Video: Mercedes McLaren SLR Stirling Moss vanuit alle hoeken

Auteur: , 34 Reacties

Twee dagen geleden kregen we eindelijk de echte plaatjes te zien van de laatste SLR. Gelukkig is de eindeloze stroom aan teasers die tegenwoordig zo favoriet is bij marketingmensen ons bespaard gebleven. Na de fotoserie, nu ook een videootje van de MM SLR SM.

Het lijnenspel is er ten opzichte van de standaard SLR toch wel op vooruit gegaan. Vooral de achterlichten mogen er wezen, naast wat er op de originele SLR zit. Alle hoeken zijn nog eens goed te bekijken in het filmpje om een degelijke, genuanceerde mening te vormen. Op het eind is er zelfs een grommetje van de V8 in ge-edit.

Het idee om met de wind in de haren deze 650pk los te laten is niet geheel onaangenaam. Zeer waarschijnlijk draag je in ieder geval een flinke bril dus weinig zullen je herkennen. Blijft dat prijskaartje van 750k toch een nadeel, jammer aangezien meer supercharged V8 geluid het verkeer best ten goede zou komen.

vidjooo34 reacties

Ohh, ahh, ohh…
apart, maar niet mooi
Karate kameel
ik weet het niet mooi maar geef liever maar de orginele slr…….(wil hem wel in het egt zien op de rai ofso iets dan denk ik dat hij der anders uit ziet :?
Speciaal, One of a kind, … maar mooi?

btw leuke naamgeving, “ik heb een MM SLR SM
Zit dat voorscherm vast met vier popnagels? Das dan nog enigszins functioneel om de uitlaatdempers snel te kunnen wisselen.

In de categorie lelijk, lelijk, lelijk, Benz: 1e plaats.
deze auto is een rommeltje qua stijl elementen. Ik zie de noieuwe achterlichten van de E-klasse. Ik zie elementen uit de fifties en ik zie nog de originele SLR. Deze job hadden ze moeten laten doen door een echte designer dit is wat mij betreft wel het lelijkste wat je kunt kopen voor dit geld.
Wat een vreselijk druk en ongebalanceerd ontwerp. Hier had ik toch wel veel meer van verwacht. In vergelijking met het origineel verdwijnt deze in het niets. En dan heb ik het voornamelijk over de achterkant van de wagen. De lichtblokken lijken mij een knipoog te zijn naar die van de nieuwe E-klassie. Waar gaat dat in godsnaam over?

Wat doet die automaat er trouwens nog in? Nu hadden ze wel degelijk een goed excuus om de overtollige kilo’s overboord te gooien. Nee, het is opnieuw gewoon goedkoper om de bestaande versnellingsbakken te gebruiken.

Het lijkt me duidelijk dat ze nog snel 75 (overpricete) chassis’ de deur wouden uit jagen. Het is algemeen geweten dat het met de verkoop van de SLR niet loopt zoals ze verwacht hadden.
@ Floryn

Ooit gedacht aan de maybach?

On-topic

Laten we zeggen dat dit niet mijn ding is.
frarissimissimi
Kan niet wachten op de AMG versie, ahum.
eerst zij ik veritas rsiii maar nu zeg ik deze
want deze smoelt beter
ik ben wel nieuwschierig naar de lap time
bij tg
dit is een grove belediging voor stirling moss. dit is werkelijk een toonbeeld van wansmaak en foute poenerigheid.
1 woord – f-ugly.
Laat mclaren aan een totaal nieuw concept werken. Niet van een mooi model een gedrocht maken.
Ik begin steeds meer het gevoel te krijgen dat je als Mercedes, BMW, etc. zijnde niet de grootheidswaanzin moet krijgen om een auto aan te bieden van noordwaarts van de €300k grens.

Ik denk dat, als je als Merc en BMW zijnde, in de supersportwagen markt wilt strijden, dat je een auto van onder de 300K (dus 911 markt) moet aanbieden, wil je het hele project rendabel maken.

Ik denk dat als je boven de 300k uitkomt dat je hetzelfde probleem krijgt als Nissan met de GT-R. Al is je product nog zo goed, de naam, en dus de historie en stamboom, moet net zo goed zijn, zo niet beter, wil je mensen er van overtuigen om het soort bedragen op tafel te leggen die gevraagd worden. Kijk bijv. naar BMW. Als zij een 7 serie uitbrengen van 500k dan zou iedereen hun voor gek verklaren, maar doe dit met een RR badge en ze verkopen als warme broodjes. Daar staat de Maybach toch in schril contrast tegenover, en waarom? Omdat men dat meer met een Merc vergelijkt.

