Nicolas Cage’s Plymouth Hemi ‘Cuda kopen?

Auteur: , 59 Reacties

Het blijft leuk, stoere auto's van stoere celebrities die plotseling op internet te koop verschijnen. In dit geval gaat het om een 1970'er Hemi 'Cuda, de muscle-versie van de Plymouth Barracuda, uit de collectie van niemand minder dan Nicolas Cage.

Een Hemi ‘Cuda is een gewild verzamelobject waarvan er slechts 284 zijn gebouwd. Dit is nummertje 128, een volledig gerestaureerd ‘numbers matching’ exemplaar dat destijds in de zeer zeldzame kleurcombinatie triple black (lak, interieur, vinyl dak) uit de fabriek is komen rollen. Op de optielijst stonden een handgeschakelde vierversnellingsbak met pistol-grip shifter – hoe cool is dat – een 4.10:1 Super Trak-Pak sperdifferentieel, een zilverkleurige Shaker motorkap en rallywielen.

Zoals gezegd is de auto eigendom van Nicolas Cage, wat de waarde zeker nog iets op zal krikken als de auto later deze maand in Scottsdale, Arizona wordt geveild. Wil je een bod uitbrengen, breng dan even een bezoekje aan Russo and Steele.

Nicolas Cage's Hemi 'Cuda

Hopelijk is ie er wel iets voorzichtiger mee omgesprongen dan met die Ferrari in The Rock:

Of met die Mustang in Gone in 60 Seconds:59 reacties

Schitterende stukken metaal !
haha zalig acteerwerk in the rock :D

“hey man you just fucked up your ferrari”
– “it’s not mine” :|
Geweldig spul joh!!!
(H)
Die wil ik wel graag voor mijn deur hebben staan.

De auto ziet er goed uit en dat geluid wat eruit komt. 8)
Zeker een mooie auto! Alleen zal ook wel wat kosten denk ik :P
Toch jammer van die Fiat 355 :p
heb t liefste nog zijn Eleanor uit GT60S!! Een van de mooiste auto’s die er hier op de aardbol rondrijden (of stil staan).. van de ‘old-timers’ dan he, Carreratje GT of een Pagani Zonda zijn mn andere dromen!
Cage… Jippie… :| Maar wat een auto!!
ZwerverRoodbaard
Blijkbaar is het feit dat deze auto van Nicolas Cage is geweest interessanter dan wat voor een type blok er precies in ligt.

Het zullen wel weer astronomisch hoge bedragen worden, want de Cuda’s liggen erg goed op de markt.
Is zeker vet!

Maar ik heb toch liever een ’69 SS Camaro :)
Het is “matching numbers”. en niet numbers matching “auto en moter en bak nr zijn zoals uit fabriek”.
-edit: en het is ‘motor’ en niet ‘moter’-
Over de Ferrari, ach t was maar een gele :P
De mustang is heeeerlijk :D
Mooie auto en dan nog van één van de beste acteurs die er zijn. Er is geen enkele film van hem waarbij ik ook maar één seconde het gevoel van saaite had.
Wat een mooie Muscle Car. Net zo mooi als een 70” Challenger. Maarja, ze hadden dan ook het zelfde chassis. En met een pistol-grip ook nog..Prachtig.
@ dekster

Whoaaaa! Heb je City of Angels gezien? Nou ik heb het 2x geprobeerd maar hij is zo slecht in die film dat het me nooit is gelukt. Verder wel wat goede films inderdaad.
@ dekster
Bwaah, iets interessant kunnen maken, wil nog niet zeggen dat je kan acteren. Bij élke film die ik al gezien heb, dacht ik “Ah, leuk. Nou! Hoe hebben ze dat aangepakt bij het stuntteam? Nounou, die camerapositie is best origineel hoor!” en verder in die richting. ;) Er is maar één film die daarop de uitzondering is: Reservoir Dogs. Briljante film, en je zou het haast niet geloven als je kijkt naar de rekwisieten en het budget dat ze gebruikten!
@ de vlaeminck

Haha fantastisch inderdaad, vooral de scene waarbij ze elkaar allemaal tegelijk neerschieten.
@vla

The weather man nog niet gezien? Practisch 100% puur dialoog.
@ JPM
Jij kent je klassiekers! Mijn lievelingscene: dat korte stukje waarin hij (Mr. Orange – Quentin Tarantino) tegen die agent (collega dus) zegt: I’m fucking dying man, I’m fucking dying! :shock: Puur acteertalent als je het mij vraagt! Hoe vaak ze die scene wel niet opnieuw hebben moeten doen…

@ dekster
Eerst en vooral: leuk dat je die foto geupt hebt! :D Kan ik hem altijd bereiken!
Ten tweede: The Weather Man… Nooit van gehoord, nooit gezien… Een echte aanrader? Tell you what: als jij me zegt welk genre het is en hoe lang hij duurt, zal ik hem (mss: school is weer begonnen, mijn vrije tijd slenkt alweer…) bekijken! :P
Nicolas Cage heeft een echt Nicolas-gezicht, that’s for sure. Overigens wil ik heel graag z’n ‘Cuda, maar als ie in Robbie’s budget past, mag hij er eerst een jaartje mee raggen. Waarom moet die auto eigenlijk weg? Toch niet voor het geld?

