Koos Spee gaat filerijden en Surinamers flitsles geven

Auteur: , 43 Reacties

U wist het misschien nog niet, maar onze übersturmblitzer Koos Vriendloos forenst al jaren heen en weer tussen Soest en Soesterberg, een kippeneindje van 5 minuten waar maar liefst één flitspaal te bewonderen valt. Kleine pakkans voor Koos, en toch een leuke graadmeter om te zien of er daadwerkelijk minder konijntjes worden doodgereden. Nu hij echter genadeloos weggepromoveerd is uit dit luizenbaantje, moet hij elke dag over de A12 naar Den Haag. Dat is zwoegen, in je auto met chauffeur.

Martijn Hurks van flitsservice.nl hoopt dat Koos door dit neus-op-de-feitenmoment berouw zal tonen en in zal zien dat zijn elfjarige bewind een sof is geweest. “Dan kan hij met eigen ogen zien wat hij heeft aangericht. Al die automobilisten die op de rem gaan staan bij het zien van een flitspaal of opeens gas terugnemen bij een snelheidsbeperking zorgen voor de dagelijkse files.” Wij zijn vooral benieuwd of de baas zijn boetes betaalt.

Spee ontkent zelf dat hij onvrijwillig overgeplaatst is:

“Ik heb een goed gesprek gehad over mijn toekomst. In 2010 wordt het BVOM onderdeel van het landelijk parket. We kwamen allebei tot de conclusie dat ik heel goed een coördinerende rol kan vervullen.”

Spannend hoor, coördineren. Gelukkig heeft Koos daarnaast nog genoeg te doen, want ook Suriname moet wat hem betreft trajectgecontroleerd en beflitspaald worden.

“Ik ga daar half februari voor twee maanden heen. Ik ben er al een keer geweest en er valt veel te doen. Er vallen negentig verkeersdoden per jaar op zo’n 600.000 inwoners. Ik heb daar zelf een verschrikkelijk brommerongeluk gezien.”

Koos Spee world domination? We mogen hopen van niet, één vastgelopen fileland is wel genoeg. Ondertussen hebben we oprecht medelijden met de kabouter, die zijn ass-2-ass buddy straks twee maanden moet missen.

Met dank aan Lout voor de tip!43 reacties

aaarghhh! wat is het toch een vent om van te kotsen!
Wenst Koos veel plezier in Suriname.
Jammer dat hij het ongeluk alleen maar gezien had
Koos for president, in Suriname dan wel te verstaan… :-)
Nou, ik als Nederlander, geboren uit Surinaamse ouders vind het een goed idee dat meneer Spee naar Suriname gaat voor 2 maanden.
Dan zal hij wat relaxer terug komen, zich minder druk maken en zeggen dat een ieder het helemaal zelf moet uitzoeken.

Want hij is toch een ma peng peng (ik zal niet helemaal schelden) door in de afgelopen 11 jaar een flitspaal of traject controle te hebben geplaatst voor elke huisdeur. Als ik te snel de trap oploop krijg ik al een boete.

Weet je wat in Suriname heel veel zal helpen om de zovele verkeersdoden te minimaliseren.
– Als men daar zo nodig links wil rijden is men ook verplicht te rijden in auto’s met het stuur rechts.
– De straten goed te verlichten in de bebouwde kom (dus niet door middel van een 100 watt peertje).
– APK ook echt verplichten
– goed functionerende riolering, zodat men niet tijdens een regenbui wenst in een amfibievoertuig te zitten
– een vangrailtje hier en daar

etc etc etc
Laten we hopen dat hij wordt opgegeten door de kannibalen daar in Suriname.
GeenStijl leest mee?
“In de periode dat Spee het BVOM leidde, daalde het aantal verkeersdoden van 1066 in 1998 naar 791 in 2007. ,,Daar ben ik trots op. Een boetesysteem is een goede manier om het gedrag van mensen in het verkeer te beinvloeden.’’

Hahaha.. koosie denkt ook serieus dat het aan hem ligt dat er minder doden vallen.. hij vergeet te vermelde dat auto’s veiliger zijn geworden, de wegen beter gemaakt zijn etc..

Mja als hij dat erbij had gezegt dan geloofde niemand meer dat die flitsrazia van hem zin had..

