Nissan GT-R COBRA N+ Speed

Auteur: , 29 Reacties

Zagen we gisteren nog een Hennessey Godzilla GT-R met 700pk, nu is het de beurt aan het Duitse Cobra. Ze hebben plannen voor een versie met 620 pk en 800 Nm, op dit moment komen ze echter niet verder dan 550pk.

Dat is natuurlijk nog steeds een goede hoeveelheid vermogen en zeker noemenswaardig. De Duitsers willen de upgrade uiteindelijk in twee fases aanbieden. De eerste fase brengt de GT-R naar 550 pk en 680 Nm. Dit resultaat wordt oa behaald via ECU modificaties, een nieuw uitlaatsysteem en betere luchtdoorvoer. Na de aanpassingen gaat de auto binnen de 3,5 seconden naar de 100 km/u. De topsnelheid is 320 km/u.

Er zijn plannen voor de tweede fase, maar het is nog onduidelijk wanneer we die kunnen verwachten. Tot die tijd kun je ook genoegen nemen met een dikke bodykit, matzwart met gele strepen staat ‘em goed. Striking striping?

The COBRA N+ Tuning Concept for the New Nissan GT-R

Rarely has a new car attracted this much attention a full year before its official market launch. The Nissan GT-R reaches for the stars on the wings of a twin-turbo 3.8-liter V6 engine with 485 hp / 356.9 kW and permanent four-wheel drive. The development of an extensive tuning program at COBRA N+, the division of Cobra Technology & Lifestyle (Alleestrasse 15-19, D-33818 Leopoldshöhe, Germany, phone +49 / (0) 52 02 / 99 92 60, fax +49 / (0) 52 02 / 99 92 50, Internet www.cobra-sor.com) that exclusively deals with the customization and tuning of Nissan automobiles, is running at full steam.

Power can only be substituted with more power. The COBRA N+ engineers are already hard at work developing engine tuning for the turbocharged engine. The first tuning stage is projected to deliver 550 hp / 404.8 kW, with an increase in torque to 680 Nm. To achieve this goal the engine electronics are reprogrammed, boost pressure is increased by 0.15 bar and the air intake is modified with sport air filters. Also under development is a free-flow COBRA N+ stainless-steel high-performance exhaust system with metal catalysts.

Thus powered the Nissan GT-R from COBRA N+ will sprint to 100 km/h in less than 3.5 seconds, on its way to a top speed of some 320 km/h. Plans exist for a COBRA N+ RACE PERFORMANCE engine version with 620 hp / 456.3 kW and a peak torque of approximately 800 Nm.

COBRA N+ also adds further sporty character to suspension, wheels and brakes of the new top-of-the-line model from the Japanese carmaker. Three-piece, extremely lightweight 21-inch COBRA N+ light-alloy wheels are slated to fill out the space beneath the wheel arches perfectly. They’ll also create the necessary space for COBRA N+ eight-piston brake calipers and 405-mm brake discs on the front axle. A COBRA N+ coil-over suspension gives the sports car even better handling. It features a multitude of selectable settings for ride height and damper rates.

The COBRA N+ tuning concept for the GT-R also includes a sporty designer suit. The front of the two-door car receives added character with a new COBRA N+ front apron with large air dams. The aerodynamic-enhancement part also reduces lift on the front axle and improves cooling-air supply of radiators and front brakes. COBRA N+ rocker panels ensure optimal air flow between front and rear wheel arches. The rear is upgraded with a new COBRA N+ rear apron with integrated diffuser, and a larger COBRA N+ rear airfoil. The COBRA N+ Speed and Stripes decal kit accentuates the striking lines of the sportscar.

For customizing the interior COBRA N+ offers two different options. Nissan GT-R owners can choose from a luxurious COBRA N+ interior with specially sewn upholstery for seats and doors, made from a high-quality combination of leather and Alcantara, and a COBRA N+ racing cockpit with ultra-light carbon-fiber racing seats, six-point seatbelts and roll cage.

