Kredietcrisismobiel: Bentley Brooklands

Auteur: , 33 Reacties

De ultieme auto om mee rond te toeren in deze tijd van lage beurskoersen en omvallende bedrijven. VAG lijkt stevig in de schoenen te staan dus de Bentley Servicecentra zullen niet direct verdwijnen. De lage benzineprijzen maken het mogelijk deze 530pk 1100nm V8 van genoeg 'juice' te voorzien en nu staat één van deze 550 ubercars te koop.

Af te halen in Best voor het luttele bedrag van 550k euro. De coupé is van de meeste gemakken voorzien. Er zitten parkeersensoren op, maar ook een bandenspanningscontrolesysteem (scrabble!). Je krijgt een lederen interieur, met bekerhouders, waarvan de stoelen elektrisch verstelbaar zijn en verwarmd. Natuurlijk verwarmen de stoelen pas als de bestuurder dat wenst.

Veel ‘ultiemer’ dan dit zie ik een auto toch niet snel worden. Een proleten-Veyron komt toch direct wat simpel en protserig over wanneer deze naast de Bentley verschijnt. Alsof je zestien cilinders nodig hebt om in recordtijd naar Monaco te rijden?

De Brooklands is overigens nog achterwielaangedreven ook! De funfactor met twintigduizend newtonmeter bij vijfhonderd toeren is niet bij te houden. Een rookmachine zoals je dat maar zelden tegenkomt.

brooklands interieur

Met dank aan Bas voor de tip!33 reacties

twintigduizend newtonmeter?
’t Zijn 1050 Nm en geen 1100
haha gewoon dik!
Niet echt nieuws, staan er op mobile.de toch best een aantal te koop.

De auto blijft geweldig, wat een prachtig ding dit zeg. Model is zo verouderd van binnen maar blijf het prachtig vinden.
Niet dik maar Bizar
robbie: @ 500 tp/m
Maakt niks uit of dit nieuws is of niet. Dit is een van de weinige moderne auto’s waar ik nog opgewonden van raak. Hoewel, modern… Het is natuurlijk een heel oud en beproefd recept: neem een middelgroot landhuis, zet dat op flinke wielen en zorg voor adequate voortstuwing. Voeg een flinke dosis gentlemen’s club toe en klaar!
Ik verkoop m’n huis en dat van de buren (links en rechts). Dan moet die 550k wel zo ongeveer bereikt zijn ;)
Achterlijk snel ook: hier rij je van 0-100 gewoon een Lotus Elise compleet mee zoek.
De auto moet nog gebouwd worden , volgende advertentie bij vd akker ,

bouwjaar 2009 :)
@Klassiekerrally
precies! En dan neem ik die duitse techniek wel voorlief in dit stukje “Old England” ;)

@robbie
dat hoef ik nu toch niet uit te leggen?! :P

@rotorhead
jij begrijpt het :D

@Timmie
Dat heet afronden en niet te veel kommaneuqen. Het zijn ook niet exact 530 peekaas, en het uberhaupt is pk/hp geen vaste maat. Een droog bericht met exacte specificaties (in kW en Nm) krijg je wel bij een nieuwe performance update.
Ik vraag me wel af of een RR Phantom dit ook kan, anders wint deze:P
20.000 @ 500 toeren/pm? Robbie is niet zo technisch ;)
Briljante kar, stijlvoller dan een Veyron of een Phantom. Gedistingeerd, klassiek, ik hou hier wel van! Doe mij die maar ;)
Dit is echt 1 van de meest stijlvolle “patserauto’s”
Wat een bak, wat een macht, wat een lijnenspel! Heel elegant!
Heerlijk. Ik zou echt langs alle Porsches en Lambo’s heen lopen en direct dit ding ophalen. Wanneer ik het geld had..
Velgen lijken wel op die van de audi RS6!
Ik zag overlaats ook ééntje te koop op autoscout.be . Volgens de verkoper was het nummer 1 van de 550 !!! Ik weet niet als het waar is maar het stond ook wel in de deurstijl “1 of 550” op één van de foto’s. Hij stond ook te koop voor 550 000€
het is nummer 1 van de 550 die daar te koop staat en ik heb hem zelf in de garage zien staan. mooie auto, maar niets voor mij veel te protserig! ik ben tevreden met mijn audi s4
AB, misschien een ideetje om hier eens een rijtest over te doen?
Ik sta nu al te popelen!

Machtig mooie wagen! :)
Dit is dé auto.
Bentley is na Audi hét merk, en dit is tochwel dé Bentley.
Haha,

Dan zal ik hem tzt eens gaan bezichtigen.
Aangezien vd Akker hier om de hoek is 8)

Een bedrijf dat sowieso de moeite waard is om op de zondagmiddag eens langs te rijden! alleen al om wat er op de stoep staat geparkeerd!
Een Bentley zoals een Bentley moet zijn.

Niet dat GT flauwekul.
Wat een idioot hoge prijs zeg! Prachtkar wel… A real Bentley.
Sexy! Ik vind hem vooral en profil zo goed gelijnd, enorm lang en groot maar toch sportief en sierlijk, maar ook heel krachtig… I like!

Nog ff 552.000 uro sparen en ik koop ‘m! :P

Morgen weer een item over de Brooklands? ;)
Zelfs VAG haters hier moeten toch wel hulde aan VAG geven dat ze deze prachtige dinosaurusen in leven laten. ;)
Sorry wil nu niet iedereens dag verpesten, maar bedenk dezelfde auto ook ’s met een rover logo erop, dan is het gewoon ouderwetse toddenhoop. Maar nee, omdat er bentley op staat is het gelijk “oud engelse style”.

Ding ziet er niet uit, zo blokkerig als iets, kan mooi zijn (chrysler). Super rond aflopende stijl achteraan, kan mooi zijn (CLS) maar asteblieft zeg, gooi dat niet bij elkaar. En die stoelen man, die flappen in je knieholtes is gewoon echt geen porem. Stuurkolom zo hoekig als iets, maar nee het dashboard moet dan weer wel keurig rond aflopen.


Nee foute bak, voor dat geld wordt het toch echt een pooier CLS.
@Giel: “Bentley is na Audi hét merk” ? Ná Audi? OMG :-(
@ jack: je hebt mijn dag iig niet verpest, ik kan er best mee leven dat jij het niets vindt! Smaak heeft immers niet iedereen!
jack toch… je snapt er niks van he?

@ drumz: Audi was toch premium…? ;)
The Netherlands For Sure
Het scrabblewoord kan nog langer; Bandenspanningscontrolesysteemindicatiemeldingslampjes [55 letters!!!]

Ontopic; Ontzettend mooie auto, oerkrachtig en stijlvol vormgegeven.
de ultieme auto op dit moment voor mij!
Oei! Ik wacht nog maar een paar jaartjes. Over twee jaar zal hij toch niet boven de 100k uit komen, of overdrijf ik nu? Helaas ben ik niet de enige die dit een fantastische auto vind, merk ik. :(

@ The NL for sure; In het Nederlands kun je woorden zo lang maken als je wilt, zet er nog maar wat meer woorden achter, het blijft grammaticaal mogelijk… Eén probleempje, het past niet meer op het scrabblebord. ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).