Mercedes Sla roadster

Auteur: , 38 Reacties

Groen, maar fietsen is gezonder.

Aangezien er een gebrek is aan lekker autonieuws, recycleert de internet-geruchten-molen maar weer eens iets. In 2007 deden wij een mogelijke kleine Mercedes SLA roadster af als ongeloofwaardige geruchten, maar wellicht komt er in 2011 toch wat van. De SLA zou gebaseerd moeten worden op de nieuwe A-klasse die rond 2011 het licht zou moeten zien. Van die A-klasse moeten meerdere varianten komen en een roadster is natuurlijk een guitige optie. Het huidige platform is met zijn hoge bouw niet makkelijk tot sportieve en lage roadster te transformeren, maar de nieuwe A-klasse (en B-klasse) zouden een meer conventionele bouw krijgen.

In tegenstelling tot de VW Bluesport krijgt de SLA wel voorwielaandrijving en de motor voorin. De VW Bluesport heeft een middenmotor en achterwielaandrijving. Overigens zou ook BMW druk zijn met de ontwikkeling van een kleine roadster die onder de Z4 gepositioneerd moet worden. De foto is van de SLA Concept uit 1999 waarvan veel styling elementen zijn terug te vinden in o.a. de SLK en SLR. (via Sydney Morning Herald)38 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Vond het toen al een kek wagentje, ook al is ‘ie wat apart.
Lelijk lijkt wel een speelgoed auto!
Wie riepen daar iedere keer zo hard over “premium”??? Denk idd dat de MB, BMW enz allemaal gaan komen met een dergelijke auto.

OT: MX5 owner kom er maar in zou ik zeggen ;)
ik heb gelijk als ik zeg dat alleen de wielen geslaagd zijn ;)
HAHA

Da’s zo’n plastieken ding voor kleuters.

Mij voorkeur gaat toch nog naar de vw

De merc zal er wel lelijk uitzien, dat doen ze allemaal tegenwoordig, en de bmw zal te hard afgeveerd zijn en duurder, maar wel mooier en een zes in lijn blijft wel aanspreken, daar die “Z2” zal wel een vier cil krijgen. vw dus
Leuk dingetje. design kan er mee door al vind ik de velgen echt afschuwelijk lelijk.

Na de SUV-trend, de groen-trend, nu de kleine roadster-trend? Ik zeg: laat die maar aan komen waaien eind 2009/begin 2010! :D Ben wel fan van zulke wagentjes. :)
@ mies

En terecht slagschepen van auto’s is iets wat de laatste 20 jaar al serieus onhandig is, file, drukke steden en zo.
der is precies een speelgoedvliegtuigje geland op die motorkap of ligt da nu aan mij?
nou geef mij maar een lekker slagschip in plaats van dit gedrocht
Goeie kans dat er zoiets komt, want bij Mercedes vinden ze het uiteraard niet leuk dat een directe concurrent in een segment vertegenwoordigd is en zij niet (BMW 1-serie Coupe, Audi A3 cabriolet). En als Audi en BMW daar iets hebben (wat zo is), dan is het als het ware ongeschreven wet dat Mercedes moet volgen, aangezien Mercedes het triple premium (nou ja…)-merken vervolledigt. Al twijfel ik aan de kansen van deze wagen, want de kostprijs zal zoals vanouds weer de pan uitswingen. En wie zit er te wachten op een dure mini-roadster?
staat ook in het mb museum:P
Op basis van de volgende A/B-klasse komt er inderdaad een roadster. Het is één van de 4 modelvarianten. Voor de open tweezitter is inmiddels de naam CLK gereserveerd.
@H
Autorijden in steden (helemaal tijdens de spits) is sowieso niet aan te raden en die files staan er toch wel, dus dat maakt naar mijn mening niets uit of je nu in een grote of kleine auto zit. Alleen wanneer een merk een nieuwe “visvijver” heeft gevonden gaan de andere het daar ook proberen…. (andersom was het bij de CLS ook zo). Hier ligt gewoon een nieuwe markt, klaar.
Mercedes SLA… Die zou er toch al heel wat jaren geleden komen? Zou net na de SLR geïntroduceerd worden. Dit is dus al de 2e x dat de geruchten rond de SLA worden gereanimeerd. Maar ondertussen is het dus gedegradeerd van mini supercar tot sportieve roadster met voorwiel aandrijving..
Een betere ontwerper
I me vraagtekens bij het artikel van die krant hoor, vooral AMG-versies.. Ik geloof helemaal niets van dit gedoe tot MB er zelf mee komt.
Een betere ontwerper
Ja heerlijk de tab toets, gadverdamme…..


