Onthulling? Wie is The Stig en welke auto rijdt hij?

Auteur: , 77 Reacties

De eerste Stig van het BBC-programma Top Gear was ex-F1-piloot Perry McCarthy. Maar wie is het nu? Waar woont hij? En in welke auto rijdt de beste man dagelijks?

De identiteit van de huidige Stig is bekend gemaakt aan News of the World, zo claimen ze, toch houden ze het geheim nog even voor zich (yeah right). Maar ze geven wel een aantal details vrij. Zo heeft de getrouwde dertiger in zijn jeugd gereden in Formula First, GT Racing en Stock Cars. De Formule 1 heeft hij niet gehaald. Hij leidt een normaal leven in een bescheiden villa van £ 300.000 (335.000 EUR) en verdient een salaris van £ 150.000 per jaar (167.000 EUR). In zijn werk combineert hij de baan bij Top Gear met stuntrijden en testrijden.

The Stig mag in het dagelijkse leven niet rondrijden in een Koenigsegg, Lamborghini of andere supercar. Hij zou in een doodgewone middenklasser van £ 15,000 (16.500 EUR) rondtuffen…

Met dank aan iedereen voor de tip!77 reacties

Zeg dan gewoon wie het is….
En ik geloof er geen zak van. En waarom geven ze deze info nu? Gaat hij met pensioen ?
Een salaris van 167.000 euro per jaar is ook niet misselijk hoor..

Maarja, ik verwacht dat het gewoon onzin is. Waarom zou TG dat bekent maken?
ik zouw het liever niet weten
dan is het leuke er van af
ik zeg dat dit is gefotosoept
Een betere ontwerper
Iemand ooit al eens aan gedacht meneertje Stig een auto te laten testen die moet worden gestart op vingerprint scanning?
Een salaris van £ 150.000 en een auto rijden van £ 15,000 als autoliefhebber met benzine in de aderen? Waarom geloof ik dit nu niet helemaal?
@Een betere ontwerper: Wat dacht je van dat een ander hem dan even start of dat ze daarna die sensor zeer zorgvuldig schoonmaken?
Achja, een tijdje terug berichtte een of andere Vlaamse zender er ook over dat ze het wisten, maar toen was het ook niet zo. Hopen dat het nu ook weer een stukje aandachttrekkerij is. Stig hoort gewoon geheim te blijven.
Dat hier uberhaupt nog tijd aan besteed wordt…
Yep, en Autoblog trapt er nog in ook!

Gratis plug voor News of the World…

slim!
Het is gewoon Damon Hill :P
Arme Ben Collins, wordt hij nu door Top Gear ontslagen?
Mijn gok is: Ben Collins. Het carriere-verloop klopt precies, de man is brit, dertiger, en heeft reeds diverse keren samengewerkt met Top Gear en/of diens presentators. Zie bijvoorbeeld http://en.wikipedia.org/wiki/Ben_Collins_(driver)
San Sebastiano
Pfff, wordt nu wel moe van. Om de zoveel tijd speelt dit weer op! Nu ja, op zich natuurlijk wel leuk om te speculeren!
Ben Collins staat in het politierapport vermeld als testrijder tijdens de crash van Richard Hammond!! Als er maar 1 Stig is,… dan is hij het!
Er is niet 1 “stig”, het zijn er meerdere
170.000 euro en een Ford Fiesta? Uhh,.. Ja toch>?
@derk: hoe weet je dat dan? heb je er een bron bij?
ik vind dat ze niks hadden moet zeggen. De stig is magisch, een of andere 2e rangs coureur niet
Mensen, er zijn sowieso meerdere Stigs!
Tijdens een uitzending van WHEELS-ON-7 (ja sorry heb het gekeken…)heeft Tim/Tom Coronel verteld dat hij als reserve Stig op de lijst stond bij de BBC. Hij heeft het contract laten zien op de camera en ook de kleding (het Stig pak/handschoenen) die hij had gekregen van de BBC. Coronel heeft echter nooit in hoeven te vallen. Coronel wist te vertellen dat er sowieso 3 “vaste” Stigs zijn, welke elkaar afwisselen. Maar wie dat dan zijn??? Dat mocht Coronel CONTRACTUEEL dus NOOOOOOOOIT vertellen.
Dat heb ik Hammond weleens op tv horen zeggen, maar weet het ook niet hoor;)

