Dit is de Honda Insight – Prius alternatief

Auteur: , 48 Reacties

En natuurlijk hoort daar dan ook de befaamde Prius daklijn bij. Hoe heet die klokkenluider uit Parijs ook al weer?

Het frontje gaat nog, maar de rest kan meteen de shredder in. Dat mag natuurlijk niet, want juist aan de achterzijde is het accupakket te vinden. Want de Insight is een hybride die volgens Honda een compactere, lichtere en goedkoper te produceren versie van Honda’s IMA-systeem (Integrated Motor Assist) gebruikt. Bovendien vindt Honda dat zij de lijnen van de Insight concept van de Autosalon van Parijs in vertaald hebben naar “een aerodynamische en atletisch ogende productieauto”. Woehahaha. Net zoals atletisch als Paul de Leeuw of Erica Terpstra.

Wel geinig is de Eco-Trainer: een interactieve technologie die de brandstofefficiëntie moet verhogen. Het systeem geeft tijdens en na het rijden feedback aan de bestuurder over zijn of haar rijtechnieken. Op die manier stelt de Eco-Trainer de Insight-bestuurder in staat om onder dagelijkse rijomstandigheden brandstof te besparen en de uitstoot van CO2 te beperken. Hoewel we ook graag een “sportstand” voor de trainer zouden willen hebben om de rondetijden op de ring Utrecht, Rotterdam, Eindhoven of Amsterdam te verbeteren. in januari 2009 zal de Insight officieel debuteren op de autoshow van Detroit. (Tenzij de stad Detroit samen met GM verkocht is aan de Chinezen natuurlijk.)48 reacties

Dit is kut, zwervers kopen deze auto’s!
ja zo’n druppelvorm(prius,volt,dit gedrocht) geeft nouw eenmaal de laagste cw-waarde. Ik hoop niet dat over een paar jaar alle auto’s er zo uit zien
Je kan een Prius mooi vinden of niet, tis wel een vaandeldrager.
Ik vindt dit een schaamteloze kopie van het orgineel…..
Wat een goed onderbouwde mening van Q7 4.2 TDI over een zwerver die een auto koopt, bent zeker net vrij van school? Kunnen dat soort reacties aub van autoblog verwijderd worden. En als dat gedaan is mijn beklaag hierover dan ook. Thx

Eigenlijk wel ironische dat naar mijn mening de eerste generatie Prius enorm op de huidige Civic lijkt en Honda nu weer het zelfde doet met een ‘nieuwe’ hybride. Verder is natuurlijk elke poging om auto’s groener te maken mooi meegenomen, als het maar niet te ver doordraait.
nu de belangrijkste vraag: wat gaat ‘ie kosten?
Nog maar één foto? Jammer, ik ben wel benieuwd naar de achterkant, die zo veelbelovend was op de concept. Voor de rest ziet het er inderdaad niet uit (voorkant is nog oke), maar met wat decente velgen zou het al een stuk opknappen!
Als ze nou eens een hybride auto maken in de vorm van een auto, die ik WEL zou kopen. Dan heb ik ook geen enkele reden meer om niet in zo’n waggie te rijden. Nu zou ik het niet doen want ze zijn ugly as f*ck.
Op zich is zo’n eco trainer een leuk idee, als het zich vertaald in een hometrainer in de auto. Lekker in de file een beetje fitnessen!

Je kan ook al meteen ’s ochtends de fiets pakken natuurlijk.
@Rik

De noodzaak voor zo’n vorm blijkt nog wel mee te vallen. Als ik wikipedia mag geloven zijn bijvoorbeeld een Honda CR-X, een Toyota MR2, en een Lamborghini Miura allemaal gestroomlijnder dan een Prius. En die zie ik allemaal een stuk liever…
Waarschijnlijk is het meer een combinatie van stroomlijn in combinatie met zoveel mogelijk binnenruimte, en misschien zelfs wel de ‘Eco-look’, die deze vorm veroorzaken.

http://en.wikipedia.org/wiki/Automobile_drag_coefficient
Ik vind hem nog lelijker dan de Prius. “beter goed gejat dan slecht bedacht” gaat hier dus niet op. De Insight concept zoals hij in Parijs stond zag er nog wel aardig uit, maar in productieversie vind ik het niks….
Waar blijft het Mazda3 nieuws nou? Dat is al eerder de deur uitgegaan dan deze Prius-wannebe..

