Te koop: het wagenpark van Easy Life

Auteur: , 31 Reacties

Via Domeinen - onderdeel van het ministerie van Financiën - is er binnenkort een bijzondere veiling: het totale voertuigenpark dat is aangeschaft door de hoofdverdachten in de grote Easy Life fraudezaak. Hierbij is circa 33 miljoen euro van Nederlandse beleggers opgebrand, waarvan ongeveer 10 miljoen aan leuke auto's...

In totaal staan maar liefst 25 voertuigen op de lijst, denk aan een Phantom, een 575 Maranello , een F430, een GT3 RS, een Z8, etc. Op de voertuigen is ‘conservatoir beslag’ gelegd omdat ze volgens justitie onder het ‘criminele vermogen’ vallen van de verdachten John Wolbers, Frans Oosterbosch en Henk van de Vondervoort. Deze drie hoofdverdachten zitten nog vast .

Er zijn echter wat twijfels over het bericht van de Telegraaf. Er is namelijk nog geen uitspraak geweest in deze zaak, het gaat immers niet om een executoriaal beslag. Bovendien zouden de auto’s van John Wolbers geleast zijn volgens eerdere berichten. Iemand meer info?

Met dank aan iedereen voor de tip!31 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Hopen dat er nog wel mee gereden wordt..
Veel berichten op sites als quotenet.nl melden dat de auto’s van bijvoorbeeld Wolbers verkregen zijn uit lease. Ze staan ook allen in andere landen geregistreed.

Mede doordat er nog geen uitspraak is, kan ik me niet voorstellen dat ze dit wagenpark nu al in de veiling doen. En wanneer het om leaseauto’s gaat dan zullen die retour moeten.

Ook niet echt duidelijk waar dit bericht ineens vandaan komt. Op de site van de Domeinen staat ook niets vermeld. Zouden deze karretjes dan tussen de middenklassers geveild worden of word hier een speciale veiling voor gepland. Ik denk dat je met dergelijke auto’s wel een ander volk aantrekt dan dat normaal aanwezig is op de veilingen.

Ik kijk uit naar wat meer info!
€ 10 mln aan auto’s(!) Dan had hij waarschijnlijk nog wel meer dan 25 stuks. Anders zou het gemiddelde op € 400K per auto liggen en dat lijkt me wel heel veel.
Ben benieuwd wat de handel nu gaat bieden, afgelopen weken bieden ze alleen maar bagger. normale waarde 18.000 nu 9.000.

Even kijken Porsche 911 GT3 normaal, 80.000 handelswaarde nu 40.000. Lijkt me toch gezellig om even te gaan kijken bij de domeinen.
Het is alleen de vraag of je een auto wilt hebben die van criminelen is afgepakt.
Ik heb wel eens een verhaal gehoord van iemand die een auto had gekocht bij domeinen, die op straat werd aangehouden door een stel turken met een tekst van he jaj rait in de auto van Achmed!
Wellicht financial lease ipv corporate…?
@ Jan Rap: De auto´s zijn rechtsgeldig gekocht dus daar zou ik mij niet zo zorgen over maken.

Ik zou wel in de auto met een kogelvrij vest zitten en regelmatig bukken als er een motor komt langsgereden voor eventuele drive-by-shootings!
Ze hebben iig wel een jaartje als een koning kunnen leven… haha. Nu alleen even op de blaren zitten…
Waarschijnlijk zijn de auto’s al lang onder de handelaren verdeeld en is de veiling alleen nog maar een handjeklap waarvan de uitkomst al vast staat.
Gaat de opbrengst nog terug naar de gedupeerden ?
Een Maserati GranTurismo van EasyLife staat in Veghel te koop bij Coolen (Audi/VW). Ook een leasebak.
@chris,

Hoe weet jij dat dat een lease auto is? En waarom staat een lease auto Maserati bij AudiVW te koop? Én, als er wordt verteld dat er beslag is gelegd, nogmaals de vraag, waarom staat deze maserati bij een bedrijf te koop?
Krijg net via de mail te horen dat alle auto’s van John geleased waren, op de Z8 na zat er niets van hem bij…
Op de weg naar die veiling gaan ze vast weer zo’n uitgebreide verkeerscontrole doen
Een leasemaatschappij neemt in principe dit soort auto’s niet terug. Ze stallen de auto’s her en der bij exclusieve garage’s om er op deze manier toch wat van terug te zien.
Is zijn heel veel leaseconstructies mogelijk. Een veel gebruikte constructie in de schimmige wereld van snel geld is dat de eigenaar zelf de auto koopt en deze onderbrengt bij een (buitenlands) leasebedrijf. Hierdoor kan het economisch en juridisch eigendom worden gescheiden. Het leasebedrag is feitelijk en vergoeding voor de dienstverlening van het leasebedrijf. Ik ken de zaak verder niet maar de kans is groot dat ook de eigenaar van het leasebedrijf is aangehouden vanwege faciliteren van deze constructie.


http://www.eenveiligamsterdam.nl/inhoud/nieuws___achtergronden_wet_bibob/2007/3203/
Een van de verdachte heeft een huis bij mij in de buurt. Voor de deur STOND een R8-Panthom-Gt3 RS-M3. Allemaal hadden ze een Luxemburgs kenteken.
Leuke wagentjes, ik snap alleen niet hoe de telegraaf bij ruim 10 miljoen komt.

