De Stig is niet één, maar minstens vier mannen

Auteur: , 54 Reacties

Dit wisten we toch allemaal al? Met een opnameschema zo druk als dat van Top Gear plus zijn eigen racecarrière er nog naast, kon de Stig eigenlijk nooit één persoon zijn. Naast die van Ben Collins, van wie het nu toch vrij zeker lijkt dat hij een Stig is, schijnen er nog drie witte race-overalls en helmen in omloop te zijn.

Eén van hen zou de 47-jarige Julian Bailey zijn, die ooit F1 reed voor de teams van Lotus en Tyrrell. Ook werd er tijdens de uitreiking van de National Television Awards een Stig gespot, die zich later ontdeed van zijn pak en naar de naam Will bleek te luisteren. Maar dit kan natuurlijk net zo goed een stagiair zijn die even zijn helm op de awardsshow mocht laten zien.

Volgens een bron bij Top Gear zijn er in ieder geval vier mensen die regelmatig de rol van de Stig vervullen. Je kunt in verschillende opnames en foto’s ook zien dat de lengte van de Stig soms verschilt, zegt hij.

“Since the Stig first drove on the show, it has never been practical to have one single driver taking care of all the Stig’s many commitments.” (…) “‘We love to have the mystery around who he is. I just wish people would give it a rest, it’s like telling people there is no Father Christmas.”

Dat is ook wel zo, en ik hoef eigenlijk ook allang niet meer te weten wie de Stig is. Maar het is wel de Engelse roddelpers, dus ze gaan ongetwijfeld door tot alle geheimen de wereld uit zijn en alle Stigs ontslagen, net als Perry McCarthy destijds. Wij weten dat jullie er stiekem wel benieuwd naar zijn, dus als er meer bekend wordt lees je het hier.

Met dank aan Joske voor de tip!54 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zucht de stig-soap gaat door, waarom willen mensen dat weten wie hij is, het is toch leuker dat het een mysterie blijft…
Autoblog zit middenin de komkommertijd?
Tim of Tom corronel is ook ooit gevraagd door de BBC.
Heeft ook een heel The Stig pak, compleet met helm en schoenen.
Dan zijn die ringtijden ook lekker accuraat, als ze 4 verschillende coureurs hebben rijden dan heeft Lewis de toptijden met de Koenigsegg gereden en Tom Coronel de teleurstellingen met de Veyron neergezet.
Kunnen we niet kappen met dat hele Stig-gebeuren??
Vind dat meer voor nerds met een ‘I am the Stig’ T-shirt…

cool man!

Hopeloze figuren…
Ermmmmm, hopeloze figuren!

Dat bedoel ik…
:D
Serieus. Die hele stig kan me geen flikker boeien.

What’s the fuzz all about?!?! :S
“Maar het is wel de Engelse roddelpers, dus ze gaan ongetwijfeld door tot alle geheimen de wereld uit zijn en alle Stigs ontslagen, net als Perry McCarthy destijds.”

Geeft toch ook wel aan dat die mensen van de roddelpers het doodknuppelen niet waard zijn. Die gasten leven echt om anderen kapot te maken.
Inderdaad gaat een beetje ver allemaal met ‘the Stig’ maar hoe leuk het ook mag zijn. Ik vond het toch leuker toen we niet “wisten” wie de Stig is.

Zoals eerder gesteld lijkt het me onwaarschijnlijk dat Hamilton de Stig is, alhoewel hij 0,1 sec. langzamer was (op een vochtige baan..) :o.
Misschien moet deze stig maar ook van een vliegdekschip afrijden, en dat pimpelpaarse stig met gouden stippen tevoorschijn komt om alle roddels te laten stoppen? Iedereen ruikt nu bloed dus gaat vrolijk verder met roddelen!
Toch goed bedacht, als iedereen er zo wakker van licht, en er wel 2 berichten in 2 dagen komen, wauw dit is zo bevordelijk voor mensen die van slechte artikelen houden, denk dat de hele brugklas morgen weer komt langs surfen.


