Volgende Porsche Boxster komt met dieselmotor

Auteur: , 100 Reacties

Ja joh, waarom ook niet he. We hebben ondertussen ook al een Cayenne met een diesel, dus dan kan dit er ook nog wel bij. De nieuwe generatie van de Porsche Boxster, die in 2012 op de weg verschijnt, krijgt onder andere de beschikking over een tweeliter biturbo viercilinder met 204 pk.

En waar zou dat blok nou vandaan komen? Eerlijk is eerlijk, de 2.0 TDI van VW is best een prima motor. En met een extra turbo erop wordt het alleen maar lekkerder. En Porsche zal er vast hun eigen ding mee doen waardoor er bijzonder goed mee te rijden zal zijn. En de Audi TT is er toch ook al met dieselmotor.

Ach, wat loop ik eigenlijk ook te zeuren. Nu nog een flinke zescilinder oliestoker in de 911 en we kunnen er weer even tegen! (bron: automobile-magazine)100 reacties

Begin de week met Mercedes-AMG, bekijk het HIER!
Dat snap ik niet. Mensen die een boxster kopen doen dan vanwege het PORSCHE gevoel. Niet van het VW gevoel.
Mijn tip! hehehehe, maar ze waren er al mee bezig (het bericht hier op AB).

Maaruh goede zaak, ik hou wel diesels (loop ik nu te vloeken). Vind de snelle ontwikkeling ervan zo mooi. Zeker in sportauto’s zijn ze leuk.
Ach ja, het was een kwestie van tijd. Persoonlijk ben ik geen fan van diesel in sportwagen, maar ok. Zijn er trouwens verkoopcijfers te vinden over de verhoudingen tussen de diesel en benzine varianten van bijvoorbeeld de TT?
Ach, we zullen het maar goed noemen dat Porsche de dieselpolitiek, gestart met de Cayenne, doorvoert op alle modellen…

@ Casper; Die is pas zo kort op de markt, ik denk niet dat daar representatieve cijfers van zullen zijn, als ze er al zijn. In het begin van de verkoop zal er wss een piek zijn, en daarna zal het inzakken. Nu heb je dus te maken met die piek, en is het niet te vergelijken…
In België zijn ongeveer 2/3 van de verkochte TT’s diesels
Een lijnmotor én een diesel, don’t push it now !
Goh, opeens lijkt zo’n Boxster sprekend op een TT.

Zal wel vooruitgang zijn. Ik word oud ;-)
Ik ben hier helemaal niet voor te vinden,… bij dit soort bedrijven gaat het puur om winstmaximalisatie waardoor de oude charmes, feeling en karakteristieken volledig overboord geflikkerd worden!! Als Ferdinand P. zou weten welke richting er op dit moment ingeslagen wordt met Porsche zou hij zich omdraaien in zn graf!!
Christian Adriaensen
Een schande … waar is de heritage van Porsche…!!??
Neen, dit komt hun sportieve imago niet ten goede … al is het maar het gedacht.
2 keer mijn ‘Sadness’ gedicht in 1 dag?! Daar word ik alleen maar triestiger van!

I don’t know what to feel
Heart is dead
Mind confused
Don’t know what to do

Feel sad for many reasons
Money, lust, hatred
Can’t handle it all

Eyes crying
Body dying

No sound of hope
Just quiet humming
And distant echoes engines mourning

gebaseerd op Gary R. Hess, onopmerkelijk bewerkt door yours truly!


*Wacht op iemand die schreeuwt “Reactie van de week!”* :D
LOL @ Laurens… My thoughts exactly!

@ Vla: Reactie van de week!!!

Kunst…
:D
dit soort ontwikkelingen vallen toch niet tegen te houden….helaas…..Ik ben erg bang voor het geluid wat deze nep-911 gaat voortproduceren…
Hahahahahhahhaha!

Dit moet een grap zijn. Ik bedoel, je zit lekker in je Cayman Cabrio, dak open, stereo aan..

