermaals zwarte rook uit bij optrekken, zou toch iets aan gedaan moeten worden
@ kliko

Ik hoop dat je dit nog leest.
Ik heb hetzelfde probleem ook gehad. Het bleek te komen door een verouderde versie van “java”
Hieronder staat de link van de nieuwste versie. Als je die hebt geinstalleerd zal je beeld weer mooi vloeiend gaan:)

http://jdl.sun.com/webapps/getjava/BrowserRedirect?locale=nl&host=www.java.com

Ik hoop dat het bij jou ook werkt.
Succes
Lol….die mensen die daar staan te kijken langs de kant met de fiets in de hand!

En die backfire op het laatst….lekkerrrr…
-edit: nutteloze bijdrage-
The Instant Classic
Over een wolf in schaapskleren gesproken:

http://www.youtube.com/watch?v=Yw10CNHEASI
De auto waar een ieder op zit te wachten……gaap
Sow, mijn subwoofer trilt zowat van z’n plek met al die lage tonen in het interieur. Misschien volgende keer een filtertje eroverheen gooien?

Leuke repo verder :)
@Sander

Ik heb gedaan wat je zei, maar hij doet nog steeds niet goed. Vroeger deden alle video’s het gewoon goed bij mij, ook toen autoblog over ging op ABHD. Maar nu in een keer niet meer, ik snap er niks van…..

Toch bedankt voor je hulp!
Zow de knetters *peep**peeep**peeeeeeeeeeeeeeeepppp*
Hopen dat sinterklaas er een meeneemt:P


Latur
dat vlammetje:P op het einde:P
Wil toch wel eens een koppelkromme zien van deze tuning (ben bang dat er niet zoveel trekkracht onderin zit met deze opzet)…….en de 450pk is waarschijnlijk aan de motor en niet aan de wielen……
Op de site van de VR6 specialist (www.vr6specialist.nl) staat onder projects de vermogensgrafiek en filmpje (kijk onder audi A3 3.2l vr6 specialist turbokit)! 460 PK en 550 Nm! Aan de wielen!
wow mijn pa heeft een audi RS4. die heeft een V8 met 340 pk (!) meer deze A3 wtf?? 460k in een v6 OMG…
Een RS4 met 340pk?? Don’t think so. De B5 levert standaard al 380pk en de B7 420pk……
@ Kliko

Okee, helaas. Dan zou ik het ook niet weten.
Graag gedaan.

Sander
Tja, doe mij dan toch maar de S3 met een chip, dan ga je al vlot zat en hou je zowel de slurpbehoefte alsook het vervangen van allerhand onderdalen om de zoveel km nog in toom.

Ik dacht trouwens dat er inmiddels al DSG bakken zijn die meer leveren. Het oude type S3 had geen DSG bak echter na de facelift is die optie er wel, helaas vind ik de facelift niet geslaagd.

De 3.2 A3 is natuurlijk bruut, maar voor hetgeen het kost en zal kosten in de toekomst zou ik toch nog verder kijken. Als het geld niets zou uitmaken dan heb je voor hetzelfde geld ook een mooie F355 kopen. Dan zou ik het wel weten.
”gebouwd door de vr6 specialist”

Zal wel niet lang heel blijven, gasten zijn beunhazen 1e klas.
pfffff prachtig ding
wat een geluid :D
Als deze een beetje duurzaam is en de turbo niet elke 15k kilometers vervangen moet worden, zou dit best wel eens onze volgende auto kunnen worden…
@Vr6Turbo,

Zoiets had ik idd ook al meegekregen op het Audiforum…. :-(

@Edman,

Zie hierboven, je kan zo’n auto trouwens nooit helemaal vertouwen en dan maakt het niet uit welke tuner hem bouwt. Heeft tenslotte bijna 2x zijn originele vermogen, dus bij normaal gebruik zou hij het misschien wel lang uit kunnen houden, maar daarvoor is zo’n ding natuurlijk niet echt gemaakt…
550 NM koppel,

als je er naast zit en je wilt het dashboard aanraken als ie optrekt.. NO WAY dat gaat je never lukken!!
Zolang iemand zijn eigen handen op het stuur kan houden is er niets aan de hand ;-)
LOL, als ik al meldde, vermogen komt pas bij 4,000 toeren beschikbaar.

