Droomauto: BMW M3 touring

Auteur: , 57 Reacties

De naam Jon Sibal was mij volledig vreemd, hij schijnt echter wat met auto's te hebben en is redelijk handig met het bewerken van foto's. Zijn droomauto is de, nog niet verschenen, BMW M3 touring. Een model dat in mijn ogen direct na de coupé geïntroduceerd had mogen worden.

Jon heeft vervolgens besloten zelf maar vast plaatjes in elkaar te knutselen, wachtend op meer nieuws van BMW. Er moesten ook meteen de nodige wijzigingen in verwerkt worden, een meer sportieve afstelling en ‘racy’-look maken de estate af. Een klein overzicht van de wijzigingen aan de M3:

* Pepper White with Satin finish paint job.
* Custom Vortech Supercharger
* Arqray Titanium Exhaust
* AC Schnitzer front lip
* AC Schnitzer roof wing
* Black Series BBS RE Magnesium
* Yokohama Advan Sport Tires
* KW Coil-overs
* Brembo 8-pot caliper Big-brake system

Nu is de extra performance niet direct nodig in mijn ogen, een standaard M3 is ruim snel genoeg. Je wil niet de hele tijd zo’n jankende supercharger door de prachtige V8 roffel heen horen. Een touring mag er echter snel komen, in plaats van het oppimpen van de X’jes kan BMW beter geld stoppen in méér performance-estates. SUV is uit, grafbak is in! (via: bmwblog.com)57 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Heel mooi. Wel jammer dat Audi naar een V6 gaat. Ik zie liever een V8 in zo’n auto zoals deze;) Mooier als M5 zelfs!
Jammer dat je altijd meteen ziet dat een wagen geshopt is, het krijgt altijd zo’n surrealistische uitstraling.
Schöne Bimmer neh


Ja, zo’n M3 Touring mag er idd wel komen, de M5 Touring vind ik ook erg mooi
Stiekem vind ik de touring eigenlijk de mooiste van de E90 serie….. (E91)
Best wel mooi.Maar op zijn site staan er mooiere.
gelijk heeft hij, kijk maar naar de c63 estate :o lekkerrr
Mooie kleur!

Voor de rest: mwah…
@ Bert
Dat is de truc natuurlijk, als je het goed doet is het niet te zien… :-)
@Bertjan

Heb je daar voorbeelden van dan? Hoe meer je iets photoshopt hoe ‘nepper’ het namelijk overkomt. Heeft misschien met reflecties te maken en dat alles te clean overkomt.
leuk ding die m3 touring
understatement mode uit
ziet er heel goed uit! maar een touring als droomauto? neuuhhh

nederland is echt een stationwagon land, maar ik ga me daar niet bij aansluiten

in dubai zie je dus gewoon 0, maar dan ook echt 0 stationwagons van bijvoorbeeld een E klasse, 5 serie, 3 serie, of wat anders
@ Ary; En omdat ze niet in Dubai rijden is het niet cool?
“SUV is uit, grafbak is in!”

Hear hear !
Heb liever de Nissan Stagea.
Beetje vreemd inderdaad dat de M3 er niet als estate is. Is in de klasse van snelle gezinsauto’s toch wel erg gebruikelijk.
Maar BMW is wel vaker ondoorgrondelijk (of loopt wel vaker achter de feiten aan).
@ Ary, daar worden ze volgens mij nog niet eens verkocht.. alsk me goed kan herinneren wordt de a6 avant in de VS bijvoorbeeld ook niet verkocht.. zal wel iets met imago te maken hebben
vergelijkingsmongool
@R.

In hoeverre is het bevestigd dat Audi een V6 in een RS4 gaat stoppen? De huidige S4 heeft een 3.0 V6 met compressor geloof ik waar 330PK uit geperst word. Zelf denk ik niet dat +420PK mogelijk is met een V6, misschien wel haalbaar maar niet betrouwbaar? Ik hoop echt op een V8 :-)

Anyway, wat zou BMW ervan weerhouden om een M3 Touring uit te brengen? Boomknuffelaars en de groene hype?
M3 Touring, daar verheug ik mij inderdaad ook op. Een bescheiden 3-serie Touring met een dikke V8 onder de kap is toch briljant?

