Nee! Honda NSX komt er niet

Auteur: , 65 Reacties

Hij was al vlijtig zijn rondjes op de Ring aan het rijden, maar het was uiteindelijk allemaal voor niets. Amper twee weken nadat Honda aankondigde te stoppen met hun Formule 1-activiteiten trekken ze nu de stekker uit de nieuwe NSX, die er in 2010 zou komen en het de GT-R behoorlijk moeilijk moest gaan maken.

De reden: uiteraard de economische positie van Honda en de financiële crisis, waarin er geen plaats is voor een V10 met 560 pk. Het goede nieuws is dat de Japanners het niet geheel uitsluiten dat ze de ontwikkeling van de NSX over een paar jaar weer opstarten, maar dat hangt er natuurlijk vanaf of wij nu allemaal Jazzjes en Civics gaan kopen… (bron: AutoExpress)65 reacties

Dennis-maar-niet-de-auteur
aleuh :(
Erg jammer, maar ook niet heel boeiend: verkopen zouden hoe dan ook dramatisch zijn geweest, net als de vorige NSX. Dat schijnt ook een topauto te zijn, maar iedereen heeft liever een Ferrari of een Porsche.
Triestige dag voor honda. Was volgens mij wel goed voor hun imago geweest. Waarom er nu mee stoppen. Ze hebben toch al een groot deel van de wagen klaar, en een groot deel van de ontwikkelingskosten is toch al gemaakt?
En wat gebeurt er over een paar maandjes?
Je raadt het al, in ene de concept van de NSX op een grote autobeurs…
Jaja.. Of was Ayrton Senna gewoon niet beschikbaar om te helpen met het verder afstemmen van het onderstel?
Niet te geloven….het ene bizarre nieuwsfeit na het andere….. :o
Hier kan en wil ik niets van geloven. Geloof mij maar, die NSX komt er, al zal het misschien de laatste supercar van Honda worden.
Zoals boven al werd gezegd: een groot deel – zoniet het grootste – van de kosten is al gemaakt. Vind het een beetje stout om de crisis zo te misbruiken om de consument op het verkeerde been te zetten.
Als ze het nu toch afblazen kunnen ze nu net zo goed wat foto’s laten zien.
Interessant. We zien eigenlijk altijd dat ten tijde van een crisis een superauto er wel komt…
Ik zou wel eens willen weten welke positieve invloed de GT-R voor Nissan heeft gehad. Denk dat image building voor een merk net zo belangrijk is als de verkoop van de wagen zelf.
Toch raar, want het ECHTE topsegment zoals de M-modellen hebben er niet onder te leiden. Dus waarom wel een NSX?
sukkels bij honda..
Ik had het al zien aankomen, nooit echt geloofd in de kansen van de NSX met de gebeurtenissen de laatste maanden.

Jammer!
Ik werk zelf in het autowereldje, en ieder bedrijf heeft er gewoon moeilijk mee om de kop boven water te houden!! Dus snap heel goed dat Honda ook stopt met de ontwikkeling van deze auto, maar inderdaad zonde van alle ontwikkelingskosten!
De komende tijd zullen we meer spijtig nieuws te horen krijgen van grote bedrijven die niet meer mee komen in deze crisis en genoodzaakt zijn om de deuren te sluiten! Het is voor ieder autobedrijf een spannende tijd, maar zolang er maar auto’s worden verkocht en de verkoop niet stil komt te liggen, is er een grote kans dat je deze genadeslag overleeft.
@ chip

de nsx is van een ander kaliber dan de m modelletjes van bmw…
Ach ja niet zo boeiend, ik heb liever dat ze er weer zo’n vel bakkie uit persen.

