Video: Wanneer komt de Spyker C8 Aileron eindelijk?

Auteur: , 39 Reacties

Weet je nog dat Victor Muller en Vladimir Antonov vol trots in maart op de autosalon van Genève het doek aftrokken van C8 Aileron prototype? In een interview met onze eigen Wouter wist Victor Muller te melden dat de eerste pre-productie exemplaren in juli 2008 gebouwd zouden worden en dat de eerste klantenauto's in het 3e kwartaal 2008 afgeleverd worden. Maar inmiddels is het december en op de recent gehouden LA Autoshow stond gewoon weer het prototype uit Genève. Ernstige vertraging opgelopen? Gelukkig was Paul Vlasblom ter plekke om onderzoek te doen!

Paul was toch in de VS voor de World Drift Championships en dus kon hij best even langs de LA Autoshow om voor Wouter te spelen. Op de Spyker-stand kwam hij Hans van Rennes (Team Manager Spyker Squadron) tegen om een te babbelen over de Aileron. Hans wist te vertellen dat de productieversie van de Aileron in elk geval in Genève zal staan.

Dat is helaas een stuk later dan in eerste instantie beloofd was, maar we weten inmiddels wel dat Spyker heel goed is in het uitstellen van introductiedata. Dus hoeveel waarde kunnen we hechten aan deze woorden van Hans van Rennes?

Spyker vermelde in haar laatste Trading Update dat in oktober begonnen zou zijn met de bouw van de eerste C8 Aileron. Als leek denk je dan dat de serie productie is gestart. Maar een beetje speurwerk leerde ons dat momenteel in Engeland (waarschijnlijk bij Coventry Prototype Panels of Lotus) hard gewerkt wordt aan de eerste drie crashtest auto’s.

Blijkbaar moet er nog het nodige gebeuren voordat de productie eindelijk op gang kan komen. Op zich is het natuurlijk helemaal geen schande dat Spyker minimaal een jaar nodig heeft om een compleet nieuwe auto te ontwikkelen. Er zijn volgens mij bijna geen merken die het sneller kunnen. Het is alleen heel erg jammer dat je in eerste instantie altijd lekker wordt gemaakt met deadlines die vervolgens nooit worden gehaald. Waarom lukt het bij Spyker nooit om een realistische planning te geven?

Meer over de toekomst van Spyker en de Aileron kan je in onderstaande interessante video zien!39 reacties

‘heel veel mensen die heel veel geld hebben zijn niet de beste rijders’
hij neemt me de woorden uit de mond.
hij heeft by twe way wel een erg uitgesproken mening over andere merken, ik vind het wel grappig een beetje recht voor zijn raap
Cool filmpje! Paul doet dat goed, natuurlijk en vlot, heel interessant ook.
Wanneer die uit komt? Ik hoop nooit!
Gebakken lucht noemt men dat. Eerst weer op tientallen auto’s aanbetalingen incasseren en daarna lekker rustig aan doen met de ontwikkeling van het model. Zoals bij die SSUV ook het geval is. Als die eikels inZeewolde nou gewoon eens auto’s gingen bouwen ipv aandeelhoudervergaderingetje hier, persconferentietje daar.
Owh jongens wat een schoonheid dit. Echt heel erg mooi, maar dat vond ik al toen ik de eerste foto’s zag.
Wel goed dat er in eerste instantie weer de 4,2 V8 van Audi erin gaat, maar jammer dat het niet de V10 gaat worden. Blijft een magistraal geluid zo’n V10.

En werkt Lotus nu al mee aan deze auto?
Op dit moment zijn er 2 Spykers Aileron in productie.
De productie daarvan is in november gestart.
Deze zijn gewoon voor klanten.

Er zijn dus veel dingen die al gebeuren zonder dat er wat van gezegt word.
Ook weer opgehelderd.
Hoor ik daar aan het einde nou een keiharde belofte? :)
Denk dat die gozer meer zegt en belooft dan dat hij mag van het hoofdkwartie van Spyker…
Intressant verhaal!
Mooie lul die Hans.
Leuk interview, en mooie car!
corrado vr6 slc/BMWe30
Die kont van de Aileron vind ik echt super lelijk van de zijkant!

