Rijtest & video: Volkswagen Phaeton L 4.2

Auteur: , 193 Reacties

Goed, dus je hebt al een paar jaar een eigen bedrijfje. De zaken gaan hartstikke aardig en je hebt inmiddels voldoende geld op de bank staan om er een wat meer luxe levensstijl op na te houden. Dus je gaat eens op vakantie naar een ver oord, je laat je badkamer opnieuw doen, je krijgt een paar kinderen die je naar hartelust kunt bedelven onder hopen speelgoed en zwemlessen. En dan ben je op een punt dat die oude Astra station eigenlijk niet echt meer bij je past. Wat nu?

[Eerst kijken dan lezen? Klik hier voor de video!]

Je kunt natuurlijk meteen naar de dichtstbijzijnde BMW- of Audi-dealer rennen, dat ligt voor de hand. Maar dan, terwijl je de optielijst van een dikke 7-serie ijverig staat vol te kruisen, bedenk je je plotseling dat je in Nederland woont. Het ‘doe maar gewoon’-land, waar succes niet mag en genieten niet kan. Dit is jou, en de klanten van je bedrijf, met de paplepel ingegoten. Wat moet men straks wel niet denken als er zo’n protserige auto voor de zaak geparkeerd staat? Hoe kun jij zo’n enorme limousine betalen? Straks krijgen ze door dat je tarieven aan de hoge kant zijn. Oh oh, dat moet je niet hebben.

Volkswagen Phaeton L 4.2
Volkswagen Phaeton L 4.2

Even overweeg je om je mooie nieuwe Beemer dan maar elke dag in de garage om de hoek te stallen en gewoon de Astra permanent op je parkeerplekje te laten staan. Maar dat gaat ‘m natuurlijk ook niet worden. Toch maar een 520d met standaardvelgen dan? Dat accepteren je klanten vast wel. Ach, kom nou, je hebt toch wel beter verdiend? Je weet even niet meer wat je moet doen. “Wat is dit toch voor een waardeloze kneutermentaliteit?!” roep je uit, en terwijl de verbaasde blik nog niet van de dealer z’n tronie verdwenen is ben jij al je koffers aan het pakken om met de noorderzon te vertrekken. Maakt niet uit waarheen, als je er maar je centen kunt uitgeven zonder dat mensen je erop aankijken.

Volkswagen Phaeton L 4.2

Toch jammer dat je niet eerst even op Autoblog hebt gekeken, waar ik precies dit scenario heb uitgetypt met een mogelijke oplossing er achteraan. Ga nou eens even rustig zitten en kijk naar deze foto’s. Wat komt er in je op? Niks natuurlijk, want dit is toch gewoon een uit de kluiten gewassen Passat? Precies.

Volkswagen Phaeton L 4.2

Als je tijdens je wanhopige sprint naar huis even langs de Volkswagen-dealer was gerend, hadden ze je daar een foldertje gegeven van hun grootste, meest luxe auto. Het ding heet Phaeton en jij kende ‘m nog niet. Dat kan goed kloppen, want het is de meest onopvallende limo sinds de tandem. Toch is hij al ruim zes jaar op de markt, al hebben we in die tijd vaker een maansverduistering gezien dan een Phaeton op Nederlands kenteken. Het ding is zó anoniem dat de meeste mensen die er een op hun oprit hebben staan nog maandelijks bij VW komen vragen waar hun nieuwe auto blijft.

Volkswagen Phaeton L 4.2

Iets voor jou dus, want al die luxe en die ontspannende ritjes waar je naar op zoek was, die vind je in de Phaeton. Dit specifieke exemplaar is zelfs een verlengde versie, waar je lekker achterin kunt gaan liggen mocht je ooit een chauffeur aannemen. Met een dikke V8 in het vooronder ben je snel zat, uiteraard op een fluisterstille manier. En ondertussen heeft niemand door hoezeer jij geniet. Ideaal toch?

Volkswagen Phaeton L 4.2

Deze royaal aangeklede versie komt op anderhalve ton, en dat was je toch al van plan om uit te geven. Mag het iets meer zijn? Dan is er nog de oppermachtige W12, dan rij je pas echt in een Bentley zonder badge. Daar mag je dan wel zo’n 180.000 euro voor neertellen. Is dat je allemaal teveel van het goede, dan ga je toch voor een benzine- of diesel-V6’je voor de helft van de prijs?

Niet zo’n gek idee dus, die Phaeton. Misschien zelfs de moeite om er weer terug voor naar Nederland te komen… Oh, je blijft liever door Duitsland toeren in je Audi S8? Hm, dat snap ik dan ergens ook wel weer.

Volkswagen Phaeton L 4.2193 reacties

ik mis wouter..die presenteert het toch net effe wat leuker..

ontopic: prima wagen vooral ook voor de zakenlui die zich graag laten rijden..
wel eens gekeken op de parkeer plaats van de tefaf in maastricht?? staan er minimaal 30 van die dingen;)
Leuke bak, maar ik zou toch iets anders kopen voor dat geld.
Wow! Ik vernieuwde net nadat dat artikeltje over tien jaar X5, en toen zag ik deze al staan!

Ontopic: schitterende auto, heb een zwarte in 1:43, hij blijft magnifiek, en deze aubergine-achtige kleur past er goed bij!

Schitterende wagen, op een parkeerterrein vlak bij huis staat ook altijd een zwarte met beige interieur en 20´, en pas in het echt, naast andere auto´s zie je hoe groot hij eigenlijk is!
Tegenwoordig zijn ze in vergelijking met een 7-serie, s-klasse of A8 maar voor een ‘prikkie’ 2dehands aan te schaffen!
Leuk verhaaltje!! :D
@ Ruben: fantastisch geschreven!