De S2000 staat nog steeds in mijn lijstje van favoriete auto’s waar ik ooit in gereden heb.
I don’t know what to feel
Heart is dead
Mind confused
Don’t know what to do

Feel sad for many reasons
Money, lust, hatred
Can’t handle it all

Eyes crying
Body dying

No sound of hope
Just quiet humming
And distant echoes engines mourning

gebaseerd op Gary R. Hess, onopmerkelijk bewerkt door yours truly!Als Honda dit al begint te doen, is het slechts een kwestie van tijd voor andere merken noodgedwongen hun topline modellen en sportwagens één voor één verwijderen, annuleren… This is a dark day for automotive history… En ik had nog zo uitgekeken naar de vergelijking tussen de NSX en de R8 V10.
Een auto in het laatste stadium van de ontwikkeling in de prullenmand smijten of het concept in de koelkast zetten wordt wel vaker gedaan hoor. Kijk maar naar de 989 van Porsche, waarmee Porsche een sportieve vierdeurs (begin jaren ’90) wou creëren. Vlak voor de lancering bleek uit diverse marktonderzoeken dat de markt voor supersnelle vierzitters toch véél kleiner was dan eerst werd gedacht. Maar het design (interieur en exterieur) werd later overgenomen door de 986 en 996 en de 993 mocht al gebruik maken van de vernieuwende achterophanging. Dus totaal weggesmeten is de ontwikkeling van een wagen nooit.
Trouwens Ford had eind jaren ’90 ook al een MPV variant van zijn Focus klaarstaan maar omdat dit slechts 5 zitplaatsen had ipv 7 zoals de Zafira werden de kansen op succes als miniem geschat. Maar het succes van de Scenic (ook slechts een vijfzitter) kwam er een toch wat jaren later een Focus C-max.
Als dit echt zo is moet het toch wel erg slecht gaan met honda lijkt mij!
Normaal lig ik nooit zo wakker van dit soort nieuws. Zelfs de terugtrekking van subaru uit de WRC deed me niet zoveel. Maar dit is echt vreselijk.

Ik had echt verwacht dat de NSX de GTR makkelijk kon verslaan en daarbij ook leuker te rijden zou zijn. Betere handling en spannendere motor.

Echt jammer nu dat er zolang na de legende eindelijk een opvolger zou gaan komen…
gaat niet echt goed met de autoindustrie…
Ik denk dat de het nieuws straks op een slimme wijze allemaal op het verkeerde been gezet wordt. Die NSX is er bijna al, maar met deze economische slop is het natuurlijk verstandiger om het even in de kelder te laten staan.
Economische crisis? Autofabrikanten die failliet dreigen te gaan? Modellen die uitgesteld of gecanceld worden…..? :shock:

Goh, dat 1 man dat allemaal voor elkaar weet te krijgen.
G.W. Bush, bedankt hè!
@ mx5/rx8owner
Nu moet je me toch eens uitleggen wat George hiermee te doen heeft?
Ik geloof er ook helemaal niets van. Het zegt al genoeg dat ze zelf de deur nog op een kier houden. De geplande intro wordt gewoon een jaar of 2 opgeschoven, that’s all.
@de vlaeminck.

Die arshole heeft de complete wereldeconomie weten te verzieken met zijn geldverslindende War On Terror.
Dat staat direct in verband met de economische crisis die er momenteel gaande is. Die hypotheekellende die ze in Amerika hebben, kosten de banken te veel geld, waardoor hun failliet dreigen te gaan. Al dat gezeik had opgelost kunnen worden als er voldoende staatsgeld voor handen was. Maar dat is er dus onvoldoende door die zinloze oorlog.
Doordat de banken failliet gaan, gaat er veel geld van onschuldige mensen verloren. Bedrijven kunnen geen leningen krijgen, waardoor hun failliet dreigen te gaan. Consumenten hebben minder te besteden en geven dus ook minder uit.
Deze kleine voorbeeldjes hebben allemaal gevolgen voor de wereldeconomie.
Amerika is de grootste economie.
Dus vanuit dat oogpunt is Bush(je weet wel, de “wereldleider”) met zijn wanbeleid de grote boosdoener.
Amerika is momenteel arm. Heel de wereld heeft daar de lasten van.
Die banken hebben anders zelf hypotheken verstrekt aan mensen die het niet afbetalen kunnen. Dat ligt niet aan George. Zeg niet dat Bush een heilige is, maar de oorlog heeft niks met het verstrekken van hypotheken aan mensen die het niet kunnen betalen te maken. Dat heeft te maken met het snel rijk en exorbitant rijk willen worden van o.a. bankmanagers. Bush hoefde dat niet, want die is immers gesponsord door zijn vader en rijke Texaanse oliebaronnen.
@ mx5/rx8owner
Dan zou ik eerder de republikeinen aanklagen, Bush doet dit nl niet alleen. Verder geef ik je gelijk! :P En omdat Amerika zich wil opdringen aan de rest van de wereld en ons afhankelijk wou stellen en wil houden, lijden wij ook.
NEEE! Die wagen klonk zo ontzettend gaaf. Het ding jankte over de NS, je kreeg er kippenvel van.

http://static.autojunk.nl/pictures/20081021131236/image_06.jpg
http://www.autojunk.nl/pix/view/147604
@Jan C.

