Jammer joh: AM General wil Hummer helemaal niet kopen

Auteur: , 25 Reacties

Ja zeg, en dat terwijl wij eergisteren nog zo'n vrolijk berichtje tikten dat Hummer misschien eindelijk goed terecht was gekomen. AM General, het bedrijf uit Indiana dat de originele HMMWV's voor het leger produceerde voordat de jongens van GM er hun ding mee deden, heeft tegenover een lokale tv-zender ontkend dat ze geïnteresseerd zijn in het merk.

Sterker nog, ze zijn niet eens in gesprek geweest met Hunan Changfeng, het Chinese bedrijf dat ook in het verhaaltje voorkwam. Een reactie van Changfeng zijn we nog niet tegengekomen, wellicht dat zij in hun eentje alsnog het avontuur aangaan. Maar eerdere gesprekken met GM liepen op niets uit, dus het lijkt erop dat we nog geen stap verder zijn. Misschien een leuk kerstcadeautje voor iemand, GM? (bron: WNDU, via autoblog.com)25 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Waarom kappen ze er niet gewoon totaal mee, inplaats van het te proberen te verkopen?
@ audi A6

Fabrieken, machines onderdelen van hummer,.. allemaal verloren bij stopzetting, bij verkoop winne ze er nog iets bij
en ookal vind je ze niet mooi (IK WEL!)
maar ze staan wel ergens voor. Ze hebben status.
Elk automerk met status moet intact blijven vind ik.
Oja en wat zouden de rappers wel niet vinden?
Wat een liegebeesten zijn die Chinezen zeg!
Gewoon opdoeken die handel, het nageslacht zal ons er dankbaar voor zijn.
Is het niet iets voor Chavez?
Als ULTIEME middelvinger naar de US?

:D
@Solstice
Lekker egoistisch bezig he?!
En waarom zou AM General HUMMER niet willen, net alsof je eigen vader jouw afstoot.
@ SAAB: moet die zwarte humor nou? … :?
@SAAB

liever Hummer dan Volvo… tbh
Hummer is het ultieme voorbeeld van een automerk dat hoort bij een tijdperk dat dit jaar is afgesloten. Gewoon opdoeken, het had al weinig levensvatbaarheid en wat er wel was is inmiddels geslonken naar nagenoeg nul.
hey! die hummer heb ik op het concours d’elegance gezien :P
@Rick: niet te emotioneel worden nu hè…

Ik denk dat als er in de wereld één automerk is waar we makkelijk zonder zouden kunnen dat dan wel Hummer is. Ze zijn zwaar, traag, vervuilend, veel te groot en hopeloos ouderwets. Zelfs Schwarzenegger rijdt tegenwoordig BMW.
Heeft iemand ooit weleens zo’n Hummer van dichtbij bekeken? Je Fischer Price speelgoed zit beter in elkaar….
@ Rick: denk aan je hart…
@Solstice
Heb jij je huiswerk wel gedaan?

http://www.autoblog.nl/archive/2008/12/16/top-10-meest-vervuilende-autos#post-17764

HUMMER is ook geen sportmerk, ik ga toch ook niet zeggen:
Een Pontiac Solstice doet het zo slecht Off-Road.
@ rick heeft solstice ooit iets gezegd over dat het de MEEST vervuilende is :P


ach ja altijd leuk zo`n woordenwisseling via zo`n forum, niemand die je komt halen achter je PCtje. Lekker persoonlijk dus


gr
@Rick: Het is niet mijn bedoeling je persoonlijk aan te vallen. Ik weet dat Hummer een grote groep aanhangers heeft die ongetwijfeld een traantje zullen moeten laten mocht het bedrijf ten onder gaan. Maar puur rationeel beschouwd kun je volgens mij niet ontkennen dat Hummer nou niet het meest relevante merk ter wereld is. Het bestaan van de auto’s valt nou eenmaal moeilijker te rechtvaardigen dan dat van bijvoorbeeld sportwagens als Ferrari en Lamborghini, ondanks het feit dat deze (daar heb je gelijk in) nog ernstiger vervuilend zijn. Alles wat een Hummer kan, kan de concurrentie gewoon beter, zonder zo groot & vervuilend te zijn. The truth can be hard..
@ Solstice: bekijk jij dit filmpje eens ff:
http://www.youtube.com/watch?v=z0N7lXwfveM
Nou, dat lijkt me duidelijk.

Je weet pas écht dat je brandhout in je portefeuille hebt zitten als zèlfs een Chinees merk geen interesse in jouw waar heeft…

Maar goed, nu heeft GM de unieke mogelijkheid om de volle potentie van HUMMER te gebruiken. Namelijk het als brandhout gebruiken…
LOL! @ Emile_Benz
wat zeggen de hummer haters nu?

@kyanite
heb er momenteel een in mijn garage staan, er is een vw tourage in zijn zei gereden deze middag. zijn een deur moet herspoten worden en zijn andere deur moet vervangen worden. De VW is moeten weg geslepen worden… Wat een amerikaanse troep die niet aan een hangt!
Niet dus
@ six trey: Humvee/H1 of H2?
H2 moet wel toegeven dat ik er een paar dagen werk aan ga hebben maar hij is nog relatief in goede staat ;)
@six trey
Condoleerd met je Hummer, de Hummer (H1) die ik toen op een beurs wat verder heb bekeken vond ik gewoon ronduit slecht afgewerkt, kieren tussen het plaatwerk waar je je noodrantsoen kan opbergen, een verflaag die minder glad is als een sinaasappel en wat dingen. Een VW Tourawrak is ook geen terreinwagen.

@Emile_Benz
Wie heeft dat filmpje ook alweer gemaakt? Precies GM. Voor de Cherokee geldt overigens hetzelfde wat voor een Tourawrak geldt: Geen terreinwagen. Bij Land Rover is de Defender het off-roadbeest niet de Discovery… Oftewel dat filmpje is een stukje onvervalste Amerikaanse PROPAGANDA. Als ik me niet vergis heeft hier op Autoblog een filmpje gestaan van het zo ‘verheven’ Hummer die in Amsterdam IJburg vast kwam te staan op een van de zandvlaktes.
@Emile_Benz: Omo wast ook beter dan de rest, toch?
Als de Americanen jaren geleden dezelfde benzineprijs hadden gehad als wij had dat gedrocht van een Hummer er niet eens geweest !!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).