Maserati ‘MC Sport Line’ pakket voor de GranTurismo S

Auteur: , 48 Reacties

Lieve Sinterklaas, mag Robbie omdat hij het hele jaar zo lief geweest is een Maserati GranTurismo S 'MC Sport Line' in zijn schoen hebben?

Damn wat lekker! Vandaag heeft Maserati op de autoshow van Bologna de overtreffende trap van de GranTurismo S gepresenteerd, namelijk een hele rits van goodies om je ‘doorsnee’ GT een beetje op te leuken. En daarbij hebben ze zich duidelijk laten inspireren door de onlangs gepresenteerde GranTurismo MC Concept.

Het pakket omvat aerodynamische verbeteringen, andere velgen, stijver en verlaagd onderstel en een heleboel carbon fiber voor in je interieur. Je hoeft trouwens niet perse voor het complete pakket te kiezen. Alle onderdelen zijn ook los te bestellen. Vanaf begin 2009 zijn de onderdelen te bestellen voor de GranTurismo S en kort daarna zullen de opties ook beschikbaar komen voor de ‘normale’ GranTurismo en later in 2009 komen er ook de nodige goodies voor de Quattroporte. Ik kijk er alvast naar uit!

The MC Sport Line customization program focuses on the racing vocation of the Maserati, fresh from its latest international triumph in the FIA GT championship with the duo Bertolini-Bartels in the land of Juan Manuel Fangio.

Modena – December 3, 2008. Maserati has developed a special series of new options named “MC Sport Line”, which makes its worldwide debut at the Bologna Motor Show, with new contents that add to Maserati’s already extensive range of personalized features on offer. The MC Sport Line is designed to enhance the sporty DNA of Maserati vehicles for those customers who like to display their passion for racing through a dynamic look and a choice of technical solutions that increase the driving fun without compromises.

The name “MC Sport Line” sums up the experience acquired on the track by the Maserati Corse department, whose contribution to the design of the functional components has been invaluable. The world of motor racing also inspired Maserati’s designers when it came to styling, hence the extensive use of carbon fiber, very popular among racing enthusiasts thanks to its direct connection with racing competitions.

The GranTurismo S, the ultimate expression of Maserati performance on roads, was the model chosen to present to the public the first proposals of the “MC Sport Line” catalogue, which will be extended in the GranTurismo range and then cover the entire Maserati line-up during the course of 2009.

From early 2009, GranTurismo S customers will not only be able to enhance the sporty look of their vehicle’s exterior and interior – but even offer mechanical solutions.

Aerodynamics can be modified thanks to the addition of front and rear carbon-fiber spoilers, which benefit from track tests conducted on the GranTurismo MC Concept; the new aerodynamics not only optimizes the vertical load but gives the car a very distinctive appearance, as do the side skirts with central panel finished in matt black, adding a dynamic edge to the side view.

The sporty look of the exterior can be completed with the mirror housing and door handles, also made from carbon fiber. The same dark shade is reflected in the glossy black 20″ wheel rims that match the dark line of the exterior perfectly.

The carbon fiber door sill bearing the words “MC Sport Line” tells you that you are entering a different environment, in which carbon fiber characterizes the door panels, dashboard and central tunnel.

The steering wheel rim is also made from carbon fiber, as are the control stalks for the electro-actuated transmission and the body of the instrument panel, dashboard and door panels, featuring carbon molding. Looking at the central tunnel, carbon fiber dominates the entire section, acting as a backdrop to enhance the brilliance of the chrome. The “MC” pedal block complete with kickplate to the left is machined from a solid aluminium piece.

Under the “skin”, the suspension has been stiffened thanks to new, stiffer springs, shock absorbers and anti-roll bars; the new suspension set-up is synchronized with a specific Maserati Stability Program software, allowing the driver more freedom. The car is now 10 mm lower than the GranTurismo S, resulting in a performance on the road of the GranTurismo S that is absolutely uncompromising in terms of handling and driving enjoyment.

All the features listed are available either as part of the customization package, following the indications of Maserati designers; or individually, to cater for the personal tastes of each customer.48 reacties

Zo! Wat een zeer mooie wagen. Woorden schieten gewoon tekort. Echt een beauty. Heel erg fraai!!!
en niks motorisch? jammer
Wat zijn die uitlaten toch ziek groot.. Ik kijk uit naar de Quattroporte!
lekker hoor!
die velgen met drietand zijn geniaal
Mooiere velgen bestaan er toch niet zeker, leuke verwijzing naar hun logo :)
Prachtige bak hoor!
doe mij m maar in het zwart!
@Floryn: en die zijn dan weer standaard op de Maserati Granturismo S.

