Reminder: Top Gear S12E06, 21:00 uur, BBC2

Auteur: , 55 Reacties

Het is weer zondag, en dat betekent maar 1 ding voor vanavond. Er is weer Topgear! De Veyron is inmiddels gepasseerd maar er staat ons zeker geen vervelende aflevering te wachten. Het codewoord van vanavond is Veritas.

De show heeft wederom heel wat te bieden. Om te beginnen zal Hammond met de Veritas RS3 (RIP) het circuit onveilig maken. Hij zet deze tegenover de Caterham R500, niet de minste. Kan de Duitse hypercar hier wat tegenin brengen?

De burgemeester van London is vanavond te gast om een rondetijd in de ZoekZoekiChevyDaewoo neer te zetten. Rondes die niet superscherp schijnen te verlopen, maar wie kan het hem echter kwalijk nemen? Rondgereden worden door Londen is nogal een contrast met rondrijden op een circuit. Het praten zal ditmaal vooral door Hammond gedaan worden, Jeremy is zijn stem kwijt. Zielugh maar wel zo comfortabel ;)

Vervolgens is er een ‘grand finale’ met de nieuwe Fiesta. De Clarkson test het kleine Fordje tot het uiterste. De BBC wil er nog niks over vrijgeven maar wij weten allemaal wat er gaat gebeuren. De amfibische kwaliteiten van de Fiesta zullen tot het uiterste worden getest.55 reacties

zoekzoekie of chevychevy ;)

-edit: daar zeg je me wat! Zat ik net te veel in de verleden tijd te denken ;) –
Dat wordt kijken dus!
En ik voorspel dat de R500 de Veritas inmaakt.
Lijkt me wel lache worden.

Zijn het er dit keer ook maar 6 zoals afgelopen seizoen
Ik denk ook dat de veritas een taaie heeft aan de R500. Om 21:00 uur is het weer maximaal, pils in de hand, andere hand in de broek, en tv op BBC2.

aka…Heaven….
8 episodes dit seizoen
‘Rondgereden door Londen is nogal een contrast met rondrijden op een circuit.’
wie is is Londen? je bedoelt waarschijnlijk rondgereden worden door londen?
-edit: klopt, bedankt –
ik hoop dat die vandaag beter is dan die van vorige week, toen was de episode toch redelijk aan de saaie kant, maar goed
@blokker5, rondgereden in Londen ;)
wat een slimheid:P niet aan gedacht
“dat betekend“?! *proest*
-edit: ik eet m’n schoen op, bedankt hoor! ;) –

Ik ga zeker kijken! Als ik het niet vergeten ben tegen die tijd. XD
Klinkt erg saai …
weer vervelend voor de digitenne kijkers want die hebben geen BBC2
dat mis je toch wel als je dit hoort:P
gogogomagazine.com
Helemaal niet saai! Super dat de nieuwe burgemeester van London, Boris Johnson even langskomt! Hij is zo’n ontzettende held en nog grappig ook;-)
Boris Johnson is erg grappig en een beetje gek dus dat staat garant voor een leuk interview. Hopelijk komen er snel torrentjes want ik ben er vanavond niet…
Dat is ook puur de reden geweest dat ik Digitenne de deur uit gedaan heb…..
altijd jammer als er weer een nieuwe aflevering van topgear is, het weekend is dan namelijk om! Maar wel leuk om het weekend mee af te sluiten ;)
@top gear,

Dat was ook onder andere een van de redenen dat we hier zijn overgestapt zijn naar Ziggo… Stap je over, heb je BBC2, mis je tot nu toe alle afleveringen. :? De ironie…
Geen Top Gear?
Huh? Tis nog nie bezig :s PANIEK !!!
Jaaaaaaaaaaaa !!!!
het valt wel mee met hoe egt Clarkson z’n stem kwijt is maar is wel heel grappig om te horen haha
Robbie wist altijd al dat een Fiesta geweldig was :D
Dit was grappig!!

En die corvette zag er zeer sinister en ffing lauw uit in het zwart!
Dat was wel een hele dure productie voor een autotest. Wel erg mooi gedaan.
haha prachtig met telkens die stukje russische geschiedenis ;)
Wat een geweldige aflevering… die heerlijke over de top landing met de mariniers. Ik zou er bijna fiesta van gaan rijden…
Waarom was die Veritas zo langzaam?
En damn that Caterham! Fuck!
‘Is it green?’