Klopt ook wel, maar met voldoende staatsbudget hadden die banken gered kunnen worden.
Ze waren al zo ver, en dan cancellen ze het… Lijkt me sterk. Die komt er nog wel, misschien ietsje later, maar hij komt…
@Jan C. klopt niet Dat ligt wel aan George Bush. Het was een bewuste politiek van zijn administration om banken als Freddie mac en Fannie Mae hypotheken te laten verstrekken aan mensen die dat eigenlijk niet konden betalen. De gedachte hierachter was dat zo meer mensenn met een laag inkomen een eigen huis konden kopen. Bush heeft hierover in 2002 een lezing gegeven op een Amerikaanse universiteit. Deze zal vast nog wel ergens online staann voor de geinteresseerden.
Dus ik sluit me aan bij mx5/rx8owner, de VS in acht jaar tijd economisch, militair en moraal opzicht de afgrond in duwen en daar bovenop ook een wereldwijde economische crisis veroorzaken, dat kan er maar één (hoop ik), George Bush…

@vla, trouwens props voor je mooie bewerking van dat gedicht ;)
gelukkig…geen gedorcht erbij in autowereld!
Tuurlijk is het allemaal die Bush zijn schuld , die paar schoenen hadden raak moeten zijn…
lekker is dat

volop geld in de ontwikkeling ervan gepompt en dan op laatste moment ermee kappen

ga dan door met de productie zodat je tenminste die ontwikkelingskosten een beetje terug kan winnen
Ik ga spontaan een nieuwe Civic bestellen.

De NSX moet komen!
@ Vla: je houdt wel vol met je dichtkunst vandaag!
:D

OT: Heeft Honda eigenlijk nog een model dat een beetje verkoopt?
Naast dat batterijen-ding dan?
Dit is vreselijk jammer…
Honda kent een lange termijn strategie. De niche markt is gewoon te klein en niet aantrekkelijk genoeg om de target te komen. Naamsbekendheid is er al. Honda focus nog meer op de core business, de mainstream modellen als Jazz, Civic, Accord en de CR-V in Europa. In de USA heb je nog de Element, Odyssey en de Pilot. Die zorgen voor de inkomsten.
Honda haalt de stekker er tijdelijk uit en wacht niet, zoals de grote 3 van Amerika totdat het te laat is. En zodra die anderen failliet zijn komen ze gewoon weer terug als gezond bedrijf. Of te wel: actie nemen nu het nog kan en de rem erop!

“quote”:
# Niels schrijft,
17 December 2008 om 11:49

Erg jammer, maar ook niet heel boeiend: verkopen zouden hoe dan ook dramatisch zijn geweest, net als de vorige NSX. Dat schijnt ook een topauto te zijn, maar iedereen heeft liever een Ferrari of een Porsche. “quote”

Zet de verkopen WERELDWIJD van de NSX eens af tegen de verkopen WERELDWIJD van Porsche en Ferrari en je wordt er weer wijzer van dat Honda meer NSX`en verkocht heeft dan P en F samen (in de tijd dat de NSX op de markt was).
@svenska aeroplan ab .Ik weet wel zeker dat Honda minder in de financiele problemen zit dan Saab, die staan aan de rand van de afgrond .Volgens de laatste berichten maken ze(Honda) over het afgelopen kwartaal wel minder winst dan verwacht maar toch nog een 1,5 miljard euro.Telegraaf van vandaag.
Ik weet niet….

Krijg toch het gevoel dat het niet goed gaat daar bij Honda.

Honda is wel héél rigoreus bezig. Nu wil ik heus wel begrijpen dat bijzondere tijden, bijzondere maatregelen vereisen….maar dan nog.
@Rick dos.