met de kudde
met de kudde
MOEEEE, loop lekker mee jongens
wat maakt t toch uit wie hij is. wat een gelul allemaal
@mx5/rx8owner of ze een voor een in een Morris Marina of Austin Allegro zonder remmen de Stelvio laten ‘rijden’ is goeie televisie !
*zucht* ik snap ni wrom je wilt wete wie de stig is. Het is toch juist zo leuk dat hij word afgebeeld als iets wat geen mens is maar een apart wezen. Zodra je weet wie het is, is dat weg. en ben je er geen donder mee opgeschoten omdat je die gast toch niet kent
Sommige mensen willen er nou eenmaal bovenop en achteraan zitten.. Wat dachten jullie van het monster van Loch Ness? Ik kan me niet voorstellen dat ze niet het hele meer kunnen doorlichten om te zien of er iets groots in leeft.. Mysterieuze dingen houden nieuwschierige mensen nou eenmaal bezig!
Wat dacht je van GOD
ook een mooi bedenksel zoals loch ness
toch geloven mensen nog steeds , lol

Met enig gezond verstand, en de juiste documentaires is er best een goed beeld te vormen van het universum, de afstanden groottes etc, en de oorsprong :)

ON topic, the stig ook zo een mooi bedenksel, dat in dit geval door 4 ateurs(wegpiraatjes) gespeeld wordt:P

Wie de stig speelt, als jedat graag wilt weten, wil je waarschijnlijk ook graag weten wie god heeft VERZONNEN, en de bijbel, een zeer intilligent iemand welliswaar om de bevolking netjes te houden
@jonas:

Het is juist omdat men blijft gokken wie het is, wat het “leuk” houdt.
Dan blijft het misterie in leven.

Als niemand er iets om zou geven wie het was… dan is het ook niet leuk om het zo geheim te houden!
Ach Joop… Wat een jammerlijke vergelijking. Het is wel erg gemakkelijk te zeggen dat Hij niet bestaat ;) Ik weet beter, en op een dag zul jij dat ook. Laat ons alleen hopen dat die dag niet te ver uit blijft.
@Apache: Christelijke zooi MY ASS!
Dus die TopGear tijden zijn niet betrouwbaar.
@ Joop, we hoeven jouw zelfbedachte rotzooi niet, dit is een autosite.

zolang er meerdere stigs zijn blijft hij voor mij gewoon dat ding in het witte pakkie. wat ik wel weet is dat de witte stig een paar tandjes strakker raced als de zwarte stig.
Zolang ze de stig maar in het segment houden van topgear vind ik het best! Mede daardoor vind ik het zo leuk om te kijken..
Vooral die 24uurs race waar de stig laat zien dat hij echt goed kan rijden.
Ik trek die stig eruit met een fiat panda, als hij een maserati rijdt.
Op naar het volgende mysterie… wie is die dikke neef van Stig uit de States?
Ik denk Burt Reynolds.
@Majinstar.
En ik trek jouw uit je Fiat Panda als je niet heel snel stop. ;)
Ik had dus altijd gedacht dat het wel één persoon zou zijn. En had me altijd in de waan gelaten dat het Damon Hill zou zijn waar ik enorm fan van ben. Maar nu hoor ik dus dat het om meerdere personen gaat…
dit is bedoeld om de zeer sterke geruchten van dat Ben Collins de Stig is een beetje te laten verwarren of op het achtergrond te zetten. Ik geloof dat het 1 coureur is, met 4 heb je te veel afwijkende tijden voor op het circuit van Top Gear waar de tijden worden gezet met de auto’s

Deze nieuwe speculatie is bedoeld om verwarring op te zetten en mensen de verkeerde richting op te sturen omdat ze niet willen toekennen dat Ben Collins the Stig is
Ik lees de berichten zelfs niet ;)
Wil niet weten wie de Stig is. The Stig is The Stig.
Some say he has been cloned, others say, their’re just 4 of them…
All we know is: It has to be a secret…
Note at myself: their’re= there are…

