Gespot: eerste Maybach Landaulet in Nederland

Auteur: , 62 Reacties

Onopvallend komt de Maybach aan glijden. Wederom een Maybach 62, weliswaar een nieuw exemplaar, lijkt zich naar de Amsterdam RAI te begeven. Toch klopt de puzzel nog niet helemaal, iets is anders aan dit voertuig-der-extreme-luxe, dan toont zich de achterkant.

Blijkt het een Landaulet te zijn! Er mag dan een jaar levertijd aanvast zitten, een van de eerste exemplaren is wel linea recta naar ‘ons’ kikkerlandje verscheept.

Uitgevoerd in de schutkleur ‘zilvergrijs’ valt de Maybach in het dagelijks verkeer weg tegen de achtergrond. Een witte is in Nederland toch wat ‘uit de toon’ en loopt een te groot risico op verminking. Bovendien is het wel heel prettig om weer eens een nieuwe kleurstelling op een Maybach te zien. Het is niet altijd nodig om een two-tone te bestellen of de brochure-kleur aan te houden.

De Maybach Panoramadak-edition is maar liefst twee maal vastgelegd. Beiden series zijn te zien door op onderstaande foto’s te klikken.

Mercedes-S?
Nee! Maybach :D

Met dank aan DJD en Riicharrd voor de topspot!62 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Heel apart. De kleur mag er ook wezen.
Tim (de Hummergek)
-edit: first post – ip ban –
ziet er goed uit voor wie er een kan permitteren
Is van een gepensionneerde “vuilnisman” uit mijn woonplaats…

Meneer heeft nog meer fijne auto’s en woont ook leuk…

Ik had toch wel een iets meer opvallende kleur gekozen…
ik zie het nut niet van zo’n wagen :s
HELLO! Dit is nog eens ’n goeie manier om wakker te worden. :)
Om de een of andere reden blijf ik het lelijke dingen vinden. Koop dan gwn een verlengde S65..
@jOnas: je kan zonnebaden mét chauffeur (hoe je dat ook wilt doen in Nederland) en je hebt iets wat een ander niet heeft… ;)
Ik vond de vorige pagina “even geduld” niet slecht, kunnen we die nog 5 minuutjes terug zetten :p
Iedereen het WTF car award lijstje al gezien?
circlestorm69
€ 405093 aan BPM pff…
Belachelijke auto.
En het blijft een Mercedes, dus gewoon een hele luxe taxi!
Kenteken 2e foto vergeten te sjoppen?
Zag woensdagavond een 62 vanuit de tram vlakbij de Rai, dat zal deze dan wel geweest zijn… In het donker valt ’n Maybach wel op vind ik, niet alleen door z’n grootte, maar vooral door de bijzondere achterlichten.
Hij heeft toch nog zuinigheidslabel E!
en op de bovenste foto achter de Maybach Landaulet, de nieuwe Maybach Vito
Wel indrukwekkend.
Niet mooi.

’t is en blijft een fake Rolls. Doe mij maar het echte werk.
Kijk zo stimuleert men de economie in moeilijke tijden! Gewoon 4 ton aan BPM betalen. Kunnen we allemaal nog wat van leren ;)
@Ringfan, vuilnisman? Mss moet ik dan ook maar vuilnisman worden.. betalen beter dan ik had verwacht zo te zien..
Grappig dat Mercedeshaters het altijd hebben over taxi’s, terwijl de kwaliteit van dat merk toch ver blijft uitsteken boven de alfa’s en peugeot’s waar zij zo warm van worden.

Dat je het een taxi noemt kan je zelfs zien als een compliment. Na 200.000 valt de gemiddelde auto zo wat uit elkaar en een mercedes rijd na 500.000 nog vrolijk rond ;)
Die kenteken platen zijn vast gejat en opgeplakt, want taxi’s hebben geen gele kenteken platen. En…..