Of kijk naar Ferrari met de Enzo of Porsche met de GT en zet daar de SLR tegenover.

Maar goed, dat is wat ik ervan denk. Nu er alleen voor zorgen dat BMW en Merc dat ook gaan vinden…
Wat een supervette trailer !!!

En die auto zelf: Prachtig gemaakt…. chappeau !
Het is te … verkeerd gewoon.
Ie is gewoon lelijkst der lelijken.

De vormgeving, is gewoon veel te plat. De voorlichten zijn to peugeot 1007 achtig, ziet achteraan totaal niet sportig(zo een hoge kont).

Tja, het is en blijft een mercedes-kwestie
Eerste SLR die iets van schoonheid in zich meedraagt.. Jammer dat je hiervoor eerst zo’n minder appetijtelijk uitziende ‘gewone’ SLR hebt moeten aanschaffen om voor deze in aanmerking te komen. ;)
Hoe vet zijn die uitlaten aan de zijkant :O

Daar is dan ook alles mee gezegd.
een slr is gewoon een auto
die de sprotiefe kant van mercedes moet belichten
niet zo zeer dat het milioenen winst moet geven
en als je nou een zeer betrouwbare supercar wil
die over 50 jaar het dubbele waard is dan moet je echt zo iets kopen
en wie zou nou niet in zo iets willen rijden
ik denk dat het echt 3 keer zo spannend is dan welke supercar dan ook
okee dan heb je de veritas als tegen hanger maar die is gebouwd door een man in een schuur
Dit nieuwe gedrocht komt vooral qua schoonheid niet eens in de buurt van de originele SLR! Wat is het origineel toch schitterend!
In tegenstelling tot de meeste vind ik het ECHT een supermooi ontwerp. Niets dat er echt op lijkt (altijd mensen die vergelijkingen maken, “he dat stuur van die en die auto is ook rond”, who cares…). Mooie combinatie van een klassiek maar toch modern design, lekker gewaagd, tenminste een keer echt wat anders. Klasse!
@Rick Dos: Helemaal mee eens!

Waar blijft de BMW M1?
OMG hij is nog 100 keer beter dan ik gedacht had eergisteren :s :D
Jammer dat ik nooit 1 zal hebben :'(
Vergeleken met dit ding is de gewone SLR smaakvol…
’t Is een kwestie van smaak, misschien, maar de SLR is ‘r niet mooier op geworden.

O ja, en het origineel vond ik ook al niet je van het… ;)
@Lustigson: WAT!? Heb jij nog last van de naweeën van een zware zaterdagavond ofzo???

Maar ik hoop dat er een bedrijfje ergens in Italië ergens 5 SLR’s vandaan haalt en er hun eigen retro-benz koets op zet, want dit had Mercedes echt veel mooier kunnen doen.
srry maar die achterkant is echt LELIJK! verder wel aardig maar inderdaad erg druk…
Mense jullie zijn allemaal ********

Die auto is niet gemaakt om mooi te zijn. Kijk naar de specs gvd :D
Ik wil het gezicht wel eens zien van de loser die over 20 jaar met dit ding aan de start van de mille miglia durft te verschijnen! Gelukkig mag hij niet deelnemen wegens totaal ontbreken van wat voor historie dan ook.

Verwacht dan ook niet dat het ding ooit meer waard zal worden dan de al belachelijke aanschafprijs.
1 ding snap ik niet hè. Als ze bij de “standaard” SLR de middelste koplampen weggelaten hadden en het dak inclusief A-stijl en voorruit verwijderd hadden en de zijgleuven + uitlaatpijpen anders gesitueerd hadden, hadden ze een SLR gehad die veel meer geleken zou hebben op de oude 300 SLR, dan dit geval… :?
“standaard” SLR kan ook SLR 722 zijn… Misschien zelfs een betere, gezien de historie…
Mooi filmpje met al die oude beelden/geluiden…
Uiterlijk verbeterd? Het ziet er niet uit…
Al is de Stirling Moss nog zo snel de SLR die achterhaalt hem wel ,

Auw niet mooi Domper.
Sommige kids hierboven … /diepezucht

Wauw wauw wauw wat een fantastisch stuk techniek, retro tot en met!

Nog nooit heb ik zo’n geweldige auto gezien, hiermee stoot McLaren Ferrari definitief van zijn voetstuk mbt gewaagde elegante naar toch functionele auto’s.

Mijn god wat een fantastisch stuk McLaren / Mercedes.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).