De verlossing: productie Chrysler PT Cruiser stopt deze zomer

Auteur: , 50 Reacties

Smaak is heel persoonlijk, maar de PT Cruiser staat hoog in mijn persoonlijke top-10 van meest lelijke auto's ooit ontworpen. Met een tevreden gevoel neem ik dan ook kennis van het bericht dat Chrysler co-president Tom LaSorda heeft bevestigd dat de productie van de PT Cruiser halverwege dit jaar zal worden beëindigd.

Vorig jaar dacht Chrysler al een keer kritisch na over het bestaansrecht van de PT Cruiser, maar stelde de executie nog even uit. De auto met z’n retro uiterlijk kwam in 2000 op de markt. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik het toen best een vernieuwend model vond. Was weer eens heel iets anders. Toch sloeg mijn gevoel al heel snel om en ontwikkelde ik een sterke antipathie tegen de auto.

2001 was voor de PT Cruiser een topjaar. Wereldwijd vonden toen 144.717 exemplaren een eigenaar. In 2008 is dit aantal teruggelopen naar 50.910 stuks. De PT Cruiser wordt het zevende model waar Chrysler een streep door haalt, sinds de autobouwer in handen is van investeerder Cerberus. Eerder verdwenen al de Dodge Magnum, Dodge Durango, Chrysler Crossfire, Chrysler PT Cruiser Cabrio, Chrysler Aspen en de Chrysler Pacifica.

Toch kunnen we nog niet helemaal opgelucht adem halen. Chrysler heeft de productielijn van de PT Cruiser in de verkoop gedaan en er zou interesse zijn van Chinese autobouwers. Dus wie weet exporteren de Chinezen straks de PT Cruiser gewoon weer doodleuk naar Europa.50 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Mooi zo
Gelukkig zie je ze hier niet zoveel
Van mij mag ie wegblijven!
[fanmode aan] Wat jammer nou! Ik vond hem zo mooi! [/fanmode off]
ik heb hier maar een zin voor:

YES, eindelijk stoppen ze er mee:)
Dan mogen de Chinezen ‘m.
YES,YES,YES

Op naar de volgende mislukte retrobak.

Ik hoorde dat fred Flinstone een nieuwe auto wilde hebben. Is er een merk die belangstelling heeft??
Mwoah, ondanks dat het ook niet gehéél mijn smaak is -lelijk vind ik m niet- kan ik toch niet ontkennen dat het best een verkoopsucces is geweest. Ik zie elke dag (bewust en onbewust) enkele tientallen PT’s. Kan ook komen doordat ik in Amstelveen woon natuurlijk :P
Overigens; in bovenstaande uitvoering en kleur, met die velgjes 1 à 2 maatjes groter en 5cm dichter op het asfalt, vind ik hem eigelijk best mooi :P
Godzijdank

@Jesper

serieus???
Jammer. Het is niet mijn favoriete auto, maar wel één van de weinige afwijkende, straatbeeld opvrolijkende modellen.
vind het eerlijk gezegt niet zo super lelijk in vergelijking met andere amerikanen… nja inderdad smaak is zeer persoonlijk zeker ^^
ik zie toch liever een m3 voor me dan dat ding
fiat multipla is nog lelijker
Jammer dat ze er zo veel weg doen, als ze de Magnum ook in de EU hadden verkocht, was het niet echt een flop (Minder dan een 300c en net zo goed!)
Vive la FRANCE!
Hmm, inderdaad een lelijke auto, maar verdwijnt er dan geen markt? Ik bedoel de PT is toch het meest Europees van alle Chryslers. Andere Amerikanen zijn meteen HUGE en zuipen olie. Deze is daarentegen wat en kleiner, en (volgens mij) iets zuiniger.
Het is geen mooie auto dat zeker niet! Maar toch heeft ie iets waardoor ik ‘m nog zo erg niet vind… :P
Yes! Thank god!
Gelukkig zullen niet veel mensen een chinese pt cruiser willen
als je een auto niet zo mooi vindt .. dan koop je em toch niet ..
stumperd ..
Mika_Hakkinen
Eindelijk!!!
haha echte Nederlanders op dit forum, geweldig!
‘wat zijn wij blij dat deze auto niet meer te koop is, stel je voor dat we gaan afwijken van de grijze massa!’
Nooit zal ik zelf overigens zo’n auto kopen maar ik vind het elke keer weer leuk en verfrissend als ik één zie rijden!
Hmm ja, ik vond in het begin de PT cruiser ook nog wel geining, met zijn jaren vijftig pick-up neus. Maar de rest van de auto was crap.
Blij dat ie gaat. Maar om nou te roepen, Yes weer een retro bak minder vind ik niet?!