Dit doet me veel teveel aan een BMW denken, heeft wel iets weg van die M3 van Ericsson. Ondanks het feit dat ik dat bij de M3 wel aardig gelukt vind, zou ik toch iedereen die een Granturismo zo toetakelt een idioot noemen. Geen stijl dit en al dat carbon is ook nog eens nep EN onzin op een auto van bijna 1900kg rijklaar.
dat spoilertje ziet er wel leuk uit zo
Jeetje wat een bak!!
autoinformatief.com
Robbie reken er maar niet op dat je hem krijgt hoor…. ik ben al jaren het vragen voor een Lamborghini en steeds krijg ik wat pepernoten in de schoen…….

Misschien toch maar eens de kerstman een briefje sturen ;)
Eigenlijk is dat onderstel het enige wat nodig zou zijn.
Prachtig! Ik denk dat deze in het zwart nog veel mooier is, want ik vind het vele carbon en de witte kleur een beetje té contrasterend. Maar wat een topbak is het toch!
Dit kan je toch niet begrijpen. Zoiets doet BMW voor zijn sportieve auto’s met een GOEDE basis. Dit is toch geen 125i waar je performance pakketje erop kan schroeven. Echt triest dat Maserati zo iets doet. Wat wilt die auto nou zijn? Een sportauto of een lompe underpowerd, overpriced, wannabe!!
Als ze zo graag met de 6serie wouden concurreren, dan hadden ze toch echt veel beter moeten opletten.
En die dashbord, bah. lijkt wel een Ford van ’93 ofzo.
@autoinformatief.com, thnx voor de tip ;)
De Gran Turismo S was voor mij het summum van dit model. Nu er alleen maar meer spoilerlipjes en lichtmetaal onderkomt, worden de prachtige lijnen van het standaardmodel steeds verder verdoezeld, wat zonde is van zo’n prachtige wagen als deze. Aanpassen is goed, maar gooi dan een vette compressor op die 4.7 V8 en pas het onderstel aan, maar van de buitenkant blijf je af!
Sjeez, doe mij die + de dame.
Zo! Dat ziet er echt goed uit!

Meestal wordt een auto er minder van, maar dit is echt gaaf:D Mooie afwerking met dat carbon, dat zwart wit, die velgen…. i love it!
Vind de reacties wel een beetje overdreven. Dat wit met zwarte velgen en accenten een heeft dubieus hoog proleten gehalte. Maserati kan er wel allemaal carbon opplakken, maar deze auto weegt nog altijd bijna twee ton! Met al deze accesoires zal je met deze auto wel dik boven de 200.000 euro uitkomen. Dan heb je 440pk, maar 35 pk meer dan een granturismo, en ook nog een slechtere versnellingsbak waarmee je stuiterend over de boulevard gaat. Liever een xkr of iets meer neerleggen en je hebt een lp560, db9 oid.
na ja, wallpaper bitte schön!!!
wat is ie mooi, en zeker al dat carbon aan die spiegels, de spoiler,…
erg geil
Ziet er goed uit, maar geen extra pk’s is natuurlijk een gemiste kans.
Ziet er goed uit, maar geen extra pk’s is natuurlijk een gemiste kans.
Emerald Green Jag
Vroeger, toen ik een kleine jongen was, had ik z’n Matchbox koffer vol met Matchbox en Dinky Toy autootjes. Matchbox had van die gekke modellen… volgens mij zat er ook zoiets als dit tussen! ;-)
Serieus… echt mooi vind ik ’t niet.
Oeh Like It(H) ziet der onwijs geil uit zo:D
Die auto is echt zo ongelofelijk mooi. En deze velgen zijn ook wel heel apart, erg wild zonder erg fout te worden. Het spoilertje e.d. vind ik wel wat overdreven.
440 PK kan ik niet echt “underpowered” noemen….deze auto koop je niet voor zijn circuit aspiraties. Ik weet zeker dat ik me er prima mee zou vermaken, wetende dat er veel snellere auto’s te koop zijn.
sebastianchubasco
als er toch spoilers op komen, dan liever van carbon! waarom zou je spoilers van een ander materiaal moeten maken omdat sommigen vinden dat het alleen maar op een BMW hoort. wat een onzin zeg.
dit is gewoon een hele mooie auto met een iets getunede wegligging vergeleken met de standaardversie. niks mis mee!
Ik vraag me dan altijd af hoeveel bijvoorbeeld dat kleine stukje carbon rondom de bekerhouders in de middenconsole waard is… waarschijnlijk even veel als mijn auto :P Zit gewoon voor dik 50k aan accesoires op :o

Ik heb genoeg aan een ‘standaart’ Gran Turismo S, dank u. Van al t geld dat ik dan nog over houd kan ik vast wel een hele mooie 1-serie cabrio kopen voor de vrouw/vriendin/maitresse/dochter/moeder*. ;)

* Doorhalen wat niet van toepassing is
Hey,

niet slecht wat Maserati doet. Iedereen geeft commentaar dat de GT’S niet sportief genoeg is; wel hier is hem dan!!! Sportiever kan haast niet. Mooi zou ik hem niet noemen maar das een kwestie van smaak

@CSL: Wat zit je nu te spekken??? Maserati met BMW vergelijken??? Je snapt blijkbaar niet veel van auto’s. Rijd je al wel met een wagen of ben je nog een klein ventje dat graag op alles wat niet supersnel is, zaagt.
Deze wagen wilt niets zijn, laat staan een Wannabe; het IS gewoon een GranTurismo. Het woord zegt het zelf: GRAND TOURISMO, en dat is bij mijn weten geen RACE-CAR.