Exemplarisch anders-dan-anders in vergelijk met het overige auto journaille!
Hulde voor de 2e alinea!! “Het ‘doe maar gewoon’-land, waar succes niet mag en genieten niet kan.”
In mijn ogen is dit toch een prachtige limo hoor, maar het is ook meer de prijs die er voor zorgt dat dit ding niet verkoopt. Als je ziet dat je daar ook iets met een ander logo voor krijgt dan het logo wat ook op de golf van de buurman staat ga je toch snel om lijkt mij ;)
Briljante auto. Een fantastische kar onder je reet maar niemand die je raar aankijkt. Net zo cool als een V70(zie Top Gear van enkele weken terug) Vind hem persoonlijk nog mooi ook.
Je zou toch verwachten dat er van de Pheaton meer verkocht worden in NL.
De cultuur is er inderdaad naar…

Op onze ministers na wordt iedereen die een dikke auto rijdt hierop aangekeken!

:D
Als ik voldoende geld had voor een 1:1 want ik heb een 1:32 schaalmodel…
dan kocht ik hem ipv een bmw, merc of audi. in deze auto kan je tenminste nog onopvallend rijden want het is toch maar een uit de kluiten gewassen passat
Yup, Ruben is da man!
haha G-E-W-E-L-D-I-G verzonnen allemaal !! ga zo door
Ik keek net effe op marktplaats,

de 5.0 TDI versie blijkt 2492Kg te wegen.

Dus daar mag je nog net met rijbewijs B mee rijden..

Mooi.
Prachtige auto! Alle liefhebbers, word lid van de Fan-Hyve!

http://vwphaetonliefhebbers.hyves.nl/
@Ruben: Leuk geschreven, een mooi verhaal in plaats van een slap samenhangsel van expressieloze zinnen! top!

Best een prima auto, maar als ik 150+k aan een auto uitgeef, wil ik wat meer indd
Heb serieus naar een gebruikte TDI gekeken voordat ik een auto uit het land van Marianne kocht (ook een tweedehandsje ) en idd, je koopt voor een goeie 30 mille een echt goeie gebruikte Phaeton TDI in Duitsland en daar is niks maar dan ook helemaal niks meer mee.
Kom je bij klanten dan kun je em zo naast de 5 serie van de direkteur parkeren in de wetenschap dat jij met de über limousine rijdt ! En ze zullen zeggen dat die nieuwe Passats toch nog niet zo lelijk zijn !
De lat werd destijds door Piëch zo hoog gelegd voor de ontwikkeling van deze wagen dat er een x-aantal ontwerpers wegliepen omdat ze dachten dat de door Piëch gestelde doelstellingen niet haalbaar waren en Ferdinand Piëch was, zoals iedere autoblogger behoort te weten, destijds ook de man die bij Porsche aan de wieg van de 917 heeft gestaan !
Dit is gewoon een über limo !
pracht auto:D leuk verhaal
Leuk stuk, best een mooie auto maar voor dat geld…dan wist ik het wel.

De Lancia Thesis is ook zo’n fenomeentje
Ow nee , foutje , grens ligt bij 3500kg ,
dus dat valt nog wel mee
eindelijk weer een rijtest :P en een mooie! goed bezig Ruben!
Leuk filmpje trouwens;)
Ik zag laatst een W12 model te koop staan voor 40.000 euro. Dat is echt bijna gratis voor zo’n fantastische wagen. Had ik het geld, dan kocht ik een mooi 2de hands W12 model. Voor dat geld zou ik toch echt uit m’n BMW komen (als ik er een had en er in zat…)
“Het ‘doe maar gewoon’-land, waar succes niet mag en genieten niet kan.”

Vandaar dat de rx8 gesloopt is… :o

Stel je voor dat je afwijkt. :evil:

Maar ho ff, een Phaeton wijkt toch ook af van het normale?

De Phaeton is een aparte verschijning(of juist niet). Ik heb er in totaal zo’n 3 gezien. Zeldzaam genoeg dus.

Ik geloof meteen dat het een zeer luxe en degelijke auto is. Helaas is het betrekkelijk anonieme voor mij een de dooddoener.

Voor zulke bedragen mag de auto best wat meer opvallen.
Super artikel en leuke auto, maar begrijp echt niet waarom ze nog een opvolger gaan brengen want volgens mij is dit niet zo rendabel.

offtopic: die presentator in het filmpje spreekt voor een niet-nederlander ongelofelijk onduidelijk (mompelt precies tussen zijn tanden)…
Technisch gezien een goede wagen, maar idd VRESELIJK anoniem…
We just found our own Clarkson! Ruben, dank je wel – ik heb me kostelijk vermaakt.
@jan: Sorry, kzal rwat btrop prbrn te lettn. :-)
Ook al ben ik geen vrouw, ik vind Ruben toch wel een schattig gezichtje hebben! :P
Wat een rommel. Hoort bij de minst waardevaste autos.
waar is wouteerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
De Phaeton blijft schitterend, in tegenstelling tot veel anderen haal ik ‘em er makkelijk uit. De lange versie is niet bepaald een surplus voor de lijn maar dat is mierenneuken. Ik vind em mooier dan de rest van het Duitse geweld. Enkel de XJ en de Quattroporte zouden me doen twijfelen.
Waarom geen wouter achter het stuur?

Hij komt nog wel langs he?

is wel te hopen
@Ruben Baeten.

Ben je nou zo jong of doet de make-up zijn werk gewoon goed?

Aan de lenigheid te zien ga ik voor optie 1. ;)
Leuk die afwisseling van presentator, maar toch zie ik liever Aimee :]
De Pheaton is idd een superauto met volop comfort,daar is geen twijfel over mogelijk.
Maar gelukkig bepalen de meeste mensen met geld zelf wat ze kopen,en niet de jaloerse zielige ‘Hollanders’ zoals we door buitenlanders genoemd worden.