HA HA . Hij staat gewoon bij het station van de RAI. Kijk die Vito taxi die voorbij rijdt.
Vive la FRANCE!
Inderdaad, dit is gewoon een hele uberdecadente taxi, misschien wel een leuk idee voor Dubai: de Maybach als taxi inzetten!
als dat ding 1,5 miljoen moet kosten zou ik het wel weten. gewoon een Phantom EWB en drophead coupe en voor het wisselgeld op vakantie.
Hij is niet zo mooi als de Phantom, maar indrukwekkend is hij zeker! (vooral de prijs…)
hmm als beginend bestuurder betaal je al 2376,72 per maand aan verzekering
voor de gewone 62s of is het niks
Hola hola…. Wat horen mijn ogen hier allemaal? Fake Rolls Royce? Dure Mercedes? Kijk nog eens goed binnenin of dit al deze wanpraat wel waard is:

http://www.seriouswheels.com/pics-2007/2007-Maybach-62-S-Interior-1280x960.jpg

Het is wel een 62s, ik weet het, maar die rare comments sloegen op Maybach in het algemeen, dus…

Maar dit soort design vind je niet in een Mercedes S65 AMG verlengd model ofzo en ik vind het meer geslaagd dan Rolls Royce’s interieur design.
@ ZeRoo

Ja, “vuilnisman”. Zo omschreef meneer zichzelf, jaren geleden toen ie in een aflevering van Glamourland (die over Saint Tropez ging) zat…
hey das de auto van mijn schoonpa!
Ik heb het hele idee van de Maybach nooit goed begrepen volgens mij… Wanneer je zo’n extreme luxebak ontwikkeld zou je zeggen dat Maybach zich wil onderscheiden van alle andere auto’s in dat segment.

Als je zo’n hoge prijs vraagt voor de verschillende modellen dan moeten die auto’s behalve technisch perfect ook qua design op ongekende hoogte zitten. De enige die zich in de superdeluxe-segment echt onderscheidt is Rolls-Royce met de Phantom. Kort gezegd: Er is gewoonweg niks dat op de Phantom lijkt en qua lijn en design is het een gewaagde maar zeer stijlvolle auto.

Wat mij betreft klopt een Maybach van geen kant. Net als een Mercedes zal de auto perfect in elkaar zitten, maar daar is dat ook alles mee gezegd. Qua lijn vind ik deze Landaulet iets weg hebben van de niet zo fraaie Bentley Limousine waarin Queen Elizabeth zich van en naar Buckinham-palace laat driften. (http://www.autocult.com.au/img/gallery/full/TorqueOmata2486.jpg) En qua design lijkt het nog steeds op een grote Mercedes S-klasse met iets meer funky koplampen en achterlichten.

Zoals een Volkswagen Phaeton vaak wordt aangezien voor een Passat, zo onderscheidt deze auto zich van een S-klasse. Ik vind het maar een laf design. Bijna alsof ze erop bezuinigd hebben. Wat mij betreft is ook de Landaulet vlees noch vis. Dan kan je alle luxe van de wereld in je auto hebben zitten, het is en blijft een lelijk hok. En sowieso begrijp ik niet wat je in Nederland moet met een Landaulet… 2 dagen in het jaar dakkie open?
OK, van wie is die nou?
jah idd van wie is die nou?
ik zie de shauffeur al zitten met z’n teugels en zweep in de hand, ooh nee het is geen landauer
Ziet er groot en luxe uit maar blijft toch een merceslook alike auto…

p.s. voor de BPM en de BTW van die auto’s ken woutertje al weer bijna een bank nationaliseren:P
Mensen die dit een Mercedes vinden, dan is Rolls Royce een BMW, Bentley een VW en Ferrari in principe een FIat???
Auto behoort aan de man die luistert naar de naam ‘Zegwaard’.
Ken de chauffeur overigens, is gewoon een student.
Ik zag hem op autogespot met het dak open, dat zag er wat beter uit moet ik zetten.

