Matte Range Rover Vogue door Piet Boon

Auteur: , 28 Reacties

Door wie? Door Piet Boon, ontwerper van leuke ex- en interieurs, meubels en keukens. Piet is geen vreemde op het gebied van Land Rovers, aangezien hij ook de Defender en de Range Rover Sport al eens een makeover gaf. Nu is de beurt aan de opper-Range: de Vogue.

Basis is een toch al niet misselijke Vogue SE-uitvoering waar Piet meteen met acht lagen matgrijze verf overheen gegaan is. Zelfs de kentekenplaathouder ontsnapt niet aan deze kleur. Stormer lichtmetalen sloffen van 22″ zorgen voor een extra bruut uiterlijk. Verder onderscheidt het exterieur zich door licht getinte ruiten, speciale uitlaatsierstukken en treeplanken die automatisch uitklappen.

Bij het instappen struikel je over de speciale ‘Piet Boon Style’ dorpellijsten, en ook in het interieur komen we het matgrijze thema weer tegen. Het MobilEye-systeem, dat waarschuwt bij te weinig afstand houden, stilstaand verkeer of afwijken van de rijstrook, zorgt ervoor dat je je mooie lak niet beschadigt.

De Piet Boon Range staat deze week op de Miljonair Fair in de Amsterdam RAI. Bij de importeur is hij op speciale bestelling leverbaar. De prijs is niet bekend, maar de €15.000 extra die eerder voor een Range Rover Sport by Piet neergeteld moest worden geeft aan in welke richting we moeten denken.

Range Rover Vogue door Piet Boon
Range Rover Vogue door Piet Boon28 reacties

mat is zoooo 2008
15k ekkels voor één of andere idioot die wat matte verf over m’n trekpaard heen gooit en er vervolgens supercharged uitlaatjes onder zet? Ga toch krassen, dan win je nog eens wat.

@ dotternetta

Mooi, dan kan ik ’t nog op m’n auto smeren…
Wel mooi / indrukwekkend.

Ik snap die laag profiel banden op SUV’s nooit zo: niet comfortabel (op weg en in terrein) en kost je je velgen.

Een matte kleur voor een SUV (en zeker voor de RR) vind ik fraai en een zekere innerlijke logica hebben…
-edit: verkeerde artikel-
als die piet een beetje karakter had, had ie hem van buiten volgehangen met 33″ terreinbanden, een warn lier voorop, snorkel, mat gespoten rvs bumpers, 5″ lift etc, dan mag hij van binnen aan de slag met zijn luxe stripjes en rvs lijstjes.
Niet om het een of het ander….

Maar de Range Rover begint er een beetje gedateerd uit te zien is het niet…??
@ FrankyCash

Met name de voorkant idd
leonvanwoerkom
Piet Boon rijdt zelf in een witte Porsche 997 Turbo… De cabrio wel te verstaan.

Ziet er mooier uit dan dit iig :)
@Wimbers:
Ik denk dat Piet wel degelijk karakter bezit. De buitenkant die jij beschrijft doet me meer denken aan een terreinauto…hey, heeft Land Rover daar de Defender niet voor?
De Range Rover heeft het voordeel erg goed te zijn off-road, maar daar houdt de gelijkenis met de Defender echt op. Dus geen snorkels, lieren en dat soort ingenieursspeeltjes.
Piet Boon heeft zichzelf jaloersmakend in de markt gezet met zijn eigen stijl. Props voor de man. Maar hij zou beter moeten weten en niet met die matte lak moeten aankomen. Dat is niet 2009, my friend. Mat hout, zoals in de Volvo XC60 en de Aston’s, dat is wel heel erg Piet Boon en contemporary.
Piet Boon? had zo m’n groenteboer kunnen zijn
Ik ben geen liefhebber van bijvoorbeeld matzwart, maar matgrijs – zoals hierboven – vind ik weer wel fraai eigenlijk. Chic, maar toch ook weer lekker ruig wat precies past bij een Range Rover! Van mij mag je hem zo voor de deur zetten en dan zal ik er elke dag met extreem veel plezier gebruik van kunnen maken. En dat zeg ik als overtuigd ‘BMW-fanboy’.

En ach, vwb die 15k; op zich valt het mee moet ik zeggen. Als je het geld hebt voor een nieuwe Range Rover, hoef je je niet per definitie druk te maken om die kleine 15k extra zodat vrouwlief op de tennisclub kan zeggen dat ze in een speciale Range Rover in Piet Boon-uitvoering rijdt. “Past goed bij het interieur,” ik zie het de mijne al zeggen tegen haar vriendinnen…

Alleen een klein beetje jammer dat zowel zij als ik niet even plusminus anderhalf tonnetje (want wat kost zo’n Range?) kan ophoesten, haha.