Er komt een mooie bocht aan, je schakelt terug om een heerlijke boxer-6 te horen maar wacht even – door het terugschakelen komt er alleen maar genagel ergens vandaan en het vermogen valt weg! Je denkt het nog te redden door de briljante rij-eigenschappen van de Porsche, maar dankzij het gietijzeren blok weegt de auto veel te veel en vlieg je zo de vangrail in..

Dus. Onmogelijk.
Dit is toch niet te bevatten! Een diesel in een Porsche cabrio! Porsches worden toch helemaal niet gereden omdat ze ook zuinig zijn? Wat kan het die Porschist een mallomoer schelen!

Moest Porsche nu een tweeliter-biturbo gaan installeren, eventueel met start/stop-functie of een hybride, ik zou er allemaal mee kunnen leven. En wij rijden thuis met de Volvo-5-cilinderdiesel en dat hoor je niet eens van in het interieur en het rijdt super, maar het hoort gewoon niet thuis in een Porsche! Nooit!

Als Porsche zijn ziel nu moet verkopen omdat het anders niet kan blijven voortbestaan o.w.v. mileu-regelgeving, dan vind ik dat er voor hen een uitzondering moet gemaakt worden of dat ze er mee moeten ophouden of desnoods onder een ander merk redelijker auto’s of iets anders gaan produceren…
@ lout feeling en oude charmes? wil jij dan met een widow-maker 911 de weg op? Heb je pech want ik heb de mijne net verkocht, was zo te zien echt iets voor jou geweest!
Als Porsche idd een gekietelde VW TDI in een Boxter hangt dan zullen de vooroordelen als sneeuw voor de zon verdwijnen als men dat ding heel de tijd in zijn achterlichten kijkt en niet voorbij kan komen.
En Porsche bouwt zo’n auto alleen maar als er ook vraag voor zal zijn en anders niet.
Tussen alle hopeloosheid door, hij heeft een lekker nieuw kontje zeg.
204 pk uit een 2 litertje in de toekomst voor een sportauto=> no way :d een 123d is dan even snel dan deze porsche (en de motor al een pk ouder…) :p lol
Deze Boxster gaat richting de 914 van vroeger. Dat was ook een VW/Porsche. Die was niet echt populair, waarschijnlijk zal deze Boxster dat ook niet worden.
Al is de Boxster qua uiterlijk meer een Porsche dan de 914.

Maar tijd zal het leren. :)
Je zal toch maar de neiging krijgen om je merkimago kapot te maken.
Ik moest ook meteen denken aan de motor uit de BMW zou wel heel toevallig zijn als ze beiden op exact 204 uitkwamen. Overigens in de Alpina D3 heeft ie 214
Binnenkort een 911 op aardgas???
*voelt een verlammende pijn in linkerarm en valt al grijpend naar de borstkast op de grond*
-edit: nutteloze bijdrage-
Dat is Porsche. Ze zijn begonnen met VW-onderdelen en dat zal zo blijven. Respect voor traditie!
Om even mijn goed beargumenteerde mening te geven:

diesel is voor homo’s!!!!!!!!!!

:D
What’s next: een Porsche met vier deuren?
@ Soltice: Neeeeeeeee, dat zal toch niet?

Zo dom kunnen ze niet zijn!
:D

Whahahahaaaaa!
Goeie!
@ Solstice
Een Porsche met 4 deuren klinkt nog steeds chiquer dan een Porsche met 5 deuren. En in verband met dat laatste: heb jij ooit al van de Panamera gehoord???
Dit zal Porsche wel hoog zitten: diesels in hun sportwagens/iconen. Het maakt niet uit hoe hard ze hun egotripperij doorzetten. Ze komen niet onder de noden van de markt uit, en dat hunkert steeds meer naar de walmen van diesel. En ze zullen helemaal kraken als hun concurrentne eerder aan de diesel gaan. Economie: toch één ding waar Porsche GEEN vat op heeft, eerder andersom!!!
Dit wordt de ondergang…
@ SAAB: Diesel voor homo’s? Dacht ’t nie vrind…

DIESELPOWER!!!!!!!

Klik op m’n naam…
Je kon de Boxster al moeilijk serieus nemen als zijnde een Porsche/sportwagen, en nu dit? Tjah!
@Emile_Benz.