(of ben ik nu helemaal in de war :s :p )
hoe kunnen ze bij topgear nou de rondes van de verschillende auto’s vergelijken als er meerdere stigs zijn?
they’re
@zr1
Dat bedoel ik! Daarom ging ik er ook altijd vanuit dat het één persoon zou zijn…
Gijs Scholman
Snap dat dan, “wie is de stig” was de afgelopen tijd de meest gebruikte zoekterm bij Google. Door artikelen te plaatsen over “wie is de Stig” genereer je dus meer bezoekers. Meer bezoekers equals meer inkomsten (Adsense, adverts. etc.)…..
RR V8, dat is een slim alternatief, maar ik wou zeggen: er zijn 4, niet ze zijn met 4. ;)

‘k Vind het spijtig dat ze het toch gaan prijsgeven. Het is iets wat we niet moeten weten.
The Stig is en blijft The Stig. Als je weet wie het is, dan is dat stukje in het openbaar vervoer niet zo leuk meer…
Het feit dat jullie hier weer aandacht aan geven helpt ook niet echt om de geruchtenmolen te stoppen.
Dus verwijt de Britse pers niet om alle geheimen uit de wereld te helpen, want jullie moedigen hen indirect aan :)
Vive la FRANCE!
Maar als er vier Stigs zijn, dan zijn de rijtests toch niet echt objectief (zeker als het gaat om secondes)?
@Fre,

’t leuke er juist aan is dat er zoveel aandacht aan wordt besteed en niemand weet het…
Een vrouwelijke Stig in een witte bikini kan ook :mrgreen:
ik vond die eerdere foto van de stig (helm op maar je kan de ogen wel zien.) op jason plato lijken
We got him! http://www.topgearmagazine.nl/nieuws/artikel/stig/
edit: leuk zo’n vertaling, maar link even naar het echte artikel

Pffffffffffffff :?

Nog ff en ik laat ‘the stig’ op m’n l*l tatoëren,dan kan ik er onder het pissen ook nog aan denken wie het allemaal kunnen zijn.
wat een gelul nu ze achter de echte zijn, zeggen ze gelijk dat het er meerdere zijn jaja wat een bulshit
Tijden zijn zover mijn bronnen reiken allemaal door een persoon neergezet en de andere delen van de afleveringen daarvoor zijn andere coureurs gebruikt.

Dus de tijden blijven een mooie indicatie ;)
Lekker boeiend wie de Stig is, misschien komt ie wel van de planeet Krypton en vliegt ie normaal, in z’n blauw-rode pyjama met een grote S op z’n borst, over de aarde om boeven te vangen.

@Majinstar
Ben je uit je BMW gelazerd en moet je nu een Fiat Pinda rijden? Hahahaha
Ik hoop dat de Stig mysterie net zo mystireus blijft als de moord op John F. Kennedy, de dood van prinses Diana, de dood van Marilyn Monroe en het verhaal van het monster van Lochness. Dus graag niet oplossen.
@Romano
Helemaal mee eens !
Waarom niet gewoon 1 stig inhuren voor dat baantje…

dus al die rondetijden kunnen ook van dat bord geschrapt worden? verschillende mensen geven nooit een goed beeld :s lekker dan…..


En inderdaad, laat die man (buitenaards of niet :P) lekker met rust, zonder het te weten is het veel beter!
Willem vd Velde
Als die 4 coureurs allemaal zodanig goed zijn om het maximum uit de auto’s te halen, dan is dat geen probleem toch?

Enne, de stig is de stig, klaar, einde discussie, toch?
Het is jammer dat het allemaal bekend is. Alleen 4 Stigs is niet echt logisch… Misschien is dat wel een roddel maar als het waar is dan moeten we de rondetijden niet serieus nemen… De een rijdt namelijk beter dan een ander.
Top Gear heeft het zelf alweer allemaal toegegeven……de stig is niemand minder dan Norman Graham Hill!

http://www.autoinformatief.com/Forum/viewtopic.php?f=3&t=180
@ F1-freak

Het figuurtje is al nice:D
ik dacht meer aan iets dergelijks als: http://static.autoblog.nl/images/sexy_viper.jpg :P
Vindt het wel een leuk item bij Top Gear dat ze The Stig een rondje laten scheuren. Alleen het is wel vervelend dat andere programma’s ook zo iets invoeren. Kijk maar naar “De nieuwe Uri Geller” die heeft sinds kort een gemaskeerde in de show.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).