Trouwens, wie zegt dat hij overpriced is? In België kost hij 125.000 Euro. Lijkt me niet zoveel als je weet dat een DB 9 180.000Euro kost. Dan lijkt me de keuze rap gemaakt.

Greetz,
JMC
@csl -> Als je niet eens fatsoenlijk Nederlands leest en schrijft moet je ook niet oordelen over ITALIAANSE auto’s(Wouden = Bossen, wilt ??? en die Dashboard??? Ik zou eerst een terug naar school gaan voor dat je commentaar geeft op een klasse auto en geen appels met peren vergelijken…

Oh ja en met “maar” 440 pk weet ik zeker dat ie zo’n 95% van de BMWtjes zoek rijdt… En ja dit is dan nog steeds een standaard uitvoering…

Misschien ook niet onverstandig om eens in je auto geschiedenis te duiken; Maserati brengt slechts soms speciale “licht gewicht” uitvoeringen op de markt waarvan de laatste de Ghibli Cup was… En ja die was een behoorlijk stukje sneller dan z’n directe concurent uit die tijd de M3.. Maserati heeft zich dus al lang bewezen als het op prestaties aankomt en BMW is daar nog steeds mee bezig….
@ Trevor

Laat hem toch, hij weet niet beter… Het vergelijk tussen een massa-merk als BMW en een edel-merk als Maserati, is al onnozel.
Carbon strips, dat past toch niet op een Maserati? Net zo min als op een Jaguar bijvoorbeeld. Nee, ik zeg kraken.
Volvo_440_turbo
Vorig weekend in de buurt van Antwerpen zo een Maserati zien rijden, achter een nieuwe ZR1 met Duits kenteken trouwens. Kwijlen dus!!!

Ik vind hem zonder dat spoilerpakket toch zuiverder van lijn…

Net zoals de Viper GTS die ik gisterenavond op de E40 tussen Gent en Brussel heb achtervolgd, stond megaspoiler en was verlaagd + vol stickers = lelijk

Van een auto met een mooie lijn moet je afblijven, punt uit!

Btw, op 1 week in België zoveel écht exclusieve auto’s zien, dat is me enkel in Polen in Warschau gelukt totnutoe…
sebastianchubasco
@markus
op sommige maserati’s zitten meer carbon dan in de hele vliegtuigindustrie…
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b9/Maserati_MC12_Corsa.jpg/800px-Maserati_MC12_Corsa.jpgl
het enige wat je zou moeten kraken is je hersenen… :)
@JMC en Alfa Corse
Masserati zelf heeft zelf gezegt dat ze graag willen concurreren met de 6 serie en niet ik!!
Vergelijken met een DB9?
Wie snapt hier nou niks over auto’s!

“GranTurismo. Het woord zegt het zelf: GRAND TOURISMO, en dat is bij mijn weten geen RACE-CAR.”

Je zegt het zelf!! Waarom probeert Maserati, zo wanhopig toch steeds een race-auto van de GT te maken?? Met allemaal onzinnige opsmuk voor een auto van bijna 2ton. Ik zeg dat die auto zware identiteit probleem heeft.

@Trevor
Het is “concurrent”en niet concurent !!

Je gaat toch geen Ghibli die om de seconde uit elkaar valt vergelijken met een M3!!

“Oh ja en met “maar” 440 pk weet ik zeker dat ie zo’n 95% van de BMWtjes zoek rijdt… En ja dit is dan nog steeds een standaard uitvoering…”

Deze walvis van 190.000 euro kan niet eens een standaard M3 wegrijden.
Met de standaard GT uitvoering is het helemaal huilen.

Ik zeg het ook inderdaad Zwaar Kraken die bak.
@sebastianchubasco
Dat is een vern**kte Ferrari Enzo en geen Maserati. Maserati is al heel lang geleden uitgestorven.
sebastianchubasco
@csl
KIJK, uit het raam! daar rijdt een BMW!!
@sebastianchubasco
Ja die blijven rijden tenminste. lol
Ach jé het is weer eens zover…… Csl is weer aan het stoefen. Zo langzaam is de Granturismo ondanks het hoge gewicht helemaal niet….