Clarkson: ‘Yes…, Very.’

GE-NI-AAL! :D

En ook erg leuk met die ‘Vette in dat winkelcentrum.
Minpuntje was dat het nieuws lang duurde.
Hij was zo voorspelbaar als maar mogelijk is, maar toch…

Is it green?
“Yes. Very.” :lol:
Supertest van de Fiesta! :d Goede vergelijking ook met de Corvette!*
Zag er wel stoer uit in het zwart. :)

*C5? C6? ZO6? ZR1? :oops: Wie weet het? :oops:
Ik had trouwens verwacht dat die Fiesta hardstikke zou verzuipen, maar hij redde dat stuk onder water toch maar mooi! :o
De Veritas is gewoon verrot, de R500 top, Russische auto’s zuigen, en Boris Johnson kan niet rijden. ;) Heb ik nu alles gehad?
poe die caterham r500…dat ding is snel :o en zoveel mooier als die varitas. en die fiesta test was geniaal xD
@ StormRAM

Z06, maar niet met zekerheid.

De ZR1 heeft meer spaken, en plexiglas op de motorkap.
De C5 ziet er iets hoekiger uit.
@StormRAM; ik zet mijn centen op een Z06.
Die veritas is een complete grap, 4ton en dan krijg je een auto die veel pk’s heeft, licht is en dus gruwelijk snel rechtuit. Alleen gaat het ding totaal niet de hoek om, wat een sof. Die r500 is geweldig als track-car en waarom zou je iets anders kopen als je het circuit op wil. Verder geen echt boeiende aflevering, wel aardig en de fiesta is zoals verwacht één van de beste auto’s in de klasse.
Het filmpje van de Fiësta is een van de besten die ik van Top Gear heb gezien in tijden!
@ StormRAM
Het was een C6 (met die naam neem ik aan dat je dat wel wist!).

Hoe die Fiesta het water is uitgekomen is mij een groot (en dan echt wel groot) mysterie… Verder was het weer een coole aflevering, wat verwacht je anders van Top Gear? :P Hoeveel geld hebben ze er nu weer niet tegenaangegooid? Toch wel over een ton of 2: winkelcentrum afhuren, legerdivisie inhuren, alle brandstof betalen, strand afhuren, die Russische auto’s kopen, de kraan, de track, de hond,… Dus om die redenen alleen al kan een aflevering van Top Gear NOOIT zomaar ‘slecht’ genoemd worden. En btw lang leve communisme! :D Yeah! Ik hou van Lada!! Maar waarom vermeldden ze Wolga niet? Dat zijn mooie auto’s hoor! Ze zijn uiteraard Russisch, maar ik vind dat die wel een bepaalde “ik maak je helemaal kapot” charme hebben! :P Strijkt mooi met het tijdperk! :twisted:
“Toch wel over een ton of 2: winkelcentrum afhuren, legerdivisie inhuren, alle brandstof betalen, strand afhuren, die Russische auto’s kopen, de kraan, de track, de hond,… ”
Ik vermoed dat het winkelcentrum en mariniers gratis meewerken (promotie) en die Russische auto”s zijn natuurlijk ook zo goed als gratis. Ik zeg niet dat het goedkoop maar als je zo’n bereik hebben worden sommige dingen vanzelf goedkoop.
Hahahah, jeremy zonder stem,geweldig.

IS IT GREEN……VERY

ik ga dat ook eens proberen zoon landing,(ik raak soms niet uit een grote plas,laat staan uit de zee)

WEL OPLETTEN?VOLGENDE WEEK OM 10 UUR TOP GEAR!!!
@ mashell
Daar dacht ik ook aan, maar wie gaat betalen om die bandsporen uit te vegen? Hoewel de reclame het natuurlijk waard is…
en de knuffel beertjes die aan stront zijn gereden xD
@BMWPower en August: OK, Thnx!
@ De Vlaeminck: Ja, zou idd wel moeten! :? Laten we het er op houden dat m’n bril wat wazig was en de auto wat te zwart ofzo…. ga zometeen zelf nog eens youtuben, ff mn geheugen laten ontwaken! :) StormRAM heeft trouwens bizar weinig met Corvette te maken. ;) Is meer een link naar rolstoel (StormXC) en Dodge-logo. Heeft verder niks met Corvette’s of (andere) merken te maken. Hoe ik op die naam kom, zou ik al niet meer weten, en veranderen vind ik ook zo wat!
Om het Corvette-verhaal nog even af te ronden: http://www.youtube.com/watch?v=_DV6AbicGPs

