Mexicaanse miljardair koopt F1-team van Honda?

Auteur: , 71 Reacties

Niet Prodrive maar de Mexicaanse miljardair Carlos Slim lijkt de nieuwe eigenaar van het Honda Formule 1-team te worden. Je kent em waarschijnlijk niet, maar meneer Carlos is 67 jaar en de op één na rijkste man ter wereld! Het team is gered en de rijders zullen Jenson Button en Bruno Senna zijn...

Zo schrijft de Italiaanse krant La Stampa. “Het nieuws wordt nog niet officieel gemaakt, omdat er nog enkele details afgehandeld moeten worden.” De krant geeft geen bron voor zijn nieuws, Slim zou het team overnemen voor een symbolische prijs.

Het fortuin van Carlos Slim wordt geschat op 60 miljard dollar. Hij is vooral actief in de telecommunicatiemarkt en zijn bezittingen vormen maar liefst vijf procent van het totale Mexicaanse bruto nationaal product! Hij verdient gemiddeld $27 miljoen per dag en zijn bedrijven omvatten in waarde eenderde van de Mexicaanse beurs.

UPDATE: De Mexicaanse miljardair Carlos Slim heeft ontkend dat hij het Formule 1-team van Honda heeft gekocht. “Honda is niet overgekocht”, zegt een medewerker van Slims industriële groep.

Met dank aan VonStroke voor de tip!71 reacties

Verdeurie! 27 miljoen per dag! Da’s niet mis ;)
Ik hoop dat hij er wat van kan, en ik hoop dat Honda nog lang in de racerij zal blijven.
Hoe zat dat ook alweer in de Formule 1? Je begint als miljardair en eindigt als miljonair?
ok die man zit er dik voor zeg :o
wat een getallen damn kan hij subaru ook gen dagen inkomsten geven? xD
oke, sorry voor deze domme vraag,

begrijp ik het nou goed en zien wij honda volgend jaar gewoon weer terug in de formule 1?
Lekker SLIM die Carlos.
Bruno Senna… Zoon van? (sorry, ben niet thuis in de hedendaagse wereld van de F1)
@robbie: zoiets inderdaad ;)

@savipe: gen dagen inkomsten geven?!?

@floris wolff: yep

@Klassiekerrally: neef van…
Motherfucker… Zo rijk heb ik nog geen man geweten… Behalve Warren Buffet dan! ;) Die ownt hem nét! :mrgreen: Een luttele 2.000.000.000 dollar meer. Ah, dat heeft deze gabber zó ingehaald!
*Omg, ik begin al te praten als Rick tres…*
@ Klassiekerrally: Neefje van F1-legende Ayrton Senna. Ayrton is actief geweest in de F1 van ’84 tot z’n dood tijdens de GP van San Marino in ’94
Zal de team nog honda heten?
zal wel niet lang duren voordat die vent miljonair is… :D :D :D
”Hij verdient gemiddeld $27 miljoen per dag”

Haha prachtig. Die gast heeft in 10 dagen tijd dus het complete huidige budget van Honda bij elkaar verdient :P Nouja met wat mazzel hoeven we dan tenminste niet bang te zijn dat het een backmarker team word (nouja, niet dat Honda wat anders is de afgelopen 2 jaar…) want als je zoveel geld heb moet je toch ook wel een meer dan fatsoenlijk budget in elkaar kunnen schroeven.
”Zal de team nog honda heten?”

Wat denk je zelf? Honda kapt met F1, die gast betaalt een sloot geld, en dan gaat ie het nog Honda noemen? Ja, dat zou lekker zijn. Waarom is Honda dan uberhaubt met F1 gekapt als ze een ander onder de naam Honda zouden laten vedergaan?
kan hij dan niet ook gelijk subaru voor het wrc kopen :P
Dat is dan ff snel gerekend zo’n €17.500,00 per minuut!! Op de wc word ie zelfs rijker dan ik ooit zal zijn.. mmm gelijke rechten hé?
Jammer dat er niet bij staat hoe hij zijn geld heeft verdient. Deze man is vreselijk corrupt en een schande voor de Mexicaanse zakenwereld. Daarnaast is het natuurlijk fantastisch dat hij het F1 team opkoopt.
Met deze redding van Honda de Formule 1 zal het me niets verbazen als er dan t.z.t ook (weer) een GP van Mexico op de kalender zal komen te staan. Net zoals vroeger…
Op zich leuk dat ie zo’n team koopt anders rijden er straks nog maar 8 autos rond
@JPM; Gelukkig is Autoblog geen socialistisch bolwerk. Het lijkt mij dan ook niet nodig om bij dit nieuwsartikel een anti-kapitalistisch statement te maken.
Lijkt me een goede zaak voor de F1.
Het ging er toch al een tijdje armtierig aan toe.
Het werd net tijd om er een beetje in te investeren ! =D