Ik ben eens benieuwd wat die nieuwe er van gaat bakken.. veel erger dan dit kan het niet worden zou je toch denken.
kannibalen in suriname, dies gek,

maar mee eens met [email protected], laat die man mn land lekker met rust laten.

die mensen daar kunnen al amper rondkomen dus die verkeersboetes erbij, nee, dat gaat echt te ver,…
@ Race Kees
Nope,… Lout leest GeenStijl ;-)
Maximum snelheid in Paramaribo is 70 km/u. Hahahahaha wat nou flits trajecten. De rest van de wegen in Suriname is amper te berijden met een geit, laat staan met een auto.

Koos Spee tekent zijn eigen doodvonnis als hij aan dit project begint. Al die Surinamers beschikken over een buks en ze komen je gewoon afknallen.
De tekst kwam me al vrij bekend voor, kan ook niet missen vanwege de bron.
Had net hiervoor de krant door zitten bladeren :P
Mooi kunnen ze hem in suriname niet houden? Ze mogen hem gratis hebben van mij.
Ik merk een lichtelijke afkeur tegenover Koos Spee op, misschien moet ik psycholoog worden
Jongens, waar maakt iedereen zich nou druk om.
Die man doet (deed natuurlijk) gewoon z’n werk. Hij was ook nog eens van het bureau handhaving en daarom feitelijk ook nog eens niet verantwoordelijk voor het opstellen van de wet en regelgeving omtrent verkeerszaken. Sinds Nederland nog altijd een democratie is waarin gekozen partijen deel uitmaken van de macht en u als Nederlander daar de vrije keus in hebt, bent u zelf verantwoordelijk voor de inhoud/invulling van deze wetgeving dan wel de directe en indirecte gevolgen daarvan in de vorm van de handhaving. Kortom: wilt u in de verre toekomst geen boetes meer, ga de politiek in.
Vive la FRANCE!
Wie wordt zijn opvolger?
@majinstar ik vind dat laatste stukje van jou wel interesant is kijken of ik nog toevallig familie of kennisen daar heb :)
Koos moet maar lekker ZELF flitspalen gaan plaatsen op de jaagpaden langs de Krommewijne en die andere rivieren daar die allemaal nog niet van bestrating voorzien zijn tot zeer diep het oerwoud in… En dan is het te hopen dat hij zijn werk zó goed doet dat de locale ambtenaren daar verblind raken van zijn gewéldige werk en zijn innemende glimlach en dat de lokale flora en fauna hem om op te vreten vindt of wat dan ook- in ieder geval zo dat ze hem daar houden tot vér na zijn pensioen. :-P
@NLX je hoeft niet bang te zijn hoor we laten het niet zo ver komen dat er hem neerschieten hoor mischien doen hun dat wel ( zoals majinstar omschrijft ) of zou je internationaal willen werken ?
Ik heb meer moeite met ons rijdedrag op de nederlandse wegen dan die Koos Spee. De splinter en de balk…..
hahaha übersturmblitzer
Pff…Wat moet die man daar gaan doen in Suriname?!?
Het leeuwendeel van de ongelukken gebeurd in het donker en omdat er geen straatverlichting is rijden de meeste automobilisten met groot licht.

Daardoor zien ze o.a. de voetgangers en brommers niet, als ze een tegenligger hebben!!! En het is nogal voor de hand liggend dat er veel brommers verongelukken…

Het Belgisch wegennet is fantastisch vergeleken met die van Suriname!!!

Laten ze zich eerst concentreren op het infrastructuur! Dan kan ik volgend jaar een beetje normaal 140 rijden op de motorfiets… :mrgreen:
@Franco

The Grand Canyon is als wegennet nog beter dan het wegennet van Suriname.
;)
Spee mag trots zijn.
Hij heeft een hele lijst aan ‘haatachtige’ artikelen op AB! :)

Ik doe het hem niet na, maar ach, met een DBS maak je indruk ;)
Ohnee 90 doden, eerlijk is eerlijk, daar kan ik gerust mee leven.
Wacht even hoor…..

Is [email protected] nou een verkaasde Surinamer? Hè gadver.

