Omgekeerde wereld? Mercedes huurt Hyundai designer in

Auteur: , 37 Reacties

Is Mercedes zo erg geschrokken van de reacties op de nieuwe E-Klasse dat ze de Aziatische toer op gaan? Of dat er iets mee te maken heeft weet ik niet, maar volgens Car Design News stapt Hyundai designer Joel Piaskowski over naar het merk met de ster.

Piaskowski zal bij Mercedes naar alle waarschijnlijkheid de baas worden van de Californische Mercedes-Benz Advanced Design studio. Bij Hyundai was hij verantwoordelijk voor de Genesis (coupe en sedan), Santa Fe, Veracruz en Elantra. Maar ook voor conceptcars als de HCD8, HCD9 Talus en HCD10 Hellion. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat de nieuwe S-Klasse er als onderstaand komt uit te zien. (via: cardesignnews.com)

Hyundai Equus

Met dank aan Qasim voor de tip!37 reacties

Niet slecht,… hopelijk kan hij een beetje meer pit geven aan de huidige ouwelullen mercedessen!!
Alsof Mercedes dan ineens op een Hyundai zal gaan lijken… in het verleden zijn veel designers overgestapt maar het ontwerp moet toch bij de merkidentiteit passen.
Misschien geen slecht idee, al de laatste E eens bekeken?
Gezien de karretjes die meneer Piaskowski voor Hyundai ontworpen heeft, lijkt me dit een goede zet van Mercedes. Na 2010 (ofzo) krijgen we dan weer eens mooie Mercedessen. :p
Robertovicioro
@ Lout

Dus jij vind de CLS en de CL (om maar wat voorbeelden te noemen) nog steeds ouwe-lullen mercedessen?? Ben ik het niet mee eens
Als je de nieuwe E-klasse in de blender stopt, samen met de S-klasse, krijg je volgens mij zoiets als op de onderste pic. Logische overstap dus.
als ik eerlijk mag zijn..

ik hou niet van mercedes.. maar de laatste lijn sprak me eigenlijk wel aan..
lekker ruwe vormen.. mooie auto’s..

maarja.. zal altijd een audi mensen blijven i guess :D

gr. japp
Misschien is de kont van de nieuwe E ook door hem getekent… Die ziet er vrij Aziatisch uit! You’d never know… :P
Dat is mooi! De laatste generatie mb’s vond ik er niet uitzien.. Behalve de C dan, die mag nog wel even blijven.
Tja, daar in Duitsland heeft duidelijk niemand kaas gegeten als het op design aankomt. De Hyundais van de laatste jaren zijn toch geen lelijke bakken, zeker die coupé is heel nice.
Hopelijk worden de nieuwe Benzen een stuk spannender. De nieuwe C-klasse is al een stap vooruit nu de rest nog.
Tja, De hoofd-designer van Saab, Michael Mauer, is ook naar Porsche gegaan…

Ook al zo’n stap terug!!

:D
:D
Zo verwonderlijk is het niet. Ik denk dat Mercedes zich veel meer op China wil gaan richten, omdat daar nogal wat marktpotentieel zit. En dan is het wel handig als je een auto hebt die qua design daar in de smaak valt.
Dat is reinste bullshit. Het is meer dan normaal dat designers van werkplek ruilen. Dat is het mooie aan designers. Ze kunnen hun ontwerpen makkelijk aanpassen aan het merk waarvoor ze werken. Het ontwerp moet echt passen bij het merk zelf (Merkidentiteit).

Dat Mercedes vanaf nu een meer hyundai achtige design gaat krijgen is dikke onzin :)
De enige modellen waarin je wilt rijden zijn de CL, S en C klasse. De rest van de modellen zijn moderner aangepast. Het verschil zit hem gewoon in de hoekige vormen van Mercedes, die slaan gewoon niet aan. Mercedes moest het hebben van de ronde afwerkingen. Let maar op als Bmw of Audi dit toepast, dan worden ze allemaal afgrijselijk. Mercedes heeft gewoon pech dat hun naam duur is en in deze tijd kiest men liever voor goedkoop. Mercedes had hier allang op moeten inspelen.
dat hoekige slaat bij mij meer aan dan die lelijke mislukte vrouwenvormen, neem bijv de lampen van een 5 serie, bah