Het juiste antwoord voor een taxichauffeur. :P
heiligschennis
Een VAG diesel voor Boxster?.. alleen het gedachte al. Porsche kan beter aankloppen voor een kant en klare boxerdiesel van Subaru.
@Emile_Benz: graag zou ik dan eens een vergelijking zien met een benzinewagen die ook is voorzien van een turbo ( met de zelfde turbodruk !), en dezelfde korte versnellingsverhoudingen.

Diesel snel?Don’t think so…
@Emile_Benz
dieselmotoren hebben een minder gunstige vermogens/gewicht verhouding en die verhouding is juist erg belangrijk voor sportwagens.

Diesel aanhangers hebben het vaak over het hogere koppel van een dieselmotor maar vergeten daarbij dat het uiteindelijk het koppel op de wielen is wat er toe doet, niet het motorkoppel. Je kunt met een motor met weinig koppel evenveel koppel op de wielen genereren als met een motor met veel koppel, is gewoon een kwestie van overbrengingsverhoudingen.
Marc van der Haak
Diesel: pijnlijk maar niet dodelijk..
204 pk in een sportwagen: goddamn lethal.. lethal for your reputation that is.
Boxter diesel oke…

als ze het daar dan ook bij laten.
@super:

zever, je kan wel het koppel vergroten, maar dan zal de snelheid afnemen (anders benje echt wel goed bezig ;))

als je naar de waarden kijkt komt een diesel gewoon met meer koppel op de proppen, punt! een benzine zal veel meer vermogen hebben omdat daar het max koppel op een hoger toerental gelegen is.

de wetten van de mechanica liegen niet…
Birger Alfa 147
In deze tijden van milieuheersing, waarom maken ze steeds meer zwart rokende, fijn stof produceerende motors?
@ SimonMc en super: herinneren jullie je deze nog?
http://www.autoblog.nl/archive/2006/06/18/le-mans-2006-audi-diesel-power

@Emile_Benz.

Dat was ook alleen maar mogelijk door de aparte reglementen.
@ mx5/rx8owner: sssst!
@Emile_Benz: en jij denkt dat dat komt door die zogenaamde “dieselpower”?Wat dacht je van het feit dat die al een STUK minder moet tanken?Win je al een paar seconden op hoor…
“Met de vlam in de pijp, scheur ik door de Brenner-pas…,
met m’n 1.5 tonner diesel niet zo in mijn sas.”
Wel lachen… Vele mensen zien de Boxster als geen echte Porsche… Na dit nieuws moet je ze nog gaan gelijk geven.
@M-lover
ja, en omdat een benzinemotor meer toeren maakt kan dat dus ruimschoots goedgemaakt worden.

Simpel theoretisch voorbeeldje met makkelijke getallen: dieselmotor met 100Nm koppel, benzinemotor met 50Nm koppel, diesel doet max 5000toeren, benzine doet max 10000toeren. Benzine heeft een overbrengingsverhouding die 2x zo klein (of groot zo je wil) waardoor het koppel op de wielen gelijk is. vermogen is dan dus ook gelijk want 10000×50 = 100×5000. Echter de benzinemotor weegt minder waardoor het voordeel voor de benzinemotor is. In realiteit is het ingewikkelder en gaat het om de karakteristieken etc. echter, het gaat grofweg wel om de vermogen/gewichts verhouding en die is nog steeds beter bij benzinemotoren.
@Emile_Benz
die ken ik wel maar a.) de le mans regels werken in het voordeel van diesel en b.) gaat het bij le-mans om een duur-race waarbij zuinigheid belangrijk is.