Doe mij de C8 Laviolette maar hoor:
Is wel 1 van m’n favo auto’s

http://www.pistonheads.com/pics/news/13775/spyker_C8_Laviolette-L.jpg
Blijft schitterend zo’n Spyker, alleen waarom in hemelsnaam een automaat ? :-( Dat hoort niet in een sportwagen grrrrrrrrrrr!
@ P@trick
Dat is voor de rijken die niet kunnen koppelen :P

OT: ik hoop dat spyker z’n belofte waar maakt, vind het een mooie, aparte (logisch het is spyker) wagen.
hahahaha, die man heeft een goede mening:D. Goed filmpje van Paul, erg interessant, veel details en die man van Spyker gaf toch veel informatie prijs.
…tegen om een te babbelen over de Aileron.

…tegen om eenS te babbelen over de Aileron.
zo kansloos dat gebruik van Engelse woorden, zeg het gewoon lekker in het Nederlands.
@ P@trick
dat legt die vent net uit! en om winst te kunnen draaien moet je veel auto’s verkopen en om in america veel auto’s te kunnen verkopen heb je een automaat nodig.

interessant verhaal houd die vent op, ik wacht al met spanning de autoblog rijtest van de aileron af.
Erg vlot, leuk en interessant interview. De man heeft tenminste een uitgesproken mening over wat er in autoland heerst. Dat kan van de meeste saaie lu**en in de industrie niet gezegd worden.

Autoblog dus binnenkort aan de Spyker?

@P@trick: herbeluister het interview eens zou ik zeggen ;)
wat een aardige kwast .. en een goede spreker .. +1 voor Hans ..

en idd .. alleen straatarme mensen kunnen goed autorijden ..
daarom doen die ook altijd mee met F1 en Le Mans en dat soort dingen ..

en een automaat !! what,s next .. stuurbekrachtiging ?? electrische ramen ??
Ik vind het een erg gave auto, en een automaat is echt niet verkeerd. Voor de verkopen is het sowieso goed, maar (het ligt eraan wat voor automaatje het is) het kan ook snel zijn! Veel sportwagens hebben juist automaten, al dan niet robotisch of met dubbele koppeling. Robotisch lijkt me het meest logisch voor Spyker (hoewel dubbelkoppeling lekkerder zou zijn, maar die kans is klein).
euhm, nooit hoop ik …
@Citrofiel, Spyker maakt geen sportauto’s maar boulevard cruisers, gaat gewoon om een koppelomvormer automaat lijkt mij.

De overhang van dit nieuwe model is huge en als het cockpit gedeelte dan ook nog eens 10cm toeneemt wordt het een soort coupe limo die totaal uit proporties is(, is ie nu al).
How hard can het zijn om gewoon een beetje ABN te talken zeg?
Goed filmpje, erg informatief, assertief en duidelijk woorden die er gesproken worden.
Paul doet het erg goed en zijn reacties zijn “spot-on”.
@citrofiel

Het is dus hopen inderdaad dat er niet zo’n schokkerige rotbak inkomt. Want het zou leuk zijn als de verkoop wat wordt opgeschroeft. Ik zou zeggen vraag ook gelijk naar de S-Tronic (DSG) van Audi, nu het nog kan.
@Bobel, als het goed is komt de 6-traps ZF automaat erin. En dus de 6HP26, oftewel de automaat die ook te vinden is in de volgende auto’s:

Audi S6
Audi A8
Bentley Continental GT/GTC/Flying Spur
BMW X5 V8 (E53)
BMW X5 (E70)
BMW 5 Series (E60/E61)
BMW 6 Series (E63/E64)
BMW 7 Series (E65/E66)
Jaguar XJ/XK/XF
Land Rover Discovery
Maserati Quattroporte
Range Rover
Range Rover Sport

Is dat genoeg? Meer informatie over deze automaat kan je hier vinden:
http://en.wikipedia.org/wiki/ZF_6HP26_transmission
Ligt het nou aan mij of zijn alle Spyker auto’s vrijwel exact hetzelfde?!
Ik kan echt geen verschillen ontdekken zo op het eerste gezicht. Ik zie hier gewoon exact dezelfde auto die ik 8 jaar geleden met mijn vader op de autorai zag…

