Gespot: Wiesmann GT MF5

Auteur: , 43 Reacties

Week 51 staat in het teken van Most Wanted. Mijn goede-voornemens lijstje van begin dit jaar bevatte onder andere een aantal spot-technische ‘taken’ die deels in vervulling zijn gegaan. Deels wel te verstaan. Ik moet bekennen dat het in dit geval niet geheel gelukt is…

Wiesmann GT MF5

Het was een chaotische middag waarop mijn computer het loodje legde en ik meteen aan de slag ging met herinstalleren. Dat zijn de momenten waarop je ècht niet weg kan, en je vaak ook de meest absurde tips krijgt betreffende bizarre auto’s in de omgeving. Mijn goede vriend Roland, die al eens liet zien wat er allemaal in onder andere Zandvoort te spotten is, was op pad in Amsterdam en belde vol opwinding over de vangst: Een Wiesmann GT MF5. Ik weet nog erg goed hoe hard ik achter Jort Kelder in een Wiesmann GT prototype heb aangerend in de zomer van 2005, het was één van de allereerste exemplaren op de weg. En laatst was deze GT MF5 één van de allereerste exemplaren on the road. Dit is werkelijk een beest van een auto. In plaats van de al indrukwekkende V8 voorin (4,8 liter, 362 pk), ligt er een 5,0 V10 in. Juist ja, die. Het is de “Engine of the year 2005”, die met maar liefst 507 pk dus! En dat heeft BMW traditiegetrouw zonder compressor voor elkaar gekregen. In deze waanzinnige coupé betekent het dat 310 km/u als topsnelheid en een 0-100 van nog geen vier seconde. Tussen de motor en de achterwielen zit in dit geval overigens de bijbehorende sequentiële zevenbak die ook in de M5 ligt. Yummy! De auto kost 178,900 euro, maar ga er niet vanuit dat BPM daar al bij zit.

Wiesmann GT MF5 - Foto Jim Appelmelk
Wiesmann GT MF5 - Foto Jim Appelmelk
Wiesmann GT MF5 - Foto Jim Appelmelk
Wiesmann GT MF5 - Foto Jim Appelmelk
Wiesmann GT MF5 - Foto Jim Appelmelk
Wiesmann GT MF5 - Foto Jim Appelmelk
Wiesmann GT MF5 - Foto Jim Appelmelk

Morgen is er alweer een net-iets-bijzonderdere spot waar al lang op werd gewacht, overigens niet per se een nieuwkomer. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd een e-mail sturen.43 reacties

Zalige bak maar doordat ie zo breed is, is de voorkant een beetje vervormd
hoezo crisis? ik heb een vriend waarvan z’n klasgenootje z’n pa zo eentje heeft staan, is inderdaad een zotte bak! en eigenlijk ergens wel ‘mooi’, de voorkant toch, de achterkant is euhm, speciaal te noemen :)
Mooi kan ik het niet noemen maar bijzonder is het zeker. Ik dank u voor de inzet.
Heel erg mooi! Is dat niet een leuk onderwerp om eens te testen autoblog? :)
Wat een ongelofelijk mooie auto. Samen met BMW techniek is die onverslaanbaar goed.
lekka lekka!! ik heb die ook al eens gezien in Oostenrijk, heerlijke bak
zo lelijk en toch zo mooi… knappe spot.
wallpaper van de 3de foto aub, bovenste niet meegerekend
Sexy
Dit is toch heel wat sjieker dan het smurfenblauw waarin de MF5 werd voorgesteld.
Hij knuffelt het asfalt gewoon!
Bij Wiesmann vinden sommigen het vermogen van deze auto wat te veel van het goede.
Overpowered bestaat dus blijkbaar echt…
Jammer dat het lijkt alsof men tijdens het ontwerp zo blij is dat ie bijna af is dat ze de achterkant vergeten te ontwerpen.
sebastianchubasco
ik vindt het een mooie motor , de 5,0 v10 maar in de pk race staat ie toch echt behoorlijk in de schaduw van ferrari die uit een 4,3 v8 510 pk haalt.
Wat een bizarre auto is dit toch zeg. Klein, breed en dan die koelsleuven aan de zijkant. En dan heb je ook nog die oplopende achterkant.