(27 miljoen per dag !?, damn, sounds like a lot of work ! )
@ de vlaeminck
ligt er aan wat Buffet doet in deze tijden..
als hij nu koopt is ie over een paar jaar verdubbeld in vermogen:P
27 miljoen per dag! dat is toch een kwart van wat er per jaar in een F1 team zit?? (ruim gerekend )
@ autoblogger
gen moet geen zijn excuseer
welja als hij enkele dagen zijn geld opzij zet voor subaru? zo toch ook mooi zijn..
wat een k*t hoofd heeft de gast.
Ik heb vandaag € 27,- verdient
@savipe: ok, maar dan snap ik em nog niet. Belgisch toevallig? ;)

@CSL: goeie bijdrage…

@Teo: je bent op de goede weg…
@ Jordey

Inderdaad gelijke rechten. Sorry, die man is gewoon slim geweest en jij minder. Daardoor is hij een stukje rijker dan jij. Get over it. Socialisme is maar al te gemakkelijk, maar het is niet eerlijk. Tenminste niet in de vorm zoals we ze vandaag kennen.
@Teo … da’s best … ik heb vandaag alleen maar geld uitgegeven.
Tequila, Texmex en Telecom….
Laat m maar komen, lach me rot als ze het Toyota moeilijk gaan maken wat Honda niet heeft kunnen bereiken.
Achter elk succes schuilt een misdaad wat bij deze man ook wel van toepassing zal zijn, maar ik gun het hem van harte en hij kan dit tenminste wel betalen.
Hij is wel heel erg rijk eigenlijk, wellicht een leuke invloed, ik mis meneer Stoddard ook nog steeds namelijk….meer van dit soort types op het grid!
wat ik me dan afvraag he ..

zou die man zich ook druk maken om wat voor een velgen iemand anders onder zijn BMW doet ..
of zou hij zijn tijd beter besteden ??
Hahahahaha ;)
we zullen wel zien
andere sites zeggen dat die dikke van prodrive samen met een paar zotte arabieren die hele boel gaat overnemen
Die man is zeg maar de KPN van Mexico. Hij heeft de politici in zijn jonge jaren omgekocht/bedreigd zodat hij het privaatrecht op de telecomindustrie zou krijgen. Nou ja, zoals het altijd met privaatrecht gaat betalen de mexicanen de hoofdprijs voor bellen/internetten (meer als dat wij betalen) terwijl die mensen zoveel minder geld hebben. Het is maar wat je een leuke man noemt!

Er is hier enige tijd geleden een docu van geweest, vast wel ergens te vinden op internet.
Heb heb niets tegen rijke lui zolang ze maar hun geld nuttig investeren!
@Buyck ..
arme lui investeren steevast in onnuttige zaken .. zoals drank en sigaretten en Ferrari petjes .. heb je daar dan wel iets tegen ??

sinds wanneer is de F1 “nuttig” .. en voor wie ??
the Honda Spirit
Zou het een hoax kunnen zijn? De Krant La Stampa is immers van de Fiat groep !

zie http://www.fiatgroup.com
Leuk. Alleen wat gaat Barichello nu doen?
Mooi, krijg je nu filmpjes op internet te zien, net zoals die van Renault waarbij de motor “God save the queen” speelt, alleen hoor je nu “la cucaracha”.
@ autoblogger: inderdaad :p zo opvallend?
Die $27 miljoen per dag is denk ik de stijging van zijn ‘net worth’ over het afgelopen jaar gedeeld door 365 dagen ($9.855 miljard in totaal dus). Het is niet zo dat hij $27 miljoen per dag op zijn bankrekening krijgt.
Er is nog niks getekend, mr.Slim is één van de vier partijen waarmee Honda gesprekken heeft op dit moment, nieuws wordt alleen nog maar gebracht door La Stampa, als zijnde een done deal, maar volgens Autosport.com is er nog niks getekend.