@ dekster: ziet er niet echt boeiend uit, toch kijken?

@ de vlaming: nog een leuke scene ” you are mister pink ” “why am I mister pink ” ” because you’r a faget allright! :) briljante film!
Is het normaal dat de auto aan de rechterzijde een klein zijruitje heeft achter, maar niet aan de linkerzijde? (zie foto 1 en 2)
Misschien hebben ze her linker zijruitje naar beneden gedraaid??
Coole bak. Ik zag deze een paar jaar terug in Hollywood. En weet nog steeds niet zeker welke auto het is. Wat denken jullie? Ook een Cuda? Hij heeft dezelfde voorkant, maar geen chrome. Hij heeft ook andere achterlichten.


Wat een heerlijke verschijning deze Cuda en dan te bedenken wat hier in die tijd in Europa reed met ongeveer 1/4 van de pk’s en echt oudbollige designs. (in dezelfde prijsklasse maar ook er ver boven) Muscle rule forever !
Ben zeer benieuwd naar de uiteindelijke prijs maar echte goede musclecars zijn en blijven in de States goed prijzig ik schat dat deze Cuda normaal al een $ 45.000 op zou brengen dus nu zal het zeker rond de $ 65.000 worden denk ik.
@Jop Wielens: Dat is ook een Cuda maar dan een 73 er en die kostte toen zo’n $3700 dollar!!! :)
@Pinho: Gauw terug naar Sesamstraat! :)
Hebben bijna alle coupe USA cars en zelfs sommige sedans dat alle ruiten omlaag kunnen en ook nog zonder stijlen, dat maakt ze nog mooier.
Daarom is het zo jammer dat GM het niet gedaan heeft bij de 2009 Camaro. :(
Wow!
Echt een coooooooole auto dit!

heeft eigenlijk maar 1 nadeel…
Hij is van Niko Kooi geweest.
@Rob USA: Thanks! ’73 Cuda. check
@de vlaeminck.

Dat was Quentin Tarantino niet in die scene. Tarantino was een bad guy. :twisted:

Pulp fiction(ook van Tarantino) is eigenlijk beter. ;)
corrado vr6 slc/BMWe30
@de vlaeminck:
Dat was Tim Roth als ik het goed heb.

@mx5/rx8owner:
Idd, Pulp fiction rocks, is mijn favo film! Maar Tarantino films zijn bijna allemaal wel tof, Death proof gezien? Brute film is dat!
@corrado vr6 slc/BMWe30.

Death Proof vond ik peroonlijk wat minder.
corrado vr6 slc/BMWe30
@ mx5/rx8owner:
Ik vond ‘m wel leuk, mooie ode aan de B-film.
@corrado vr6 slc/BMWe30.

Dat is het hele punt. Ik hou niet van B-films.
Ik hou van unieke en lichtelijk gestoorde films. Films waar een geniaal persoon zijn hele ziel in heeft gestopt.
Dit kan variëren van Fight club tot Pi. Films die net wat intelligenter zijn. ;)

Death proof liet die genialiteit een beetje te weinig zien.
corrado vr6 slc/BMWe30
@ mx5/rx8owner:

Ik hou ook niet van B-films van tegenwoordig, daarintegen zijn B-films van voor +-1985 geweldig! Gewoon omdat ze zo slecht zijn, zijn ze echt grappig.
@ mx5/rx8: hey, dat klinkt (weer…) bekend zeg!

