Verlengde Mercedes G-klasse met V12

Auteur: , 30 Reacties

Een Mercedes G-Wagen is op zich al een leuke auto om groengestemde sandaalkauwers een beetje boos mee te maken, maar je kunt er natuurlijk altijd nog schepje bovenop doen. Wat dacht je van deze verlengde G met een 6,3 liter V12 onder de kap?

Dit witte monster werd gespot door Autojunker TinQ in Cassis (Zuid-Frankrijk), waar hij geheel in zijn element lijkt te zijn. Grote captain’s chairs achterin staan garant voor een ontspannen hobbelrit tocht door de Riviera. Maar wie koopt er nu zo’n rare G 63? Wel, hij is bij uitstek geschikt voor Sacha, die van deze languit-versie al helemaal zal staan te watertanden; maar ik denk dat er verder maar weinig mensen echt om staan te springen. Bijzonder is het wel.

Mercedes G 63 Lang30 reacties

Hoe komen jullie erbij dat het een V12 is ? En zo ja dan is het wel een kleintje.
Ik vind de kleuren van het interieur niet mooi maar verder wel een mooie auto
kun je niet lezen? er staat toch ruben? :P
Gaaf ding, wit staat hem niet zo helaas
Brabus steekt er wel een V12 in, waarom zou het niet kunnen?

En de 65 is inderdaad de V12, de 63 is toch een V8?

Nuja, je moet ook niet altijd geloven wat er op een auto staat..
Joost [Spykerracing]
@ Audi A6: Bekijk de foto’s eens voor je commentaar levert, er staat namelijk een mooie badge op. Niet dat die altijd de waarheid aangeven maar als je ook de link naar dit artikeltje had gelezen

@ GeoBem007: Dat vroeg ik me ook al af, maar het zal geen AMG-motor zijn maar misschien een door AMG opgeklopte V12 uit de S600 of iets dergelijks..
@ GeoBem007

als er op zon auto V12 staat, geloof ik het wel. niet op de eerste beste golf ;)
Joost [Spykerracing]
Hmmm een beetje rondkijken op internet doet wonderen… :-P Hierin ligt de 6,2 liter V12 die AMG tussen 1999 en 2001 in het programma had zitten. Was niet officieel te koop maar voor de vaste klanten. In 2006 is er nogmaals een oplage van 12 stuks voor in de G63 gemaakt..
Met die motor is hij echt AF!
@laue & Joost
Nou, zo iemand gaat er inderdaad niet om liegen.

Heb het uiteindelijk wel niet voor deze auto. Vind het een van de meest wansmakelijke versies van de G-Klasse. Wit, akkoord. Maar die bullbars? De goude ‘typevermelding’? Beige met groene bekleding en hout? En de verlenging heb ik het ook niet voor, maar heb het in’t algemeen niet zo voor grote auto’s ;-)

Doe mij maar een Brabus G-klasse, maar dan wel een korte ;)
Hebbe Hebbe Hebbe!!! :P Maar dan wel de standaard LWB of zelfs de SWB…
Het automobiele equivalent van een 40-voets zeecontainer op steroïden. Gaaf!
Hij krijgt wel door de verlenging een beter energielabel. Hoe meer oppervlak met dezelfde vervuiling, des te beter het label. Ha, ha, ha.
Er ligt een 6,3 liter V12 in met 444 pk en 620 Nm.
Sultan van Brunei, dit heb je niet he?
goh wat zal de paus hier blij mee zijn, ik gun het hem van harte.
Ik ben bijna verbaasd dat er geen arabisch kenteken op zit.
De verhoudingen vind ik niet echt meer kloppen, maar desondanks heeft ie alleen al bestaansrecht vanwege bovenstaande reden betreffende de sandaalkauwers.
Oke, er staan weinig mensen om te springen, maar één, met een berg geld, is al genoeg om voor realisering van dit monster te zorgen. Tof toch?

@ robbie; Ai, die specs vallen dan weer tegen… ;)
Ze hadden hem wel iets kleiner mogen laten. Hij is nu niet echt meer lekker in model, zal ik maar zeggen. Doe hem mij maar met de oude 4 liter diesel met 2 turbo’s; dat blok was genieten met deze kar, heilig voor mij.
ik ben blij dat er nog een paar mensen wakker zijn, want deze generatie 63 amg’s zijn inderdaad geleverd met V12. deze is ook te vinden in de W220 en de C215 63 amg. erg exclusief dus.
de G63 amg is al een exclusieve mobiel en zeer gaaf, of ik de verlengde mooi moet vinden weet ik niet, maar doordat deze nog exclusiever is maakt het hem wel begerenswaardiger.
dat interieur is gwn om van te kotsen!
Dennis-maar-niet-de-auteur
doe mij die maar in het zwart met beige interieur!
lelijke binnenbekleding, voor de rest lekker dik:d
Ik had in September de onderstaande gespot in Parijs. Prachtig ding.altijd moet mercedes in de belang stelling ze moeten dit ze moeten dat ze maken hier en daar race monsters ik vind het een waardeloos merk
Ik zat gister deze plaatjes te kijken op AJ en een kwartier later waren ze op de hoofdpagina van AB te vinden xD

Ik hou wel van groot (zegt een H2/Escalade/RR Sport fanboy…)
Volgens mij had deze motor in de S63 destijds een niet onaardig vermogen van 444 pk…
Ik denk dat de sandalenkauwers ook niet vrolijk worden van de G klasses die we bij defensie nog steeds gebruiken (middeleeuwse 5 cilinder diesel zonder turbo).
Eeh, mooi, denk ik??

nee, niet echt. Dankjewel, maar nee…
@ Vinny_93: Ben je 15 of rij je Saab?

:D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).