@FrankyCash: Vind ik persoonlijk helemaal niet als ik heel eerlijk ben. Zelfs het type ‘P38′ vind ik nog behoorlijk tijdloos overkomen qua exterieur. Je kunt je er nog prima mee vertonen zonder dat men roept dat het maar een oude Range Rover is. Dit in tegenstelling tot verscheidene andere auto’s met het bouwjaar 1994 (meen ik?).
En dan bedoelde ik natuurlijk: “Past goed bij het interieur thuis.” Het is nog vroeg. ;)
Vandaag win ik de Staatsloterij jackpot en dan komt er o.a. deze fraaie jongen op de oprit te staan 8-) Verder denk ik nog iets Italiaans ofzo en nog een Veyronnetje erbij (ik woon toch dicht bij Duitsland dus dan heb je nog eens wat aan die 407kmh 8-) ).
Goh, hij heeft er wel hard aan gewerkt zeg! :roll:
Fantastisch… gewoon een Vogue met matte verf ?! Hoe komt ie er toch op ! Hulde aan Piet Boon !!! (ik denk eigenlijk eerder dat ie gratis op de Miljonair Fair wilde binnengeraken)
Piet Boon hobbelt met zijn matte kleur wel een beetje achter de trends aan. Van een toonaangevend ontwerper hadden we iets spannenders mogen verwachten.
Mijn buurvrouw heeft een range rover sport supercharged van piet boon, dat is wel echt een mooie auto.
http://autotelegraaf.nl/autokopen/toon/?id=12174988
Best leuk gedaan, maar moet je hier nu echt ontwerper voor zijn om dit te bedenken? Volgens mij kan de gemiddelde knul (of meid, moderne tijden he!) van 13 met een brochure en een optielijst een even “speciale” versie maken :S

Overigens heb ik dit idee vaak bij “optical tuning”… Lakje, velgjes, uitlaatje, paar accesoires, spoilers als de doelgroep “proleten” zijn, wat bijzonder materiaal in het interieur en paar badges d’rop, voila, “tuned”. Beetje makkelijk :P
Is toch hetzelfde als wat hij met interieurs doet… ander kleurtje op de muur, nieuwe vloer, eventueel een haard, paar kussentjes et voila
@sacha
Piet Boon kan geen toonaangevend ontwerper zijn. Anders ontwerp je toch zelf een auto. Hij is eerder een landelijk bekend stylist.
slim van Piet om dat in nederland te doen ..
W.Bos staat al met een grote zak geld klaar voor het geval hij em niet verkoopt ..

wederom weer een bewijs dat het maar goed is dat nederland geen auto-industrie heeft ..
straatschoffies in Albanie hadden het beter gedaan iig ..
Nou, nog een reden om niet naar die patjakkersfair te gaan…

GAAAAAP!
@DAT:
Piet Boon is weldegelijk toonaangevend ontwerper. Hij ontwerpt o.a. keukens, meubels en complete interieurs. Een kort bezoekje aan zijn site is wellicht het minste dat je kan doen alvorens de man te degraderen ;)
Overigens had ik wel beter verwacht van hem, al weet ik niet wat zijn restricties waren bij de Range…
@ BennyB: Daar heb je een punt :) Hoewel ik vermoed dat hij in zijn eigen vakgebied in staat is om de elementen zo toe te passen dat het iets bijzonders wordt, hier heb ik dat idee niet echt… In een interieur is bijvoorbeeld de plaatsing van de meubels net zo belangrijk als de keuze van het materiaal en de kleur… misschien zelfs wel belangrijker. En tja, de stoelen in deze Range staan toch echt op dezelfde plek als eerst :P

Vergelijk het met een Ikea-interieur-by-Piet-Boon: hij neemt een voorbeeld interieur uit de gids, en verandert alleen kleur en materiaal, oh en hij zet 1 design-lamp neer… toch anders dan zelf een interieur ontwerpen :D
Ja het blijft een prachtige auto vind ik zelf, die zeker niet verouderd oogt.. ik vraag me ook af hoe ze dit ontwerp in de toekomst willen gaan veranderen. Het matgrijs staat hem best goed eigenlijk, komt vooral door de hoekige vorm.. verder ben ik niet zo’n fan van die witte achterlichten, dan had ie beter de onderste cirkel rood kunnen laten en ook de uitlaten zien er echt opgeschroef uit, dat is dan minder chique
Het mooiste van die hele wagen vergeten jullie te vermelden: op die Stormer wielen zitten speciale “Piet Boon Style” naafkappen!

Trouwens, ik vind die glimmende ramen altijd zo’n afknapper op een auto met matte lak. Daar moesten ze nou eens wat op vinden…
vandaag moest ik hockeyen, en toen moest ik tegen de dochter van Piet Boon en ik heb hem zien wegrijden met z’n vogeu

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).