Beetje jammer.
@ VLS; Dat je dat nu juist bij een topic over de Aileron zegt, want die is juist net ietsje afwijkend van de vorige modellen, die echt heel erg op elkaar leken. Hoewel… Het enige echt duidelijke verschil is de vorm van de koplampen, voor de rest is het grotendeels hetzelfde. Nog steeds… Nou ja, ik vond Spyker al niet verkeerd, toevallig met uitzondering van de voorkant (m.n. de koplampen), dus ik ben tevreden. ;)

@ robbie; Merci, geen verkeerde bak als je kijkt naar de referenties…
Wanneer komt dat D12 From Peking to Paris-geval nog ooit af? …

Of heeft Spyker alle gelden van aanbetalingen belegd? *oeps*
Wanneer komt Spyker eigenlijk weer eens met een echt nieuw model?
Ik zie steeds weer alleen maar doorontwikkelingen van het allereerste prototype voorbij komen.

dan weer wat langer, dan weer wat hoger, met dak, zonder dak,… maar het blijft steeds hetzelfde ontwerp.
Mijn tip voor Spyker:
Tijd voor iets volledig nieuws, iets minder radicaal vormgegeven, iets minder gedetailleerd en op die manier allemaal iets goedkoper om te produceren en in de markt te zetten. er is een “instap”model nodig waarmee ze naam kunnen maken waardoor de Niche-modellen ook aan populariteit winnen.
er wordt te klein gedacht daar, en teveel geld verspild aan speelgoed voor de rijken (ik noem een F1 debacle).
@ timo

Spyker moet niet het overvolle terrein betreden van o.a. de F430, gallardo, R8, en dikke 911’en! Dat gaan ze echt niet trekken!
Als dit een Spijker is, wat maakt dat dan al die andere wagens: Draadnagels….? ;-)
@Sorcerer, volgens de laatste berichten van Spyker zou die eind volgend jaar in productie gaan. Maar dat zou natuurlijk zomaar begin 2010 kunnen worden ;)

@JRDN, de huidige modellen van Spyker zitten eigenlijk wel een beetje in het segment dat jij opnoemt. Alleen zijn de Spyker’s exclusiever en handgemaakt. Maar qua afmetingen en prestaties komt het toch aardig in de buurt van bijvoorbeeld een F430. Ondanks het feit dat een Spyker maar 400 pk heeft.
Echt mooi die auto, naar mijn mening verdient Spyker een veel grotere omzet. Het merk heeft echt een eigen stijl. Het interview vond ik ook leuk gedaan, heel open kwam hij over. Mensen die zitten te zeuren over zijn gebrekkige Nederlandse taal; heb je wel eens in Amerika of Engeland gezeten? Dan ga je uiteindelijk ook in het Engels denken. Dat heb ik, en ik ben niet de enige daarin denk ik.
hans van rennes
Even terug komen op mijn ABN, volgens mij zit dat wel goed de rede van de mix ABN en Engels is dat ik 28 jaar in Ameriks gewoont heb halve Amerikaan ben en dat dit het enige interview in het Nederlands was die dag, vandaar.

Racingly,
Hans
Ik loop helemaal weg met Spyker. Ik vind het een geweldig merk. Hoop maar dat ze het goed gaan doen. De nieuwe C8 oogt in ieder geval top! Weet iemand hier eigenlijk wat zo’n ding kost? Lijkt me we
@JRDN, ik bedoelde niet dat ze massaproductiewagens moeten gaan bouwen.
maar gewoon 1 instapmodel die wat betreft prijs zo rond de 150.000 uitkomt.

dus wat minder moeilijk in elkaar gezet,.. gewoon iets minder perfectionistisch.
dan zullen mensen die voor een weekendjewagentje zoals 911, AMV8, R8 etc. misschien de Spyker in overweging nemen.
Hierdoor kunnen ze wat meer kapitaal genereren om zo de klappen op te vangen wanneer de topmodellen wat minder verkopen.
maar ja,.. het vraagt natuurlijk wel weer wat extra investeringen om een nieuwe lijn op te zetten.
beetje het idee van wat Bentley heeft gedaan door de Continental te gaan verkopen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).