Uniek koopje: BMW 850i cabrio

Auteur: , 44 Reacties

Naast oud schroot is er natuurlijk ook nieuwer schroot te koop. In plaats van rond toeren in een jaren '50 viercilinder boxer kan je ook een jaren '90 twaalfcilinder oppikken, het cabriodak maakt er de ideale zomer investering van.

Een ex-American Football speler, uit Texas, heeft deze BMW laten ombouwen. Alhoewel deze ex-footballer wellicht niet de meest smaakvolle ‘job’ heeft afgepint, rondtoeren in een open GT blijft leuk. Met de benzineprijs terug op oud niveau, het niveau uit de tijd dat autorijden nog leuk was, hoef je deze zomer niet in een truttenschudder naar het zuiden. De auto is inmiddels bijna achttien jaar oud, wat de BPM praktisch laat verdwijnen. Het importeren zal niet gratis zijn maar met een prijs van slechts €19.000,- is dit wellicht de goedkoopste manier een V12 cabrio te rijden. (via: carscoop.blogspot.com)

BMW 850i Cabrio
BMW 850i Cabrio
BMW 850i Cabrio44 reacties

dat is nieuw, een Amerikaan met smaak :p
Aston Martin Rapide
Als het nou eens 3000 euro had gekost, was dit misschien wel de “droomauto” voor Casper. Voor 19.000 euro koop ik wel wat anders voor.

Toegegeven, de BMW ziet er wel goed uit. Maar ’t is gewoon niet mijn smaak.
Blijft een klassieke schoonheid, die BMW 850i.
Deze ombouw is niet zo uniek. Bij een handelaar in Wommelgem (bekend van het shoppingcenter) heeft er héél lang zo’n auto te koop gestaan.
AM rapide, je bent me voor ;)
Een mooie droom voor 2009 ;)
bmw 850 is toch echt wel de meest coole bmw die er is!
@ jochempie

toegegeve, als deze auto in goede staat is , is dat een koopje
MAAR , het is wel geen cabrio maar een coupé he
@Peter

Wijnegem is bekend van het shoppingcenter. Maar goed, Wommelgem is vlakbij. Ik vermeld het maar even voor de Nederlander die wat verder van de Belgische grens af woont. ;)
Uit z’n tijd wel denk ik wel ja
@ jochempie
en er staat AMG Optik..
betekent dit miss dat het alleen een AMG lijkt en dus niet echt een v12 is? :)
Zo een heeft een kennis van me ook :)
Best leuk. Spijtig dat de import zo duur is.

Peter: welke dealer?
Zo uniek is die niet, & lelijke afwerking

http://www.forum-auto.com/marques/bmw/sujet5297.htm

stond jaren geleden ook al een mooie 850 convertible in preformance bmw
Zeer verleidelijk, maar ik spaar al voor een E30 die ik van binnen als buiten helemaal wil opfokken tot een ware beauty.
Een betere ontwerper
Lelijke velgen erop, bah.
@Majinstar: Heb nu toevallig een E30 325i cabrio in mn bezit :-) Wat ben je juist van plan??
Echt een auto voor de lichtgetinte drugs handelaar
Oei, die is gedurfd SLK…..

Wel bizar zeg, zouden ze dat meer gedaan hebben met 8-series?
Ben benieuwd hoe nu het weggedrag van deze auto is; als ze zomaar het dak er vanaf halen. De stijfheid van de carrosserie wordt er niet beter op toch.
Moet je maar is kijken wat er in een normale 8 serie rijdt.
Nee dank u.
Beetje Winston Bogarde auto…
@OO7: het is een sl 600 dus zit wel degelijk een v12 in het vooronder. Alleen het uitelijk is wat opgesmukt met amg onderdeeltjes.