Dat dak ziet er maar lelijk uit zeg! Nee dan heb ik toch liever een 62S, dan maar wat minder exclusief…..
@ Apache

Smaak, dat is waar het om draait. Misschien is het luxer, mooier, beter, duurder maar dat zijn niet de woorden waar smaak over gaan. Ingetogen, elegant en duurzaam dat zijn woorden waar smaak en een Rolls-Royce interieur mee geassocieerd worden. Voor sommige mensen is smaak niet van belang en speelt overdaad een rol, voor dat soort mensen is er een Maybach.
Mooie auto, mooie kleur, gruwlijk vet interieur!
Het ding heeft zuinigheidslabel E omdat hij qua bodemoppervlak waarschijnlijk wordt vergeleken met een vrachtwagen! wel chique manier van vervoer trouwens, weer eens wat anders.
Wel grappig dat je op de foto van de binnenzijde een simpele oplader met adapter van een Nokia gsm ziet die hij in de 12v aansluiting zit :-)
Zegwaard?

Daarvan is net een bedrijf failliet gegaan, autotransport gedeelte.

Das lullig als je daar werkte, sta je op straat en je voormalige baas koopt wel lekker een mega bak. Voor dat geld had die dat bedrijf nog wel ff kunnen laten doordraaien??
Blijkt ook maar weer eens hoe bizar de zuinigheidslabels zijn opgezet..

als je bijvoorbeeld de alfa 147 met 1.6 16v vergelijkt met de landaulet: de 147 stoot bijna precies de helft CO2 uit, gebruikt, gebruikt precies de helft per kilometer, maar toch allebei een E-label…. :-s
De BPM over dit geval is echt ziek :P
€ 405093
@ appieflappie
Welkom in Nederland. 3 serie diesel en een pak van de C&A voor het leven.
@ JPM

En wat als ik het nu echt eens MOOIER vind dan de Rolls? Op een manier van smaak? En wat heb jij te zeggen in wat mijn smaak moet zijn en wat niet?
Decadent, héél decadent. Nee echt, héél decadent.
The Netherlands For Sure
Ik zal uitkijken naar de tweede Landaulette, die schijnt hier in Ede, want Leo Westermeijer heeft ‘m besteld, rond te rijden, of te gaan rijden, ik ben benieuwd, maar een beetje in de buurt van de Arnhemseweg [daar woont Leo]rond gaan hangen. Als ik ‘m zie, maak ik wel foto’s. anders even naar Oosterbeek, dat is dicht in de buurt, voor nog meer foto’s, van deze Maybach 62 Landaulette.
Qua luxe en afwerking gaat de Maybach wel boven de RR, als je nog chiquer wil dan een maybach moet je een jacht kopen van 1 of 2 miljoen. En ik zeg dit als persoon waarvan de letters RR gebrandmerkt op het hart staan.

Maar er gaat niets boven dat Rolls gevoel, venzelfsprekend heb je dat dus niet in deze.

En de superrijken gaan niet zo voor de hytech snufjes in een auto, vooral omdat dat betekend zat ze ZELF aan knopjes moeten gaan draaien.

Bovendien geeft een Rolls je eventjes afsluiting van de wereld, afgezien van de gsm en laptop. dankzij het rustige serene interieur.