Ik wilde dus zegge, ik geloof niet veel van die krant, vooral dat AMG deel niet.

En ik hoop echt dat MB niet sterk gaat meedoen met ”melk-em-uit”.
Nou zeg, zonder het bericht gelezen te hebben wilde ik in eerste instantie zeggen dat die auto er wel 10 jaar oud uit zag. Toch goed gezien dan. :P
Maar vreemd gevoel dat Mercedes voorwielaandrijving gebruikt, en VW achterwielaandrijving, hoewel het ook wel te verklaren is. Mercedes bouwt op een bestaand platform, dus ze moeten nu eenmaal aanpassen. VW wil er een platform voor ontwikkelen.

@ Sjoerd; Gereserveerd? Volgens mij hadden ze die toch over… ;)
Heey! Kijk! Een Fiat!(oftewel: ik vind dit niet Mercedes waardig:P)
Doe mij maar een portie, ik ben gek op Veld… en natuurlijk ijsberg…
Maar dit alles met een heerlijke dressing, pijnboompitjes, parmazaansekaas en zongedroogde tommaatjes. Voila

Cas Spijkers
Met deze wagen maakt mercedes zich toch ferm belachelijk
Een betere ontwerper
@Prisma: lees je wel goed genoeg? Dat ding is 10 jaar oud en toen hadden mensen heel andere toekomstvisies. Geen wonder dat het nu lelijk is. Voor mij hetzelfde als toen amerikanen dachten dat jetfighters de nieuwe auto’s werden…

Bovendien denk ik dat dit ding zich genoeg heeft omgevormd tot de 2004 SLK dus ik ga de SLA Concept niet gebruiken voor visies op nieuwe roadsters.
Vergeleken met de nieuwe E-klasse is alles mooi, en die VW is vele malen saaier.
Vond ik deze toch leuker van Mercedes (ook al weer uit 2001)
http://www.diseno-art.com/images/mercedes_f400.jpg
Een betere ontwerper
F400 Carving is vet, vooral met die schuingaande wielen (hence the name)
San Sebastiano
Ik heb inderdaad nog nooit van niet groene sla gehoord..
Wat leuk, kunnen we met z’n allen met open dak rijden door de uitgestoten gassen van de SUV-hype. Ben benieuwd, zullen nu wel opeens héél veel kleine roadstertjes aankomen..
Moet dit een SLK Stirling Moss achtig iets voorstellen ofzo?
Gedrocht.
Zou het niet zo zijn dat Mercedes alle onverkochte Smart Roadsters van een nieuwe body voorziet en ze alsnog probeert te slijten?
Kan me voorstellen dat dit nieuwe sportwagentje op de Smart gebaseerd gaat worden.
Hm, ontsla de designer, stel ’n betere aan en werp dit ontwerp de prullenbak in…
@ moritzh: een smart voorzien van een Mercedes-ster??? Dat is een zware belediging aan het adres van Mercedes (WEER dat imago he…). En trouwens: een Mercedes-model dat er tenminste een beetje sportief uitziet (wat hier wel het geval zou kunnen zijn) wordt enkel met voorwielaandrijving gemaakt als de wereld vergaat, als iemand daar bij Mercedes een coup pleegt, of als we de economie zodanig verdraaien dat achterwielaandrijving passé is (man, dat zou nog wat zijn…). Voorwielaandrijving zou die pr**miumwagens eindelijk eens wat goedkoper maken (lees: voor de gewone hardwerkende mens)
haha wat een na-aperij….ik bedoel hij lijkt bijan precies op de alfa romeo nuvola die in 1996 is ontworpen….we zien wel weer dat alleen italianen auto’s kunnen maken en dat duitsers alleen kunnen na-apen….net als de oosterse auto’s ;)
Sla is inderdaad groen……..

…….en gezond……


…….maar om nou een auto te maken die er zo uit ziet??


Nee toch maar niet, het ziet eruit als zelfbouw, niet als het werk van Das Haus.

CM.
Nog steeds een gaaf wagentje,die er ondanks zijn leeftijd nog fris uit ziet.
nou.. mercedes designs gaan er ook niet op vooruit zeg :O
weg ontwerper en nieuwe dr in :O
@ italiafan

Hij gelijkt erop omdat jij dat wil zien, ofwel liegt google afbeeldingen tegen mij.

Er zijn evenveel gelijkenissen als tussen een kikker en een rat.

Deze is lelijk, de alfa is op een andere manier lelijk.
het lijkt wel zo’n smart roadster met botox… :twisted:
Hopelijk gaat Mercedes nooit zo’n lelijk ding maken dat nog geen echte Mercedes is. Want de naam SLA klinkt niet, het is te klein en nog eens voorwiel aangedereven.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).