Bizar, maar prachtig.
Jammer van de Ducktail, ik vind de standaard Wiessmann kont toch een stuk mooier..
nog nooit een Wiesmann op lelijke velgen zien staan!
@ sebastianchubasco: Vermogen is slechts ’t halve verhaal. De BMW motor heeft een hoger koppel (weliswaar bij een hoger toerental, maar toch), en dat is uiteindelijk wat je echt wil: De duw in je rug.
Hij ziet er vanuit elk standpunt een beetje té uit. Een beetje overdreven dik, een beetje opgepompt… In menselijke vorm zou hij er zo uitzien:
http://members.lycos.nl/tijdspiegel/pics/bodybuilder.jpg :|
nietgoedwiemann
Superbak, that’s clear!
@Klassiekerrally
Die gozer (sebastianchubasco) is maf. Deze blok heeft aantal keren de motor van het jaar gewonnen. En voor een Scuderia met 510pk betaal je minstens 100.000 euro meer!!
As het om pk/l ging dan staat de Ferrari zelfs in de schaduw van een Honda S2000!! En tenslotte een blok moet wel betrouwbaar zijn he :)
Geweldige kruising tussen een Porsche en een Tuscan, hmmmm :)
@Citrofiel
Mocht je willen dat je zoals die man eruit zag.
Het is altijd beter dan wat jij achter je pc doet

http://usera.imagecave.com/Gorf/FatNerd.jpg
Opzicht is het een mooie wagen met een goede moter, maar ik heb liever de MF3 roaster voor mij deur. Die is veel meer in verhouding.
De tweede foto… m m m… lekker hoor!!!
mf5 kwijl, porno op 4 wielen
@ CSL; *Kijkt angstig om zich heen, zoekend naar een camera…*

Maar even serieus, ik heb niets gezegd over mezelf, alleen over de auto.
@citrofiel:
Ik hoop voor hem dat dit fotoshop is ;), anders zijn daar speciale centra voor. Voor mensen die psychisch en lichamelijk in de knoop zitten :P
ik weet het niet met deze voiture, doe mij de gewone maar, die is een stuk stijlvoller!
Ik vind de gewone schitterend, echt een ‘sculptuur’.
Dit is een sculptuur met vleugels, gaten en stukken plastic…
De magie is weg!

Jammer
What’s in a name!!
Is er iemand die uitleg kan verschaffen over de achterkant van de GT MF5 want ik snap het niet echt.
sebastianchubasco
@csl
als je goed leest wat ik geschreven ontkracht ik je eerdere stellingen ook niet…
maar ja, begrijpend lezen met een titanium blauw-witte bord voor je kop is lastig natuurlijk.
@ Jerudo

Ja, de achterkant van de MF5 omvat de lichten (zodat je ook zichtbaar bent voor mensen die je inhaalt), uitlaten (om uitlaatgassen van de motor te kwijt te raken), bumper, een dikke spoiler, een diffusor om de wind te geleiden, een achterruit en nog wat andere zaken. Je kunt onder de achterklep eventueel een golftas(je), boodschappen, koopjes of andere zaken kwijt. Zonder achterkant op de MF5 zou je een halve auto hebben. (officiele bron: http://www.wiesmann-mf.com/).

Hopelijk heldert dit wat zaken op :)
PantheraLeo205
Beetje kitcarachtig. Prefereer toch de gewone GT, die is uiterlijk echt perfect.
correctie 367 PK voor de mf4 ja die mf5 rijdt ongelofelijk goed!!
Prachtige wagen! Mooie spot
Ik was vandaag bij de fabriek in Dulmen met mn klas van de IVA en daar stonden er ook 2 mat witte met matzwarte velgen! Dat zijn pas mooie!
Ik maak me zorgen. De helft van die Wiesmanns die je ziet staat op Coesfelder kenteken (hun Heimkreis) het lijkt dus wel of er een hele hoop onverkocht blijven. En zou echt jammer zijn.
Vandaag bij de fabriek in Dülmen geweest en zoals JasperH aka “Fifty” al aangaf zijn vooral die mat witte met zwarte wielen enorm dik.. Viel me trouwens wel op hoe enorm veel auto’s ze daar bij de fabriek hebben staan, best uniek voor een fabrikant van een ruime 200 stuks per jaar…
@ denny

Dank je, voel me al een stuk beter nu.
@sebastianchubasco
Niet overhit raken. Denk volgende keer na voordat je onzinnige dingen neerzet.
Dat al wel moeilijk gaan als je graag de wannabe wilt uithangen!
doe mij die maar… laag genoeg voor onder de kerstboom!
ik vind hem echt SUPER!
;stijlvol met veel pk’tjes, zo heb ik ze graag =D
Ik heb in deze auto gezet in t eggie (niet gereden =( , maar ik moet zeggen dat die in het echt veel mooier oogt als op foto’s… erg jammer.. Toen ik em weg zag rijden toen stonden daar opeens 3 19-jarige met kwijl uit hun mond te kijken :p van achter is die heel dik… en dat zul je ook t meeste zien als je em niet hebt ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).