Dit jaar een miljoen minder verkeersboetes uitgedeeld

Auteur: , 35 Reacties

De top bereiken kan best lastig zijn, maar aan top blijven, dat is pas echt de kunst. In 2007 schreef de politie een recordaantal van 12,6 miljoen verkeersboetes uit, maar die topprestatie hield men in 2008 "helaas" niet vol. Gisteren stond bij het CJIB de teller aan het einde van de dag op 11.588.193 prenten en dat zijn er een miljoen minder; een afname van zo'n 8 procent.

Over de reden van de daling doet het CJIB geen uitspraken. Het zou wellicht te maken kunnen hebben met de politie-acties voor een betere CAO van begin dit jaar. Volgens de politievakbond ACP zorgde de stakingen in de periode van 19 december 2007 tot medio januari 2008, dat de schatkist tussen de 10 en 15 miljoen euro misliep. Er waren in die periode ongeveer 220.000 boetes minder uitgeschreven dan in dezelfde periode een jaar eerder. Of zou de enorme stortvloed aan bezwaarschriften vruchten hebben afgeworpen?

Tegen de politie zou ik willen zeggen: Kom op joh! Laat jullie koppies niet hangen, want het jaar is nog niet voorbij. We hebben morgen nog een laatste dag, dus zet nog even alles op alles om het verlies te beperken! Mij zullen jullie morgen helaas niet in de auto aantreffen, maar misschien willen de andere automobilisten in ons land wat extra gas geven om jullie te helpen de score op te poetsten. (via: nu.nl)35 reacties

Tijd voor een benefietactie “Help justitie uit de rode cijfers” waarbij we morgen collectief de topsnelheid van onze auto’s gaan proberen te halen. (Wel oppassen, het kan glad zijn ;) )
Klopt. Ik heb dit jaar wat rustiger aan gedaan.
Haha even op het laatste momment even wat meer je best doen koos…
En ja ik zit er niet mee dat ze minder boetes uitdelen. Ze kunnen beter achter de echte boefen aan i.p.v. volledig concentreren op het uitdelen van boetes…
corrado vr6 slc/BMWe30
Ik heb voor m’n gevoel wel 1 miljoen meer boetes gehad dit jaar. pfff
doen zoals in Belgie:
Controles
De politie heeft tussen 6 en 14 uur 23.319 voertuigen gecontroleerd op overdreven snelheid. Liefst 7.559 autobestuurders, of 32 procent, reed te sne
met de auto 0 dit jaar maar met de motor was t toch niet leuk meer nadat ik de 10de binnen had
Redenering justitie: “(…) hoe minder boetes, hoe beter. Want dan houdt iedereen zich aan de snelheid en is de opzet geslaagd (…)”

Koos zal waarschijnlijk ‘de weggebruiker’ complimenteren, want: “(…) die heeft (hopelijk) het gevaar van de overtredingen ingezien en weet (waarschijnlijk) dat er een grote kans is dat hij of zij er een bekeuring voor krijgt (…)”

Ga maar lekker in de bebouwde kom flitsen ofzo, vind ik nog steeds. Op de snelweg kan er veel minder gebeuren en vinden relatief weinig ongevallen plaats…

En “het heeft zin want er zijn minder doden”? Er zijn ook steeds meer auto’s met 5 NCAP-sterren, betere remmen etc. …

En “beangstigend, er zijn steeds meer overtredingen in 30-zones”? Er zijn ook veel meer 30-zones dan een paar jaar geleden! Plus ik ken er een paar die zo breed zijn dat er 4 auto’s naast elkaar passen. Dan heb ik eerder de neiging om er met 50 doorheen te rijden…

Maargoed, dat allemaal even terzijde…
Hier is er nog 1 onderweg, dus niks om zorgen over te maken.
@El Loco: Heb je die vandaag opgelopen, want anders is ‘ie al meegeteld. ;)
Ik heb er verrekt weinig van gemerkt. :roll:

Het mogen er van mij een stuk minder zijn. Zeker aangezien zo’n 50% niet direct aan verkeersveiligheid gerelateerd is. Eerder geldklopperij.

Ik zou zeggen: Medebloggers, ga zo door. ;)
Tja ik krijg mn boete van 2008 nog niet.
in juli was ik geflitst, nooit iets van gehoord

als ze dat bij 1 miljoen mensen doen…
Dus de boetes gaan komend jaar omhoog. Natuurlijk vanwege de verkeersveiligheid, niet omdat Wouter B. nu met een gaatje in zijn begroting zit.
Hmmm mijn teller staat dit jaar op 4 of 5 dus een duidelijke toename van 100% aangezien het er vorig jaar maar 2 waren :( De bedragen waren gemiddeld wel minder maar ze waren nog niet prettig om te krijgen….
Ik heb er dit jaar ook maar twee te pakken gehad…
Een betere ontwerper
Dat wordt dan maar weer een belastingsverhoging zeker om Giro DHG te vullen….
Onze bijdrage aan de fiscus was dit jaar (gelukkig) beduidend minder dan vorig jaar. Ach, misschien is de reden wel dat de Quattroporte weg is :P
Niet zozeer het aantal prenten maar ook de SUM is “interessant”. Laat die een navenante daling zien en krijgt W. Bos een extra begrotingstekort ?
Nou, dan mogen ze wel eens gaan werken ipv koffie drinken. Op elke straathoek en elke rijksweg worden links en rechts overtredingen gemaakt. Ik kan er per dag al 1000den uitschrijven. Als ik naar Amsterdam rij vanaf Rotterdam ben ik de enige die zich aan de snelheid hou. En hier in de woonwijk kijkt niemand naar voetgangers of parkeren op de stoep ipv parkeerplaatsen.