Als je het gaat nazoeken zal je zien dat de vermogen/gewichts verhouding van benzinemotoren beter is. Het hogere koppel van de dieselmotor is van minder belang; omdat vermogen koppel x krukassnelheid is betekent het dat de benzinemotor met een lagere overbrengingsverhouding het koppel op de wielen ruimschoots kan evenaren, de motor draait dan wel meer toeren en verbruikt meer brandstof maar dat is allemaal niet erg bij een sportwagen.
Allemaal de schuld van de C O twee!
Toen de boxster op de markt kwam, had het basis model toch ook iets van 204 pk? Ik denk dat zolang ze de motor an Audi betrekken en niet van VW, het voor veel klanten echt geen probleem is hoor.
Een hypermoderne powerdiesel, zal zeer goed rijden.
En voor alle ultra conservativo’s hier:
Bedrijven die star aan het verleden vasthouden verdwijnen. Porsche is realistisch, past zich aan, is flexibel, en omarmt verbeteringen. Zo hoort een goed bedrijf geleid te worden.

Als ze alleen nog maar 911’s hadden gebouwd dan was het maar de vraag of het bedrijf nog zou bestaan in 2010…..
Aanpassen, vernieuwen en ook durven. En je niks aantrekken van al die in het verleden vastgeroeste negatievelingen die allergisch zijn voor elke verandering en van de Cayenne ook alsmaar riepen dat het nooit wat zou worden etc.
Porsche High Tech Diesel? Uiteraard. Alpina doet er toch ook prima zaken mee? Audi wint er toch Le Mans mee? In de Dakar rally ging het toch ook goed? Nou dan.
Een sportauto of cabriolet met een diesel motor kán gewoon niet. It’s not done!

Net als het bezitten van een SUV. Dat doe je gewoon niet!

Wait….what?!
Een sportauto met een diesel is als een tarzan zonder batterijen. Allebei mist het net dat extra beetje plezier.
Zonde van dat karakteristieke zescilinder-boxergeluid…
Terug een VoPo, bijnaam voor de 914, samensteksel van VolksPorsche:d
Een sportauto met een diesel is als een scheet laten in gezelschap en die dan ook nog stinkt…
@ Rick dos: …en daar weet jij alles van hè rufter. :lol:
@Emile_Benz

Wie iiiik? ;)
@ R2: Jij ja. Anders zou je dat niet noemen. En ik heb ook het sterke vermoeden dat die X5 van je ’n diesel is…
@Emile_Benz

Holy scheize man….

Je hebt gewoon een hele analyse op mijn comment los gelaten….
@Emile_Benz.

Die X5 is toch echt afgekeurd voor sportwagen, hoe hard ze het ons ook willen laten geloven. Die valt af, ondanks de SUV/tractor factor.

@Rick dos.

Jij had toch ook een 330? Is dat toevallig een d’tje?
Een sportwagen hoort een mooi geluid voort te brengen. En er is niet een diesel die dit doet. Verder hoort bij een sportwagen een motor die graag toeren maakt.
Bovendien geef je aan de brandstofrekening die bij een Porsche hoort niet op te kunnen brengen en dat je dus boven je stand rijdt. Dit laatste geldt ook voor grote bakken met een diesel overigens.
Ik weet het antwoord op Emile z’n vermoeden! En het verbazende is: mevrouw dos rijdt een benzine wagen (die echt sportief is!!) en meneer dos doet het met een grote diesel!
@ miata/rx8owner: heb ik de X5 ooit een sportwagen genoemd? Ik had ’t over diesel algemeen…
@mx5/rx8owner

Nee, een i’tje. Het is een 335i.
@ Vla: whoehaha :lol: Weet je mannen, ik pak ff de thee erbij. Misschien dat ik me daardoor wat minder grieperig ga voelen.
@ R2: Dat maak jij ervan… Fijn om te weten dat het blinde schot doel trof…
@ R2: maar uhm, dat van die tarzan heb je alleen van horen zeggen (lees: van vriendin/vrouw) hoop ik hè. :?
@Emile

What the hell man? Je hebt echt griep! Je zit te ijlen… ;)
@Emile_Benz.

Aangezien jij @Rick dos voor rufter uitmaakte vermoede ik in eerste instantie dat dit ook een beetje met de eerdere scheet uitspraak van mijn client R. Dos te maken had.

Ik begrijp aan uw laatste uitspraak dat dit vermoeden onjuist was. Mijn nederige excuses hiervoor. :P
@Rick dos.