Of ALPINA moet haar V8 uit onder andere de B5 S ook in de B3 Touring kunnen cq. willen lepelen. Net als vroeger, toen had je ook de ALPINA B8 Touring; een BMW E36 3-serie Touring met 4,6 V8. Overigens extreem zeldzaam…
er bestaal al wel een m3 touring…

alleen een ouder type.
zijn niet veel modellen van gemaakt.
er rijdt er een rond in de omgeving van best en er is er een in engeland.
heel vet, maar zo komt hij natuurlijk never nooit in productie.
Wel een leuke bodykit om vervolgens, na aankoop, er op te laten plakken!

Maar bij een grote logge estate heb ik liever een luide grom/brul (C63 AMG),
dan een hoogtoerige V8 (hoe geil hij ook klinkt in de coupe en sedan)
vergelijkingsmongool
@Stahlblau
Of Hartge die een V10 in een 3 touring lepelt :-o
Audi A6 1995 285.585 km
-edit: klopt, tnx-
raar inderdaad dat de touring zo lang op zich laat wachten. toch al idem met de gewone 3? duurde ook n hele tijd voordat de touring er was.
@Ary: Smaken verschillen, laten we het daar maar op houden.

Mijn vader vindt stations ook niks en tuft vrolijk rond in een 3-serie sedan. Prima. Echter ‘droom’ ik ervan om Sjonnies in een Civicje of patsertjes in hun 911 te pesten, die denken dat ik een brave huisvader ben. In zo’n geval is een M3 Touring wel degelijk een droomauto.

Een vriend van mij ook. Die heeft een RS4 Avant van het vorige type. Zwart, zonder embleempjes, enzovoorts. Het komt nog regelmatig voor dat hij bij de stoplichten zwáár wordt onderschat door Golfjes GTI, CRX’jes en ga zo maar door. Echt briljant om te zien dat hij maar weinig moeite hoeft te doen om als eerste weg te komen bij de stoplichten.

@vergelijkingsmongool: Met een V10 in een E9x heb je ook wel de ultieme wolf in schaapskleren inderdaad, al heb ik het persoonlijk meer op de V8 van BMW.

Ik vind de V10 maar schreeuwerig en wat koppel missen bij lage toeren. Dit in tegenstelling tot de V8. Begrijp me niet verkeerd, want het is en blijft geweldig om in een BMW M5 met V10 te rijden, maar voor dagelijks gebruik prefereer ik persoonlijk toch de V8. ;)
BM alsjeblieft Nee!
Droomauto?

Yeah right baby!

Als je van BMW’s houdt ja, of als je een ‘petje’ op hebt.

En eh, wel eens gehoord van RS4 of RS6?

Dat zijn de mooiste vertegenwoordigerbakken!

(En misschien droomauto’s ja, maar niet een Beemer M3 stationcar)

Laat me niet lachen!!!!!
Ik ben geen BNW-liefhebber, maar oef, deze vind ik wel erg dik!
oops BMW
:D
kanonnen heey.. wat een breed mar waardeloose bak man:p

nee joh
hij is egt mooi ik ben al zo dol op bmw’s duss en die afkorting bush moet weg komt ook in werkelijkheid:)
@BM en nog wat
Ga met je voorwielaangedreven VAG auto’tje spelen, maakt niet uit wat voor een VAG auto je hebt, ze lijken toch allemaal op mekaar en zijn van hetzelfde kutkwaliteit.
Hele mooie auto!
Ik snap de redenatie van BMW wel. De M5 Touring is in Nederland ook best een zeldzaamheid.
Ik tel er maar zo’n 20 op Nederlands kenteken tegenover bijna 200 keer de M5 Sedan.
@ Pietje

Dat betwijfel ik ten zeerste, zal wel een 3touring geweest zijn met Mpakketje…
In tegenstelling tot de M5 is er nooit een M3 touring op de markt gebracht.

Grtz
In principe is een M3 touring niet gek op de Nederlandse/Duitse markt,en ik snap eigenlijk ook niet waarom die er nog steeds niet is.
Kijk bijvoorbeeld hoeveel AMG-combi’s er zijn,en hoeveel S/RS4/6 avant’s ;)

Uiteraard wel een iets beschaafdere M3 touring,want deze zoals op de photoshop is leuk voor op het circuit,maar voor dagelijks wil je toch iets ‘braver’.
Onlangs zat er een folder van bmw bij mijn krant (De Morgen) en daarin stond er dat bij de beschikbare versies:

Bmw 3-reeks Touring
320d
330d

M3 ! ! ! !

Zou dat een hint geweest zijn?!