@ Lout

De 7-series en vorige S-klasse uit pakweg 2003 gaan ook al voor 25.000 en minder weg 2ehands.
Alleen jammer voor ons van de verzekering,wegenbelasting en onderhoud :lol:
Ik vind het ook echt een geweldige auto, ik zou er zo een gaan
kopen als ik het geld had. Vind m ook altijd leuk om te zien,
vooral op de snelweg.

off-topic: ook ik vind de presentator ook niet echt duidelijk, sorry
maar ik hoor liever de anderen
Leuk verhaal en filmpje, Ruben!
Filmpje is erg goed. Ook goed verstaanbaar, niks op aan te merken. :)

Vooral het begin was erg leuk. Het is ook de harde waarheid, precies zoals je in de tekst gezet hebt.
Ik vind de velgen onder deze auto wel erg vet!
Vind de presentatie echt waardeloos. Je praat erg traaaaaaaaaaaggggggggggg en dat is eeeeeeeerrrrrrrrrggggggggg lastig om te volgen…

Leuk trouwens dat het in Enschede is opgenomen, mijn plaatsje.
Over de auto heb ik vrij weinig te melden verder. Heb er zelf al paar keer mee gereden maar kan er geen totaal geen verschil in merken als de audi a8. Eigenlijk is het allemaal hetzelfde schuitje, samen met de s-klasse en de 7serie.
Zo perfect, dat het allemaal niet voor elkaar onder doet.
Overigens, Ruben, je lijkt op Robbie Wielaert. In combinaties met shots naast het Twente stadion en de recente overgang van Wielaert naar Ajax dacht ik een trip van Enschede naar Amsterdam te zien te krijgen… ;)
Heel leuk geschreven! Voor mij geen Phaeton voor dat geld, liever een Italiaan met 4 deuren… (ik weet het, is geen vergelijking, maar toch) :-)
Hele leuke rijtest! Interessant en grappig.

Fantastische auto en nog echt te betalen ook 2dehands!
@ MX5 / RX8 owner: hier bij Autoblog zijn we allemaal 18 till we die.
Goed bezig, AutoBlog! Leuk verhaal om te lezen.

Foto’s geschoten bij het Twickel?
Ik ben een andere mening toegedaan: liever Ruben dan Wouter. Niet dat ik iets tegen Wouter heb, maar ik heb het droge sarcasme van Ruben liever dan Wouter. Overigens versta ik, als Belg, Ruben beter dan Wouter…
prachtige wagen, in oostenrijk zijn ze minder zeldzaam (ik zag ze daar geregeld bij de duurdere plaatsjes), maar ow wat vind ik hem leuk! aan de andere kant, €150000 voor wat clarkson vast zal zeggen een uit de kluiten gewassen kever? auch..

mooi geschreven trouwens :D
Leuke rijtest, doen jullie toch altijd goed!!

Auto heb ik te koop zien staan voor een slordige 73.000 euri’s
http://www.autotrack.nl/owa_dima/owa/att_occlist.details?p_spr_id=147237221&o_id=5667973&p_type_lijst=RL

is toch een behoorlijke afschrijving hé 1 jaar de helft kwijt hahaha.
zeker een aanrader dus
@ de sjonnies. Ferdinand Piëch is volgens mij zelfs de neef van Ferdinand Porsche (aangetrouwde familie).

OT: Erg mooie auto en alleen al vanwege zijn exclusiviteit verkies ik hem boven een S-klasse.
De Phaeton gaat in Duitsland trouwens al voor veel minder dan 30 mille, ik zag er net nog één van 2003 met de 5 liter diesel voor 17.750.
@Casper.

18 voor het rijbewijs, 8 in het hoofd.

Ja, mannen blijven kinderen… :lol:
@Ruben Baeten;

hahahahahaaaa, je hebt quote van de maand geleverd:

“Het ding is zó anoniem dat de meeste mensen die er een op hun oprit hebben staan nog maandelijks bij VW komen vragen waar hun nieuwe auto blijft.”
Ik zou zo’n Phaeton nooit nieuw kopen volgens mij zakt die waarde nog 2 keer zo hard als van een 7-serie of S-klasse, Ik heb nog nooit in een phaeton gereden en het rijd vast ok , maar BMW is niet voor niets de maatstaf in sportieve grote auto’s en mercedes in comfortabele grote auto’s…doe mij maar 1 van de 2 ”grote duitse merken”
wat een droogkloot is die man whahahah

je ziet echt zo bij deze phaeton op welke dingetjes bezuinigd is, en ik zie in vergelijking met de 7 serie, a8 en S klasse veel lelijke plastic afwerkingen

bijvoorbeeld knopjes van de electrische bediening, gewoon plastic zwart, wat totaal niet passend is met de rest van het interieur.
Het stuur, je ziet gewoon dat ie van gaar plastic is, bij de concurrenten ziet het er kwalitatief beter uit

dus ik ben het oneens dat het een hoog bouwkwaliteit heeft
Ik bedenk me net dat dit de eerste test waar ik eerst het verhaal heb gelezen voordat ik de film zag.

Leuk verhaal.
Ik dacht dat de duurste Volkswagen de Veyron was?
het spijt me zeer maar het blijft een volkswagen, voor dat geld heb je ook een mooie (kleinere) BMW of koop gewoon een A8, het is ook niet zo heel gek dat er maar tien van verkocht zijn in de wereld
@NLBUURMAN

Clarkson heeft er wel wat positievere woorden voor dan uit de kluiten gewassen kever.

http://www.youtube.com/watch?v=KmGNRMOpg7E
Brokkenpiloot
Doe maar gewoon? De naam komt van de halfgod Phaeton, de zoon van de zonnegod Helios. Zijn vader reed de zonnewagen rond. Hij overtuigde zijn vader en mocht de sleutels lenen. Hij maakte als echte puberzoon en maakte brokken op de aarde waardoor de woestijnen zijn ontstaan. Voordat de hele aarde in brand zou staan, besloot Zeus om in te grijpen. Zeus gooide een bliksemschicht naar Phaeton, waardoor Phaeton uit de wagen viel, naar beneden stortte en stierf.
Oh en het begin van het filmpje is weergaloos! Nog grappiger dan de hele vorige blooper-reel!

Psst, waar blijft trouwens de nieuwe blooper-reel, Ruben?
Grappige review wel, geinig en duidelijk.