@ward430: ja vind ik ook
@ Nick, ow ja dat was het ja :O :D

Haha heb ik hammond weleens horen zeggen, lol, hersenspinsel XD
Vive la FRANCE!
Als je zo’n hoog loon hebt, waarom woon je dan in een huis van drie ton?
@Artje,

waarom zou je meer dan 15000 uitgeven aan een prive-auto, als je werk bestaat uit het rijden met de meest exotische wagens?
En dit staat nog los van het feit of je veel of weinig salaris ontvangt.
eerst zien dan geloven
de stig zal echt niet een bekend persoon zijn, die worden te vaak ge-interviewd, en dus is het risico hoger. bovendien, als diegene een blessure oploopt is dat veel te snel te voelen. daarom zullen er meerdere (onbekende) stigs zijn, maar ik wil best wel zijn baantje later overnemen (maar dan wel een leukere auto dan bijv een astra/golf, bijv een Elise).
Ik denk dat dit gewoon gelul is en aandacht trekkerij. Ik geloof niet dat TG dat tegen één zo’n krant zou zeggen en dat je dat dan geheim houdt. Ik zou het eerder in iets van Topgear Magazine ofzo verwachten ;)
@ NLBUURMAN idd ik denk dat ze wel andere stigs gebruiken voor andere omstandigheden, bijv. rally oid
Ik denk dat het wel voor 99% zeker is dat Ben Collins in alle geval de ‘hoofd stig’ is. Daarnaast wordt hij wel eens vervangen, zo was de maserati MC12 de eigenaar van de wagen die reed als stig. De renault F1 werd bestuurd door Kovalainen en de Le Mans Aston Martin DB9 was aston race piloot Darren Turner.
@Nick
Dat van Coronel geloof ik eigenlijk niet…. Als hij het toch niet is geworden ofzo waarom zouden ze dan een pak enz sturen? Daarbij waarom houden ze het niet gewoon daar? Lekker gemakkelijk wanneer je het iedere keer mee moet nemen in bijvoorbeeld het vliegtuig (dat valt ook niet op ofzo)!? Maja vragen, vragen, vragen….
Wie kan het wat schelen wie de Stig is ? Het zijn toch namen waar ik nog nooit van heb gehoord, zolang hij maar goed kan rijden en hij die auto’s deftig rond de testtrack rijdt ben ik blij :)
ik geloof dr niks van :o
NOTW wil eens onder de aandacht komen en gebruikt (misbruikt?) de Stig-geheimdoenerij.
En de hele online-pers-reutemeteut loopt er blind in en morgen die op papier…
Haha… leuk hoe iedereen op een dwaal spoor gezet wordt denk ik dan.
Heeft er dan iemand ook de beelden van Coronel? Frapant dat dat nu opeens op duikt, en vooral inderdaad, waarom zou hij dat pak thuis hebben liggen?
Jason Plato :o :twisted:
Uggd het is toch gewoon James May
Als je Google’d op de naam “Ben Collins” krijg je onderstaand plaatje te zien :
http://www.autotrader.co.uk/EDITORIAL/editorial_images/non_imported/stig2.jpg
Vreemde combinatie van bedragen. Met zo’n salaris woon je toch in een duurder huis en rij je een duurdere auto, niet? Zeker als je The Stig bent.
News of the Worlds is ook een onzin krantje.
Niet iedereen is zo dom om zijn laatste euro uit te geven aan dikke bakken en kasten van villa’s (of Fortis aandelen).
In de garage van TG hangen (of hingen op het moment dat ik daar was) 2 STIG-pakken, de één had de initialen BC (Ben Collins??) in het label staan (op de achterkant, zodat het niet direct opvalt) en in de ander stonden de letters DH (Damon Hill??)

Maar dan is de vraag natuurlijk, zijn die daar gehangen om gezien te worden en verwarring te creëren???

Ik zeg, laat de STIG de STIG blijven zodat de mythe blijft bestaan….
Ik kan me voorstellen dat als je voor je werk in de bruutste wagens rijd het minder spannend is om bv een M3 te bezitten (zomaar een snelle dagelijkse auto genomen)

Daarom is 15.000pond dan ook best wel realistisch, mischien rijd hij wel een 320i wagon 2de hands omdat hij kinderen / hond heeft.