Dus stoppen met koffie drinken en donuts eten en aan de slag “Heren”.
Ik zeg: boor een nieuwe mark voor boetes aan: pak die treuzelaars!
Trouwens, als de overheid dynamisch kan omgaan met belasting heffen op basis van je milieu-type, waarom dan niet met boetes?

Denk aan parkeerboetes: of je nu 1 minuut of 2 uur over tijd bent, dat maakt niet uit: 50 euro boete. Waarom rekent men niet per minuut af? Elke minuut over tijd kost je 50 cent, met een maximum van 50 euro. Wel zo eerlijk!
Ik kom vrijwel nooit een flitser tegen, maar toevalligerwijs gisteren wel (bij Nijkerk op een twijfelachtige 80-weg).
hebben jullie dat plaatje ergens in high-res?! Vind ik wel een cool achtergrondje….
@Dennis, nee 3 weekjes geleden al. Heb hem alleen nog niet gezien. En 1 van afgelopen zomer moet ook nog steeds komen. :P
haha en 3 daarvan zijn van mij :P maar van de laatste 2 nog geen Accept gekregen, sukkels 2 op 2 weken tijd wat een afzeters zegxD en morgen mogen ze van mij ik zit lekker in het verre buiteland:P
pf dees jaar 1x geflitst geweest, op een weg ergens totaal buiten de bebouwde kom, geen huis te bespeuren! het was zo’n mobiele flitser

echt, ik ben pro flitspalen in drukke stadscentra, maar flitpalen zette op grote banen buiten de stad begint gevaarlijk dicht bij de grens van pesterij te komen!!!
Flitsen For Life…

Of is die actie niet bekend in Neejderland?

Kom op tegen Bumperkleven dan?
Mooi, ik gun ze geen cent! Pesterij eersteklas (over het algemeen genomen).
Ik heb er dit jaar 6 ontvangen, waarvan 4 diep in de nacht op een lege A6 van Lelystad naar Almere (mocht je dit stukje niet kennen, het is er dieper in de nacht altijd compleet verlaten). 1 van die 4 is kwijtgescholden, ben nog steeds in beroep voor een ander, waarvoor ik straks moet voorkomen.

Ik klink nu misschien als een notoire verkeershufter, maar dat valt heel erg mee… hij zijn overtredingen die liggen tussen de 130 en 145 km/h… dat zijn geen belachelijke snelheden, zeker niet voor ’s nachts op een in goede staat verkeerde snelweg die compleet leeg is…
2 stuks tot op heden,
maar ja, vandaag kan er ook nog wat in de bus vallen.
1 Door een mobiele flitser achter zo’n grote engelse brievenbusachtig ding op een 80 km weg met een hele mooie bocht en vrij zicht en 1 in een 30 km zone die eruit ziet als een 50 km zone, dus ik hoop dat ze blij zijn geworden van 300 euro, kan Woutertje toch weer een uurtje van werken.
Duidelijk dat wordt dus een verhoging van de tarieven met 20% in 2009
Verklaring in 3 woorden: wegwerkzaamheden bij trajectcontroles
hele jaar niks op mijn naam op mijn adres..was vorig jaar wel anders…mooi behang trouwens nu :)
Als ze het maar niet gaan inhalen in 2009!
:D
=1 miljoen minder zware criminelen gepakt…..de politie moet zich nu echt zorgen gaan maken om het ophelderings percentage.
Als we ons allemaal in 2009 aan de wet m.b.t. de maximum snelheid houden, dan zijn we sneller op de plaats van bestemming (minder files) en bespaar je brandstof.
Houdt je je daarbij dan ook nog aan de overige verkeersregels, dan kan het CJIB sluiten… toch?

Betaal je dan ook nog netjes de parkeerbelasting (aftrekbaar), dan kan jou gemeente zijn Grijpstra een baantje geven die minder stressvol is.
the Honda Spirit
Ik had gisteren m’n eerste al voor 2009. 110 euro. Staan ze met 4 man op een doorgaande weg waar je makkelijk 100 zou kunnen maar waar je maar 50 mag. Liggen er nog 2 of 3 in de bosjes. Volgens mij moeten ze iets goed maken.

Eikels moeten boeven gaan vangen.

p.s. ik woon in Doetinchem waar geloof ik de enige schietpartij van Nederland was en vorige week nog met het hele politiecorps 3 inbrekers werden betrapt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).