The COBRA N+ tuning program for the Nissan GT-R will be available for the car’s European market launch in the spring of 2009.29 reacties

John player special?
Doe mij die maar. Dit is toch wel een lekkere bodykit en de paintjob staat hem helemaal goed. Chapeau!
Pinstripe hell. :evil:

550pk is tegenwoordig ook niks meer. Mijn darmen leveren nog meer vermogen.
Nou, ik vind dit echt een hele vette bak!
Eigenlijk moet je tegenwoordig zulke tuning al lelijk vinden, maar deze auto is gewoon echt mooi!
Alleen de velgen zouden wat groter mogen, maarja wat zeur ik, ik zal die auto toch nooit tegenkomen en al helemaal niet kopen!
“Na de aanpassingen gaat de auto binnen de 3,5 seconden naar de 100 km/u.”

Goh, wordt ie niet sneller van. Of is de GT-R nu juíst sneller? Of is het gelijk gebleven?

Tja, de specs van een GT-R. Geen pijl op te trekken.
very nice paint job!
Correctie: het is geen 800Nm maar wel 680Nm ;-)

Nu een degelijke duitse tuner zegt me wel meer dan die amerikaanse variant van hennessey
@Nas: goed lezen…
GEIL! moest ik geld hebben koop ik mij er 1
Volvo_440_turbo
Waarschijnlijk hebben die goed opgelet als ze hun ringrondje gemaakt hebben, lol!
lijkt wel een beetje op de cobra golf clubs
Dat zwart met gele strepen staat natuurlijk mooi, alleen de velgen vind ik er op de een of andere manier niet echt onder passen…

En tjah, extra Pk’tjes zijn natuurlijk nooit verkeerd om toch even te laten zien dat jij iets sneller weg kan bij het stoplicht ;)
Wat een slappe lullen logo zeg. Dit logo straalt totaal niet uit dat je snelle auto’s maakt. Maar goed dat terzijde, je kan hem vast ook zonder de logo’s bestellen. Ik vind de gele striping wel een leuk detail, alleen is erg duidelijk te zien dat het ze bij de voorkant een leuk idee vonden en bij de achterkant niet meer zo goed wisten hoe het verder moest.
Na de aanpassingen gaat de auto binnen de 3,5 seconden naar de 100 km/u
doet hy stadaart ook 3.3 zelfs en volgens edmunds 3.2
”Na de aanpassingen gaat de auto binnen de 3,5 seconden naar de 100 km/u. De topsnelheid is 320 km/u. ”
Dit waren toch al de standaard specs??
Deed me gelijk hieraan denken….erg retro.
http://www.kruse.com/news/StarsCarsAubFall05/5103Batmobile.jpg
Deze stond al op de essen motorshow, heb hem op de foto:)
echt een super dikke bak.
en ik weet wie mogelijk een intercoolerupgrade gaat leveren :p:d:d:d:d
de velgen zijn zoals bij de volkswagen velgen (sommige dan toch) … er zit te weinig “lucht” tussen :D
Wil ik iets zeggen over de John Player Special, doet Raptor dat al voor me :D.


Ik zou deze auto (maar welke niet :S) heel graag willen zien in een JPS-versie, lekkerrrrrrrr.
Quicknick1987
alles is lelijk aan dat ding vindt ik :-)
Leuke upgrades. Maakt het een stuk makkelijker voor me om straks de GT-R te kietelen. Toch is de 550pk zeer behouden. De meeste Jaanse tuners halen met een aangepaste ECU en kat vervanger al 600pk.
Komt 550 pk uit het blok niet ongeveer overeen met 480 pk op de wielen, net als de standaard versie dus?
Maakt niet uit verder, want de bodykit en painting is geslaagd. Hoewel die gele lijnen om de velgen dan weer niet hadden gehoeven.
Hey maximus, niet dat ik jaloers ben ofzo, maar het is nu wel duidelijk dat je een GT-R bezit ( aangezien je bij elke GT-R post je steeds met nadruk zegt dat je er één bezit. ) Ga zo door! :-)
Anthony Carbone
Gewoon standaard bodykit, standaard prestaties want er zijn wel meer GT-R’s die 550 pk halen, 480 is namelijk het absolute minimum van die dingen.
Sprint en top zijn volgens mij ook gewoon standaard, hij is al een keer op 3,2 seconden geklokt.
dus… wat is de tuning, behalve de vreselijke paintjob?
Bart ik vraag het me ook af :s
americancarfreak
overdrijf ik als ik zeg dat hij op de mitsubishi Lancer EVO X lijkt??
wel mooi 8)
Ik heb er net in gezeten :D :D :D de wagen is niet helemaal precies zoals op de plaatjes. De velgen zijn onderandere donkergrijs egaal.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).