Betrapt! Facelift Fiat Sedici

Auteur: , 20 Reacties

Dit is em dan! De facelift waar we al lange tijd met smart naar uit zitten te kijken! Jawel, Fiat geeft de 'stoere' Sedici een facelift. Zo op het eerste oog zie ik een Bravo-achtig neusje en een front dat wat breder lijkt.

Ook het interieur is onderhanden genomen en heeft onder andere een andere middenconsole. Verder komen er nieuwe motoren. De 1.9 Multijet zal het veld moeten ruimen voor een 2 liter groot exemplaar en de 1.6 benzine motor zal plaatsmaken voor een 1.4 T-Jet met 120 pk. Verder zullen er nu ook remschijven op de achteras komen ipv trommelremmen en komt er een verbeterde airconditioning en een geintegreerd navigatiesysteem. Wist je trouwens dat er in 2 jaar tijd zo’n 1.000 Sedici’s verkocht zijn in Nederland?

Overigens zullen we waarschijnlijk op korte termijn ook de nodige wijzigingen zijn bij de Suzuki SX4, want dat is namelijk een dubbelganger van dit model. (via: autoblog.it)

PS: Van de Suzuki SX4 zijn sinds 2006 al meer dan 7.500 stuks verkocht in Nederland.

Fiat Sedici facelift

Hieronder nog even de huidige Sedici20 reacties

ja.. echt een verkooptopper!
Gelukkig wordt ie niet zo veel verkocht…
Dus Suzuki verkoopt 7,5x zoveel van dezelfde auto als Fiat? Zo zie je maar weer, de naam zegt alles. Of alle goede verkopers zitten bij Suzuki… …As if :P
Ik heb deze auto nog nooit gezien om eerlijk te zijn.
Geen Audifront meer, maar een echt Fiatfront, dus in die zin een geslaagde facelift. Maar waarom? Na zo snel al? Na zo weinig verkopen al?
En twee liter in een autootje uit het B-segment, het klinkt raar…
Lekker kleurtje trouwens… :lol:
Gaaf, die wil ik ook!
De reden dat er meer Suzuki’s verkocht worden is omdat de auto bij dat merk thuishoort, het heeft mijns inziens echter niets te zoeken in de range van Fiat :/
Christian Adriaensen
…oef, nog net optijd! Nu kan ik met een gerust hart naar 2009 uitkijken …


Wat een beeeurrkkk-wagen!
Een betere ontwerper
Ik vind het een mooie auto, maar dan vooral omdat Suzuki hem ook levert zonder al dat offroadstrontplastic erop, en zonder die dakrails. Best een ruimte auto ook, goede hoge instap.
Het grootste verschil waarom Suzuki er zoveel meer heeft verkocht is de prijs.
En deze verschilt van die van Fiat door:
1) Bij Suzuki heeft men eerst enkel FWD gehad en bij Fiat was ’t standaard 4×4
2) De Fiat is sowieso luxuezer uitgerust.

Volgens mij is de wagen inderdaad nie echt voor een Fiat-publiek, zoals Brammer zei.
@ Jesper : Als ’t huidige gamma Fiat vergelijkt met dat van Suzuki, dan zou ik toch nie durvzen stellen dat Fiat een slechte naam heeft hoor.
Trouwens, wees maar zeker dat Fiat geen verlies doet aan deze wagen, zelf al verkopen ze er bijna geen, want ze hebben er niets van research moeten insteken. het is gewoon een Suzuki met Fiat-logo’s en in ’t geval van een diesel een schitterende motor.
@ jesper
komt waarschijnlijk ook omdat suzuki met het wrc heeft megedaan…veel merken gebruiken dat wel een als grote reclame stund

-rx-7 ingeruilt voor rx-8 facelift-
lijkt me een prima brikkie .. best motortje ook ..

maar waarom dan niet meteen een snuitje maken waar een beetje familie gezicht in zit ??
en heeft Fiat nu wel echt een familie gezicht ??

het lijkt altijd een zooitje zwik modellen van 1 fabriek/naamplaatje ..
Op zich helemaal geen slechte auto hoor .. de 1.4 is een beetje underpowered .. maar op zich voor het geld een leuk stadsautotje
Geen verbetering allesins. De huidige vind ik wel deftig mooi eigenlijk. Niet dat ik er direct een zou kopen, maar moest ik op zoek zijn en de vergelijking met concurrenten valt mee (vooral dan op ruimte en prijs) zou ik het zeker overwegen.
de sx4 vekoopt volgens mij veel beter dan deze
Facelift Fiat Sedici? Haha who cares :P

Ik vond de ‘vorige’ trouwens een stuk mooier.
Speciaal voor de fans nog wat extra foto’s ;)
http://www.autojunk.nl/pix/view/150271
de fiat is duurder en enkel verkrijgbaar met 4×4 als ik het juist heb, dat verklaart veel
Ondanks dat ik een ├╝ber-fiat-adept ben vindt ik een sedici ook niks. het is gewoon te veel suzuki. Het enigste wat fiat (was) is de diesel waar nu de benzine ook bij komt.

De sedici wordt ook voornamelijk verkocht aan mensen die nog nooit fiat hebben gereden, de fiatrijders laten hem vaak links liggen omdat ze het interieur niks vinden of de 1.6 suzuki motor te luidruchtig vinden.

@ bob:
hoezo 1.4 underpowered? het is een 1.4 turbo van hetzelfde concept en vergelijkbare prestaties als de vw 1.4 TSI die ze ook vrolijk in Tourans en oude A4’s gebruiken (in de vorm van een Seat dan).
ach , de meeste hebben nog geen rijbewijs.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).