Laat werklozen nieuwe wegen aanleggen, of niet?

Auteur: , 42 Reacties

Gisteren werd er een fantastisch idee de wereld in geslingerd, door het CDA notabene. De Christenen willen werklozen inzetten bij de aanleg van wegen. Op die manier moeten investeringen aan wegen ook ten goede komen aan langdurig werklozen en gehandicapten. Dat zijn nog eens maatregelen, dit in tegenstelling tot al die positieve discriminatie zoals gratis parkeerplaatsen.

Om eea te realiseren moet de overheid bij de aanbesteding van infrastructurele werken eisen dat 5 procent van de loonsom wordt gebruikt om kwetsbaren op de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Goed toch? Ik zie twee voordelen: mensen die weer gaan werken, plus een snellere realisatie van extra asfalt.42 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Kijken of dit gaat werken.


lmao @ totale random plaatje erbij trouwens. wat de fok? :)
eea=dit?

Voor de rest een goed idee, alleen of dat gehandicapten nou kunnen helpen met een weg aan leggen? voor de meeste is lichamelijke arbeid niet bevordelijk.
Hmm, Als ze de mensen gemotiveerd kunnen houden is dit een goed plan. Maar ik vind dat dit soort ideeen niet alleen maar er moet zijn voor langdurig werkelozen of gehandicapten. Ze moeten meer van dit soort grootschalige projecten draaien waar mensen op kunnen inspringen als ze willen.

Mensen gemotiveerd houden is super belangrijk, dan zie je zelf de resultaten.

Maar het bereiken van de mensen is erg lastig voor de grijze stofmuisjes in den haag. Dus dit is een goed idee ! ( just my 2 cents :) )
Het zal stil worden op autoblog.
@ Rik

e.e.a. = een en ander

Duurde bij mij ook ff 5 secs voor t kwartje viel
werkelozen zijn werkeloos omdat ze zich dat kunnen permiteren ..
arbeid is voor armen mensen ..

wegenbouw is serieus werk .. laat die leipies maar parasiteren .. da,s goedkoper ..
PS: het voorstel was afkomstig van Tweede Kamerleden Eddy van Hijum en Ger Koopmans (CDA). Van Hijum betoogde eerder deze week met coalitiegenoot PvdA al dat de overheid het goede voorbeeld moet geven om jonggehandicapten met een Wajong-uitkering aan een baan te helpen. Deze groep zou te vaak ten onrechte worden afschreven voor werk.

Volgens Van Hijum heeft de gemeente Maastricht bij de aanleg van de A2-tunnel bewezen dat bij aanbestedingen geëist kan worden dat met 5 procent van de loonsom mensen aan de onderkant aan werk geholpen kunnen worden. Het Kamerlid stelt dat de bouw op deze manier ook werkloze jongeren met onvoldoende opleiding aan zich kan binden door ze via leerwerktrajecten en stages binnen te halen.
En LOL @ JeMoeder ;)
haha en dan de gevangen erbij in van die fijne chaingangs dan hebben we meteen ook het cellentekort opgelost als je met een nacht en een dag ploeg werkt
Volvo_440_turbo
Een neef van me werkt tot ie genoeg uitkering kan krijgen, dan is ie werkloos tot ie zijn uitkering verliest, enz…
Zo heb ik ooit aan volwassenen les gegeven, een deel daarvan kwam ongeïnteresseerd de lessen volgen om hun uitkering niet te verliezen.

Zo zijn er veel profiteurs, die mogen wel wat werken als je het mij vraagt… Ze zullen wel rap een baan vinden!


Mensen die er echt niet kunnen aan doen dat ze werkloos zijn, die hoeven dit niet voor mij…
@ Jemoeder

Geniaal :D lol
haha, krijgen we ook gelijk gehandicapte wegen , net als in belgie
Voordelen te over. Nadeel: Personeel is minder gekwalificeerd. Maar als het maar 5% is, zorgt de ‘begeleiding’ er wel voor dat het goed komt.

@ JeMoeder; Fantastisch! :lol:

@ blue33; xD
Even een opmerking over die snelheid;
De trage aanleg van wegen (en andere infrastructuur) komt door het absurde keurslijf van wetten, regels en procedures die moeten worden overwonnen alvorend tot de realisatie van een weg kan worden overgegaan. Vervolgens is er voor Jan en Alleman (lees; milieufanatici…) de mogelijkheid om diverse vormen protest aan te tekenen die een dergelijk traject nóg verder vertragen…
Lang verhaal kort; snelheid van wegaanleg wordt niet beperkt door arbeidscapaciteit, maar door regeldrift.
Gehandicapten die de Nederlandse wegen gaan aanleggen? Geweldig idee!