(als je voor je werk in een Porche Carrera GT rijd, dan kan je wel een boxter kopen maar zal dan weinig spannend zijn)
Voor alle niet Lap-gerelateerde activiteiten gebruikt men andere stigs. Zelfs vaak met gewone toestanden gelijk de race door England is het gewoon een crewmember. Maar alle laps worden door Ben collins gereden.
hallow allemaal,
ik ben nieuw hier!
lees al een tijdje regelmatig autoblog maar nog nooit de moeite genomen om te reageren. maar bij deze foto kan ik het niet laten.
mits deze foto niet “geshopt” is denk ik tog egt dat het Gigi Galli is….
@Nick: De BBC zou Tom Coronel contractueel laten zwijgen over het contract zelf, en waarom zouden ze hem in hemelsnaam van de namen van de andere Stigs op de hoogte brengen? Een wit pak + dito helm kun je in de winkel kopen, en een papiertje fabriceren wat eruit ziet als een Stig-contract is ook zo gepiept. Hoax.
@maxim, Gigi Galli, dat is toch die rally rijder. Ik vind dat de Stig een heel andere rijstijl heeft dan een rallyrijder zou hebben…
Het is al eerder gezegd, maar ook ik hoef helemaal niet te weten wie The Stig is. Laat het maar lekker mysterieus blijven.
ik zou gokken op een f1 coureur uit de jaren 80 90 maar nu je Ben Collins zegt…ja daar zit wel wat in!
@subaru555; dat maakt niet veel uit, collin mcrae reed ook lemans zonder extreme drifts… en in de rally geld ook; hoe strakker hoe sneller!

@Edgar; in het bericht van de link staat dat het geen formule 1 coureur is1
de jacht is geopend :-)
de stig? dat is Henk Wijngaard!
All we know he eats hamsters for breakfast….

Zag laatst een re-run op Veronica en toen kon je duidelijk zien Lewis Hamilton de Carrera GT bestuurde. Iets daarvoor reed een andere Stig in de auto van die snookeraar, die was echter dikker en minder gefocust.
Het zijn er zeker weten meer maar ik wil niet weten wie het is, NOOIT! Dan is de charme er vanaf.
Dario Benuzzi de testrijder van Ferrari (personenauto`s) reed jaren gelden prive ook maar een Alfa Romeo 147! Hij heeft bij Ferrari ook maar een normaal salaris en had niet het geld om zelf een dure auto te kopen! Dus dat verhaal van de Stig in een simpele gezinsauto is zo gek nog niet.
gast stig draagt handschoenen dat weet je toch!;) hij kan geen vingerprint starts maken!
”Mensen, er zijn sowieso meerdere Stigs!
Tijdens een uitzending van WHEELS-ON-7 (ja sorry heb het gekeken…)heeft Tim/Tom Coronel verteld dat hij als reserve Stig op de lijst stond bij de BBC. Hij heeft het contract laten zien op de camera en ook de kleding (het Stig pak/handschoenen) die hij had gekregen van de BBC. Coronel heeft echter nooit in hoeven te vallen. Coronel wist te vertellen dat er sowieso 3 “vaste” Stigs zijn, welke elkaar afwisselen. Maar wie dat dan zijn??? Dat mocht Coronel CONTRACTUEEL dus NOOOOOOOOIT vertellen.”

Coronel, failure eerste klas in en programma wat een nog grotere failure is :’) Ten eerste, waarom heeft hij de Stig kleren? Er is geen reden voor de BBC om die te geven. Daarbij kan iedereen zo’n pak kopen. Een contract zegt ook geen ene fuck omdat je zoiets in ongeveer pak em beet in 30 seconden op je pc hebt nagemaakt en het laten zien van een stukje papier op de tv ongeveer 0,0% aan waarde heeft.

Ik kan hier ook wel zeggen dat ik op de stig lijst sta, foto maken van me pak en me contract inscannen maar geloof jij dan dat ik de stig ben?
gogogomagazine.com
Wat een flauwekul van News of the World en ook nog eens heel flauw om dat zo te gaan verklappen en verkopen. Ik weet al zo’n drie jaar dat het Ben Collins is, net zoals elke trouwe fan, dus niet echt een onthulling…
@Zee Rover
Ja nee tuurlijk heb je gelijk, voor €160.000,- per jaar kun je nooit een normale auto kopen.

