Video: Jay Leno test de Lamborghini Countach

Auteur: , 38 Reacties

En onze held Jay test niet zomaar een Countach hij laat ons kennis maken met zijn eigen knalrode LP5000S QV die hij al in bezit heeft sinds 1986 en waar inmiddels al 70.000(!) mijl op de teller staat.

Aan het begin van het filmpje is Jay voornamelijk aan het ouwehoeren over de Countach en vertelt hij wat leuke weetjes. Maar als je dat niet interesseert dan kan je beter gelijk naar halverwege het filmpje spoelen waar Jay eindelijk de Countach de sporen gaat geven.

PS Jay Leno is overigens een groot voorstander van hulp aan The Big Small Three.38 reacties

Blijft gewoon de supersportwagen. Met al zijn gebreken.
ik ben het met henk eens. mijn favoriete lamborghini.
Top kerel.
-edit: boehoe, zeur niet zo ;) –
sansebastiano
-edit: check-
rofl, een mclaren f1, een r8, een countach, is er 1 auto die die man niet heeft? kdenk dat moest ik in die garage rondlopen zouden ze me mogen afvoeren na een half uur omdat ik zot zou worden :D!
die man kent toch heel wat van auto’s, je moet hem dat nageven, alhoewel dat ik vind dat hij in dit filmpje veel herhaald, veel over this is the car of the 80’s en there was nothing like it, 455 hp etc etc :p! maar wel een ubersweet car!
Een countach blijft toch wel de meest extreem uitziende auto imo, jay leno boft maar met zijn succes en een garage vol prachtige auto’s :)
Way ahead of ya! ;)
lijkt veel op de Murcielago ,zo vanachteren gezien .

jay heef echt wel een droomgarage.
Oh en btw: hebben jullie al gehoord van de rechtzaak rond zijn Duesenberg? Ik heb het niet helemaal gelezen, moet nog wat werk doen, maar het lijkt me jammer dat Jay z’n Duesenberg ontnomen zou worden, ik kan me niemand inbeelden die beter zorgt voor klassiekers. Plus hij heeft het geld, de kennis, de naam en de connecties om ze te onderhouden.
fantastische wagen, verschrikkelijk onpraktisch en echt mooi kun je m ook niet noemen maar wel een echte supersportwagen
En nog even voor de liefhebbers: intro van Cannonball Run met de Countach.. Wat een geluid!


http://nl.youtube.com/watch?v=wFB6FfaNQ40
dat rijden geloof ik wel ..
leuke evenwichtige spreker die kerel ..

of kan dat niet omdat ie uit Amerika komt ??
@de vlaeminck, dat verhaal mbt die Duesenberg speelt al een tijdje hoor.
Interssante theorie over de krappe oliekanaaltjes in italiaanse motoren. Ik moet over een half uurtje weg: ga nu ff de Spider starten ;)
Damn zeg, een Countach als dagelijks vervoermiddel, that ’s the way I like it! Wel jammer dat ik 12 min van m’n leven heb verdaan met te wachten op het moment waarop ie ‘m de sporen zou geven, juist niks. Teleurstellend geluidje wel bij de wielspin.

Echt een monument.
lp5000s=>lp500s
vingers sneller dan het brein zeker? :p
@Yeelen, FAIL! Het is wel degelijk LP5000S en NIET LP500S, misschieen eerst iets controleren voordat je het typt?

PS Het schijnt dat je op sites als http://www.google.com en http://www.wikipedia.com allerlei informatie kan vinden. Hopelijk heb je er iets aan…

De naam veranderde van LP 400 S naar LP 500 S of in latere versies LP 5000 S.
Via: http://nl.wikipedia.org/wiki/Lamborghini_Countach
@ robbie
Ahzo…
@ lincoln,
Ach, de man presenteert ook al jaren achter elkaar een tv-show waar tientallen miljoenen mensen naar kijken, dan word je op een gegeven moment wel wat handiger voor een camera.

Ontopic: WÁT een wagen, tof dat verhaal dat hij dat kereltje op school heeft afgezet ‘Goodbye uncle Jay’.. En wat een onvoorstelbare collectie bezit die man.
Heeft ie ook nog 2 Miura’s?! Een was nie genoeg of wa?
Respect voor yay.

