Fiat Uno krijgt voor 21.000 euro parkeerboetes

Auteur: , 21 Reacties

Deze Italiaanse schone werd in de Oostenrijkse stad Graz achtergelaten in een zone waar alleen kort geparkeerd mag worden. De auto staat daar sinds de twee Roemeense immigranten die de auto gebruikten zijn gearresteerd en uit het land werden gezet. De Uno krijgt netjes parkeerboetes die nu totaal meer dan 21.000 euro bedragen.

De eigenaar, die nu in Frankrijk woont, weigert te betalen of de auto te (laten) verplaatsen. De Oostenrijkse wet verbiedt dat de auto wordt weggesleept, dat mag alleen als deze hinderlijk voor het verkeer staat. De Oostenrijkse autoriteiten willen nu de plek tot bouwplaats verklaren zodat ze de Uno eindelijk kunnen afvoeren. De eigenaar kan zijn auto overigens beter laten staan. Vanaf 200 euro scoor je gewoon weer een verse Uno, hoewel rode exemplaren iets waardevaster zijn.

Met dank aan de Sjonnies voor de tip!21 reacties

doet ie leuk (-:

je kan je ook afvragen wat 2 roemeense immigranten in je fiat uno doen?

eens kijken hoe universeel europa is.
met een beetje mazzel(of pech) mag ie toch betalen.
omg 21.000 euries, terwijl je het land uit wordt gezet…..

Terugkomend op die UNO van je occassion link: damn-fuckin’-tasty voor 200 euro, “maar” 200.000 km en een acceleratie van 0-100 in maarliefst 17.7 seconden :D dat zijn nog eens prestaties om jaloers op te zijn, maargoed wat wil je van zo’n klein ding met een 1.0-Liter blok…… Iets voor een auto-review Wouter?

OT: Het lijkt me niet erg realistisch dat deze roemeense mensen hun boete nog moeten betalen….
lol @ gallery :D
Vet man die hadden mijn ouders vroeger ook, en hij schijnt nog rond te rijden^^
@ John Hensen
Vergeet niet dat een Fiat Uno een auto is om rekening mee te houden, http://www.autoblog.nl/archive/2007/07/09/klein-maar-fijn

Deze boete is een beetje flauw, misschien moeten ze daar in Graz maar eens de regels herzien.
roemenen doen niet aan boetes ..
dat overkomt alleen andere volken ..
Zoals men zegt: “De aanhouder wint.”

Maar wie heeft hier gewonnen? Of is het een gelijk spel?

Roemeen betaalt de boete niet en Graz is uiteindelijk van de Uno af.
Idd te mooie grap Wouter dat je de moeite hebt genomen er een gallery voor aangemaakt hebt :-) De ‘Turbo i.e.’ is eigenlijk best een mooie auto he.. Zo simpel, clean vormgegeven.

Kunnen we voor meer hippe bakken uit vervlogen tijden een gallery verwachten? :-D
@ mezelf: Mooie, goed lopende zin! complimenten! ;-)
Ik geloof niet dat ze die boete uiteindelijk moeten voldoen,ze zijn immers het land uitgezet en konden daardoor de auto niet meer verplaatsen.

And of story! :)
Haha, nee. Die auto zal op de veiling komen, maar de persoon die hem zal nemen, weet niet dat er een ‘addertje’ onder het gras zit XD
Dus omdat er op een papiertje staat dat de auto niet weggesleept mag worden laten ze hem gewoon staan. Ongelooflijk. Kunnen die mensen zelf dan niet gewoon nadenken….

Geef die auto desnoods een zetje zodat ie deels op de weg staat…
Wat dachten jullie van de fik erin, wordt ie vanzelf ook wel opgeruimd! een uitgebrande auto kan je moeilijk laten staan.

Oh en in Roemenië hebben ze echt wel boetes hoor, je wordt hier vaker bekeurt en gecontroleerd dan in NL, tenzij je je in Nederland natuurlijk niet gedraagd!
Het is extreem maar kan ook in nederland. Boete is op kenteken. Ook na afsleep lopen de kosten nog op ivm met de stalling. En ook een snelheidsboete komt pas na enkele weken op de mat.

Stel je bent koerier en ziet een vaste camera vlak bij het depot over het hoofd, en je rijdt tig keer per dag met 80 langs de flitser (50 max). Boete is dan zo’n 150-180 euro per keer. doe dat 5 x per dag, 6 weken lang, en tjakka, € 21.000 boete.

Afgesleepte auto’s worden vrij lang bewaard, komt geregeld voor dat mensen niet voldoende geld hebben om de auto op te halen, kosten blijven oplopen dus al snel is de boete hoger dan de waarde van de auto.
Doet me denken aan wat AT5 eens uitzond: was in Amsterdam ’s nachts een auto in de fik gestoken. De volgende dag stond het uitgebrande wrak er natuurlijk nog, ivm sporenonderzoek, verzekering etc. Desondanks schuift parkeerbeheer rustig een bon onder de resten van de ruitenwisser, want er was geen vergunning of kaartje zichtbaar.
Pas na de uitzending op tv werd de bon ongedaan gemaakt. Daarvoor viel er niet over te praten, noch met parkeerbeheer, noch met het stadsdeel of de gemeente.
Lamlullen, al die parkeerdiensten.
Beetje raar Roemenen met Pools kenteken????? Uno staat op Pools kenteken.
Ook leuk dat jullie serieus een gallery hebben van deze geile wagen! :D
Vive la FRANCE!
Haha, waar stond ‘ie trouwens in Graz?
Birger Alfa 147
Ze moeten hun eigen wet omzeilen om hem weg te krijgen, hoe onlogisch zijn die mensen wel nie?
Mogen de autoriteiten bij het innen van autogerelateerde boetes eigenlijk verder gaan dan het in beslag nemen van de auto, of is dat de laatste stap en mogen ze geen beslag leggen op andere spullen?
Vandaag op nu.nl

Vrouw in cel voor onbetaalde parkeerboetes
Uitgegeven: 3 februari 2009 21:25
Laatst gewijzigd: 3 februari 2009 21:25
GRAZ – Een 38-jarige Oostenrijkse vrouw is naar de gevangenis overgebracht, omdat ze een reeks parkeerboetes niet had betaald. Het bedrag aan boetes was opgelopen tot ongeveer 24.000 euro.


Dat heeft de politie dinsdag laten weten. De ambtenaar in de stad Graz had in de afgelopen twee jaar ongeveer zevenhonderd aanmaningen ontvangen voor niet-betaalde boetes.
Op geen enkele aanmaning gaf de vrouw een reactie. Ze moet vijfhonderd dagen in de gevangenis blijven.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).