Vind het wel een leuke wagen, alleen dat cabrio gedoe. Dat hoeft voor mij niet. Vind meestal de coupe mooier. Bij de aston martin’s bijvoorbeeld. De coupé is in mijn ogen vele malen mooier dan een cabrio. Maar dat is ieder voor zich.
Wat een koopjes :-)
@00047: Het is een cabrio met een verwijderbare hardtop, een optie voor in de koude wintermaanden. Als die er op zit, is het cabriodak weggeklapt in de daarvoor bestemde ruimte achter de stoelen. Dat model SL is nooit als coupé geleverd.
@geobem007
Een 2de hands handelaar op de weg van het Wijnegem Shoppingcenter nabij de rotonde in Wommelgem. Ik kwam er vroeger wekelijks voorbij maar ondertussen is het toch al zeker een jaar geleden dat ik die auto er gezien heb.
die zie je ook niet elke dag ;)
Die 850i is behoorlijk verkracht.
Ik zag net deze schoonheid. Zeer zeldzaam.
http://www.supercars.net/Pics?viewPic=y&source=gal&uID=119513&gID=1959&pgID=1&pID=829946&first=true
Die 850i is behoorlijk verkracht.
Ik zag net deze schoonheid. Zeer zeldzaam.
http://www.supercars.net/gallery/119513/1959/829946.jpg
@Peter: daar zijn wel een hoop dealers ;-) Maar diegene het dichts bij de rotonde is inderdaad recentelijk, blijkbaar, in een Motel omgetoverd?! :-D
Oke, hij is bijzonder. Maar rechtvaardigt dat die prijs? Zeker voor Amerikaanse begrippen is het nog altijd behoorlijk wat…
@ jochempie

dat wist ik niet!
bedankt voor de goeie uitleg (;
dus het is eig zo een soort voorloper van een CC (coupé cabrio) met stalen klapdakje ;)
corrado vr6 slc/BMWe30
Ik had het er net over bij de ‘Top 10 auto’s die ik wil rijden’ maar deze is véél vetter!http://medias.forum-auto.com/uploads/200412/delta4_1102005228_m8_3.jpg
@ jochempie

dan zou ik toch ook voor de mercedes gaan, want zo zelf gemaakt cabrio dak vertrouw ik toch niet helemaal ;p alhoewel het een zeer mooie auto is

de mercedes is zeer mooi, alleen spijtig van die fake amg aanduidingen, dat verpest het geheel wat, gewoon s600 op de achterklep zou veel stijlvoller zijn dan fake aanduidingen (: en het hardtop is ook handiger dan enkel een stoffen dan bij de beemer
@ GeoBem007: Wat een 325i ? Staat ie toevallig te koop.

Als ik er een zou hebben, dan zou ik hem mooi tunen van binnen en buiten. En er elke dag mee rondrijden zolang hij het volhoudt. Ik ben echt verliefd op die E30. Wat een pracht auto is dat.

Die 850i ziet er ook leuk uit, maar ik zou die spoiler er vanaf halen en toch ff andere velgen er onder doen.
Wel mooi, maar voor dat geld koop ik wel wat beters
gogogomagazine.com
Ik ben best dol op BMWs, maar dit echt een van de ergste pooierbakken die er zijn! Maar wie weet wordt het later net zo’n klassieker als die Porsche in het bericht hiervoor.
prachtig machien die 850i, had vroeger een RC miniatuur ervan en heeft sindsdien altijd tot één van mijn favorieten behoord
Het is een alleraardigst model. Is de 8-serie toch nog een volwaardige concurrent geworden van de door mij zo gehate Mercedes-Benz Sl!
Hiervoor hulde!

Dit is de nattedroom van gastarbeidernazaten.

Dan maar hopen dat die doekjes bedoeld om haren te bedekken de wind kunnen weerstaan.
Junior (BMW Liefhebber)
De orginele 8 serie cabrio was stukker mooier gefabriceerd, het is best leuk gedaan maar doe mij toch maar de fabrieks cabrio. Helaas heeft BMW nooit de 8 serie cabrio in productie genomen. En waarom niet? Er had ongetwijfeld in die tijd wel een markt voor geweest, BMW zag dat destijds helaas toch anders. Evenals de echte BMW M8 nooit in productie genomen had een echte concurrent kunnen zijn van de ferrari’s van die tijd. De bestuursleden van BMW toen der tijd hadden beslist om hem niet in productie te nemen puur om het feit omdat er volgends hun geen markt voor zou zijn. Mooie concept cars op basis van de 8 serie vond ik de nazca m12 (te zien bij de reactie van CSL) en de nazca c2 de nazca was van italdesign en bezat de techniek en de m70 motor van de 8 serie alleen was het een mid-engine supersports car.
///BMWMPOWERweesp///
wel een gave BMW

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).