Lada gaat Revolution 3 Concept testen op de ‘Ring

Auteur: , 23 Reacties

Kennen we de Lada Revolution 3 Concept nog die dit jaar in Parijs stond? Toen ging ik er (geheel onterecht blijkt nu) vanuit we nooit meer iets zouden horen en/of zien van deze conceptcar. Maar dat had ik dus even verkeerd gezien! Lada heeft grootse plannen met deze potentiele supercar!

Zo is Lada momenteel druk bezig met het ontwikkelen van een daadwerkelijk rijdend prototype waarmee ze uitgebreid gaan testen op de Nurburgring en in september op de autoshow van Frankfurt willen ze dat prototype aan het grote publiek laten zien. Maar wat zijn de prestaties dan hoor ik je denken. De Revolution 3 is voorzien van een 2.0 Turbo blok met 245 pk (afkomstig van grootaandeelhouder Renault) en als je dat combineert met het feit dat de Revolution 3 minder dan 1.000 zal wegen (en op de Ring is ontwikkeld) moet dat voor vuurwerk gaan zorgen.

Volgens Lada zullen de prestaties vergelijkbaar zijn met een Porsche Cayman. Het standaardsprintje van 0-100 zal afgeraffeld worden in 5,9 seconden. Of en wanneer de Revolution op de markt gaat komen is nog niet bekend, maar Lada zal er in elk geval alles aan doen om het voor elkaar te krijgen.

Het lijkt er dus op dat Lada er alles aan doet om een lekker sportief imago op te bouwen. Zeker als je dit nieuws combineert met het feit dat ze volgend jaar met een fabriekteam deel gaan nemen aan het WTCC.

Er doet ook nog het gerucht de ronde dat de Revolution 3 geleverd kan gaan worden met de 3.7 V6 die we kennen uit de Nissan 370Z. Lekker hoor! (via: globalmotors.net)23 reacties

Ik kijk alvast uit naar de richtprijs!

Kan ik mijn Mazda eens gaan inruilen…
Lada wordt hip dankzij de motoren van Renault & Nissan :)

Een 2.0Turbo van Renault met 245pk ? zou dit de nieuwe motor zijn voor de opkomende Megane RS/Alpine ?
Gelukkig heeft Lada goed nagedacht over de smaak van de lokale rijken…
wat een laffe wagen. helemaal laag en klein en onpraktisch, iedereen denkt dat het een race monster is, gaat ie naar de 100 in 6 sec ! een 2.0T a3 gaat al in de 7 naar de 100. en dat is met 50pk minder. + veel zwaarder. dus wtf?
Sterk… Lada gaat ontwikkelen op de ‘Ring.

Dat is er ongetwijfeld eentje voor de geschiedenisboeken,
en wij zitten op de eerste rij.

Crisis? Welke crisis?;)
Toen ik er? Toen ging, denk ik
-edit: idd!-
Lada die de wereld uit de financiele crisis gaat helpen met een leuk sportwagentje? :roll: ’t Moet niet gekker gaan worden….

Enfin, ik gun ze het beste, motorisch zit het iig wel goed bij dit karretje. :)
Ik wacht nog op de eerste die “Het blijft een Lada…” zegt :P

Wel stoer als dit doorgaat, en er zometeen een 3.7 V6 in zit… Wie wil er nou niet een 911 zoek rijden met een Lada :D
Als ze slim zijn houden ze de prijzen zo laag mogelijk, < €25.000 ofzo :D
En ik vind het karretje echt wel iets hebben!
Zou nog best een leuk ding kunnen worden, vooral als ze hem spotgoedkoop maken. Kan me voorstellen dat ze hem met 0 winst of zelfs ligt verlies in de markt zetten, om het in de vorm van imagebuilding weer terug te verdienen.
Als ze dit qua prijs significant onder de MX-5 neer kunnen zetten zijn ze ook meteen de goedkoopste RWD (aangenomen dat het dat is) auto op de markt. Dan zouden ze er best eens wat kunnen verkopen.
Een zeer leuke wagen, laat maar komen.
WAT FLUT DING… denk dak me veiliger voel in een Lada 2105 en deze komt me opa bijna voorbij dus verschikkelijk tenzij het een dacia prijsklasse word.
@McKroket, een winst van 1 sec. op de 0-100 sprint is niet zomaar te realiseren hoor. een Clio RS172 doet ook 0-100 in 7.2 sec maar om hem binnen 6 sec naar de 100 te krijgen zal ie behoorlijk wat meer power nodig hebben.

Nu ff mijn mening over die Lada, Ik hoop dat ze het uiterlijk nog behoorlijk gaan bijschaven, want die concept is wat mij betreft een gedrocht. Ook verwacht ik eerlijk gezegd niet heel veel animo voor het karretje. mensen die een sportwagen willen zullen zich niet snel vertonen in iets met de naam Lada.
Hehehe! Porsche binnenkort dus ook concurrentie van Lada!? :lol:
Wow, dat gaat misschien nog iets worden ook.. raar.

Hij ziet er echt niet zo slecht uit, en die 3,7 erin klinkt heel goed.

De richtprijs zou ik idd wel willen weten.


Het uiterlijk mag nog wel aangepast worden
haha jongens Het is en blijft een Lada dus stop er maar over! het is en blijft een kutwagen want dat is Lada altijd al geweest :P
@ Lada haha: ik zat er op te wachten… Ik kan mezelf geen Lada-fan noemen, maar jij praat nu gewoon poep… :?
Enig idee waarom er nog zoveel Lada’s rondrijden op de wereld? Omdat die dingen een absoluut kogelvrije motor hebben. Er zit nagenoeg geen elektronica op dus kan er ook weinig kapot. Die auto’s repareer je niet met een computer maar met een voorhamer, dat is hun charme! ;)
tis gewoon een Koenigsegg RIP-OFF!!!

Dus dikke meuk
Niet kapot te krijgen die dingen :)
Ik ben benieuwd naar deze auto al was ik er laatst niet positief over… Ik gun hem een kans mits er een goede prijs tegenover staat ;)
bleuhhhhehhh.. braak !… lada maakt geen goede auto’s en zal dat ook nooit doen!
@hendrik: wat is een goede auto? Er rijden nog altijd Lada’s van het eerste bouwjaar van Lada rond.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet direct een grote markt zie wat voor mij de zoveelste straatlegale raceauto is met een 2 liter motor die gescourced is bij een grote fabrikant.

Toch vind ik het leuk dat Lada kennelijk toch uit het dal komt.
Ben heel benieuwd wat deze auto in de praktijk gaat brengen. Ik verwacht wel dat de productieversie een afgezwakte versie zal zijn van dit prototype. Desondanks zou ik het wel geweldig vinden om er mee rond te rijden. Alleen al omdat er Lada op staat. Helemaal leuk als het ze gaat lukken om de 911’s van deze wereld voorbij te streven (dan baal je, als je met je midlife-crisis-auto d’r uitgereden wordt door een Lada). Doe mij er maar een :-)
AvtoVAZ, ga nou gewoon normale personenauto’s maken, en stop met die achterlijke Niva’s en Riva’s uit de jaren zeventig… Schaam je…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).