Kan niet wachten tot mijn opleiding (havo) klaar is! Nog anderhalf jaar en dan scheur ik in mijn nieuwe rolstoel die ik hopelijk in maart mag ontvangen
(Quickie Groove: http://superiormobility.com/nss-folder/pictures1/freestyle.gif ) naar de A58 om die eens ff uit te breiden. ;) Fyi: Yes, ik ben ook een handy!

Beetje jammer dat de meeste handy’s geen cent ontvangen van hun inspanningen, want hun inkomen gaat rechtstreeks naar de zorginstelling want de zorgpremie is inkomensafhankelijk. Geen geld ontvangen is voor vele mensen met een lichamelijke beperking een reden om niet te werken!

Moet wel zeggen dat het een nobel streven is van het CDA, maar ze moeten ook eens kijken wat de gehandicapten er zelf mee opschieten, de meesten willen heel graag werken maar onder andere om bovenstaande reden doen ze dat niet. Zouden valide mensen ook doen, of wel? Wel werken, en geen geld ervoor krijgen. Ik zou zelf wel willen werken en daarbij niks verdienen, maar dan moet het werk me wel aanspreken!

Daarnaast is het gehandicapten-onderwijs (mytylscholen) meestal niet gericht op een werk-toekomst voor de gehandicapte jongere! De meesten zijn daardoor, zoals van Hijnum en Citrofiel zeggen, onvoldoende gekwalificeerd om betaald werk te mogen doen. Ik ben zelf heel blij dat ik nu, na een uittochtje naar het gehandicapten-onderwijs, op een reguliere school mijn havo kan afronden! :D Werken zit er voorlopig niet in, havo doe ik om 1 reden. Om dat te verwoorden past een Amerika-verwante uitspraak: ‘Because I can!’ :D

Lol @ Jemoeder en bleu33!
Birger Alfa 147
Slechter of de “professionele” wegenwerkers kunnen ze niet werken (alé bij ons toch) dus zie ik alleen maar voordeel!
was het ook niet zo in het duitsland van rijkskanselier Adolf Hitler, zo rond de dertiger jaren dat de arbeitslosen verplicht werden snelwegen aan te leggen… ook door de toenmalige PvdA, de NSDAP…
jaja, geschiedenis herhaalt zich.

Overigens vind het ik tewerkstellen van werkelozen wel een goed plan, ik vind namelijk dat als je een uitkering krijgt je er eigenlijk een soort tegenprestatie mag leveren die de maatschappij ten goede komt.
Maar eerst de oude ambachtsschool weer in het leven roepen…beroepsopleiding geven en dan dit plan doorvoeren
@ Yellomello
Hitler had een hond => alle hondeigenaren zijn Neonazi’s.
Hitler woonde in Duitsland => alle Duitsers zijn Neonazi’s.
Hetgeen jij zo probeert te mijden, doe je zelf.
Als werkelozen aan het werk gaan zijn ze toch niet werkeloos meer?
Geef(dwing) die gasten een baan dus!
@ Yellomello
Oh en trouwens de reden tot die snelwegenbouw (en de expansie in elke sector waarin Duitsland zich representeerde) was de grote demobilisatie.
Hèhè, scherp gezien Yellomello. Naar verluid gaat Wouter Bos ook een Nederlandse autofabrikant nationaliseren en een goedkope, degelijke auto voor het volk fabriceren.
@ StormRAM; Goed om achtergrondinformatie te hebben van een deskundig persoon. ;)
Maar als die Mytylscholen niet gericht zijn op een werktoekomst, waar dan wel op? Scholen zijn toch in hun algemeenheid bedoeld voor een werktoekomst…? :?
Btw, wat een naam voor die rolstoel! :lol:
“Overigens vind het ik tewerkstellen van werkelozen wel een goed plan, ik vind namelijk dat als je een uitkering krijgt je er eigenlijk een soort tegenprestatie mag leveren die de maatschappij ten goede komt.”

Dat heb je al gedaan. Dat heet werken. Elke maand (behalve dit jaar) draag je een premie af voor je werknemersverzekering. Als je dan dus werkeloos wordt leg je een claim op die verzekering. In principe niet anders dan andere verzekeringen. Alleen is uitkeringtrekker een vies woord geworden. Men vindt hun de paria van de samenleving. Behalve jij die elk jaar weer z’n reisverzekering voor een x aantal euries oplicht. Dat is dan anders, dat is rechtvaardig…
@ Yellomellow
Klopt, NSDAP, PvDA, SP….1 pot nat…welvaren bij armoe.