http://www.autosport.com/news/report.php/id/72581
@ Olleh: Telmex (het telecombedrijf in kwestie) was tot 1990 een staatsbedrijf en is door dhr Slim en France Telecom gekocht toen het geprivatiseerd werd. Daardoor heeft het bedrijf het grootste marktaandeel. Er zijn nog andere providers van Telecommunicatie in Mexico en die zijn que kosten gelijk aan Telmex.
Verder, hoewel er zeker veel armoede is, heeft de gemiddelde Mexicaan relatief gezien net zoveel te besteden als wij hier in Nederland.

OT: Telmex sponsort al jaren autosport in de VS zoals Champ Car. Is dus wel logisch dat ze dit nu uit willen breiden naar de F1. Misschien komt er ook wel weer een Grand Prix in Mexico, is er tenminste nog iets van F1 in Noord-Amerika.
ah dat is goe dnieuws!!!
thx mr. carlos slim, mijne dag is nu al geslaagd.
ook al heb ik gister een aksiedentje had :-s
Oh en btw 27 miljoen per dag, is dat de hele familie of enkel onze homie Carlos? Want je kan geld verdienen als slijk maar als je zoveel verdient dat je moet betalen om het te tellen en het bij te houden… Hoe krijg je zo’n sommen nog op? Elke dag verdient hij wat mij voor de rest van mijn mijn hele leven zou settelen…
@ ben
Ik zou niet weten wie wat wanneer zou kopen/verkopen… :D Ik weet wel dat Warren er voor de rest van zijn leven goed voor zit, hoewel de crisis zelfs zijn tol eist in de textielmarkt…
gogogomagazine.com
Nou we zullen zien, vind het op zich nogal vreemd dat de op een na rijkste mens ter wereld in wil stappen in een verliesgevend team en dan in deze tijd. Kan me namelijk niet voorstellen dat die man filantroop is…
@gogogomagazine: je kunt het je misschien niet voorstellen, dat hij filantroop is, maar hij is het (bron Wikipedia) wel:

“Critici beschuldigen Slim vaak van misbruik van zijn monopoliepositie en wijzen op de ironie van het feit dat een van de rijkste mensen ter wereld woont in een land waar bijna de helft van de bevolking onder de armoedegrens leeft. Mede als reactie hier op heeft Slim zich de laatste jaren meer met liefdadigheid bezig gehouden. Ook is hij een verklaard tegenstander van vrijhandelsovereenkomsten en het verplicht openstellen van de markten van ontwikkelingslanden.”

En nu helpt hij dus ook de F1, een beter doel kan ik me niet voorstellen, hulde wie hulde toekomt :-)
gogogomagazine.com
@Ruof A Idua: Bedankt voor de tip;-) Dat is prachtig dan, zo iemand kan de F1 goed gebruiken!
Het is niet helemaal helder van wie ’t citaat is, maar ‘the only way to make small fortune in Formula One, is to start out with a big one’. Zie maar eens waar z’n miljarden Vijay Mallya tot nog toe hebben gebracht.
Force Mexico?
belikenoother
hee die mexicaan ontkent dat hij het F1 team van Honda koopt

De Mexicaanse miljardair Carlos Slim heeft ontkend dat hij het Formule 1-team van Honda heeft gekocht. Dat bericht stond zaterdag op de website van de Italiaanse krant La Stampa.
“Honda is niet overgekocht”, zegt een medewerker van Slims industriële groep.

“Er is geen akkoord, er zijn zelfs geen onderhandelingen geweest.”

De zoon van de 67-jarige Slim heeft het bericht ook ontkend in de Mexicaanse krant Reforma.


bron: http://www.sporza.be/cm/sporza.be/auto-motor/2.301/Formule_1
@ Apache
Ik hoef me in iedergeval niet te schamen met een 335i coupe voor de deur hoor. Dus ik weet niet waar dat mooie gepraat van jou vandaan komt? Zeker een bentley voor de deur of niet soms.
@belikenoother: thanks, ik heb een update gedaan in het artikel.
$27 miljoen….. per dag…?

Dan lul je gelijk niet meer over dat $80 miljoen extraatje voor ferrari… per jaar.