Wel had ik toch nog verwacht dat er wel eventjes de duitse autobahn op zou worden gegaan na het zien van Cinestar en het FC Twente stadion op de achtergrond ;) Even lekker trappen ;)
Rubens debuut… en direct goed! Proficiat! Niet te vervelend om het camerawerk aan ene Patrick te moeten overlaten? Bijzonder grappig wanneer Ruben zegt dat je ‘r vooral wil mee cruisen en ‘m dan echt snoeihard de bochen doorjaagt :)

Leuk geschreven ook.

Krijgen we Wouter ooit nog terug?
Bart Aalsmeer
Waar is wouter? Tien keer beter die wouter
kep liever wouter dan me naamgenoot, puur omdat wouter enthousiaster klinkt
Wel jammer dat jullie gemaakt leuk proberen te doen. Het komt gewoon niet vanzelf!
Geweldig verhaaltje! :P Alleen had ik wel een ‘best gangsta pose’! :rmgreen: Dat begin zou grappig geweest zijn, als je het beter had uitgespeeld (ofwel ben ik griezelig bekend met de Volkswagen modellen). Verder een heel amusante rijtest! Alleen nog iets (iets dat ongetwijfeld beter gaat met ervaring), glimlach eens eventjes! Hoewel je natuurlijk niet onmiddellijk moet glimlachen van een Phaeton. :P

Wat me onmiddellijk bij de auto in kwestie brengt: in België zien we er zat veel en allejezus die is saai man! Ik bedoel Volkswagens zijn altijd nog een beetje fijn, zoals een leuk ogende muis of een ergonomisch ontworpen koffieapparaat, maar deze is echt gewoon een klomp staal met staal, meer staal, nog wat staal voorin en om het af te maken, wat rubber! Bah! In ieder geval:
– Auto: gevoelloos.
– Camera: goed, maar Ruben is beter! :D Sorry cameraman!
– Review: amusant, maar Wouter heeft meer ervaring en dat zie je! :)

Autoblog-overlords, plof Ruben eens neer in een échte auto! Zelfs al is er al een rijtest van! ;)

Ps wel heb ik het gevoel niet zoveel rijker te zijn aan kennis na het lezen en kijken van de rijtest… Maar ah, wat wil ik überhaupt weten over een Phaeton? :P Nog een laatste tip, voor de geschreven review dan: Ruben is grappiger, maar de manier waarop Wouter de details van het gevoel van het indrukken van het sportknopje of gelijk wat beschrijft, vind ik zoveel interessanter, en het past ook bij jullie als telkens groter en dus serieuzer (genomen) wordende site.
Het ‘doe maar gewoon’-land, waar succes niet mag en genieten niet kan.
En jullie legale grass dan? :lol:
Euhm nee..
VW is het merk voor Sjonnie’s in hun golf.. En de Phaeton is de ideale droom voor hun.
Laatstaan de kwaliteit van het interieur…
Ik zou er max. 60.000 voor geven.
@ mezelf
Alleen had ik wel een ‘best gangsta pose’ verwacht! :roll: En die smiley is ook verkeerd. :D Fristi en Autobloggen, twee aparte dingen die niet tegelijkertijd genuttigd mogen worden.
[email protected] Vla (Fristi en Autobloggen :) )
@ vla: Fristi? Dude…
@ Casper
Echte mannen drinken melk! Goed voor je botten! :mrgreen: Hoe vaak ik die Fristimop al niet heb moeten uitleggen! :P
@de vlaeminck.

Dat legale grass verhaal moet je met een korreltje zout nemen. Dat hele beleid klopt voor geen meter.
1 Het is een gedoogbeleid(de politie mag het dus gewoon in beslag nemen, maar tot 5 gram is normaal gesproken “legaal”).
2 Coffeeshops zijn altijd illegaal bezig. De verkoop is legaal, de aankoop en kweek niet. Het achterdeurbeleid is hier dus zeker van toepassing.
3 Het hele beleid staat op de tocht. Onder druk van de EU is het maar de vraag of dit beleid blijft bestaan.

Maar als het goed is houden ze er in België ook een soort van gedoogbeleid op na. Uiteraard alleen bij beperkte hoeveelheden.
laat dit nu juist de opvallendste limo zijn ..
of zijn ze zoveel verkocht dat je ze niet opmerkt ?? nee toch ..

die beveiligingskwasten met een zonnebril en een oortje in .. die naast Bush lopen .. die vallen zeker ook niet op ??
@de vlaeminck.

Jij hebt echt teveel naar The A-team gekeken. :P
Leuke review, al denk ik dat het gewoon meer weggelegd is voor Wouter. Niet dat het slecht was, verre van! En het camerawerk was ook goed, maar minder als anders ;)
@Nijntje

jesus… heb je nou nog steeds die website? :’)

(waarom is m’n vorige reactie niet doorgekomen? [spamfilter?] )
Whoehoe, Ruben! Leuk om jou eens vóor de camera te zien. Je praat wel een klein beetje monotoon en je mag wel ietsje meer lachen ;) Je bent onderweg naar de BN status he, vergeet dat niet.
Nee maar het is bedoeld als opbouwende kritiek. Ik vind het leuk dat de camera eens uit handen gegeven wordt (alleen zet hem op statief volgende keer ;) ). Gaan we meer zien in de toekomst?

Verder, prachtige auto. Altijd gevonden en als mijn portmetniets ooit genoeg gevuld raakt dan komt waarschijnlijk deze auto op de oprit.
Opbeblazen Passat. Koop dat iets met meer ‘stijl’ of ‘klasse’.
@lincoln.

Die schoengooiende journalist had die kwasten schijbaar over het hoofd gezien. ;)
Na al het commentaar op Ruben zelf maar eens het filmpje gekeken. Dat hij onduidelijk praat? Zou kunnen ik merk er niets van.