Het bewuste filmpje: en idd, de Z06 neemt het op tegen de Ford Fiesta in een Indoor Shopping Centre. Mag van mij opgenomen in beste Topgear-fragmenten ooit! :)
De lui die zo hard riepen dat die veritas zo’n überkanon zou zijn staan nu toch wel behoorlijk in hun hemd. Ik denk dat er geen enkele sportwagen te vinden is met een pk/ton verhouding die zo goed is en een prijs die zo hoog is die langzamer zou zijn op de baan van topgear. Wat een afgang! Blijkt wel weer dat een goede wegligging veel belangrijker is dan pk’s als je echt snel zij zijn op een circuit. Wat overigens ook erg grappig is, dat de nissan gt-r ongeveer net zoveel vermogen heeft, 75% zwaarder is en toch maar liefst 4 seconden sneller is. Physics gone nuts, lol.
Waarom doen jullie bij Autoblog niet zo’n roadtest? :p
De rijtest van de Fiesta was brilliant, journalistieke waarde en amusant, zoals de oude Top Gear.
Die communistische auto’s waren ook wel lachen en het bleek wat voor goede auto de Niva wel is.


@w0o0dy
Wat volgens mij pas slecht is, is hoeveel keer de veritas in z’n toerenbegrenzer hing.
Ik denk dat als je de veritas een deftige setup en gearing geeft voor het topear track dat hij de Caterham wel dicht kan volgen.
@ Dekster
Die Caterham R500 zal hij nooit bij kunnen houden. Kijk maar eens tussen welke auto’s de R500 staat. Zelfs de Porsche Carrera GT (+2s) en de Murcielago (+5s), wat toch wel gerespecteerde sportauto’s zijn, komen niet aan deze tijd.
De Veritas moet meer dan 6s goedmaken, in die tijd gaat de R500 alleen al van 0 naar 100 en weer terug naar 0 km/uur. Daarbij komt nog eens dat de R500 op een zeer koud circuit getest is en nog sneller kan. Het is een compleet andere klasse.
http://www.bbc.co.uk/topgear/show/powerlaps.shtml
Nog even nagenieten zolang het filmpje er niet door de BBC wordt afgehaald:
http://uk.youtube.com/watch?v=NQfEO-gIqSg
Prachtige aflevering gisteren zeg. Die Russische auto’s, en de Fiesta test waren toch wel het toppunt.

Ook mooi Clarckson en de burgemeester ;)
@dekster: zoals ik al zei, het probleem zit in de wegligging. Het ding gaat net zo traag de bocht om als de veyron en dat ondanks maar ong 1000kg, onbegrijpelijk slecht de caterham was daarin zichtbaar veel sneller net als bijna alle auto’s met een toptijd. De veyron is wat dat betreft een beetje een uitzondering maar die rijdt rechtuit dan ook alles compleet zoek. Slechte afstelling of verkeerde onderdelen, de gearing is niet het grootste probleem, het ding gaat gewoon slecht een bocht om. Raar voor een auto van 1000kg, maar daar zit het probleem.
@StormRAM: http://www.autoblog.nl/archive/2008/03/27/corvette-competition-voor-nog-minder

Een gewone C6 dus, maar dan als limited edition. Z06 is altijd makkelijk te herkennen aan de luchthappert

En: halleluja wat was dat gaaf om te zien!
135i performance
C6
135i performance
C6 moest zich serieus inhoude soms zag je goed, maar toch goed gedaan :)

en dat die caterham snel is, is niet nieuw voor mij. al vaak op zolder gezien. en deze machine knalt serieus hoor, net een torpedo
135i performance
deze avond ook topgear rond 21u op canvas. (België) :)
gogogomagazine.com
@woody: ‘Verder geen boeiende aflevering?’ Was zo’n beetje het beste van het hele seizoen met een perfecte mix van snelheid, humor en tests..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).