Pink slips, tegen B5 S4…..
Ik vind m niet overkomen als een autotje met 460pk. en roken als een TDI :)

Miss moeten de autobloggers eens met een 3.2 Turbo rijden die wat knapper gebouwd is, want ook het verhaaltje van de geresette computer is bullshit.
Ziet eruit als een heel normale audi, en als je de foto`s zo ziet is het weinig bijzonders. ( motorkap sluit beetje raar aan)
Totdat je de video bekijkt van deze auto en dat maakt dat alles toch wel weer goed. Supergeluid en zeer snelle normale uit ziende auto om dat zo maar even te noem. Wel vet. Toch had ik voor dat geld een andere auto gekocht.
de foto van de uitlaat klopt niet;) daar is de auto wit…
@ rick; Ik denk dat dat gewoon komt doordat de foto van zo dichtbij is genomen, misschien zelfs met flits. Dan lijkt het lichter dan het is. Bij de foto van de mistlamp is hetzelfde gebeurd, maar daar valt het ietsje minder op.
@ citrofiel…
hmm ja oke..
maar jij bent helemaal gek van Citroen?
vind je deze auto dan ook mooi?
Wat een mooie auto

k zou liever deze willen dan een Porsche
@Rick,

Ongeacht of hij hem mooi vind of niet, maar dat maakt toch niets uit? Iemand kan (netzoals als mij) wat auto merken betreft best wel wat meer open minded zijn dan de gemiddelde autoblog bezoeker natuurlijk…..
Dat aanleer/reset verhaal is pure onzin, Het basisprogramma moet al zo goed zijn dat hij na reset of wat dan ook al goed loopt.

Slecht excuus van een programmeur, of zelfs slecht gekozen setup.
Is toch nog iemand het met me eens :) zou wat zijn als telkens na een beurt je auto niet meer normaal rijdbaar is :)

Maarja helaas staat de bouwer van deze A3 niet echt bekend om zn kwaliteits producten
Beste Michel,

Ik bespeur een bepaald jaloers gedrag, klopt dat? Als dit allemaal zo slecht is waarom sta jij dan niet met een prachtig beter product met een fantastisch filmpje op Autoblog? Probeer je zieltjes te winnen voor je eigen toko?

Stel je een wat professioneler op en laat zien dat jij ook kan mee doen in de grote mensen wereld in plaats van dit zielige gedrag! Baseer je kritiek eens op feiten en niet op suggestie Zeypveld Autosport!

Autoblog: Geweldig artikel en filmpje! Zo zien we het graag!
Waar word hier zeypveld autosport genoemd dan?

Jaloers ben ik helemaal niet hoor :) Toevallig heb ik een mk4 R32 Turbo staan die NIET afslaat en wel lekker op het gas reageerd. Maarja daar hebben dan ook mensen met verstand van zaken aan de software gewerkt. Hulde voor Jeroen Dik (Jd Engineering)
Ga uit van je eigen kracht dan inplaats van anderen proberen af te zeiken Beetje zielig hoor!
Het erkennen van je eigen zwakke punten is misschien nog wel beter als alles zelf willen doen terwijl je er geen verstand van hebt.
Henk zal er wel persoonlijk bij betrokken zijn, zeker een vriend van die praatjesmaker uit Aalten
En om nog even terug te komen op de feiten, indien gewenst kan ik hier zo een stuk of 30foto’s van 1 Golf R32 Turbo posten die m na alle ellende maar weer orgineel heeft laten maken…….computers die niet dichtgeschroefd zaten…kabelbomen waar zelfs de gemiddelde fietsenmaker zich nog voor zou schamen….
IK HEB in deze auto gereden, echt hij is zo verschrikkelijk snel.

en ques what! ik heb cijfers.

0 tot 100 in 4,3 seconden
0 tot 200 in 9,8 seconden!!!!
0 tot 260 in 13,5 seconden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BeeesT!
Audi A3 Tuning
Absoluut een hebbeding, maar het zit me niet lekker dat een VR6 specialist dit heeft gebouwd.
Hoor het heerlijke geluid van een fluitende turbo…

En verder zijn de prestaties die eruit rollen natuurlijk ook monsterlijk.
Wat ik me al een tijdje afvraag:
Waarom komt Audi niet zelf met een RS3?
Kunnen ze met de opbrengst nog een leuke Q5 opjagen.
Ik kan mij dus niet voorstellen dat je met standaard remmen ineens het dubbel aantal vermogen erop gaat zetten… Een Aston Martin met gelijkwaardig pk hoogte heeft ook geen trouwringetjes als remschijven…
You go Michel,

Ik heb zelf gezien wat voor beunhazen het zijn boren in de chassis op de meest rare plaatsen wat je gehele carossorie door verzwakt ga zo maar door. Ze mogen ook wel een ritje maken in mijn auto dan zullen ze zien wat kwalitiet is.

Bernardo
Die vlam op het einde :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).