Andere voorbeelden: Magnolia? American Beauty?
Spreekt je vast ook aan dan…
@ mx5/rx8owner
Goddamn’. Zo denk ik ook, woord voor woord! Pi niet gezien, Fight Club wel: waauw! Alle elementen van een goeie film komen er aan bod, alles klopt in hun redenering en het script is niet één van de meest voor de hand liggende! Ze worstelen zich door verhaallijnen alsof het niets inhoudt, maar het geheel is zo complex! Briljante film ook! Maar Pulp Fiction: bijna dagelijks zeg ik wel eens ‘Motherfucker!’ omdat ik gewoon aan die film denk op het moment dat iets misgaat! :mrgreen: Maar hij is niet zo goed als hij opvallend is, met die verkrachters ed… Quentin maakt soms wel eens films die op het randje van gestoord zijn, natuurlijk is het dat wat ze dan weer briljant maakt. :) Toch liever Reservoir Dogs dan Pulp Fiction. Btw iets dat bij elke film van Quentin Tarantino goed zit, is de muziek! Geen achtergrondmuziek, wel af en toe een liedje. De beste keuze voor elke film zou ik zeggen! Wie ben je als je achtergrondmuziekjes nodig hebt om een film cool, spannend, emotioneel of eng te laten lijken als het niet uitgestraald wordt door de acteurs en het plot?

@ corrado vr6 slc/BMWe30 & mx5/rx8owner
Ah, potverdrie! Ik dacht toch zeker dat ik Quentin Tarantino las toen ik Mr.Orange z’n hoofd zag in de film…

@ dekster
Bwaah… Lijkt niet mijn soort films… Zoals mx5/rx8owner al schreef: een complex en toch geloofwaardig plot, wat actie en goeie acteurs, mijn favoriete mix! Het onderwerp moet me natuurlijk ook wel aanspreken: thrillers en gangsterfilms zijn mijn favoriet genre. De rest is een beetje rommel dat een groot publiek aanspreekt om gewoon veel cash binnen te halen. Pulp Fiction, Kill Bill (I & II), Reservoir Dogs, Fight Club, maar ook minder extreme films die nog steeds steengoed zijn vanwege de ultieme klassieke correctheid: Batman Begins en The Dark Knight. Gewoon fantastisch goeie films! Wel jammer van dat beetje product placement hier en daar, dan zie je weer dat enkele kapitalistische honden niet geven om de kunst van de film maar om verkoopcijfers. Ook goeie actiefilms zie ik graag, vooral dan The Bourne Identity, Supremacy, Ultimatum, Rambo 4 die ik nu bekijk, op het eerste zicht ziet hij er niet mis uit, enkele goeie actiescenes, lekker veel stilte ipv een irritant deuntje dat zou moeten dienen om spanning op te wekken, bij de trilogie van Jason Bourne is er ook stilte als er gevochten wordt, en er werd echt goed gevochten vind ik! :o Maar The Weather Man… Het is geen film die ik zou kijken, zo zijn er veel…

@ Tombnolz
Er zijn wel briljantere scenes dan die, maar leuk is hij wel! :P
@ Pulp Fiction: “Goddamn that’s a pretty fuck’n good milkshake” :D
Heeerlijke dialogen in die film, een van mn all-time favo’s :D

Die ’73 Cuda kende ik ook nog niet, vet hoor, die achterlichten en die uitlaatpijpen! Door de kleurstelling doet hij me trouwens ook denken aan de Boss Mustang uit de originele Gone In 60 Seconds, gek he :P
@Svenska Aeroplan AB.

Kan er mee door, maar liefst nog gestoorder.

@de vlaeminck.

Batman begins is voor mij de beste batmanfilm. De rest is niet mijn ding.

Leukste film van de laatste tijd; Crank(ik kwam niet meer bij van het lachen).

Thrillers met een boeiend verhaal kunnen ook interessant zijn. Zoals Gothika en the butterfly effect.

Memento en Sin city zijn ook films die erg goed in elkaar steken.

Toch zijn er ook films waar je het niet echt van verwacht. Equilibrium is er 1 van. Ondanks alle special effects kun je goed zien dat er over de emotieloze wereld is nagedacht.

Speciaal voor jou weet ik een leuke film. Sweet sixteen.
Die moet je echt even zien. ;)

Om terug te komen op Nicolas Cage.
Ik heb ooit een film gezien waar Nicolas Cage zeer overtuigend als alcoholist acteerde.
Ik heb een extreme vorm van alcoholisme(tot de dood aan toe) van dichtbij meegemaakt. Die film was erg realistisch en aangrijpend.
Ben helaas alleen de naam kwijt.
@mx5/rx8: Dat is Leaving Las Vegas. Heeft de beste man nog een Oscar voor gekregen.
Om het filmonderwerp even compleet te maken. Films als Spun zijn ook aanraders. Puur om je weer even met beide benen op de grond te zetten.
@Ruben Baeten.

Yep, die is het. Bedankt.

Wat vond jij daarvan?
Maar ehh, even wat anders.
Waar blijft mijn verjaardagskaartje? AB? :P
@ mx5/rx8: Als je een reeele film wil om je aan het denken te zetten, zou ik je zeker Body Of Lies aanraden, ik zag m laatst in de bios. Met Leonardo DiCaprio en Rusell Crowe. Over al die zooi in Irak en de CIA enzo. Dat zet je echt aan het denken over dat zulke dingen nú ook gebeuren.
@ mx5/rx8: Gefeliciteerd!!! :oops: :mrgreen: Je hoeveelste is het? :)
@Jesper.