Maar puur uit rationele overweging zonder hart voor auto’s is een Maybach geen idiote keuze, het is dan kwestie van smaak. Vooral als je zelf niet moet rijden, hoe onhandig moet dat niet zijn om met zes en… meter auto te rijden, ik denk ongeveer zoiets als dit:

http://www.youtube.com/watch?v=oEodLlXOg4c

Maar toch, wie koopt dat nu als je een phantom (lwb) kunt krijgen, kiekens
eerste ‘enige’ maybach landaulet van nederland!
Alubeam kleur uit het AMG programma van hun 40 jarig bestaan
Dapper dat iemand in deze tijden de depreciatie van zo’n auto durft te aanvaarden. Binnenkort moet er maar een strookje asfalt (kilometertje of vijf) naar deze held vernoemd worden, lijkt me. ;)
Dramatische stijging van de Maybach verkopen in Nederland. Vorig jaar 0, nu in de eerste maand al 1. Ik stel: de krediet crisis is voorbij! Kunnen we weer normaal doen!
Iemand hier noemde het feit dat hij een E-zuinigheidslabel heeft. Dat geeft weer mooi aan hoe absurd het systeem nu is.

Een Maybach Landaulet (benzinetank 110 liter) zuipt:
1 op 4,5 in de stad
1 op 6,8 op buitenwegen
(gecombineerd rond de 1 op 6)

Een BMW M3 krijgt (met 1 op 8) een label G. De reden? De “oppervlakte” van de Maybach in relatie tot zijn brandstofverbruik is veel groter. Hij is relatief gezien (verbruik gedeeld door oppervlakte) zuiniger.

Right… Maargoed, toch weer 4 ton belastingen voor de staat :+
4 ton om er zo’n lelijke Nederlandse plaat op te laten hangen….
14 in een dozijn ( nee niet 13 en ook niet 12 ),

Mocht ik deze tegen komen onderweg , kickdown intrappe en men foto camera pakken.
Wat hou ik van deze wagen,

Greetz ,
BMW X6 3.0xdrive HE Driver.
Het is dat je weet dat het duur en zeldzaam is, maar het stelt verder niets voor…

@ BMW X6; 14 in een dozijn? Je houdt van deze auto? Ik neem aan dat je het eerst over de Maybach hebt, en dan over je X6? Anders spreek je jezelf tegen… Niet erg duidelijk verwoord iig.
@BMWX6 .. je nick doet al niet echt denken aan een speekwoordenspecialist te zijn .. ik zeg 15 in een dozijn .. heb ik nu gewonnen ??
Er zijn een paar Maybachs in taxi uitvoeringen voor een paar peperdure hotels gemaakt. Verder blijft de motor een ervaring apart. Op de autobahn is er niks leukers als tussensprintjes maken want van 160 – 240 vliegt dat ding gewoon. Enig nadeel: in de bochten wordt je wagenziek (bij de 62) omdat de achterkant een beetje een nasleep effect heeft als van zo’n verlengde autobus ;) En als je 250 met dit ding rijdt dan kan je bijna fluisteren en je verstaat mekaar nog, zo goed is’tie geisoleerd (en we reden toen zonder speciale isolatie bodemplaat!)
Kost als je hem herberekend op de BPM € 1.475.653,-! (BPM € 405.093,-)
Jee, wat een slee!
Overigens is bij het eerste plaatje het nummerbord prima leesbaar, bij de tweede foto is denk wat verkeerd gegaan, daar kan ik ‘m niet meer lezen…
Ik zie vaak vreemde reacties en gevoelens voorbij komen op AB.

Laatst bij de nieuwe Bentley Mulsanne,
Velen hier die zeuren over chineese koplampen.

Deze Maybach reeks koplampen zijn pas cheap ogend!

En voor de genen die het hebben over de Benz kwaliteit.
Dan is het sneu voor de eigenaar maar zal deze
overpriced limo over acht jaar toch ook roest blaren
gaan vertonen, net als een S-Klasse van acht jaar oud.
@Evert-jan,

Jij hebt een roestende “S” ???
Ken zat “S-sen” die >8jr zijn maar nog strak in de lak zitten.
Probleem met roest is vaak het “onderhoud” (of het gebrek daaraan) door de eigenaar.
Onlangs een Ouwdie A8 gezien met zo’n alu-spaceframe, dat was behoorlijk gecorrodeerd, oorzaak was niet verwijderd strooizout van de afgelopen winter.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).