:-)
@ BM: Nee nooit van gehoord waar staat het eigenlijk voor RS 4 & RS 6 ?

Rete slecht 4 & Rete slecht 6 ?

Het werd wel tijd voor een M3 Touring.
Ik heb een BMW 335i Touring met M Sportpakket, gechipt naar 364 pk. Doet 0-100 in een slordige vijf seconden en kan indien gewenst met 300 kmh over de Autobahn scheuren. Prijsverschil met een eventuele M3 Touring schat ik op zo’n 35 mille, en dat vind ik overbodig veel, voor mij hoeft ie niet.
Ziet er goed uit!
@ Buddy: waar heb jij hem laten chippen. Zou het ook wel willen.
Gerard Bowling
@Majinstar: Ziptuning
@ Gerard bowling: Thnx. :D
Onderandere Ziptuning. Hier kun je echt bijna alles langs brengen om te laten chippen
Heb op de site waar het vanaf komt even voor verdere pics gekeken.
Ziet er nice uit! Die BBS velgen doen het hem! :)
Ziet er goed uit…!
Hmm, een sportwagen moet naar mijn mening er altijd sportief uitzien.
Dus ook een stoere carroserievorm. Ik ben niet zo weg van zulke modellen.
En deze vind ik dan ook niet mooi. Dat hij het wil, okee, maar waarom al die Schnitzelmessen erop? Laat m dan gewoon origineel, of koop anders een petje.
Deze is mooi. Vanmiddag een witte lexus is-f gehoord, wat een heerlijke SOUND. Buitenkant vind ik niet zo saai als de m3.
Ik vind de LEXUS IS-F veel spannender dan de M3. Ik vind de IS serie trouwens helemaal te gek.
Ik zelf zou de lexus is-f kiezen boven de m3, de buitenkant vind ik veel spannender.
@ Jeanke

de m3 die in de omgeving van best rond rijdt, is van een m3 coupe omgebouwd tot een m3 touring…

dus ik heb er wel een zien rijden, maar je hebt wel gelijk ze zijn nooit officeel van de plattenbant afgerold bij bmw…
buiten het gelul om of de 3 serie touring een mooie wagen is of niet, meneer sibal is niet geheel onbekend in het wereldje. De beste man laat het niet alleen bij photoshoppen, hij ontwierp ook een bodykit voor een scion tc (voorbeeld te zien op z’n site) en die auto stond op de SEMA. Toch het grootste evenement op het gebied van aftermarket producten. En als ik het een beetje goed heb sluit hij zich ook aan bij het europrojektz.com genootschap. Dat zijn autoliefhebbers die wel weten hoe je van een saaie wagen een topwagen maakt. ik ben fan!
@pietje: Ik neem aan dat je een 3-serie Touring met M3-motor bedoelt? Van een M3 Coupé een M3 Touring maken lijkt me nogal lastig!

@Buddy: Dat is ook een idee natuurlijk, maar om die 35 mille extra hoef ik mij gelukkig niet druk te maken… ik zal hem tzt toch niet nieuw kopen. Kan ik niet; hoef ik ook niet. Doe mij maar een ‘Gebrauchtwagen’ als ‘ie een jaartje of wat oud is. Lijkt me een leuke vervanger voor mijn huidige BMW.

Vraag me eigenlijk wel af of ALPINA haar V8 in een B3 Touring zou willen en kunnen lepelen. Dan toch maar weer een staatslot kopen?
@ Bert
Bij digimods.co.uk of Deviantart kun je hele realistische vinden. Verder ligt het natuurlijk een beetje aan voor welke stijl de maker gaat. Maar in principe kun je reflecties/ruis etc gewoon toevoegen.
iedereen wordt natuurlijk gek dat ze http://www.autojunk.nl/pix/view/142729 niet kunnen bijhouden! haha
als audi de bmw m3 en concurenten weer eens wil afkraken. moeten ze de v6 van de nissan gtr erin bouwen, 480 pk met quattro is gewoon prachtig. Dan vind ik die auto prachtig.

Trouwes die m3 trekt me niet zo,
En zou toch sportiever zijn zonder die roofbars…
Het lijstje kun je volledig op een 335i touring toepassen met uitzondering van de supercharger. Dan laten chippen tot 360 pk en je hebt de wagen die je wil.
Tja, maar je bent en blijft natuurlijk toch een brave hendrik in je stationkar, omdat vrouwlief het zo fijn vindt voor de kinderen….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).