Waarom geen criminelen laten werken?
Hoe kan je nu zeggen dat werklozen maar wegen moeten aanleggen?
Vind ik nogal een belediging voor echte wegenbouwers, alsof dat dan kansloze figuren zijn ofzo?

Vind niet dat de regering mensen moet dwingen om te werken aan een weg.
Ze vangen genoeg geld aan automobilisten om heel Nederland van de mooiste asfalt banen te voorzien gemaakt door vaklui.
@ Rick dos , je bent de enige in dat rijtje met een top reactie. De rest sluit aan bij de Tweede Kamerleden uit DenHaag . Deze CDA Pipos weten echt niets van realiteit. Hoezo in de wegenbouw niets verder gaat is in de reactie van @ Einser duidelijk te lezen.
Quote..; “Vind niet dat de regering mensen moet dwingen om te werken aan een weg.
Ze vangen genoeg geld aan automobilisten om heel Nederland van de mooiste asfalt banen te voorzien gemaakt door vaklui”.

@Bert, Ja…dat zijn zulke vaklui, dat bij een beetje vorst de autosnelwegen afbrokkelen en onze auto’s beschadigen… :roll:
Niks mis mee ..
corrado vr6 slc/BMWe30
Idd, goed plan… ;)
@ Blue33

Slaat nergens op :s Denk even na voordat je zoiets neerzet.
waarom heb ik een flauw vermoeden dat dit project meer gaat kosten dan dat het ooit kan opleveren ..
@Franco, ooit geprobeerd een weg aan te leggen. Ik kan je zo wel vertellen dat dat meer werk is en meer vakmanschap vereist dan waar jij nu aan kunt voldoen.
Overigens heeft het kapot vriezen van de wegen niet zozeer met de wegenbouwers te maken alswel met het feit dat er op grote schaal ZOAB wordt toegepast op snelwegen. De eigenschappen van dit product zijn o.a. de volgende:
– Veel holle ruimtes, het is tenslotte Zeer Open Asfalt Beton
– Het voert veel water af, vanwege die holle ruimtes
Met als gevolg dat als het voor een vorst periode veel heeft geregend/gesneeuwd, de boel nat blijft en dit dus opvriest, met als gevolg dat die holle ruimtes door de uitzetting van het ijs ook gedwongen worden om uit te zetten en dus kapot knappen.
Welkom in de wondere wereld van de wegenbouw.
Klinkt goed…
@ de vleaminck: Humor is ver te zoeken bij sommige van onze geliefde zuiderburen… maar op een getypt stukje is dat ook lastig uit te leggen/over te brengen.

@ rick dos: als de werkelozen allemaal zo eerbaar zouden zijn, waarom bestaat het broep van fraude-ambtenaar dan? uitkeringsfraude (onterecht uitkering krijgen terwijl je prima in staat bent te werken) drukt als een loden last op de gemeentelijke begrotingen, er kunnen veel nuttigere zaken van bekostigd worden.

Iedere maand draag ik ongeveer het minimumloon aan belasting af, en ik vind dat de overheid er teweinig voor ‘doet’. Waarom? de nederlandse overheid heeft een overhead (indirecte kosten) van 33%, terwijl een ziekenhuis slechts 17% overhead heeft. Beide worden met belastingcentjes bekostigd, bij het ziekenhhuis krijg je dus meer waar voor je geld.

Vandaar mijn mening dat als iemand werkeloos is dat ze best even zich kunnen inzetten voor de samenleving, 2 ochtenden in de week de buurt netjes houden, klaaroveren bij scholen, hier en daar wat vrijwilligers-achtig-werk overnemen, etc. Mensen die echt niet kunnen werken heb ik geen probleem mee, wel de mensen die liever lui dan moe zijn.

genuanceerd genoeg voor je rick?
@ Citrofiel: Thnx! Ja, ik vond het wel leuk om inhoudelijk te reageren. :)
De meeste mytylscholen zijn gericht op de zelfredzaamheid van hun leerling en praktijkervaring opdoen.

Op de mytylschool waar ik opzat, was er een groep leerlingen die leerde koken en strijken enzo… Er heerst daar niet zo’n prestatie-cultuur als bij reguliere scholen. Diploma’s zijn niet zo heel belangrijk, zelfstandigheid wel.

Een paar klasgenoten van mij zijn wel doorgestroomd naar het MBO, maar ook niet op een heel hoog niveau. Ze hebben ook wel MAVO-kandidaten begeleidt naar het examen toe, maar dat waren er maar heel weinig. De meesten deden dit ook nog eens in deeltijd via certificaten. Er waren slechts 2 leerlingen die de MAVO in 1 keer gedaan hebben en daarvoor geslaagd zijn. De een heeft enkele HBO-studies achter de rug, maar zijn gezondheid is erg slecht door een progressieve aandoening… en de ander… tsjah, die zit nu dit berichtje te typen, en is petrolhead! ;) ’t Is eerder een uitzondering dat je als handy goed opgeleidt wil worden en dan ook nog eens een reguliere (goedbetaalde :P) baan ambieert!