Dat gemaakt leuk doen? Soms wel een beetje ja. Maar wat ik vooral een beetje storend vind is hoe je baaaadge uitspreekt, grote nadruk erop en zo langgerekt ;)
Ps. Is het niet Phieton? In plaats van Pheeton? Ik weet het niet, ik zeg altijd Phieton, maar geen echte reden voor.
@Nijntje.

OMFG. Daar zitten toch een gedrochten tussen. :shock:

Om nog maar niet te spreken over de bijpassende verhalen. :lol:
Tsja weinig mensen hebben meer dan een ton over voor een VW.

De vraag is alleen dan, waarom wel voor een Audi? Blijft gewoon een VW onderhuids…
Vooral de W12 is een fantastische auto. Als ze de auto iets gewaagder hadden gestyled en er een Bugatti badge hadden opgeplakt was dit een Quattroporte killer!
LOL @ lincoln, Vl & mx5/rx8owner :lol:
@ Jimmie

Dat is niet waar, het probleem is niet de prijs van de Phaeton. Kijk maar naar de V10 Touareg, dat is het meest verkochte model van de Touareg lijn en een stuk prijziger dan de instap Phaeton. Het probleem is niet de prijs maar de badge bij het ‘soort’ mensen.
patrickdelsol
Hey!

Ik dacht al wat komt de omgeving me toch bekend voor ;)

# Bennink schrijft,
13 January 2009 om 17:23

Goed bezig, AutoBlog! Leuk verhaal om te lezen.

Foto’s geschoten bij het Twickel?Ja, kasteel Twickel te Delden.

Over de Phaeton:
Het zit achterin best fijn maar je merkt dat hij de laatste updates in het topsegment niet mee heeft gekregen.
Prima, een leuke afwisseling voor de toekomst, ene auto voor wouter, andere voor ruben;)-> totaal andere filmpjes en teksten, allebei super!!!
@ mx5/rx8owner
Maar in een coffeeshop kan je gewoon zoveel roken als je wil, toch? En tja, als je in drugs doet, kan het niet anders dan dat je illegale zaakjes regelt, de pakkans is klein naarmate de schaal klein is, en anders houd je je concurrentie nooit bij. I pity the fool that underestimates the market he’s commencing in!
@ de vlaeminck

“I’m not a ganster. I’m a businessman whose commodity happens to be cocaine”

Uit Layer Cake daar deed je reactie me aan denken :P
Zo zeldzaam is de Phaeton ook weer niet…ik zag er hier pas nog 2 binnen 100 meter. Toevallig de dag nadat Jorg Haider zich kapot had gereden in zijn Phaeton. Ook een reden om er geen te kopen…naast die idioot hoge waardevermindering en het belachelijke verbruik van de V8 en W12.
belikenoother
-edit: nutteloze bijdrage-
Dag Ruben, dedju, die auto heeft totaal geen aandacht in deze uiteenzetting.
De moraal zit in je verhaal.
Ik ga jou aabieden bij het magazine “Verzin”, zit je lekker op je plaats tussen al die litteraire creatievelingen.

Gelukkig woon ik in Belgie, schrijf je aub voor ons Belgen voortaan neer:
“bedenk je je plotseling dat je in belgie woont. Het ‘doe maar gewoon’-land, waar succes wel mag en genieten kan”.
Dit is nu het grote verschil tussen Bourgondiers en Calvenisten….
Vriend mij heeft er één gehad. Rijdt nu in een 7-serie maar blijft zeggen dat de Phaeton de beste auto was waar hij ooit in had gereden. Alleen die afschrijving is verschrikkelijk……

Overigens, wie is die man die het presenteerde? Overal ‘tjes’ achter. Volgens mij is hij 1,50 meter oid dus is de Paheton ook geschikt voor kleine mensjes? Heel irritant mannetje…..
Ruben for president!
Wat een KUT reclame hebben jullie nu weer zeg.. door die klote reclame heb ik het filmpje maar niet gekeken. Stop die Toyota reclame maar in je hol !
Goe bezig bOz4 :|

Ook ik zie liever Wouter bezig… Nu hebk niet het gevoel ook maar iets te hebben bijgeleerd over de auto.
En mijn smaak wat betreft humor is precies toch ook niet dezelfde…
Reclames zijn geen probleem voor mij… zolang ze maar 10 sec duren
Wel heb ik toch iets liever de ervarenheid en vlotheid van Wouter, én het camerawerk van Ruben. Wat was dat weer, schoenmaker blijf bij je leest…?
Nou jongens jongens, het is een eerste filmpje. Ga daar zelf maar eens zitten voor de lens en je verhaal afsteken. Ik denk dat met wat oefenen Ruben echt niet hoeft onder te doen voor Wouter. Al denk ik dat Wouter wel meer de persoon is voor de sportauto’s. Auto’s zoals de Phaeton vind ik wel bij Ruben passen (tenminste, de indruk die ik van hem krijg ;) ).
Nou denk ik niet dat Ruben zich uit het veld laat slaan door dit soort negatieve opmerkingen, maar dat het toch maar even gezegd is. Mooi doorgaan Ruben.
Ze zeggen wel eens:
Verandering van spijs doet eten.

Er mag toch wel iets veranderen? Op dat betreft past de Phaeton perfect bij een aantal personen hier. Veranderd verlopig ook niet veel.
Ik zeg niet dat dit het beste filmpje tot nu toe is, maar ik vind het een prima filmpje.
Over Phaeton: niet moeders mooiste. Zou voor dat geld iets anders kopen. Een kleinere Audi of 2e hands A8 of S-klasse
wesleydepsver
tweedehands valt het reuze mee met de prijs
maar als je de belasting moet betale voor dat gewicht
dan ben je naar 1 jaar net zoveel kwijt als de auto
@de vlaeminck.

“En tja, als je in drugs doet, kan het niet anders dan dat je illegale zaakjes regelt, de pakkans is klein naarmate de schaal klein is, en anders houd je je concurrentie nooit bij.”

De pakkans is sterk vergroot. Er zijn strengere controles en het aantal opgerolde kwekerijen is groter dan ooit. De wietprijzen zijn hierdoor ook flink gestegen.

