Autoblog koopje: Maybach Landaulet op Ebay

Auteur: , 45 Reacties

We hebben deze week weer een leuke occasion gevonden. Ons oog is dit keer gevallen op een uiterst zeldzame Maybach Landaulet, volledig aangekleed. Voor zover er een optielijst bestaat voor dit voertuig is overal een vinkje voor gezet, dat dit de prijs wat opdrijft mag geen naam hebben. Ook benieuwd naar de vraagprijs voor dit stukje Duitse klasse?

De Maybach staat te koop bij Karl Stomberg in Sealy, Texas. Er hangt een prijskaartje van een niets verhullende $2,2 miljoen dollar aan. Zelfs omgerekend in euro’s is dat tegenwoordig een bedrag om “u” tegen te zeggen. Voor die 2,2 miljoen mag je de auto dan wel meteen meenemen, ook zit er nog garantie op en staat er slechts 95 mijl op de teller.

Hoe prettig het ook mag zijn om met deze convertible twinturbo veetwaalf automaat rond te cruisen, voor dit bedrag kan je beter een aantal huizen te kopen. Wil je wel naar de lucht kunnen staren maar mag het dak dicht blijven, dan zou ik gewoon even op de Rapide wachten. Voor minder geld rij je dan in een mooiere, even snelle auto met meer stijl. (via: Jalopnik.com)

Maybach vanvoor

Maybach vanbinnen

De foto’s op bij de advertentie geven overigens wel het functioneren van het dak mooi weer. Er gaat een heuze cabrio-constructie onder het canvas schuil, inplaats van een geleiderail met een doekje er tussen gespannen.

Sesam

open

nu!45 reacties

Van het geld had ik een dikke Rolls Royce uit Duitsland laten komen! (Kost daar zonder BPM en BTW 2 ton!).
Ik vind het wel een beetje gewoon, het is meer een auto voor het pleps en jan boerenfluitjes volk. :)
Ik vind dit wel een gaaf apparaat hoor. Lekker decadent!
Je zou toch wel verwachten dat voor die prijs je cabriodakje onder het kofferdeksel zou verdwijnen…
Wow zie het voor het eerst. Is wel klasse hoor zit je lekker te chillen achterin hup dak open sow sow (Y)
@VLS54 Zou ik ook zeggen. Een beetje pauperig zo. Gelukkig doet de chauffeur die kap erop, dat scheelt.
echt een auto voor het amerikaanse volk! decadentie ten top. alleen een beetje lullig dat het een opgekallefaterd dashboard heeft van het vorig model S-klasse :) (zeg dat maar niet tegen de stereotype ego trippende amerikaans volk;))

maar ach ik denk als je er eenmaal inzit, je dat met alle andere luxe spontaan voor lief neemt.
Zijn er foto’s van hoe dat dak er van binnen uitziet (vanaf de achterbank) de gewone 62 heeft zo’n mooi doorschijnend dak en ik kan me niet voorstellen dat je hier tegen een stuk canvas of PVC aan moet kijken.
idd, dat ziet er een beetje sloeberig uit als je tijdens een tochtje het dak open gooit, en voor 2,2 miljoen wil je echt niet zo’n afdekzeiltje er op gaan staan gespen.
op de introductie foto’s zie je wel dat de kap mooi is weggewerkt.
Maar leuke auto voor als je je zomers in monaco bij het casino laat afzetten door je chauffeur of voor de deur bij een club.
nou ik zie het wel zitten :D
Ik vind het ook een top auto voor je trouwerij! ;)
Gefeliciteerd dan :-)
als ik er 3 van maak, krijg ik er dan ook een afrikaans land bij om uit te bui… eh te besturen?
Ik denk dat het goedkoper is om een nieuwe 62S te kopen en die door een coachbuilder tot landaulet om te laten bouwen, misschien kunnen die de kap ook wat beter wegwerken…
bmwmpower,

veel succes met het bpm aftikken bij de fiscus als je hem wilt invoeren tabee
Richard Brunsveld
Dat ding is net een maand op de markt ofzo en mensen zetten hem al te koop..
er sit gwoon een kap op de fotos van de witte
edit: hup, en nu terug naar school
@ Richard:

Misschien toch niet helemaal tevreden over de auto… Zo had ik hier laatst ook een man die een Lexus GS300 wilde inruilen. Volgeladen bak, complete optielijst dr in. En wat bleek, hij had m net een week. Het feit dat hij boven de 170 een rammeltje in de achterbak hoorde deed hem zijn vertrouwen in de auto verliezen, dus wou hij een nieuwe Avensis :P
@Richard Brunsveld
Denk je ook niet dat deze door een dealer gekocht is, om hem dan zelf te verkopen?