Concept was ook niet origineel of erg mooi maar productiemodel komt bij mij wel erg suf over. Jammer
@Mairsil
Ja daar heb je gelijk in, Maar dit zoals jij al zegt is wel een van de meest aerodynamische lijnen voor een auto die ook nog praktisch moet zijn.(een druppel neemt niet voor niets de vorm van een druppel aan) :P
@ Yellomello: Ik durf te wedden dat hij net €999,- goedkoper wordt dan de Prius ofzo. Dus van €23.995,- tot €29.995,- o.i.d. ;) Honda kennende wel met een veel lagere standaart uitrusting, waardoor je uiteindelijk alsnog duurder uit bent..
Is dit nou nieuws?? Volgens mij circuleren die foto’s al een maand of twee, drie.
voorkant inderdaad ok, maar de rest..jakkes..net een fukking prius..whop whop gooi dat ding op zun kop en in de shreddert..
@MCW, je bedoelt het Mazda3 nieuws dat we al hadden op 25 november?
http://www.autoblog.nl/archive/2008/11/25/officieel-mazda3-5-deurs-2
http://www.autoblog.nl/archive/2008/11/21/officiele-spyshots-mazda3-5-deurs

En even OT. Deze Insight ziet er tenminste iets beter uit dan die oerlelijke Civic Hybrid ;)
gogogomagazine.com
Exterminate..
ik vind m eigenlijk wel ok! Een stuk tonbaarder dan de prius door de wat strakkere belijning.
Beetje Verward
Even de plaatjes naast elkaar: de concept op de Beurs van Parijs en dit productiemodelletje. De eerste: zag er goed uit. Zelfs Priushaters waren redelijk positief. De tweede: wat een lullig wagentje!
Als je goed kijkt zie je dat de verschillen in de carroserie minimaal zijn. Hoedan toch zo’n verschil? Welnu: de concept staat sterk verlaagd op leuke velgen. Dat is alles.
Zet overigens een A3 Sportback op lullige velgen en hoog op z’n poten (en plaats er ook nog eens een Daewoo sticker op) en veel forummertjes “willen er niet dood in aangetroffen worden”.
@ Beetje Verward

Niet doorvertellen he, maar als Wouter hier zoiets post dan moet je niet van dat soort meningen plaatsen. Als je hier op Autoblog zoiets zegt wordt je de volgende keer dat je bij de garage komt met je auto gelyncht door een geheim ultra orthodox autoblog genootschap.

We zijn in de minderheid, maar ja ach al die anderen zijn geprogrammeerd zo te denken door jarenlang elke dag Autoblog te lezen.

Objectief blijven is gewoon heel lastig… :)
Dus nu kunnen we kiezen tussen een Prius… en een Prius…
om sjaaky zijn vergissing te laten zien en om te laten zien dat het vroeger niet beter was en dus altijd nog erger kan:

De eerste prius: http://www.carstyling.ru/en/cars.1995_Toyota_Prius.html

Die plaatjes van de beurs in parijs kunnen me dan best wel bekoren.
Ik hoop dat de insight ook met die velgen te leveren is, en dat het niet zo
is dat dan het regeneratieve remmen e.d. niet meer kunnen.
*kots*
sorry hoor maar dit is gewoon een baggerbak!! voorkant honda, achterkant kopietje van prius wat hem er overigens niet mooier op maakt! waarom moeten die hybrides er altijd lelijk uitzien? :-(
Had Honda niet al een Prius-alternatief? De Civic Hybrid bijvoorbeeld? :?
Een betere ontwerper
Wow, autoblog heeft de primeur van de gefacelifte Prius (in slechts zeer lichte samenwerking met Honda)….Ja, juist…eh, ik wacht wel op aantrekkelijke schone auto’s.
Prius daklijn?

http://www.ecobusinesslinks.com/images/Scooter/honda_insight.jpg

De vorige Insight heeft ook zo’n daklijn. dus niet van Prius.
Wat een slap gelul allemaal. Dit ding is in 2 minuten getekend en ontwikkeld. Het duurde echter drie uur om dat persbericht vol te lullen waarschijnlijk.

Komaan Honda, dat moet zoveel beter kunnen, en dan bedoel ik dat ook in alle opzichten.
Als honda fan,vind ik dit ook maar ”triestig”
Blegh..