Sorry man, hierover weet je echt te weinig en ik ga het je ook zeker niet aanleren.
Laten we het er op houden dat ik niet compleet achterlijk ben als het over wietteeld, verkoop en verbruik gaat. ;)
@de vlaeminck.

Over dat blowen in coffeeshops heb je wel gelijk. Dat is toegestaan(mits de werknemers rookvrij staan).
Dat is het..
Dit is een ideaale auto voor de rijke stoner met chauffeur. Genoeg ruimte en comfort achterin om onopvallend(met donkergetinte ramen) en relaxed je waterpijp te roken.
goed gedaan presentator, ik vond het erg leuk!
het is ook wat voor in dubai, het is wel eens wat anders als een rolls royce, de pheaton zou daar zelfs opvallen van onopvallendheid
@ mx5/rx8owner
;) I remember.
@ JPM
Die kende ik nog niet, maar ik schrijf hem op! :D
Een betere ontwerper
Ik blijf erbij: ”hahahaha een ton voor een VW, een VOLKSwagen”…

Je zou die VW logo’s eraf moete slopen, audi logo’s zouden beter staan..
Echt een goeie review!!
Heb de phaeton altijd wel indrukwekkend gevonden, en einglk nog echt wel een vet geluid uit die V8 als je op zen staart trapt :D
@ mx5/rx8owner:
Laten we het er op houden dat ik niet compleet achterlijk ben als het over wietteeld, verkoop en verbruik gaat.

Schrijf ’t dan wel met ’n t i.p.v. ’n d
Is dit niks voor Adam Curry? :D
@ Emile
Lijkt me dat mx5/rx8owner, of zoals we hem in the ghetto noemen, de Eeuwige Blow, de eerste regel van het dealen niet nakomt! :mrgreen:

@ Autoblog
Emile begon! :D
@ mx5/rx8owner:
Laten we het er op houden dat ik niet compleet achterlijk ben als het over <acronym title=”wietteelt“>wietteeld, verkoop en verbruik gaat.
Schrijf ’t dan wel met ’n t i.p.v. ’n d
@ Vla: mwoehaha :lol: En ik heb ’n fout gemaakt bij de 1ste en de 2de…
Gaaf ! Mijn vader heeft precies dezelfde uitvoering.
@Emile_Benz.

Foutjes maken gebeurt wel eens als je met van alles tegelijk bezig bent.
Dan verslapt de aandacht.
Iemand altijd en eeuwig op spelfouten wijzen is iets wat je bewust doet en kan als irritant worden gezien. Daarbij is het voor zo ver ik weet op beide manieren te schrijven.
@ Emile
1: Je probleem zijn de haakjes: je moet ze wissen en opnieuw schrijven. :) En je moet natuurlijk afsluiten met </acronym>.
2: Je breekt de bloedpact! We hadden afgesproken die dingetjes niet te vaak te gebruiken voor de lol, en ik vind dat wanneer Autoblog vriendelijk genoeg is om wat van onze signature-rubbish toe te laten, we in ruil wel eens, zo af en toe, wanneer de maan in de juiste positie staat, ontopic moeten reageren. ;) :P We zitten dan ook op een autosite voor iets. :P
@de vlaeminck.

Ik hou mij absoluut niet bezig met teelt(d)(k*twoordenboek werkt ook niet mee) en verkoop. Ik weet alleen wel hoe het er aan toe gaat. Thats it.
En over de rest zullen we maar even zwijgen. ;)
@ mx5/rx8owner
Ik weet niet wat jij, maar ik herinner me nog wat jij me daarover zei hoor! ;) In een lang verleden, in een offtopic discussie… :P
ah de auto van de directeur van PAH zelf!
Haha mannen, ik heb net zo’n apparaat gekocht in Duitsland bij een vw dealer voor de prijs van een dikke golf:

2004, 4,2 V8 Highline, 5-zitter, 68000km.

In Nederland 3cm verlaagd, raampjes heel erg lichtjes getint, 19″ inch S8 wielen, LPG G3 er in (110 liter) en je helemaal ziek lachen bij de pomp…

Er vragen inderdaad regelmatig mensen “Hoe die nieuwe Passat bevalt..”
Een van de meest onderschatte auto’s die er zijn vandaag de dag. Maar wat een heerlijke wagen is het ook gewoon. Het heeft op elk vlak gewoon het beste wat er te bieden was toen deze auto uitkwam. :) Blijf het dan ook een zeer mooie wagen vinden. Het is ook erg leuk om te horen dat Volkswagen met een nieuwe Pheaton komt, had verwacht dat ze toch zouden stoppen in dit segment met hun eigen merk omdat het niet echt loopt. Maar gelukkig is dat niet het geval.

Ook is het erg leuk dat Ruben eens een test helemaal doet..! Je hebt er ook echt een goede stem voor, blijft boeiend. :) Zou zeker leuk zijn als we in het vervolg meerdere rijtests door Ruben zien..! Maar om eerlijk te zijn, heel eerlijk..? Het is duidelijk te merken dat Ruben niet aan de camera heeft gestaan. ;)
@ mx5/rx8owner: nee nee, kun je nou wel zeggen… :wink: You’re right.
Wietteelt is voor sjonnies. Pillen da’s pas handel! :mrgreen: :wink:
@ vla: bloedpact? Waarom weet ik daar niks van af? :?:
@de vlaeminck.

Dat weet ik nog heel goed.
Dus eigenlijk hoef ik je niets uit te leggen. :|

Ik vind 1 VW iets hebben, de VW tractor is wel leuk als comfortabele gezinsauto. ;)
@ Vla: ow ja, is waar ook.
OT: van binnen ’n mooie “fatsoenlijke-badge-missende-limousine”…
@Emile_Benz.

In de werkelijkheid kun je maar beter gewoon werken. ;)
@ mx5/rx8owner: je meent ‘t… Zag je niet de sarcastic-mode…
Ruben erg leuk verhaal + film! ga zo door!
Iemand trouwens enig idee hoe die skizak weer opgeborgen kan worden?