Nou, dan maar eens wat vergelijkingen:

Hockenheim Short E46 M3 1:16.3 GranTurismo S 1:16.5
Vairano Handling Course E46 M3 1:22.599 GranTurismo S 1:21.008
Autozeitung test track E46 M3 1:44.5 GranTurismo S 1:42.3

Hockenheim Short M3 (E92) 1:14.3 GranTurismo S 1:16.5
Vairano Handling Course M3 (E92) 1:20.910 GranTurismo S 1:21.008
Autozeitung test track M3 (E92) 1:40.1 GranTurismo S 1:42.3

Oschersleben 650i 1:50.15 GranTurismo 1:51.22
Autozeitung test track 650i 1:44.6 GranTurismo 1:43.6
Autozeitung test track 650i 1:44.6 GranTurismo S 1:42.3

Hockenheim Short M6 1:14.4 GranTurismo S 1:16.5
Vairano Handling Course M6 1:22.157 GranTurismo S 1:21.008
Autozeitung test track M6 1:40.0 GranTurismo S 1:42.3
En dan hebben we het nog niet over het feit dat je dan geassocieerd wordt met van die gastjes zoals GOD en CSL…… en dat je in zo’n lelijk duits hok rond moet rijden…
Oh dit kan ik natuurlijk niet laten…… de schijtende hond (ook wel de Z4M coupé) is één van de favoriete auto’s van CSL en wat denk je?

Hockenheim Short Z4 M Coupé 1:17.2 Granturismo S 1:16.5
Vairano Handling Course Z4 M Coupé 1:23.670 Granturismo S 1:21.008

Zo en ga nu maar huilen! :P
sebastianchubasco
@w0o0dy
zó, die granturismo is nog best snel! voor een walvis…
@sebastianchubasco: Ja de auto is in mijn ogen veel te zwaar en dat is beslist een nadeel, maar desondanks toch wel een hele vlotte GT en bakken met sfeer en stijl, in tegenstelling tot veel andere merken. Maar goed, 150kg tot 200kg minder zou de auto zeker een stuk smakelijker maken, da’s waar.
@csl.. Jouw fanboyism is ongelofelijk. Een 6er mag qua design toch niet eens in de schaduw van de grandturismo staan.
Wow! Wat een beauty… heel smaakvol en die zwarte velgen!

Die add-ons kunnen enkel in carbon anders is niet meer stylissimo.

Ciao,
@ CSL

Masserati? Je mag nu zelf invullen wie er niets van auto’s snapt!

De BMW 6-serie en Maserati GranTurismo vallen ongeveer in dezelfde prijsrange, maar daarmee neem je het woord concurreren toch te letterlijk. Verder kan je de auto’s niet met elkaar vergelijken, zeker niet wat betreft merk identiteit. BMW is en blijft een ordinair leasemerk, Maserati wordt gezien als edel-merk.

Maar ik denk inderdaad dat het vergelijk met Aston Martin de enige juiste is, kijk maar naar de DBS.
@ allemaal

Waarom nog moeite doen, gewoon een beetje lachen met CSL.
Ik zal in ieder geval nooit een BMW kopen als je een Maserati kan kopen. Ben namelijk niet van plan op de circuits sneller te moeten zijn. Auto’s hebben nu eenmaal een bepaald(e) status en imago en BMW zal nooit kunnen tippen aan dat van Maserati, laat staan het design. Zet eens een M6 naast een granturismo. Hahaha. … Nee ik pak de M6 dan maar omdat die toch wel 0,2 seconden sneller is naar de 100 (ik zeg maar wat, heb de specs niet nagekeken) en hij is betrouwbaarder (wat nog zou moeten blijken). Helaas ziet de man dit niet in, omdat hij nou eenmaal een BMW hart heeft.
@ allemaal,

heb dat hier eens goed bekeken he, en om eerlijk te zijn ik ben ook een fan van BMW. waarom? gewoon die goede oude duitse degelijkheid.
maar aan de andere kant, wnr ik op een dag met men papie naar het autosalon van geneve ga en hij zegt kies der maan eentje uit…
(keuze tussen aston, BMW, Mercedesn Maserati, Bentley…)
dan ga ik toch wel resoluut voor de maseratie Gran turismo…
wrm? ferrari ligt me zo niet, Mercedes zeker al niet (als BMW rijder in hart en nieren), Bentley ook niet en aston martin (bwa een pot nat, elk model van aston is gwn het zelfde maar dan met verlengde wheelbase..)
doe maar een maserati…


De droom maserati wou voor mij de snuit van de quatroporte met de achterzijde van de Granturismo….

moest ik ooit het geld hebben op men vader neemt me echt mee naar geneve dan hou ik jullie op de hoogte…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).