Zit jij ook te wachten op zo’n topmannetje dat huilend ontslag neemt en daarna zijn kop eraf knalt vanwege de eerkwestie?
@mx5/rx8owner

Terug van weggeweest? Tijdje niet gezien…

OT (o nee, wacht…) Ik verwacht op z’n minst een Samurai zwaard te zien. Als ie het met een pistool doet, is het een watje. En dat zal ik ‘m laten weten ook! O, wacht.
@Rick dos.

Ik had even wat andere zaken aan mijn hoofd. Laten we het op nasleep en opbouw houden. Fire sucks. :evil:

Weet je zeker dat je iemand met een Samurai zwaard boos wil maken?
Ik niet in ieder geval(dit van iemand die Zondag aan het NK whing chun meedoet). ;)
@mx5/rx8owner

Aha! Begrijpelijk. Helemaal klaar nu?

Weet hij wel zeker dat hij mij boos wil maken? Ik met mijn WC borstel.

Succes in ieder geval zondag. ;)
@Rick dos.

Klaar?… Was het maar zo.

We zijn opnieuw begonnen en dat kost een hoop tijd en geld.
Ons huis is leefbaar en ondertussen gewoon een huis, maar klaar zijn we zeker nog niet.

Met je WC borstel? Ieuwwww. Oké, begrijpelijk dat hij dat niet wil.

Zondag ga ik dat hard nodig hebben. :roll:
@mx5/rx8owner

Aha! Nou, dan ook succes met het opknappen. ;)
@ mx5/rx8owner
Uitleg, uitleg en uitleg aub!! (tenzij je dat natuurlijk niet aan mij wil vertellen – wat ik volkomen begrijp)
Jongens, jullie zitten toch geen gezellig thekranse te houden terwijl de NSX kapot is he? ;)
@de vlaeminck.

Uitleg waarover?

Aantal maanden geleden spontaan zonder huis komen te zitten na woningbrand. Daarna in Hotel gezeten en van daaruit naar nieuwe woning gegaan en opgebouwd. Daar nog steeds mee bezig.
In de afgelopen maand is de rx8 twee keer onzedelijk betast door vandalisten.

Dus ik had even andere dingen aan mijn hoofd. ;)

Whing chun kung fu is een leuke voor youtube.

@Rick dos.

Bedankt. :)
@ mx5/rx8owner,
Ik leef met je mee…. :|
hier een link naar de Honda pers website waar wat meer getalletjes staan…. zo te zien doen ze het helemaal NIET slecht !!!

http://www.hondanews.eu/en/index.pmode/modul%7Cdetail%7C0%7C1045,DEFAULT%7C21%7Ctext%7C1/index.pmode
@ mx5/rx8owner
BLOODY HELL!! Dat antwoord (die tip) rijst meer vragen dan antwoorden!! Kan je iemand doden met je handen? Hoe skilled ben jij? Heb je het al eens in het echt moeten gebruiken? Heb je coole catchphrases? Kan je vechten op gevoel, dus zonder je ogen? Waarom doe je het eigenlijk? Kan je vechten tegen een houten dummy zoals Jackie Chan? Kan je ook vechten met zo’n lange stok, of een vlindermes?
Oh en mijn lichaam is mijn tempel, when you strike, I strike faster, train both internal and external, qian cheng li yi xin, yong ren heng yi zhi, ch’i, etcetera! :D
Oh en nog een bloody hell voor je huis. Dat is erg jammer… En welke laffe honden vandaliseren je auto?! Leg ze neer met goed gebruik van een Sui Nim Tao en doe ze mijn groeten… In hun gezicht! :evil:
Waren de beschadigingen aan je RX8 trouwens erg?
@ LJ, :idea: ga met uw lego-blokjes spelen knul !!

Honda the best – f*ck the rest !!!!!!!!!
dat vind ik nou heel erg jammer. gafe kar met mooie techniek. wie is de volgende die de stekker trekt?
@joep: Die hypotheken waren niet gedacht voor huizen met 6 slaapkamers aan alleenstaande moeders zonder werk. Dat deden die banken dan weer. Dus je hebt een voorstel om arme mensen te helpen aan een eigen huis en de banken verkopen ze te dure huizen om zo meer hypotheekinnames te krijgen. Zie je, dat zijn arbeidersstreken, je geeft ze een vinger en ze nemen de hele hand.
@de vlaeminck.

