CJIB trekt 2576 boetes in

Auteur: , 19 Reacties

Natuurlijk vinden we allemaal regelmatig dat we onterecht geflitst worden, maar soms is dit ook echt het geval. Ben je vorig jaar geflitst in Assen of bij Veenhuizen? Dan heb je misschien mazzel.

Hardrijders die tussen 1 mei en 15 september op de Fokkerstraat in Assen geflitst werden, hoeven hun boete niet te betalen. De 2576 boetes die toen werden uitgedeeld, zijn ingetrokken. De radarpaal was niet op tijd gekeurd en had dus geen geldig ijkcertificaat. De ijkdatum van deze paal was op 1 mei 2008 afgelopen, maar dat werd niet opgemerkt omdat een andere afdeling de inspectie van de palen had overgenomen.

Ook op N919 bij Veenhuizen bleek de flitser van de trajectcontrole niet meer van een geldig ijkcertificaat was voorzien. Tussen 11 en 30 juli werden 64 boetes uitgedeeld die achteraf niet rechtsgeldig bleken te zijn. Als de boete al betaald is, wordt het geld terug gestort. Vergeet niet ook nog de wettelijke rente terug te vragen, je hebt immers onterecht betaald.

Het is niet bekend hoe ontdekt dat de ijkcertificaten waren verlopen. Mogelijk heeft een geflitste automobilist een beroep gedaan op de Wet openbaarheid Bestuur, meer daarover kun je lezen op Flitsservice onder het kopje Juridisch. (via bnr.nl)19 reacties

Vorige week weer eentje binnengekregen.
4 km te hard in Zwolle 19 euro!
Zal ik in beroep gaan??
waanzin !!!
jammer ik kom daar nooit, misschien tog maar eens mijn arme opoetje bezoeken!
Vorige week nog geflitst maar niet daar.

37km/h waar je 30 mag, van een boete van 19 euro ga ik echt niet wakker liggen. :D
Het is waarschijnlijk niet de overheid zelf die hier achter is gekomen.
Beenendaal ligt aan de andere kant van Nederland hoor ten opzichte van Veenhuizen. Pas de tekst eens aan.
planken in NL is nog betaalbaar, hier in BE wordt het een dure hobby, vorige maand nog €175 mogen storten aan de armoezaaiers voor 165 op de snelweg (waar toen by the way geen verkeer was op een weg met 3 rijstroken).
En dan nu de grote vraag: wat heeft Veenendaal hier mee te maken?
Ik denk dat de bekeuringen weer iets duurder gaan worden na dit voorgeval..
@luc be: bij die snelheid zit je bij ons al over de 275 euro (160 km/h), maar het precieze bedrag wordt dan geloof ik door de officier van Justitie betaald…
@Marks: betaald?

*pakt meteen zijn civicje* :D
Haha, moet uiteraard bepaald zijn :D
Ik heb op 2e kerstdag 2 boetes gereden. Twee op 1 dag! Zucht…
@ luc be en Marks,

165 is neem ik aan 45 km te hard, dat is hier 330 – 350 euro boete.

Deze blog is één van de zeer zeldzame goedkope berichten over hardrijden in Nederland…
”Het is niet bekend hoe ontdekt dat de ijkcertificaten waren verlopen.”
Daar moet ‘is’ tussen neem ik aan.
Stinger kopen loont toch nog altijd!
Ik maak altijd bezwaar om de boel wat bezig te houden in Utrecht bij het CVOM. En het werkt, want afgelopen maand is er (weer) een beschikking van mij vernietigd ivm tijdgebrek. Het schijnt dat 40% van de bezwaren wordt toegekend vanwege het niet op tijd kunnen aanleveren van de gevraagde documenten. Dus kleine tip, maak altijd bezwaar en vraag alle gegevens op. Met een beetje mazzel help je er ook nog je mede weggebruikers mee, zoals nu blijkt. Spee zou zich omdraaien in zijn.., oh nee hij leeft nog.
Datzelfde is gebeurt met de nieuwe (groene) flitspaal aan de ‘Vaart zuidzijde’ bij die kazerne in Assen. Mijn boete werd weer terug gestort.
2576+64 = 2640 In jullie kopje worden alleen die uit Assen vernoemd, terwijl in het artikel ook nog die bij Veenhuizen meerekend.
2576 uit titel moet dus 2640 zijn.
Wat een paradijs is Nederland zeg. Als ik hier in Australie 4x boven de maximun snelheid zit ben ik mijn rijbewijs kwijt. En hier in Queensland staan de flitspalen echt om de 5km

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).