Gelukkig maar, nog geen complete heiligschennis.
Een tractor met een diesel is een wereldwijd bekend fenomeen. Dus een schande kun je het niet noemen. Bij een sportwagen is dat toch wel het geval… :x
@ R2: laten we ’t daar dan maar op houden… Ow die uitspraak over tarzan was een uitspraak van miata/rx8owner. Excuses.

Bij dezen @ miata/rx8wner: dat van die tarzan heb je alleen van horen zeggen (lees: van vriendin/vrouw) hoop ik hè. :?
Gelukkig heb ik geen auto! :P
@mx5/rx8owner

Dat bedoel ik. ;)

Ze mogen een diesel dan nog zo krachtig maken, een sportauto op benzine zal het nooit worden.
uhm heren, check dit dan:
When Jaguar launched the XK Coupe and Cabriolet a couple of years ago, they said it would only be offered with Petrol engines. That though process seems to have changed now becuase the times have changed. Audi’s had tremendous success with R10 TDI in Le Mans, the BMW 635D with the diesel engine and the idea of a diesel sportscar doesnt sound all that bad as it used to.

The power will come from a twin-turbo 3.0 litre version of the 2.7 V6 TDi already being used in Jaguar saloons as is one of the cleanest and most efficient engine in its class. The power is expected to be around 250 bhp coupled with a fuel efficiency rating of 30 mpg!
http://www.cubiccapacity.com/jaguar-working-on-diesel-version-of-xk/

Do I need to say more…
Of dit:

Trident Iceni nears production

Trident Performance Vehicles have designed and produced a two-seater diesel sports car that can reach over 200mph, get from 0-60mph in under 4 seconds and deliver up to 100mpg.

The car is aimed at commuters who travel on the M1, the M4, the M6 to get to work, people who live in rural locations and those situations where electric cars are not currently viable because of their comparitively short range.

The team at Trident have invested £2.3m in the project, which has enabled the completion of all the development needed to get the Iceni into production.

http://www.shropshirestar.com/wp-content/uploads/2008/08/trident.jpg
“the BMW 635D with the diesel engine and the idea of a diesel sportscar doesnt sound all that bad as it used to.”

Totdat je je raampje open zet. Dan sound het toch wel even wat anders…
Of we het nu leuk vinden of niet; Diesel zal steeds meer in sportwagens/sportieve auto’s toegepast gaan worden.
Audi R10 TDI………………ok, geen sportauto maar een racewagen. Maar toch: het kan dus wel :-)

En dan: veel mensen kopen ook een sportwagen niet om heel de dag als een achterlijke maximaal rond te scheuren.

“Krabt zich op het hoofd” Waarom zit ik die dieselmotor eigenlijk te verdedigen? Ze zijn nu echt aan het doorslaan bij Porsche.
Die realisatie is er heus wel bij mij. Maar dat hoeft nog niet te betekenen dat ik het er mee eens ben.
En toegegeven: ik zie ook niet graag dat de SL en SLR of de toekomstige AMG SLC op diesel gaan…
Subaru boxer diesel erin ;)
@Emile_Benz.

Doe je huiswerk even. Er zit verschil tussen een Miata en een mx5. :P

Als je de Tarzan zou kennen(blijkbaar niet,geeft niks), zou je weten dat een man deze onmogelijk volledig zou kunnen benutten.

Een dieselsportauto klinkt inderdaad vrij kut in de oren.
Laat geluid nou net zo’n belangrijk aspect van een sportauto zijn.
Dat is bijvoorbeeld 1 van de redenen waarom ik gek ben op wankelmotor van de rx8. ;)
@Emile_Benz.

Doe je huiswerk even. Er zit verschil tussen een Miata en een mx5. :P

Als je de Tarzan zou kennen(blijkbaar niet,geeft niks), zou je weten dat een man deze onmogelijk volledig zou kunnen benutten.

Een dieselsportauto klinkt inderdaad vrij kut in de oren.
Laat geluid nou net zo’n belangrijk aspect van een sportauto zijn.
Dat is bijvoorbeeld 1 van de redenen waarom ik gek ben op de wankelmotor van de rx8. ;)
@ mx5/rx8owner: Miata, mx5; voor mij 1 pot nat…
wat die tarzan betreft: wil ik die überhaupt kennen… NOT
@Emile_Benz.