Overigens: de overheid is een project gestart om meer invaliden in het regulier onderwijs te laten deelnemen: google ff op ‘passend onderwijs’ als je dat leuk vindt om je tijd aan te besteden. Pas nog een werkstukje over gemaakt voor school. :)

W.b. de rolstoel: Ja, vind ik ook. Ze verzinnen in die sector enorm veel gekke namen. Leverancier Anti/loope, Beenhakker, Turbo Twister sport (origineel!) etcetera. ‘k Heb ‘m wel lekker in Ferrari-rood! :D

ON-topic: Werklozen kunnen ze daar goed gebruiken, wegen aanleggen is misschien wel arbeidsintensief, maar met goede begeleiding en scholing zie ik daar weinig problemen voor. Al laat je ze maar spullen van de ene plaats naar de andere plaats rijden in busjes of vrachtwagens. Ze doen tenminste iets nuttigers ipv de hele dag naar belspelletjes luisteren en de 32478969ste herhaling van GTST kijken. :) Mensen die kunnen werken, moeten dit ook doen!

@lincoln: Dat denk ik nou ook… :roll: maar dat compenseert de melkkoe van de economie wel. Zo draait Den Haag waarschijnlijk weer quitte denk ik.

@autoblogger: waarom stond er bij mijn vorige reactie: ‘je reactie moet nog worden goedgekeurd’…? Sta ik op een zwarte lijst van zinloze reageerders? En waarom dan :?: Bij m’n vorige reactie bij de Z10 was het overigens niet het geval. :S
@ Rick Dos: je hebt helemaal gelijk!

Gevalletje luchtballon dit…
Maarja, het klinkt wel lekker dus ze dachten ‘we roepen ook eens wat’
@ Yellomello
Nah, I don’t buy it. Ik denk niet dat iemand die dwaas genoeg is om mensen te discrimineren vanwege hun land van afkomst, een mop kan maken die zo cynisch is. Als je het wil uitspelen dat het een mop is, dan speel ik het spelletje wel mee, but don’t quit your day job.
De Vlaeminck gooit zijn kont in de krib :)
Weet eigenlijk niet of je uit Belgie komt, maar daar zit het iets anders in elkaar.
Nederlandse regering …. het maakt in feite niet uit waar je op stemt, degene die roepen dat de regering slecht is kunnen zelf niet regeren en de regerende partijen doen niet echt veel om naar hun stemmers te luisteren…
Nederland zit helaas in een soort cirkel naar beneden toe….
binnen 10 jaar mogen wij naar Polen toe om daar wegen aan te gaan leggen omdat het hier 1 en al armoe is.
@Yellomello

Genuanceerd genoeg? Je maakt er een compleet ander verhaal van. Daabij vergelijk je ook appels met peren. Maar goed, dat deed je in eerste comment ook al. Dus die consistentie zit er in ieder geval wel in.
@Rick dos
Daar heb je een punt het is wel zo dat je (meestal) zelf voor die uitkering werkt.

@Volvo_440_turbo
Mee eens!
Ik ken te veel mensen die dat ook doen en dat zijn ook van die gevallen die uiteindelijk van de WW in de bijstanduitkering vallen. En dan mag de maatschappij er voor gaan werken. Een gedeelte kan lichamelijk het werk niet aan, maar de rest zijn een stelletje oplichters!!
Werken met die hap! Ze moeten ook maar werken voor hun centen.
Dat gezonde mensen dit werk zouden kunnen doen als ze werkeloos zijn geworden lijkt me een goede zaak. Maar dan wel eerst omscholen, anders krijgen we nog meer SOAB dat kapot vriest. In elk geval moeten ze dan ook een normaal loon krijgen, want het is verantwoordelijk werk.

Maak er in elk geval geen vrijwilligerswerk van, want er wordt al teveel vrijwilligerswerk gedaan voor zaken/dingen waar gemeentes genoeg geld voor in de pot hebben.

Beste bloggers, pas wel op met foute opmerkingen over werkelozen, want in de huidige crisis kun jij ook morgen aan de beurt zijn.
Waarde en normen!!! Dat ze eerst maar eens die Kopstukken& graaiers topbestuurders wat de boel hebben opgelicht maar laten schoppen aan de weg!!Zij kunnen wel eens de oorzaak zijn van de toenemende werkeloosheid& crisis…Dat ze daar maar eens mee beginnen die aan te pakken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).