Niet alleen heeft ie vrijwel elke auto die je maar kan willen. Hij heeft er verstand van en gebruikt de auto’s tenminste!
I’m with smeck ^ Jay is the man!
Volvo_440_turbo
Ik heb ooit het geluk gehad eentje zien rijden, in de buurt van Baal in België, zo’n een auto maakt indruk!!
Helaas had die countach een lelijke rode kleur, zo een dofachtig rode kleur…

Toen ie met zijn countach vrij rustig optrok, moest ik mijn toendertijd opgevoerd toch niet tam mazda ditdeetje tot het uiterste drijven om toch bij te blijven. Een moment dat ik nooit zal vergeten…
Ik zou nooit durven beweren dat ik t beter weet als JL hoor (ook mijn initialen trouwens :D ) maar een LP5000S Quattrovalvole heeft een mega-boekenplank achterop – standaart. Anyone….?
Nvm over die spoiler, zegt ie in de film, sorry ;)
blijf die vent maar een dokus vinden
@robbie

los van het feit of het nu een LP 5OOS of LP 5OOO 4V betreft (denk zelf het laatste) … bronnen als wikipedia zijn verre van feilloos. fouten worden vaak niet opmerkt, worden zo overgenomen en verder verspreid. Autoblog is ondertussen het stadium van louter hobby-project ontgroeid en verdient dan ook meer primaire en gespecialiseerde bronnen.

on topic: wat een decadente wagen blijft dit toch. waar latere versies compleet over de top waren is deze nog iet of wat ingetogen (ik weet het, countach en ingetogen in één zelfde zin slaat nergens op :) )

Het verwijderen van de spoiler komt de lijn zeker ten goede, heb de kont van zowel de countach, diablo als murcielago altijd het meest geslaagde gedeelte gevonden.
@Trotsky: groot gelijk!

ontopic: geweldige wagen, het is echt een icoon! En volgens mij is de achterkant van de Reventón hier wel deels op geïnspireerd.
@Trotsky, helemaal met je eens hoor ;) Probeerde onze vriend Yeelen alleen even de basics bij te brengen.

In dit geval was mijn bron de website van Jay Leno zelf. Je mag er toch wel vanuit gaan dat hij zelf weet welke auto’s hij precies heeft ;)
Prachtige auto.

En Jay is gewoon the man. Bij hem hoef je als zogenaamde autokenner niet te komen met jouw verhaaltjes.

Bij Jay kom je, je geeft hem een handdruk en je houdt je mond de rest van de dag om wat te leren als “autokenner” zijnde.
De Countach van Leno is inderdaad een quatrovalvole. Het geluid is veel minder bruut dan van de tweekleps versies. De auto’s zijn echter veel onderhoudsvriendelijker door de andere cilinderkoppen. Bougies wisselen en kleppen stellen gaat nu zonder dat het uitbouwen van de motor een aantrekkelijke optie gaat worden… (je komt er makkelijker bij).

Meer Lamborghini horen? Zowel twee- als vierklepsvarianten en een Miura zijn hier te horen. Allemaal twaalfcilinders, allemaal klinken ze anders. Beide Countachs hebben overigens een sportuitlaat. Van de Miura weet ik ’t niet…
Ik wil er nog even aan toevoegen dat hij in het filmpje zelf verteld dat hij de spoiler verwijderd heeft, omdat hij hem maar zinloos vind, hij zorgt alleen voor luchtweerstand ipv downforce. Dus het is wel degelijk een 5000, zoals Klassiekerrally ook al zegt.

Maar wat een mooie auto.. Jay moet echt de gelukkigste man op aarde zijn, iedere auto die je kan bedenken die heeft hij!
Jay +1
De fabriek raadde het af om die taartschep te monteren
wouterjeuring
@ wouterjeuring: doet me gewoon pijn…
Het mooiste van de V12 vind ik juist het diepe gebrabbel dat overgaat in een helse brul, niet het hoge gesnerp dat je in de video hoort. Is overigens een 48-klepper.
wouterjeuring
@ klassiekerrally, ik houd van elk snoeihard motorgeluid :p ik vind bijv. het hoge gejank van de carrera gt v10 heel mooi… maar zoals jij zegt ben ik het ook wel mee eens… weet je zeker of dat een v12 is, geen v10…?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).