Sommige vrouwen wel, met de leukste taferelen als gevolg. :twisted:
Geloof mij, die vrouwen wil je stiekem wel leren kennen. ;)

En ergens heb je gelijk. Voor mij is elke Mercedes ook 1 pot nat. Dus ik begrijp je denkwijze…
Die tarzan hoef ik niet te kennen, die vrouwen echter wel. Komen ze gelijk tot de conclusie dat ze de tarzan niet meer nodig hebben… :twisted:
Dr. jur. Rudy Pladijs
Porsche wil blijven verkopen, zeker nu ze het door de crises minder goed doen. Van autoconstructeurs moet je in deze tijden geen idealisme verwachten!
Euhm… Als die ‘Tarzan’ geen lichaamsdeel is, wil ik die wel leren kennen!
@vla

:lol: :lol: trust me mate! You don’t wanna know… :lol: :lol:
ehm erg boeien: not!!!
ik kan waarschijnlijk toch nooit een porsche betalen. heb zelf altijd diesel gereden en nu benzine. benzine rijdt fijn en diesel ook. ze hebben gewoon een ander karakter.
Een ratelende mazoutketel in een Porsche!!!???
…de legendarische sonoriteit van de “flat six” was al aangetast door de waterkoeling en nu dit…
what’s the next move? Een Aston op LPG?

My goodness, it’s utterly disgusting!
lopen jullie 10 jaar achter ofzo ??
welke diesel maakt nu nog herrie dan !!

en als dat zo is .. een vingerhoedje aceton will do the job ..
wat dé Polo (ook DIESEL!!!) betreft, ben er toch in geslaagd …na ettelijke vruchteloze pogingen van het onding uiteindelijk (at last!!!) roemloos in de vernieling te rijden!

was iets minder glamoureus dan James D destijds met zijn Speedster-uit-Zuffenhausen, maar de verdienste en de voldoening zijn er desalniettemin, de camera van geestesgenoot Jeremy C ontbrak jammergenoeg om dit historisch “Vergeltungsmoment” vast te leggen…
ik meen oprecht dat ik bij deze op de appreciatie van menig liefhebber van écht mooie mechaniek kan rekenen (niet dat ik een medaille verwacht, maar toch…)

votre très dévoué,

B.
@Emile_Benz
hoe je het ook wendt of keert, benzinemotoren hebben een hogere vermogens/gewichts verhouding dan dieselmotoren. Koppel is zoals ik al voorrekende minder belangrijk omdat je dat met veel toeren goed kan maken.

Dieselmotoren zijn zuiniger, daarom wordt er in dat sportwagen linkje van je ook het verbruik opgegeven. Bij “echte” sportwagens gaat het dus niet om het verbruik maar uitsluitend om de prestaties.
@Lincoln: ik vermoed dat je denkt dat diesels minder herrie maken omdat onder andere de isolatie van de auto’s ook beter wordt, waardoor je minder herrie hoort.
Als Porsche en cabrio liefhebben zeg ik… belachelijk.. koop een tractor…

Heb 1 keer in een A4 diesel cabrio gereden… verschrikkelijk… tractor geluid…

En dat isoleren… jaja… luister maar eens naar een diesel als ie 50.000 heeft gelopen… juist ja… weer dat tractor geluid.

Nee… there is no substitute…

Maar wel goed dat ze het doen… kunnen ze makkelijker de zuinigheidscriteria behalen enzo… is toch een gemiddelde… als die audi cabrio diesels verkopen zal hier ook markt voor zijn… dus maak ze maar… niet aan mij besteed…
@lincoln.

Diesels maken zat herrie. Zet het raampje maar eens open. ;)

Ik zat laats in een zo’n turbodieselding. In de auto hoorde je vrij weinig, buiten de auto maakte het ding flink herrie. Vooral het gesis van de turbo was duidelijk aanwezig. Die kwam dik boven het motorgeluid uit(gelukkig maar, dat klonk helemaal niet lekker).
Isolatie doet wonderen…
Ugh bah: Spit the truth into the engines of hate…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).