MMWwwhhhhaaa wat is dit mooi, leuk, gaaaaaffff, cool etc.

De ster in (een reasonably priced car) de auto van de stig.

Vandaar dat hij altijd zo boos is als de auto kapot gaat
it dont add up..

met zo’n jaarsalaris heb je echt als coureur zijnde minstens twee autos, en toch zeker iets snellers en exclusievers..
plus de huisprijs past ook niet bij zn salaris
Ik heb ook de indruk dat ze elke week iemand anders in dat wit costuumke steken.

God weet hoeveel van die Pipo’s hebben ze daar al van den beton moeten krabben.
Zeg nou verdomme wie het is man!!!!! COME ONNN!!!

almost cryin here!!!!
cas schrijft,

12 January 2009 om 23:14
it dont add up..

met zo’n jaarsalaris heb je echt als coureur zijnde minstens twee autos, en toch zeker iets snellers en exclusievers..
plus de huisprijs past ook niet bij zn salaris

Zeg jij, volgens mij was het jurgen van den goorberg ofzo die in het dagelijkse leven niet eens een motorrijbewijs had! Als je coureur bent heb je vast geen zin om elke dag in een supercar te rijden en zul je eerder kiesen voor iets comfortabels.. een M5 misschien? of 1 of andere mercedes ofzo, lijkt me veel logischer!
een autofanaat en dan een goedkope middeklasser?

is die goser gek in zn hoofd ofzeuu :o

maarja.. ;) guess we dont all think alike :P

gr. japp
in verhouding (inkomen, huis, auto, beroep) klopt er niets van
er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op de regel
een smart fortwo (handig in london)
af een toe een auto van de zaak (tg) lenen
een knus flatje in london
en aan het sparen voor een villa in notting hill

het zal wel een broodje aap zijn
maar je weet maar nooit!
wie is the stig??

ik alvast niet.
News of the world is niet zo goed in sterretjes stellen:
“Yes **** ******** IS the Stig but don’t tell anyone I’ve told you.”
t is gewoon die stuntrijder die bij topgear in een morris marina achteruit over een schans springt ;)
gerard joling.
Maar welke middenklasser? Een C32 AMG ofzo? Die is wel zo veel waard in de UK ongeveer.

Hoewel, soms hoor je wel dat coureurs juist privé niet zo’n snelle auto hebben en bij normaal rijden bewust rustig aan doen.
Tiff Needel is The Stig…
Ik hoef het niet te weten… the Stig is gewoon the Stig.
lallala wat? het is toch een robot?
Ik mocht van meneer Clarckson vandaag iets loslaten.
Ik ben al jaren hun huiscoureur!
Hoe kun je de naam van “je baas” nou fout spellen? ;)
EXLUSIEF NIEUWS:

De Stig ben ik! Mienemienemiene ADRIAAANTJEEEEE
jongens nu niet allemaal gaan liegen over wie de stig is dat is duidelijk het is mij grootste voorbeeld Hans Wiegel en iedereen maar sugereren dat het ben collins is neem nou maar gewoon van mij aan dat het Hans Wiegel is dames en heren.
Michael Schumacher gaf laatst te kennen dat hij in het dagelijksw leven een Fiat Croma rijdt. De man had een jaar salaris van 40 miljoen euro (en heeft natuurlijk wel wat speciaals in zijn garage staan – Ferrari FXX). Lewis Hamilton rijdt een Mercedes SL diesel. Waarom zou de Stig, die uiteindelijk nooit de absolute top heeft gehaald dan wel een 5 liter, 560 pk bolide MOETEN hebben?! Omdat ie de Stig is?

Als je de identiteit van The Stig wilt weten ga je daar gewoon enkele weken bij het circuit posten in de zomer. Dikke zoomlens op je nokia telefoon meubelen en met je racing-driver-almanak foto’s vergelijken mocht je hem niet direct herkennen. Je kan ook een Nederlandse belasting inspecteur heen sturen, die vinden en herkennen mij ook altijd direct. Tevens Top Gear tip om Bin Laden te vinden; stuur een Nederlandse belasting inspecteur!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).