Dat ding blijft OF aan de voorzijde uitpuilen, OF aan de achterzijde..
@Emile_Benz.

Wie zegt dat ik niet sarcastisch ben? :P
Hah! Die dingen kosten als occasion echt helemaal niks (relatief gezien) : http://www.autonationaal.nl/Volkswagen/Phaeton
Heel vet geschreven vind ik, en dat begin is echt grappig! Met nog een beetje oefenen kun je later vast ook goed presenteren, maar ik heb nou toch liever Wouter.
Wat een geweldig artikel.

Ode aan Ruben!
@mx5/rx8owner, Emile, Vlaeminck: laten we het aub even ontopic houden!
@iedereen: Dank voor de input! Enne, natuurlijk zien jullie ook snel weer een filmpje van Wouter.

Die drugsdiscussie zal VW leuk vinden trouwens… Google je op hun topmodel, krijg je dit. :-)
@Ruben Baeten.

Ik ken een coffeeshophouder met een Touareg V10.
Wat zou VW daar van vinden? :twisted:
Leuk verhaal ,verkeerde auto.Zoveel geld met dito afschijving voor een bolide met en vw teken.Echt niet
ok
maar deze auto kan je minstens zo “erg” noemen als een bmw 7 in mijn ogen
iemand die het verschil ziet tussn een smart en een hummer ziet tog ook wel dat dit geen goedkoop golfje is he….
Oei, deze wil ik toch wel gaan kijken. Maar eerst moet ik, uit principe, nog alle andere rijtesten waar ik niet aan toe ben gekomen bekijken… Alleen wordt de stapel om in te halen steeds groter, en begin je er steeds minder snel aan. :|

@mx5/rx8owner, Emile, Vlaeminck; Autoblogger staat veel toe, maar bij recente(re) artikelen moet je niet kloten. ;)
Wies die jembek dan? is die nieuw? Zal toch niet de oudere broer van Reupi zijn? :P
Ik vind Ruben het wel goed doen hoor, hij is sowieso grappiger dan Wouter met z’n Viola Holt :P
Is Wouter soms nog bij Dakar? Hij had er op AJ wel foto’s van gepost…
Als je nagaat dat de Bentley Continental en de Phaeton elkaars onderdelen delen en VW op elke hoek van de staat wel 1 ziet staan, zie ik meer conti’s dan phaeton’s S:

Ik heb maar 2 Pheaton’s gezen tegen 20 Conti’s

En een o zo geniaal intro. mooie revieuw en Ruben nog een paar revieuw’s enje bent beter dan Wouter

Ga door AB
ja ik vind ruben het ook wel leuk doen!
De Phaeton is een leuke 2e hands limo .. ik zou heb best willen hebben
hahaha, wat is die ruben een droge gast zeg. Grappiger dan Wouter moet ik zeggen.
Grappig, heb een jaar geleden met exact dezelfde Passat gereden. Dacht dat die ondertussen wel uit de persvloot verdwenen zou zijn :) ff fotootje spammen.

http://i40.tinypic.com/w7nczn.jpg
w00t! Net ff ’t filmpje bekeken, complementen van de kok! Dat wil ik vaker zien :D
@ Citrofiel
Héj, ik was net degene die zei dat het schoon genoeg was… (20:32)

@ autoblogger
I’m on your side! :P

Nu is het triumviraat/trio eigenlijk eindelijk compleet: Wouter/Jeremy, Ruben/Hammond en Sacha/May! :D
Hmm…trouwens…….zit Wouter soms in Detroit? :shock:
De “humor” aan het begin van de vid is flauw en erg clichématig, svp eruit knippen volgende keer.
Raar dat VW een lange wielbasis versie meegeeft, misschien beter om zeker aan media als autoblog een “gewone” te lenen, liefst met een soort sportpakket er op. De auto zou zich daar best voor kunnen lenen, dat het iets maffia achtigs krijgt. Lancia heeft zoiets ook gedaan met de Thesis Sport in zwart, ziet er compleet anders uit dan zo’n vrij bedaagde slome standaard Thesis.
Of mag die VW niet teveel in het vaarwater van de A8 komen?
Stond hier laatst een vid van de Phaeton van Stallone in gangster uitvoering? Apart gedaan, de auto kan ’t hebben.
Ruber je hebt dat ontzettend goed gedaan
Best wel soort van hilarisch Ruben… doe nog maar een keer.
verschrikkelijke test. wie is die gast uberhaupt? geen intonatie in z’n stem en matige autoverkoper cliché’s
Leuke video. Leuk gepresenteerd, toffe humor.
Van langzaam of onduidelijk praten is imho geen sprake.

Wouter en Ruben mogen elkaar van mijn part in gelijke mate afwisselen.
Humor, deze test! Ga zo door!
masta_rittzio
Leuk gebracht!

Knappe wagen. Maar ik hoef nooit zo’n grote lompe bak.
@ davidz:

De grap is dat het gewoon een A8 is! Met VW-badge. De Phaeton is een vorig type (1996-2003) A8 want ze gebruiken hetzelfde chassis (D2). Met dit verschil dat de Phaeton van staal is en dus 500 kilo meer weegt. Dat verklaart deels ook de lage prijs. Het andere deel is namelijk dat je hem aan de straatstenen niet meer kwijt raakt als je wilt verkopen. Kwalitatief zeer goed maar ik heb uiteindelijk toch een A8 nieuwe (D3) generatie gekozen.
Er staan 3 zonnewagens hier in de wijk, 2 4.2’s en 1 W12 :)
Leuk filmpje verder, hoewel het begin wel heel flauw is :/
Ligt het nou aan mij of lijkt het niveau hoger dan bijvoorbeeld het Autobahn-shakedown filmpje van vorig jaar? 8)
Rijtest? Waar lezen jullie die dan? De tekst bovenaan deze pagina bevat in ieder geval niets wat er op lijkt.