Waarom mogen autobedrijven oudere modellen niet in een vernieuwed jasje steken? Ik zeg er wel bij, dit moet dan wel meteen even goed gebeuren, en niet half half.
wesleydepsver
hij is egt lelijk maar opzich vind ik de cabrio ervan toch een goede trouw auto
Yeah!!! Nu de andere Chryslers nog!!! Vooral die cabrio is echt heel lelijk!!!
Eindelijk weg met dat lelijke gedrocht!
Thibault Desutter
Een auto voor mensen met smaak!
ik heb zelf een PT en ik kick ervan op om domme BMW janetten los te rijden met mijn 210PK! heerlijk is dat! eerst de grote man afhangen aan de lichten en dan het onderspit moeten delven!

het is een persoonlijke smaak, bmw’s zijn al lang “nouveau riche” wagens met Johny allures, niks van stijl! geef mij maar een persoonlijke PT!

Groeten
Thibault
toch vind ik het een leuk sunny beach surfer autootje , lekker retro .
Iedereen vindt het een lelijke retrobak .. daarom zijn er 1.5 miljoen van verkocht.
Reed vanmorgen nog achter zo’n cabrio/soft-top uitvoering.
Dies nóg mooier…. *kotssssssss
‘Meest lelijke’ is een anglicisme, het moet zijn: lelijkste
Ik rij al sinds 2001 zeer tevreden rond in mijn PT Cruiser, maar het is een apart model en dat is voor veel mensen toch eng. Die blijven liever in hun veilige japannertjes en golfjes rondkarren.
TodayTomorrow
Eindelijk.
Dit ding is Zoo lelijk
Het is toch jammer dat deze auto verdwijnt. Het is een auto die tegen de huidige gevestigde orde aanschopt. Het is niet helemaal mijn smaak, ik zou hem niet kopen. Maar zelfs de meeste niet-autokenners weten wat een PT Cruiser is.

Dit zou wel eens een klassieker in wording kunnen zijn. Toen ik dit bericht las deed het me eerst niet veel, maar nu ik er over na denk vind ik het toch wel jammer.

En dat die chinezen er een poging mee zullen wagen… tja, ze doen maar, ik hoop dat er dan echt niemand is die hem van ze koopt, gekke chinezen.
Misselijkmakend
PT Cruiser vind ik juist een erg geslaagd ding, plus de énige auto waarbij chrome velgen redelijk tot hun recht komen.
Nee, ik ga niet “Good Riddens” zeggen of zo.

Ik vind het echt jammer dat deze auto niet meer gebouwd gaat worden.
Waarom? Omdat een groot merk het aangedurfd heeft om een model te bouwen dat er anders uitzag dan de grijze massa van allemaal vreselijk veel op elkaar lijkende automodellen. Een PT-Cruiser pik jer op een parkeerterrein vol met auto’s van dezelfde kleur toch zo uit- ook in het donker. En dat vind ik dus gewoon goed. Een auto mag individualiteit hebben en ik vind dat hel veel automodellen dat tegenwoordig juist niet hebben. Al die automerken gaan maar mee met wat zij denken dat “het grote publiek” wil en dus zijn de meeste automodellen afgeleiden van de eenheidsworst.

Laat er plaats zijn op de weg voor lelijke auto’s. Laat er daarmee ruimte zijn voor autorijders die zich niet schamen om hun individualiteit ook al is het maar een beetje in hun auto tot uitdrukking te brengen. Met het verdwijnen van dit model verdwijnt er een stukje van die keuzemogelijkheid.