:-)
@JH: Maar de telefoonrekening van hun is net zo hoog als dat hij hier bij ons is. Dan is 100euro opeens een hoop geld, als je het vergelijkt met bijv. 600euro per maand inkomsten… Tevens doen ze al jaren niks aan service/onderhoud.. Bereik schijnt niet al te best te zijn, en dingen zoals internet op je telefoon kan je helemaal al vergeten.

Geprivatiseerde, monopolistische uitbuiting onder toeziend oog van de kapitalistische staat dus..
@Olleh: Ik heb zelf in Mexico gewoond en ik was per maand zo’n 50 euro kwijt aan telefoon en ik belde veel, ook long-distance. Over service en onderhoud zou ik niet weten, maar ik heb wel altijd bereik gehad, zowel in grote steden als kleine dorpjes. Over internet op je telefoon, dat is er wel met 3G icm Iphone, maar dat kon T-Mobile hier ook niet goed werkend krijgen in eerste instantie.

Maar een middenklasse gezin in Mexico (50% v/d bevolking) verdiend wel meer dan 600 euro per maand hoor. Ik denk zo tussen de 1500-2000 euro per maand en dan zijn kosten van levensonderhoud veel lager daar.
Waarom zou die man het kopen? Winst maken? Lijkt me sterk, dan moet je wel van heel goede huize komen, om een kwakkelende F1-stal weer goed draaiend en winnend te krijgen, en daarmee zwarte cijfers tellend. Maar dat komt hij natuurlijk ook. Hij zal echter niet al zijn tijd hieraan kunnen spenderen, en het uitbesteden, waarmee het niet gaat lukken, schat ik.

Maar goed, allemaal onzin achteraf, na de ontkenning. Hoewel dat natuurlijk niet hoeft te betekenen dat het ook echt niet zo is…
Helaas pindakaas, volgens onze F1 vrienden slechts een speculatie van de media. Jammer, Honda presteerde voor geen meter, maar heb er altijd wel een zwak voor op de 1 of andere manier

http://f1.gpupdate.net/nl/nieuws/2008/12/29/carlos-slim-ontkent-gesprekken-met-honda/
@mezelf, lezen is moeilijk als er meer dan twee reacties zijn… ;)
Dat is niet verkeerd zo kun je als team tenminste een goede en vooral succes vol team opzetten en tegenstand aan ferrari gaan bieden anders word het allemaal zo saai
bazzlightyear
Heeft mr. Slim niet nog een leuke dochter???
ach ja , tis toch al niet leuk meer om naar te kijken , ook met of zonder kostenbesparingen , eerst alles verbieden en elektronica toestaan en nou alles weer toestaan maar zo min mogelijk electronica , k kijk/keek al 16jaar F1 en afgelopen jaar was mooi maar ook dieptepunt , denk aan de gebeurtenissen rond de “straffen”, tis net als met nederland , rijker worder rijker en de kleintjes krijgen t nog lastiger , pff d8 dat ik t nooit zo zeggen GO A1 GP!!!!!
of de super leaque dan :p
5 % van het BNP, dat is veel minder dan ik had gedacht, aangezien het BNP in Mexico erg laag is.
Zo zie je maar weer hoeveel geld er te verdienen is in de telecom.

Wil jij dat ook kijk dan snel op mijn site en neem contact met me op.

hoop dat honda wel gered is want het is wel een team met een lange F1 history

o.a. met Ayrton Senna
Slim is ie zeker!
@ STJ
neej het gaat Slim fast heten ( origineel he )
youri wennekes
Hoe wil je met een paar miljard honda boven ferrari krijgen!!:P
Hij neemt honda helemaal niet over…
hij is nog geeneens in gesprek geweest met honda
http://www.rtlgp.nl daar staat het juiste verhaal
Kan hij mij niet éénmaal zijn dagsalaris doneren?
Een rijke Mexicaan. Dacht eerder Texaan.
Had dat niet verwacht dat er ook steenrijke Mexicanen bestonden! En ik maar denken dat ze daar leefden als ratten in een goot.
Jammer dat de koop van het F1 team niet doorgaat. Carlos mag zich bedenken en toch het F1 team kopen. Ik heb het vermoeden dat zijn bedrijven geen baat hebben bij reclame op F1 bolides vandaar dat Carlos het F1 team niet opkoopt. Op naar de volgende miljardair!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).