En ze zien waarschijnlijk talent in hem ofzo;), misschien kan hij zich verder ontwikkelen bij hun, beginnen met de nieuwe a ofzo
Behalve dat designers zich tot op zekere hoogte aan een bepaald merk image moeten houden, brengen ze altijd een deel van hun eigen stijl mee. Dat is ook de reden dat merken een andere designer aannemen, verse inbreng!
Je zult dus wel degelijk lijnen gaan herkennen uit Hyundai’s van zijn hand, niet omdat het Hyundai’s zijn, maar omdat híj ze getekend heeft ;)
Een betere ontwerper
@robbie: volgens mij klopt het artikel niet echt. Van wat ik weet hebben deze designstudio’s (oa Californië en Tokyo) van MB niets te maken hebben met productie auto’s. Dit zijn studio’s waar geen eisen worden gesteld aan productiemogelijkheden, ze hebben volledige vrijheid bij het ontwerpen. Productieauto’s worden ook voor zover ik weet in Sindelfingen ontworpen.
Een betere ontwerper
Aanvulling op me post hierboven: De designstudio’s zijn verantwoordelijk voor creaties zoals de Silverflow en de MojaveRunner
@ Jesper: precies! Zo heeft de nieuwe Porsche ook de witte achterlichten van de Saab 9-3 gekregen via Michael Mauer
zal mercedes goed doen, eindelijk weer auto’s te bouwen die emotie uitstralen. weg van dat taxi imago! de enige die een beetje geslaagd genoemd mag worden is de CLS. de rest is allemaal een copy van elkaar in verschillende maten. ik hoop dat hij de opvolger van de GLK ook mag gaan designen. ieder kind kan een blokkendoos tekenen en die vervolgens als premium voertuig in de markt zetten. veel te duur en helemaal geen design te vinden. auto’s moeten emotie uitstralen. iets wat de italianen al jaren begrijpen!
en ja die genesis modellen van hyundai zien er best fraai uit!
Een betere ontwerper
@rider: Ik begrijp geen ruk van wat je zegt en vind het allemaal ook gewoon BS wat je zegt.

Audi kloont, een Hummer H1 is een blokkedoos, en Duitse auto’s willen wat anders uitstralen dan italiaanse emotie.
Ik zou niks zeggen mercedes-benz is een top merk. met top auto’s kwaliteit rijgedrag en uitstraling perfect en gha nou niet zeggen dat jhet een ouwelullenbak is misschien hyundia mensen die dat zeggen zijn jaloers dat ze zelf geen mercedes kunnen betalen!!!!!!!!!
Dit bericht klopt helemaal niet mercedes heeft niemand aaangenomen!! de E en andere modellen worden gewoon deutch deutch deutch
+1 voor Lout!

meer pit kunnen de mercedes’en wel gebruiken, de AMG’s zijn natuurlijk lekker. Maar een C300 mag er wel wat pittiger er uit zien!
de aziatische taxi van mercedes
In Sindelfingen (en China) is ook een Advanced Design Studio…
ha ha nu gaan alle merken op elkaar verschrikkelijk op elkaar lijken
ik vond die hyundais al op die benz’s lijken
mercedes maakt normaal gesproken wel aardige creaties maar die nieuwe e kan eigelijk gewoon niet
Bij het zien van de onderste schets dacht Mercedes: “Hé, hij maakt mooie Mercedessen, alleen nog niet voor het goede merk!”
@Paulo: Ik ben zelf een echte Hyundai liefhebber en rijd een Hyundai Coupe uit 2000 en een MB E220 CDI uit 2004. Ik als een “hyundai mens” kan dus best een Mercedes betalen.
De mensen moeten niet gaan denken dat Mercedes op Hyundai gaat lijken. Mercedes blijft Mercedes.

Die man wilt ook alleen maar vooruit in zijn leven, net als vele anderen hier.
En als hij zijn plekje bij Mercedes gevonden heeft dan is dat alleen maar goed. Hij neemt zijn ervaring mee in de Mercedes modellen die hij gaat tekenen, dat is altijd mooi om te zien.
The Netherlands For Sure
De kunst van het kijken, dat is Mercedes-Benz niet verleerd, het zien en herkennen van talent ook niet. M-B keek en zag dat de ontwerper van de Hyundai Genesis en Genesis Coupé goed werk afgeleverd heeft, namelijk in de V.S. de auto van het jaar afleveren, nog nooit was het een koreaans merk gelukt, nu wel en waar lijkt die auto gedeeltelijk op? Juist een M-B, dus zien wordt handelen en niet geheel onterecht denk ik. Voor de beste man, was het daar allemaal om te doen, om bij M-B terecht te komen, ga je M-B look-a-likes ontwerpen en bouwen, alleen voor je huidige werkgever en Hyundai leent zich daar erg goed voor, want Hyundai heeft wel de wil en de kracht om enorm groot te worden, zonder een vast ontwerpbeleid, dus voor deze Meneer was het niet meer dan logisch, dan dat hij gevraagd zou worden, om voor M-B auto´s te gaan ontwerpen. Knap werk om zo je loopbaan te creeëren en uit te stipppelen.
Dit is nu een van de grote problemen van Mercedes. Een (vrij radicale) designwijziging kunnen ze zich niet permitteren, omdat Mercedes voor vele rijders synoniem staat voor soliditeit, robuustheid en continuiteit. Ja Mercedes, een imago als dat heeft zijn prijs. Boontje komt om zijn loontje!!!
@ rider

Ik ga grotendeels akkoord dat de GLK weinig weg heeft van een mooi design. Maar het is en blijft een SUV. En eindelijk nog eens een merk dat niet puur mainstream gaat.
@ Waxweazel

Een Mercedes mag allesbehalve spannend zijn (voor zowel de constructeur zelf als de rijders/kopers). Niet goed voor hun imago. Ah ja: een koper van een Mercedes is meestal een rijder van een Mercedes. Het omgekeerde is allesbehalve waar (hallo leasesletjes!!!)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).