8-)
ik zie toch liever de chevrolet HHR
oooh jammer ik wou juist in 2010 een gloedniuewe cruiser kope :(
PT loser zoals Bam Margera zo mooi kon zeggen
@jandepandaman .. ik moet je helemaal gelijk geven. Het was een succesvol retro model dat er een beetje vreemd was. Lelijk kan je hem nou niet echt noemen .. die prijs gaat toch echt wel naar een van die koreanse SUVs ;)
@ss ik hoop niet dat je daarmee bedoelt dat je een M3 vergelijkt met een PT?
en ik heb liever de amerikaanse dan de chineze PT…. verkoop hem aan rusland zou ik zeggen!
Ik heb er persoonlijk geen moeite mee dat de productie stopt. Het is een spuuglelijke auto…
t is leuk geweest.. we zullen je missen.. blablabla.. zeik zeik zeik..

hij was gewoon lelijk.. maar om dan toch nog ff berichtje aan deze wagen te weiden.??
nah.. zo bijzonder is ie dan ook weer niet dat ie dat verdient…

gr. japp
Ik heb het altijd een leuke wagen gevonden, ook behoorlijk luxueus afgewerkt enzo. Ik zou zelf geen moeten hebben, maar toen hij uitkwam was het een pracht van een wagen. En hij heeft zeker bijgedragen tot nieuwere en frissere designs. Ik versta wel dat vele mensen deze auto niet mooi vinden hoor. Dit is zo’n auto van: je bent voor of tegen.
Ik ben voor! Ik ben wel tegen het feit dat hij zo lang geproduceerd is geweest, ze hadden al veel eerder moeten stoppen. 2 jaar terug al was de verkoop tot een minimum gedaald.
Ik vind dit wel typisch zo’n model waar de Chinezen wat mee willen…
Ik vind hem mooi.
Je kon in ik dacht 2002 een half jaar proef rijden in een PT.
Mijn toenmalige baas vond dat een goed idee. Ik heb toen een paar weken in zo een stuc plastic rondgereden en vond het werkelijk waar een draak van een auto. Maar ja dat weet je van amerikanen die bouwen gewoon troep!!
Hebben er 4 jaar met plezier in gereden. Was toen hij verscheen gewoon appart. Bracht wat afwisseling in het straatbeeld.

Zeer tevreden over de auto. Snel, nooit problemen mee gehad en gewoon lekker anders doen dan op safe spelen met je golfje. Maar ik moet wel zeggen dat hij na 8 jaar vrij verouderd is. Maar door zijn appartheid kan je er geen opvolger voor maken. Het is een retro auto die nu echt door zijn jaren heen is. Toch zullen ze nog wel even door blijven rijden. Gelukkig.

Ieder heeft zijn eigen smaak, dat is ook logisch. Dit is gewoon zo een auto je vind het mooi of afschuwelijk. Ik kan hem wel waarderen. Maar snap ook de andere reacties.
Gelukkig maar dat smaken verschillen anders reden we allemaal dezelfde auto! De Chrysler PT Cruiser tot en met 2005, een prachtige retro!!!
Toen de Pt cruiser voor het eerst in de krant verscheen wist ik het meteen, de Pt cruiser zou mijn volgende auto worden. Zo prachtig vond ik deze retro stijl. En inderdaad stijlen verschillen anders zouden we allemaal in een kadetje rijden. k’Ben benieuwd welke konstrukteur het weer aandurft met een klassiek model, anders zullen we met velen naar de laatste tweedehands cruisers gaan zoeken.
Echte hollandse reacties.
Als het geen opel kadett is vinden ze het lelijk.
hollanders zijn echt een saai en zuur volkje.
Geef mij maar een mooie dikke Amerikaan met V8!
Fons Van Assche
Rij al 6 jaar rond in zo’n toffe PT zonder onvoorziene kosten; Eke rit is genieten. Zou onmiddellijk dezelfde kopen. Na 2005 is de facelift onpersoonlijker geworden. Jammer dat hij verdwijnt. Waar vind ik een betaalbaar alternatief voor deze karaktervolle eigenzinnige auto? Ik hoop dat ik deze vraag nog jaren kan uitstellen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).