Maar even heel iets anders; wat doet die smerige nichtenreclame van Ohra hier?
De witte LP640 die op Cars and Coffee stond was volgens mij ook 1 van Wolbers auto. Staat nu bij CarStore.
http://www.carstore.nu/Carstore_/printartikel.php?id=77

Meldt even als ik het verkeerd heb ;)
@Kees
Klopt, is die van Wolbers. Kenteken komt zelfs overeen.
grappig .. een auto van de staat kopen staat gelijk aan heling ..

crappy naam trouwens “easylife” .. trap je toch niet in ??
@Lincoln,

“Easylife” = “Easy money”.

En de overheid duldt geen concurrentie, daarom is stelen/heling verboden… :idea:

:mrgreen:
Volgens mij mag er bij conservatoir beslag helemaal niets geveild worden tot dat er uitspraak is gedaan door de rechter.
Het conservatoir beslag zal zijn gelegd om er voor te zorgen dat de auto’s niet voor een appel en een ei door Wolbers en Co worden verkocht.

De staat kan niet veel meer vorderen dan eventuele terug te vorderen belastingen/accijnzen. Voor het overige worden de opbrengst zoveel mogelijk verdeeld over de gedupeerden die beslag hebben laten leggen en degene die geld hebben ingeleend.
Veel van de auto’s zijn geleased. Dat weet ik.
Een ander deel van de auto niet. De Rolls is aangeschaft. Dat gezegd te hebben, rest me niks anders te melden dat ik het:
A. knap vind als ze auto’s die aan een lease-maatschappij toebehoren per veiling gaan verkopen.
B. voor 25 auto’s, waarvan er niet 1 een waarde hoger dan ong. 350.000e bedraagt alsnog 10 miljoen kunnen vangen.
@Stef….

Een Phantom is al duurder dan 350.000 dus je verhaal klopt niet helemaal !
@Stef: Wie zegt dat de auto’s aan een leasemaatschappij toebehoren? De auto’s zijn geleaset, maar Easylife, of een dochter, kan net zo goed zelf de leasemaatschappij zijn natuurlijk.
de autos van john wolbers zijn geleast op de site van easy life staan ze en staat dat ze nog niet verkocht worden maar gaat wel gebeuren en zie je ook de foto’s van een paar auto’s.
er zijn een paar auto’s terug gegaan naar duitsland want had hij sommige auto’s geleast en de gene die gekocht zijn zie je op de site
als je john wolbers in een ferrari wil zien rijden kijk hier naar!
http://www.youtube.com/watch?v=R3tnSD32Sts
Bovenstaand bericht is niet juist, slippertje van de Telegraaf: http://www.quotenet.nl/biz/wagenpark_easy_life_onder_de_hamer.php. Wel wordt een nog onbekend deel van de failliete boedel van Easy Life geveild bij BVA Auctions: http://www.quotenet.nl/biz/failliete_boedel_easy_life_geveild.php
Ik weet niet precies welke auto’s zijn geleasd, maar een aantal zijn er gekocht bij Carstore dat kan ik jullie wel vertellen de auto’s met Luxemburgse kentekens.
Het klopt niet dat al zijn auto’s op luxemburgs kenteken stonden.
Ferrari F430 Spider: NL kenteken
Ferrari F40: NL kenteken
Audi R8: Zwitsers (nummerbord L EASY 8 geniaal toch?)
Ferrari 599: Duits
Ferrari 430 Scud: Duits (al verkocht)
Porsche GT2: Duits
Ferrari 575 (2x, rood en geel): Duits (geel staat te koop bij bedrijf)
BMW M5: NL kenteken (al even weg)
Porsche GT3 RS: NL kenteken (ook al even weg)
Lamborghini LP640: Luxemburgs (staat te koop bij Carstore, €329950)
Phantom: Luxemburgs
BMW X5: NL kenteken

Dit zijn even een paar auto’s. Kan ook allemaal doen.
overigens had hij, voordat de FIOD op bezoek kwam, ook een Rolls Royce Drophead gekocht (een witte met blauw leer), en dan ging zijn phantom eruit. Daarom heeft de phantom ook te koop gestaan bij Carstore.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).