Tesla en Daimler slaan handen ineen voor elektro-Smart

Auteur: , 18 Reacties

De Smart ForTwo 'electric drive' zit er al een tijdje aan te komen, maar laten we eerlijk zijn: bij Mercedes maken ze makkelijker een motorblok dan een batterijtje. Het stadsautootje-zonder-uitstoot wordt ongetwijfeld een hit, en hoe gaan ze dan in de vraag voorzien? Tesla to the rescue: de Californische fabrikant heeft een contract met Daimler om onderdelen voor de smarties te gaan bouwen.

Al in 2007 zijn de twee een contract aangegaan voor een eerste lichting van 1.000 elektrische aandrijflijnen. Als dat beide partijen bevalt, kunnen er nog duizenden volgen. Overigens hoeft Tesla in deze relatie niet monogaam te zijn; als een andere autofabrikant bij hen aanklopt voor een soortgelijke overeenkomst mogen ze daar van Daimler gerust op in gaan.

Volgens Tesla zijn alle benodigde componenten, waarvan de meeste worden gedeeld met hun eigen Roadster, in ieder geval dit jaar nog klaar voor productie. Het hangt dan ook van Daimler af wanneer de Smart er precies komt; naar alle waarschijnlijkheid niet later dan begin volgend jaar. (bron: automotive news)18 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Tesla gaat het nog helemaal maken zo!
Ik hoop dat zij in ieder geval bij de nieuwe garde horen die opstaat als de rest omvalt, hebben ze wel verdiend.
Ben je dan niet beter af met een Toyota IQ EV, daar weet je te minste dat ze blijven rijden(Top Gear). Bij een Tesla weten we dat ze niet starten(Top Gear).
Zalig het grote Daimler komt aankloppen bij het kleine maar kranige Tesla. Ik vind Tesla trouwens echte visionairen! KNAP
Netjes, ik zal dr eentje leasen!
Zoals Prisma zegt… Ik geloof daar veel meer in. Dit blijft lastig, zekers als stadsauto. Ik zie mensen op de Geldersekade niet 1,2,3 hun accu opladen van hun smart met een verlengsnoer.
toppie… ik wil er wel 1, zeker als hij net zo snel is als een roadster
Smart-> populaire auto. Zal eindelijk het grote publiek warm maken voor elektrische auto. Maar tesla zal niet goedkoop zijn dus het zal wel een aardige duit kosten zo’n elektrische smartie
ik denk dat tesla hier goed aandoet. En dat ze de juiste partner zijn ook. Het is beter samen te investeren en tot een goed eindproduct te komen, dan allemaal een eigen ding te doen. Zeker in deze tijden.

En dat van top gear, ik heb met de tesla test gereden, en dat ding reed gewoon. Punt .
Elke wagen met batterijen moet je opladen, niet langer of korter dan een tesla. Dat probleem heb je dus met alle oplossingen.

E driving is de toekomst, of je dat nu wilt of niet. En ik zet men geld (letterlijk) in op tesla..
ben wel benieuwd naar de prijs van zo een smart.. zou nog leuekr zijn mochten ze hun roaster nieuw leven in blazen met een Electric drive systeem…
Tesla gaat groot worden op deze manier. Heel mooi. :)

Alleen ben ik absoluut geen fan van deze Smart.
Al die elektrische auto’s zijn helemaal niet zo geweldig voor het milieu. Het rendement ligt echt laag.

Het begint bij de energiecentrale, vervolgens transport, opladen van de accu’s, ontladen van de accu’s. Ik kan me niet voorstellen dat het rendement dan nog hoger ligt dan van een simpele diesel motor waar je puur en alleen de verliezen in de motor zelf hebt.

Dan heb je het nog niet eens gehad over de accu’s die ook niet al te best zijn voor het milieu…
@ Fout

Denk dat de aankoopprijs wel mee zal gaan vallen, zullen neem ik aan wel voordelen (lees: belasting) zijn voor zo ’n elektrisch bakkie (zie prius en co).
@CouGaR
Wat denk je van het oppompen van olie, raffinage en transport? Ook diesel komt niet vanzelf uit de grond in je tank…
en als ze nou ook nog een roadster maken ZONDER versnellingsbak maar MET -pak em beet- 225Nm dan is smart misschien wel slim.
Ik vindt 50 k wel erg veel,komt het er weer bij de rijkere van deze aardkloot.
Jan met de pet kan dat echt niet ophoesten.
Als het nou tussen de 15k en 20k lag was er een grotere markt bereikbaar voor dit soort auto’s.
Ik begrijpook wel dat de ontwikkelings kosten eruit gehaald moeten worden maar dan nog.
Met 50k zal er nooit eentje verkocht worden. Voor hetzelfde geld heb je straks een veel grotere auto met meer luxe. Misschien dat er een of 2 verkocht worden voor een museum of gag gift
Auto-fabriekanten moeten gewoon maar eens beginnen met electro-auto’s uitbrengen ipv er jaren over praten. Wordt er af en toe niet goed van. Dat “gepraat” van fabriekanten over auto’s die over 5 jaar misschien uitkomen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).