Niet alleen concurrent maar ook
nog een Prius look-a-like..

Saaaaai
-edit: iets minder aaaa’s volgende keer!-
Die daklijn… Bah.
CustomCruiserMan
ff over die aerodynamische vorm en dat druppelgedoe
Dit kan echt beter, kijk naar Citroën
De DS/ID zijn vorm is ook gebaseerd op een druppel, en ook de CX
en dat zij allebij bloedmooie, prachtige wagen en ook nog eens de auto’s met zowat de laagte Cx waarde(hij noemt niet voor niets CX) ooit gemaakt
Over de Honda, simpel : ‘Seek And Destroy !!!’
die concept is nog best ok. maar dan moeten ze hem ook exact zo aanbieden, dan zou ik erover nadenken in de lease.
dit is nog erger dan een dacia…
Ik wist niet dat Honda onlangs een Chinese ‘ontwerper’ had aangenomen?
Tja, dan krijg je dit soort ‘gevallen’… :roll:

BTW, zou dit ding ook hetzelfde geluid maken, als de Prius?!?
Je weet wel; I-I-I-I-M-M-M-M-M-GAYYYY!
:mrgreen:
als ze nu eens een mooie hybride zouden maken, dan zou die misschien wat beter verkopen (niet dat ik er op zit te wachten)
Meer dan de helft kan hier zeker weten niet objectief reageren.
Wat heeft dit nou met Prius te maken? Elke auto lijkt wel plus min op een andere auto. Net als ze nieuwe Seat/Audi A4. Maar daar hoor je niemand over klagen. Hier wel, want het is een Honda.

OT: als Honda liefhebber vind ik hem redelijk. De voorkant ziet er geil uit, maar de acherkant niet zo. Mooier dan de Prius is zeker.
Wat verneukt tegenover het concept!
altijd zoooo!
vond die grote smoel zo mooi.. :(
@Q7 4.2 TDI:
Wat is dat nou voor een reactie, schrijf dan niks, oké de insight ziet er ook niet uit maar om dan te zeggen dat een zwerver hem koopt! Waarschijnlijk is de enige kar die een zwerver koopt een boodschappenkar!!
@fesman .. zijn nickname zegt toch al genoeg ..
die arme stakker zal nooit zelf toch nooit een auto “kopen” ..
en hoertje blijven van leasemaatschappijen .. een soort van lenen.nl figuur ..
De civic hybrid (sedan) is al stukken goedkoper, deze zal nog een stuk goedkoper zijn. Dus geen Prius concurrent, maar een nieuwe “aanwinst” als alternatief voor een uitgemergelde Polo Bluemotion…. nou dan weet ik het wel…. rot maar een end op met die Polo en doe mij dan maar zoiets. Zeker als het van Honda komt.
Hier moet je je toch wel voor schamen? Wie zat er aan de ontwerptafel?!
ik denk petje pietamientje
@vtec: Er was hier heus wat kritiek op de copy/paste actie van Seat. Dus dat gaat niet op.
robbie, nee het Mazda3 nieuws van gister met meer foto’s en alle info… andere grote sites als autotelegraaf.nl, autoweek.nl en autovisie.nl melden er ook niets over. Maar over een Opel of VW kunnen ze wel tig keer schrijven..
Atomic Wedgie
Ik denk dat ze expres de auto zo lelijk hebben gemaakt zodat ie geen concurrent voor de (ook niet geweldig ogende) Civic en CR-Z is. Zo hebben ze straks voor iedereen die een hybride wil en bepaalde eisen stelt een auto. Nu alleen nog een hybride maken die goedkoop, mooi en plezier combineert.
nou hij is iig geval mooier dan de vorige insight…dat was een soort aan het syndroom van down lijdende reïncarnatie van de lelijke eend
Ik maak me zorgen over de topsnelheid. Er zit een ecotrainer in. Niet dat de insight er bij 120km/h mee kapt, maar doortrekt tot 190km/h voor de stukken wegen waarvan je weet dat er geen politie controle is of een politie auto achter je aanjaagt om je tot stoppen te manen. Groen snel rijden moet nog gepromoot worden. Welk automerk gaat daarvan werk maken?
Voor wie het niet doorheeft. Het model heet insight. Dat betekend de binnenkant. Techniek, daar draait het bij Honda om. Groen dat wel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).