Protoscar Lampo: nog een elektrisch roadster concept

Auteur: , 18 Reacties

Daar is er weer één. De elektrische concepten zullen de komende jaren wel als paddenstoelen uit de grond schieten en één van de paddestoelen die we straks in Genève mogen aanschouwen is de Protoscar Lampo Roadster Concept.

Verantwoordelijk voor het ontwerp van de Lampo is het kleine Zwitserse bedrijf Protoscar met 14 man personeel. Protoscar is gespecialiseerd het ontwerpen van milieuvriendelijke voertuigen en heeft in het verleden al eens samengewerkt met Daimler AG, General Motors, Nissan en Rinspeed.

De Lampo is uitgerust met twee elektrische motoren die ieder een as aandrijven. Samen is dit goed voor 268 pk vermogen en 440 Nm koppel. De stroomvoorziening wordt verzorgd door een 35 kWh lithium-ion accupakket die het zo’n 200 km moet kunnen volhouden. De accu’s worden weer opgeladen aan een normaal stopcontact en onderweg door het opvangen van de remenergie. Bovenstaande afbeelding is alvast een teaser en Lampo zal meer informatie vrijgeven naarmate de Autosalon van Genève nadert.

Persoonlijk heb ik niets tegen dit soort initiatieven. Des te meer keus hebben we straks wanneer we allemaal aan de elektrische auto’s moeten geloven. Tegelijkertijd leert de ervaring dat het merendeel van de veelbelovende concepten een stille dood zal sterven. Daar komt bij dat het waarschijnlijk nog jaren zal duren voordat elektrisch rijden voor de massa beschikbaar is.18 reacties

Een betere ontwerper
Met die foto, die belichting en dat Q logo eerder representatief voor Q-Music lijkt me zo.
Apart een Cabrio op elektro maarja het belangerijkste is dat ie het doet
Krijg je hier ook een CD van allemaal V8 geluiden bij?
Nou, het duurt nog wel even voordat dit qua prestaties een echte Lamporghini wordt :P
K heb deze liever dan de Tesla denk ik :)
Niet bepaald een doordacht concept. Een gesloten variant zou veel lichter zijn, dus een groter bereik en betere prestaties hebben. Niet onbelangrijk bij dit soort auto’s.
allemaal heel leuk maar wat als je nu meer dan 200km moet rijden? is niet dat je deze auto even vol gooit met nieuwe stroom :P zal waarschijnlijk wel een paar uur opnieuw moeten opladen. heel goed alternatief maar toch niet egt een praktische oplossing. het 0 emissie rijden gaat denk ik nog erg lang duren voordat het ook egt praktisch is en een waardige opvolger van de huidige brandstof motoren.
@Xiphos of hele korte plezierritjes maken
Allemaal heel leuk zero-emissie door elektriciteit e, maar het opwekken van elektriciteit is zo inefficiënt dat het zwaar verspillend is, just my 2 cents
@ w!d

op akantie maybe?
@ W!d

ja oké maar dan heb je in feite nog niets opgelost. dan heb een 0 emissie auto voor de fun en korte stukjes en moet je wat verder ben je weer afhankelijk van de oude vertrouwde milieu vervuiler :P
@ Xiphos
waarom denk je dat het een 0-emissie auto is?
de elektriciteitscentrale’s worden nog steeds gestookt op oude vertrouwde houtskool of olie. (zon wind en waterenergie is gewoon nog niet voldoende op handen) het is hetzelfde als met Waterstofauto’s, het kost net zo veel (of meer) energie om waterstof te maken, dan gewone benzine. de nul emissie auto bestaat naar mijn weten nog niet (bomen planten werkt ook niet bepaald), en voorlopig komt hij ook niet. het Priusconcept (lees: CONCEPT, dus honda civic etc. vallen ook in deze categorie (voordat ik commentaar krijg)) is waarschijnlijk in uitstoot nu lager dan deze.
bijkomend nadeel is dat als je op vakantie wilt, je 2 problemen tegenkomt:
de actieradius & de oplaadtijd.

dit is allemaal niet om de auto af te kraken, want ik vind hem er best leuk uitzien, behalve die wielkast achter (over het wiel hangend), en de prestaties die kunnen er best komen.
zie bijvoorbeeld een lotus elise-E (gebouwd door een nederlands bedrijf), die heeft 4 versnellingen voor het gevoel, maar ze hebben de originele 5e & 6e weggelaten omdat anders dat ding ruim 300 zou lopen, wat veel te gevaarlijk is voor een auto zonder al te veel downforce. en om het sprintje hoefde je het ook niet te laten ik weet zeker dat het <6 sec is, miss wel iets rond de 4.5

verder vind ik het prima als men van dit soort conceptcars gaat maken, je “proeft” dan eigenlijk een beetje aan de toekomst.
Pffft waarom de wielen altijd wegsteken achter die kappen en daardoor de wagen een stuk minder aantrekkelijk maken?
Deze mag voor mij een stille dood sterven op de tekentafels.
Zit echt niet te wachten op een (elektrische) boot op wielen.
“Protoscar Lampo Roadster Concept”, ik zie nergens een Q. En toch is dat het logo dat op de auto staat… :?

Beetje aparte naam trouwens. Wie zou daar over nagedacht hebben. Protos-car óf Proto-scar. Protos-car slaat nergens op, dus waarom niet Proto-scar? Wat ze met een litteken hebben weet ik ook niet. En dan nog een lamp erbij halen. :roll:
Ik moet er niet aan denken dat ik hierin in de file moet staan! Wat een gedrocht zeg…
Ziet er niet slecht uit… en vind de specs ook wel degelijk… als ze kloppen…
dees is niet normaal graaf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).