Bedankt. Het is nummer 27. Ben nog maar een broekie. :P

Body Of Lies.=>Check.
@mx5/rx8: Ik heb hem lang niet gezien, hij staat in m’n kast te verstoffen… Maar ik weet nog wel dat ik er erg van onder de indruk was.

Enne, gefeliciteerd! 8)
@Ruben Baeten.

Ook bedankt. ;)

In de kast verstoffen.. Waar herken ik dat toch van?..
Juist ja. De film en gamecollectie van mijn vriendin. :lol:
@ mx5/rx8owner
Gefeliciteerd! Nu mag je grotere Fristi’s drinken! :P Jij kent een aardige filmcollectie zeg! Ik moet toegeven: ik volg de filmwereld niet echt. Af en toe naar de bioscoop, maar dat is meer voor de lol. Maar ik beloof dat ik minstens eens de trailers van je opgenoemde films zal bekijken! :) Heb je trouwens nog nooit een film over Jason Bourne gezien? Moet je echt eens proberen joh! De trailer doet het lijken alsof het weer zo’n typische conspiracy-James Bond achtige ripoff is, maar geloof me, het is in een heel ander genre! Geen non-stop actie en bullshit, maar uitgedokterde plotten (weliswaar vergezocht en iets minder geloofwaardig) en steriele, geweldig gechoreografeerde gevechten waarin duidelijk is dat Matt Damon (Jason Bourne) enkele maanden gevechtsporten geleerd heeft alvorens te beginnen aan de film. Weinig acteren aan, maar de vechtstijl van ‘Jason Bourne’ is zo flairloos dat het opvalt. Een erg aangename film om op een gewone werkdag te bekijken. Of in het weekend. Of ’s nachts tot 2.00 u op je iPod in je bed. :P
Leuk die theekransjes over films maar daar is vast een filmblog voor! :)
Beetje respect voor deze Cuda aub dit is een waar icoon.
@ mx5/rx8owner: ahhhhh, dus: La Haine? Clockwork Orange?

Die laatste is natuurlijk DE klassieker als het om krankzinnige films!!
Sin City & Equilibrium kan ik ook wel inkomen…
@de vlaeminck.

Grotere fristi’s, why not. :D
Bourne films… Nope, niet mijn ding. Hoewel de gevechten wel grappig zijn.

@Svenska Aeroplan AB.

Clockwork Orange staat mij momenteel te vaag bij om er een zinnig oordeel over te geven. La Haine ken ik gewoon niet.

Ik ben eigenlijk maar een beperkte filmliefhebber. Mijn vriendin heeft dat veel meer.
Mijn filmsmaak is gewoon een beetje moeilijk. Er moet wel echt intelligentie achter zitten.

@Rob USA.

Je hebt gelijk.
Die auto is mooi en zeldzaam. Het aandeel acteur is voor mij niet van belang.
Ik zou het alleen nooit willen hebben. Zien en horen is goed genoeg voor mij.
Of de Ferrari 348 TS van JerryBruckheimer staat of Ebay aan! Droomauto!! (director van bijvoorbeeld CSI, Pirates of the Carribean, National Treasure, Pearl Harbor, Armageddon, Beverly Hills Cop, Bad Boys, Top Gun, King Arthur, Without a Trace, Prince of Persia enzovoort enzovoort….)

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Ferrari-348-TS-TARGA-1990-348-TARGA-CELEBRITY-OWNED-SERVICED-RUNS-GREAT_W0QQitemZ330298350687QQcmdZViewItemQQptZUS_Cars_Trucks?hash=item330298350687&_trksid=p4506.c0.m245&_trkparms=72%3A727|65%3A12|39%3A1|240%3A1318
Toch wel jammer van die Ferrari 355 replica (Pontiac Fiero) ;-)
vetste musclecar dem welt ne’
paars, met gouden daytons en witte banden
Hele vette wagen hoor! Ik ben in het bezit van een export Barracuda zelfde looks op de hood na dan en uiteraard een ander block in mijn geval een 340ci (numbers matching). 1971 vind ik het beste jaar van de Cuda!
Hier een linkje naar de Barracuda voor de liefhebbers: http://kaboom.autoalbum.nl/cars/554/photos
@Tom .. wooooow .. die is wel heeeeeel smooth en clean ..
mooie investering dude ..
Ik zie trouwens net op de veilingsite dat de wagen is verkocht voor:
Sold: $ 440,000.00

SLIK!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).