Trouwens, hoef geen Maybach of Rolls, doe mij maar een Arnage T/Flying spur speed.
@ Richard

Amerikanen kopen alle auto’s uit voorraad, of het nou een toyota is of een Ferrari, ze willen er meteen in weg kunnen rijden als ze hem zien.
Dak is ook gewoon uit een Golf V Cabrio gesloopt.
The Netherlands For Sure
Ja, leuk bakkie, klein prijsje, maar je mag ‘m de eerste twee jaar in de VS laten, staat in ’t contract, hij mag dan dus niet VS uit, heb je tenminste een leuk bakkie om in te rijden, in bijvoorbeeld LA, of Hollywood, of NY City, of Las Vegas, je valt niet echt op, maar ook niet uit de toon.
Idd een koopje…maar ik pas. Geef dan ’n S600 Pullman…
Is het niet: ‘Sesam open u?’
Belachelijk geprijsd. Vind je het vreemd dat het niet goed gaat met Maybach… they need to wake up and smell the coffee.
Waarom stond die een half jaar geleden niet te koop, dan kon ‘k een bod van 15 euro doen…
@mashell, als ik jou was zou ik de 75(!) detail foto’s van de eBay advertentie maar even goed gaan bestuderen! Daar zitten ook een aantal foto’s van het dak tussen. En van zo’n beetje elk ander detail van deze auto!

http://inventory.sellitfaster.com/CHRYSLERJEEPDODGEOFSEALY/image_display.asp?vin_no=WDBVG79JX9A002513&opener_image=http://images6.sellitfaster.com/~cdjofsealy/002513-1sm.jpg
@Richard .. in Amerika wil men niet een jaar wachten voordat je je auto eindelijk krijgt, dus koop je hem gewoon uit voorraad.
voor dat geld verwacht ik zijn minst een mooier afgewerkt dak als hij open is.
dat van een mini is zelfs mooier opgelost.
Allemaal leuk en aardig. Maar: Will It Blend?
@Peter

LOL! nou, hij ‘blend’ in ieder geval ‘in’ tussen de Mercedessen ;)
Triest, waarom lees ik zoveel negatieve opmerkingen over deze auto, goed het hoeft je smaak niet te zijn, doet niet ter zake, degene die ‘em koopt zal dat beslist net van zijn laatste centen doen en daarbij zijn de meeste van ons tobbers vergeleken bij mensen die zich zo’n wagen kunnen permitteren – oh ja geld maakt niet gelukkig ! –
Kijk eens naar het vakmanschap, het leer, het houtwerk en met hoeveel liefde ambachtslieden zo’n produkt kunnen maken en dat dit überhaupt nog in Europa mogelijk is !
Dit kun je toch niet met een AM Rapide vergelijken johhhh!!

Hier WORDT je in gereden…
Knappe auto hoor.
Ik denk dat deze over pak m beet 50 jaar 10x meer waard is dan je Rapide.
Dat cabriokappie ziet er wel een beetje cheap uit voor 2.2 miljoen waardeloze dollartjes!
stretch rover 75
Dit is echt pure luxe, voor 99,999% onbereikbaar maar die 0,001% kan er dan wel van genieten ;)

Het zou niet verkeerd wezen als je hiermee (als is het maar voor een dag) rondgereden zou worden!
love this car :D
maar toch zou ik ook voor de rapide gaan hoor ;)

gr. japp
Ik zou ‘m GRATIS nog niet willen. Echt.
@ Einser

Dan denk je totaal niet strategisch, want je kam hem dan verkopen voor ca. 2 miljoen USD en met dat geld wat leuks kopen, o.a. misschien een lambo ofzo ;)
Voor 2.2 miljoen zou ik geen stukje plastic op m’n auto willen hebben.
Weten we zeker dat het Seally, Texas is en niet Silly, Texas?

Uhmmm…..Mercedes, sorry Maybach, raakt die dingen aan de straatstenen niet kwijt, we zitten in een kredietcrisis, de autoindustrie ligt op z’n gat, maar deze meneer denkt ff 2,2 miljoen dollar er voor te kunnen vangen?

We weten zeker dat het niet Silly is?
Ja maar dat is toch ook het enige wat je met die sloep kunt? Verkopen? Ik zou niet weten wat ik er anders mee zou moeten.
Ik zie de landaulet toch liever in het wit met een wit/zwart interieur en subtiele chrome multi-spaak velgen (tja als alle accenten chrome zijn dan, vloeken een paar lichtmetale velgen wel flink hard.)
pure namaak, alles overgenome, de dak is jus t zelfde als di vn de C3 Pluriel, en die is trouwens ook nog véél mooier en ook nog eens véél goedkoper
ik bied 2,3 miljoen en een kinderbueno!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).