En ik maar denken dat ie een gebakabana Hollander was. :P :D
@Dekster,

90 doden lijkt mee te vallen! Zeker in vergelijking met Nederland. Maar als je ziet HOE die ongelukken (meestal) gebeurden;

– Rijden onder invloed…; Spee mag wel blaasapparatuur meenemen!

– Het eerder genoemde rijden met groot licht in het duisternis. En geloof me, als de zon eenmaal ondergaat in Suriname…dat is het D-O-N-K-E-R!!!!!

– Rijden zonder rijbewijs. Viel mij op op de website van de Surinaamse Politie (Korps-Politie-Suriname.com), dat er veel brokken gemaakt worden door lieden die geen zin hebben om het papiertje officieel te halen… Pas nog is er een 55-jarige brommert doodgereden door een 64-jarige trucker, die GEEN rijbewijs had…:roll:

En elke dode (zeker als het om kinderen gaat) is er 1 teveel (zuiplappen & recidivisten uitgezonderd)! :evil:
Argh ik haat die knaap.
Gaat ie nu ook een vakantie-land omzeep helpen met zun gezever.
Pffff Koos ga aub gewoon vissen ofzow. Of word potlooden slijper van de afdeling.
Haha! GEWELDIG artikel!

Meneer heeft in Suriname een ongeluk gezien met een brommertje, flitspalen gaan dat gelukkig voorkomen nu HAHA!!
Giuliettalover
Ik stel voor dat Koos het hele zuid amerikaanse continent voor zijn rekening neemt. Hij kan daar de indianen nog heel veel ontwikkelingswerk leren.
Win Win situatie. Zij zijn hem rijk en wij zijn een officier kwijt.
Met een beetje geluk loopt hij kwijt in de jungle.
BmwMpower: een DBS? Koos Spee heeft een DBS? Nee toch?…
@Rick Dos,

Kerel, ik ben een hardcore Sranan mang, bijna een hooligan maar alleen in Rotjeknor geboren.
Ik ben al twee keer door die betreffende flitspaal gepakt (woonde in amersfoort en werkte in soesterberg) en inmiddels is ie vervangen door zo’n ubermodern ding.
Het land SURINAME is ten sprake, de achterban van de PVV voelt zich gelijk geroepen negatief te reageren..veel plezier met jullie GEKONKEL
900.000 man .. mooi .. dan kan hij zelf deur aan deur de boetes incasseren ..
in 1945 gingen er ook een hoop “ongewenstelingen” naar zuid-amerika ..
laat die man toch in zijn land blijven.
welke arme surinamer gaat een boete betalen
willen ze de arme mensen meer uitknijpen
bakra basi akeba. nu is het obama tijd.
alfa
Ik hoop dat hij ook heel veel flitspalen mee neemt. En de z.g surnl mogen voor mij hogere boetes krijgen. Als ze in Su zijn denken ze dat ze God zijn.
Jammer dat voor de zoveelste keer er weer een bakra heen moet omdat wij geen raad weten met onszelf.Het vertrouwen in eigen kunnen is weer ver te zoeken en hartverscheurend bovendien dat uitgerekend deze Sherrif minister z’n afhankelijkheid van Nederland schrikbarende vormen aanneemt.Koos Spee staat niet bekend als een vriendelijk mens en nu gaat deze bakrabassie zijn verkeerterreur uitzaaien in Suriname.Danny Lo Fo Sang had eens tijdens Siegie Gilds gezegd dat we “hollandse manieren van doen” niet klakkeloos moeten overnemen omdat Holland geen Suriname is en nederlandse wetten niet toepasbaar moeten zijn in Sranang,maar wanneer men 33 jaar na 25 nov. 1975 nogsteeds deze koloniaal georienteerde ministers installeert dang a passie o langa!God zij met ons Suriname.
Ergenis nummero 1 is koos spee

eerst hier de boel verzieken en het heilig boontje zijn en nu maar eens proberen in suriname.
ik was al blij dat ik in suriname was zonder al die bonnen en flitsers nu moet ik weer elders heen
laat de surinamers met rust met die onzin die hebben het al moeilijk zat

een bakra
suriname kan zijn eigen boontjes wel doppen
suriname is geen druk land
Het mag wel eens wat vriendelijker. Die man doet ook zijn werk

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).