Vechten kon ik al een tijdje(train ook al jaren Muay thai boksen).
Doden met de blote hand? Ik train erop, dus ik zou het moeten kunnen. :?
Skilled? Mwa. Whing chun kung fu is een sport die erg veel tijd en moeite kost om te beheersen. Ik heb er aanleg voor, maar skilled ben ik de eerste 10 jaar imo nog niet(maar ik ben dan ook perfectionist). In het echt heb ik het nog niet hoeven toepassen en ik hoop dat ook niet te hoeven doen. Daar kan weinig goeds uitkomen, aangezien whing chun volledig gericht is op zoveel mogelijk schade in een korte tijd toebrengen. Beetje riskant dus.
Catchphrases komen niet aan de orde. Je kijkt teveel films. :P
Blind vechten op gevoel is 1 van de belangrijkste trainingen bij het whing chun kung fu. Whing chun werkt eerder met kortere stokken dan een lange(whing chun is een korte afstand sport) en met vlindermessen heb ik helaas nog niet mogen trainen. Dat komt er nog aan. :D
Dat hele spiritueele aspect is leuk, maar niet echt aan mij besteed. Het blijven voor mij sporten(hobby’s), geen way of life.
Ik train omdat het mijn uitlaatklep is. Het scheelt bergen stress in mijn dagelijks leven.

De autovanda(a)l(en) zou ik ook graag even willen spreken. Maar daar weet ik niets van(helaas). Aangezien het twee vrijdagnachten achter elkaar is gebeurd, heb ik de derde vrijdagnacht op wacht gestaan. Zonder resultaat dus. :( De schade aan de rx8 valt mee(zo’n 3000euro), de emotionele schade is hoger.

Nu weer even terug on-topic.

Mijn eeuwige klacht op de nieuwe NSX was de plaats van de motor. Misschien dat er met deze uitstelperiode aan dit verzoek gehoor wordt gegeven.
Ik kwam gisterenavond de originele NSX met een sportuitlaat tegen. Deze zie ik wel vaker rijden in Rotterdam.
Elke keer als ik hem zie, hoop ik dat hij gas gaat geven. Meestal geeft de eigenaar daar gehoor aan(hij houd van zijn auto en het bijbehorende geluid).
Het model is prachtig(lekker laag en breed), het geluid is prachtig en hij schijnt nog geweldig te rijden ook.

Honda, overweeg de middenmotor aub nog even?
@ mx5/rx8owner
Damn’! Zeker succes dan, zondag! En breek geen botten, ook niet de jouwe! :P
De wacht houden bij je auto… Een echt mannending… :D Verbaast me wel dat je je RX8 buiten laat staan. Trouwens, wat zou de aanleiding geweest zijn tot die wanpraktijken? En was dat toen je nog in je vorige huis woonde?
the Honda Spirit
@erik2907

wauw, dat wist ik niet van dat wereldwijde verhaal….geeft me toch vertrouwen dat ik m’n tweedehands NSX beter in het buitenland kan zoeken ha, ha.

NSX rules …maar het bericht dat ie niet komt sucks.
@de vlaeminck.

De wedstrijden zijn dusdanig reglementair dat echt gewond raken niet snel gebeurd. Er breken wel eens neusjes, maar dat is normaal in de vechtsportwereld. ;)

De rx8 stond bij de oude woning ook in een garage. Die garage gebruiken we nu nog voor de mx5.
Helaas is de nieuwe woning een stuk verder weg, dus uit praktisch oogpunt staat de auto voorlopig voor de deur(er wordt een nieuwe garage in de buurt gebouwd).
Bij de oude woning had ik hier dus geen last van.

Aanleiding is voor mij nog een raadsel. Ik woon er net en ik ken er niemand.
Na rondvraag in de buurt denk ik zelf dat afgunst een oorzaak kan zijn.
We hebben de meest opvallende auto uit de buurt. Dan trap je wel eens tegen scheentjes aan.
Honda Accord Coupe
Jammer…. Moeten we het voorlopig maar doen met de Amerikaanse Honda Accord Coupe V6 met 271 PK.

http://images.paultan.org/images/HFP04.jpg

Staat voor m’n deur in het zwart… ;-)
Honda Accord Coupe
Even proberen foto te plaatsen:

http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-NLHLKB7M.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).