Remco
@Remco: niet zo conservatief
Het ding is zó anoniem dat de meeste mensen die er een op hun oprit hebben staan nog maandelijks bij VW komen vragen waar hun nieuwe auto blijft.

Super grappig. Leuk verhaal
dit verhaal is gewoon van topgear niveau knap gedaan, erg leuk om te lezen, voor het eerst dat ik het lees en dan kijk! erg leuk!
Nog even over het filmpje…
Is dat met een ‘My First Sony’ Camcordertje opgenomen??

Was het zo’n gele met rode knoppen??

:D
@de vla, dat klopt we hebben gewoon onze eigen topgear NED

@autoblogger, mischien kan deze wel in tijdloos?
I want Wouter back!
Ruben top gedaan! leuk artikel en dito filmpje!
lekker cynisch, heerlijk..

maar toch :
1 wouter
2 ruben
3 sacha

Mis het mooie filmwerk van ruben zeg, dat is toch van een wat hoger niveau.
Begin van het filmpje is erg leuk, ook de opmerking over de versleten heup scoort.
goed gedaan ruben!
Ik zou deze auto boven de A8 verkiezen. Iedereen rijdt immers in een A8,7 serie of een S klasse…

Deze auto doet er echt niet voor onder de concurrentie vind ik. Als je niet te veel wilt opvallen dan is dit de juiste keus.

De reden dat hij bij de laatste facelift geen modernere updates gekregen heeft is dat het helemaal geen zin meer had. Ten eerste hij wordt helaas weinig verkocht de mensen alleen naar het logo kijken.
Daardoor had het geen zin meer om nog verder in de Phaeton te investeren.

Zelf heb ik een 5.0 V10 kunnen ervaren als passagier. En ik moet zeggen dat het een fantastische auto was. Luxe, comfort en zelfs een mooi geluid.
In Duitsland zijn ze niet een ruk meer waard, de prijzen zitten zo rond de 20.000 euro.

Maar ik ben zeer benieuwd naar de nieuwe Phaeton die in 2010 uitkomt. :D
Jack van Gelder rijdt in deze bak!
Prachtige kar. Top afwerking en het ontbreekt je aan weinig! Enig minpuntje vind ik zelf de stoelen en de remmen. Heb meerdere malen in de W12 4-zitter gereden en dat gaat wel! Helaas voel je dat gewicht wel erg goed (bijna 2,5 ton is ook niet niks) vooral in hard genomen bochten en bij stevig doorremmen. Verder niets dan lof.

Ps. Thumbs up voor Ruben!
“De grap is dat het gewoon een A8 is! Met VW-badge. ”
En dat is niet waar, een stalen carroserie hangen aan een alu chassis? De vorige A8 had (net als de huidige) een spacefame. De Pheaton is veel conservatiever van opbouw.
@ Ruben:

Speltip 14: Weet waar je kansenliggen…
Wát een slappe hap zeg!
Die openingsgrap is gejat van Top Gear: tijdens de eerste test van de 911-997. (vs een 911-996).
Zoals Thijs al zei, Neem Wouter voor de scheurbakken en Ruben voor de grote luxe auto’s… maaruh…. laat de flauwe grapjes maar weg Ruben. Dat begin was gewoon echt te flauw voor woorden.
so he’s a funny guy…
Erg leuk filmpje!
Erg tof filmpje!

Leuke opzet en goed comtaar, TOPPIE!!
laat die andere gast de rijtests doen
Ja en wie koopt die auto nu nog ????

Juist niemand, het is ofwel A8, 7 of S of ne Lexus fzo, maar geen Phaeton meer
Vroeger veel softwarematige fouten en inderdaad bizarre afschrijvingen! Persoonlijk ben ik fan van het megakoppel dat de V10 TDI levert. Blijft een mooie degelijke luxe-auto en als hij een beetje mooi is uitgerust comfortabeler dan een Audi A8. Deze auto moet je importeren uit Duitsland, maar wel via een offciciele dealer. Check wel ff of alle servicebeurten en nodige software upgrades uitgevoerd zijn!
@ Michiel,

de afschrijving op waarde is voor deze wagen niet bizar, deze wagen ligt gewoon hééél slecht in de markt, dus een terechte hoge afschrijving…
Superkoerier!
Leuk bij elkaar geluld filmpje. Lekker droog. Vasthouden dat gevoel.
hoi mede autoliefhebbers,toch nog even een aanvulling op mn blog,kijk maar even op you tube en tik volkswagen w 12 in en je krijgt het fantastische commentaar van de crew van top gear.Zelfs deze jongens vonden die één van de beste limo’s die ze hadden getest.
( @folmer )

Ik heb het filmpje van TopGear ook gezien (zeer slechte kwaliteit maar toch..) en ze waren inderdaad zeer positief en terecht want wat een waanzinnige auto is dit toch. Als je het mij vraagt veel leuker dan een Audi, BMW of Mercedes of wat dan ook!
Ik had ‘m zo gekocht als ik het geld had!

Heel goede presentator ook en van mij mogen jullie die W12 ook nog een keer testen, omdat ik het zo’n geweldige bak vind natuurlijk maar vooral ook omdat er gewoon amper tests van de Phaeton op het internet nog te vinden zijn en dat is jammer.
Het is fantastisch geschreven, maar het had geschreven kunnen zijn zonder dat je in de auto had gereden. Gewoon een leuk verhaaltje, geen praktijkervaringen. Hoe droog (en misschien wel saai) die soms ook zijn, ze horen bij een autotest, volgens mij.
Het filmpje was wel érg droog en monotoon. Je taalvondsten zijn leuk, maar komen niet tot hun recht op deze manier. Even oefenen nog.
Ga mee op bezoek bij de Phaetonfabriek in Maart of April
zie op http://www.phaetonclub.nl
Voor mij maakt het helemaal niet uit dat de Phaeton weinig is verkocht, deze auto was destijds de beste auto in zijn klasse.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).